Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lijnders onthult onderonsje Wijnaldum en Firmino in Camp Nou: ‘Dat is mooi’

Laatste update:

Georginio Wijnaldum mag zich al jarenlang een vaste waarde noemen in het succesvolle Liverpool van manager Jürgen Klopp. Assistent-trainer Pepijn Lijnders maakt de Oranje-international dagelijks mee en omschrijft zijn veelzijdigheid in een interview met het Algemeen Dagblad.

Wijnaldum maakte in 2015 de overstap van PSV naar Newcastle United. Een jaar later was Liverpool overtuigd en telde het bijna 28 miljoen euro voor hem neer. “Waar Jürgen bij hem voor viel, was zijn drive aan de bal”, aldus Lijnders. “En tegelijk hoe Gini zónder bal in de zestien meter kan opduiken. In hem zit nu ook die drang om altijd maar meer te vragen van het team. Een echte persoonlijkheid, net als Virgil (Van Dijk, red.). En Wijnaldum is bij uitstek zo’n speler die in verschillende rollen past.”

‘Hij wilde Georginio Wijnaldum naar Ajax brengen, maar dat had geen zin’

Lees hier ons achtergrondverhaal over de loopbaan van Georginio Wijnaldum.Lees artikel

De 29-jarige middenvelder speelde gedurende zijn loopbaan al op verschillende posities. Ook bij Liverpool werd hij al op diverse plekken uitgeprobeerd. “Wij speelden vorig seizoen bij Barcelona met Gini in de spits. Hij speelde zelf uitstekend, hoewel we verloren met 3-0”, weet Lijners. “In de kleedkamer liep hij meteen naar Bobby (Roberto, red.) Firmino, de eigenlijke spits, die niet fit genoeg was om te starten. Zei hij: ‘Bobby, doe jij dit elke wedstrijd? Respect! Ik zie nu hoe zwaar het is.’ Dat is mooi. Iedereen is verantwoordelijk voor alles, zeggen we. Maar niks werkt beter dan wanneer spelers zelf voelen wat ieders positie vraagt. Niet om hun eigen specialisme weg te nemen, maar om te ervaren.”

Virgil van Dijk heeft ook een belangrijke rol bij Liverpool. Zijn invloed bij the Reds is volgens Lijnders ‘gigantisch’. “Ten eerste door zijn persoonlijkheid. Zonder het uit te spreken, zie je zijn winnaarsmentaliteit in elke ader van zijn lijf. Twee: zijn invloed in de kleedkamer. Hij is altijd rustig. Zijn liefde voor clean sheets. Puur voetballend gezien kan de laatste linie met Virgil makkelijker hoger spelen. En hoog blíjven spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan je als spits een goede wedstrijd hebben gespeeld als je met 3-0 verliest? Ik heb die wedstrijd nog op m'n netvlies en het is echt niet zo dat Gini hele grote kansen ging creëren of ruimtes ging maken. Natuurlijk helpt het ook niet mee dat de overige 10 spelers van Liverpool ook niet lekker in de wedstrijd zaten. Ondanks dat, knap dat Gini een goede wedstrijd heeft gespeeld. Zal vast tactisch of iets dergelijks geniaal hebben uitgevoerd...

Buiten dat, altijd mooi om te lezen dat een speler zich bewust is dat ieder onderdeel van het team keihard werken is en niemand het makkelijker heeft dan de ander. Alleen samen kom je tot mooie resultaten!

18 juli 2020 om 11:46

Wijnaldum speelde dan ook in de Firmino-rol, dan hang je niet constant met je kont in de 16 van de tegenstander. En dat verder Mane en Salah alles op de paal of Ter Stegen schieten vanaf 3 meter valt Wijnaldum niet aan te rekenen. Dat Liverpool daar weg ging zonder te scoren mag een godswonder genoemd worden.

18 juli 2020 om 13:53

Omdat sommige mensen niet alleen maar naar resultaat kijken. Mensen zoals jij zien alleen een scoreboard en dat is alles. En precies wat John Terry hieronder zegt.. Als al die kansen er wel ingingen had Wijnaldum wel een goeie wedstrijd gespeeld? Nee, hij was sowieso goed die pot.

"Puur voetballend gezien kan de laatste linie makkelijker hoger spelen" En dit is dus waarom de komst van Virgil zo cruciaal was voor dit Liverpool. De snelle backs helpen daar ook bij natuurlijk maar sinds Virgil daar staat klopt het druk zetten gewoon van top tot teen.

18 juli 2020 om 12:23

Terwijl Virgil bij uitstek een verdediger is die niet enorme druk zet, maar juist afwachtend en terughoudend speelt. Virgil is gewoon het slot op de deur, jet beste slot op de deur dat er rondloopt, waardoor Robertson/Arnold kunnen doen wat ze willen.

18 juli 2020 om 13:54

Niet helemaal waar dit. Virgil zet heel vaak op de juiste momenten druk naar voren, maar is altijd in controle en rent niet blind naar voren. Hij is ontzettend goed in het lezen wat er moet gebeuren.

18 juli 2020 om 19:20

Op de juiste momenten druk zetten vind ik geen goede reden om hem te kenmerken als een verdediger met veel druk naar voren. Een Ramos grijpt bijvoorbeeld veel sneller in en zet veel meer druk (speelt ook stukken hoger). Er zit een heel groot gat tussen blind naar voren rennen en goed, hoog druk zetten. Hij is ontzettend goed in lezen wat er moet gebeuren ja, maar dit uit zich vaak in een ietwat afwachtende spelopvatting. Meerdere analisten hebben dit overigens vaak opgemerkt hoor, dus ik haal het niet compleet uit de lucht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren