Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lennart Thy maakt transfervrije overstap binnen Eredivisie’

Laatste update:

Sparta Rotterdam versterkt zich voor volgend seizoen met Lennart Thy. Volgens het Algemeen Dagblad maakt de spits transfervrij de overstap van PEC Zwolle naar Het Kasteel. Na VVV-Venlo en PEC Zwolle wordt Sparta de derde Nederlandse club voor de aanvaller. Maandag worden de laatste details afgerond, zo bevestigen bronnen rondom de speler aan de krant. Sparta heeft de komst van Thy nog niet bevestigd.

Sparta zag in januari met Lars Veldwijk een spits vertrekken. Hij maakte de overstap naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Motors. Volgens het dagblad hadden de Rotterdammers nog budget vrij en wordt daarom Thy aangetrokken. De 28-jarige spits werd opgeleid bij Werder Bremen en speelde in Duitsland ook voor St. Pauli. Hij kwam in de zomer van 2017 bij VVV-Venlo terecht, dat hem huurde van de club uit Bremen. Medio 2018 trok hij naar Turkije, waar hij na een halfjaar al vertrok bij BB Erzurumspor.

Sinds januari 2019 kwam hij uit voor PEC Zwolle, waar hij in alle competities goed was voor 17 doelpunten in 43 wedstrijden. Bij Sparta moet hij niet alleen de leegte opvullen die Veldwijk heeft achtergelaten, want ook Ragnar Ache vertrekt. Hij is voor een bedrag van naar verluidt twee miljoen euro verkocht aan Eintracht Frankfurt. Een andere centrumspits, Joël Piroe, is door Sparta gehuurd van PSV en keert normaliter terug naar Eindhoven.

De Duitse spits is de tweede versterking van Sparta voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. De club wist zich eerder al te versterken met Michaël Heylen. De 26-jarige Belgische verdediger komt transfervrij over van FC Emmen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitstekende versterking voor Sparta. Precies een spits die aan de bovenkant van het niveau zit daar.

11 mei 2020 om 15:55

Sta hier van te kijken hoor. Thy had best een stap hogerop kunnen doen naar onderkant Bundesliga of Ligue 1 dacht ik zo. Met het vertrek van Ache en Dervisoglu is Thy wel echt een heerlijke vervanger!

Laatst maakte een Duits medium melding van de interesse van Feyenoord. Zouden zij dan echt de twee Rotterdamse clubs met elkaar verward hebben?

11 mei 2020 om 15:29

Haha, nu dit rond lijkt te zijn zou ik er niet van opkijken.

Goede zaken, Thy is een uitstekende speler voor Sparta hoor!

Blijft een held! Vergeet nooit het moment dat ie een wedstrijd mist om iemands leven te redden..

11 mei 2020 om 18:42

Inderdaad! Dat zal mij ook altijd bijblijven. Heb mezelf er toen in verdiept en me toen ook opgegeven als stamceldonor.

Blijf het maar een matige spits vinden hebben er bij pec niet bijster veel aan gehad afgelopen 2 seizoenen. Die 13 doelpunten (vooral penalties en intikkertjes) verbloemen heel veel want voetballend heeft hij niks toegevoegd. Maargoed wel een goeie gozer en wens hem veel succes in Rotterdam, misschien dat hij daar beter rendeert.

Goed gedaan, mooie versterking voor Sparta!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren