Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leipzig maakt recordtransfer officieel en haalt opvolger van Angeliño

Laatste update:

RB Leipzig heeft zich versterkt met David Raum. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De linksback komt over van Hoffenheim en kost naar verluidt zo'n 25 miljoen euro. Door bonussen kan dat bedrag nog boven de dertig miljoen euro uitkomen en dat zou een recordtransfer betekenen. Nog nooit betaalden die Roten Bullen meer voor één speler. Raum heeft voor vijf jaar getekend in Leipzig.

Afgelopen seizoen beleefde Raum zijn doorbraak. Als speler van Hoffenheim gaf hij elf assists in de Bundesliga en dat bleef ook niet onopgemerkt bij bondscoach Hansi Flick. Hij liet hem debuteren voor Die Mannschaft en ondertussen is Raum al de vaste man op links bij de Duitsers. Het zette Leipzig ertoe aan om een fors bedrag voor zijn diensten neer te tellen. Mochten alle bonussen uiteindelijk uitbetaald worden, dan komt het transferbedrag uit boven de dertig miljoen euro.

Nog nooit betaalde Leipzig zo veel voor een speler. Nu staat het record nog op naam van Naby Keïta, die in 2016 voor 29,8 miljoen euro over werd genomen van zusterclub RB Salzburg. De komst van Raum, die opgeleid wed door Greuther Fürth en pas een jaar geleden naar Hoffenheim verkaste, betekent dat een vertrek van Angeliño in de lucht hangt. De Spanjaard mag weg en opvallend genoeg is Hoffenheim voor hem in de markt. Die onderhandelingen staan los van het akkoord over Raum, zegt BILD.

De 24-jarige linksback is pas de derde aanwinst van Leipzig tijdens deze transferperiode. Eerder haalde het Xaver Schlager voor twaalf miljoen weg bij VfL Wolfsburg en werd Janis Blaswich transfervrij overgenomen van Heracles Almelo. Met Nordi Mukiele, Hee-chan Hwang en Tyler Adams verloor het wel al een aantal basiskrachten en dus mag er nog meer actie verwacht worden op de transfermarkt. Zaterdag verloor Leipzig de strijd om de Duitse supercup nog van Bayern München: 3-5.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitstekende back dit. Wel raar dat ze angelino zo makkelijk laten gaan. Misschien de opvolger van alba of marcelo?

31 juli 2022 om 14:53

Als je leest staat er dat Hoffemheim de volgende bestemming wordt van Angelino. Hele vreemde stap als je het mij vraagt maar zal vast wel genoeg geld in die deal zitten.

31 juli 2022 om 15:05

Is helemaal nit definitief. Bid meldde dat, maar wordt al ontkracht. Gaat waarschijnlijk terug naar Spanje met zijn familie.

31 juli 2022 om 15:42

Is dit niks voor Athleti of Barcelona ?

31 juli 2022 om 17:37

Athletic Bilbao speelt alleen met Basken toch? Of bedoel je Atletico, maar dan is het zonder H. Misschien vandaar de verwarring 😊

31 juli 2022 om 21:57

Want die inaki williams ziet er heel basks uit?

31 juli 2022 om 23:00

Inaki Williams is geboren in Bilbao dus hij is ontzettend Bask als je het mij vraagt.

31 juli 2022 om 15:09

In ieder geval niet voor Real Madrid en Barcelona. Want Angelino viel toch wel door de mand toen hij bij City in een 4-mansverdediging mocht optreden. Dat deed hij overigens zeer goed bij PSV. Maar valt nu wel uit de gratie bij Leipzig. Dat Hoffenheim nu voor hem gaat zegt al genoeg.

31 juli 2022 om 18:01

Waren het bij City niet alleen een paar duels in de voorbereiding?

Mukiele, Hwang en Adams waren alles behalve basiskrachten. Als Leipzig een wat offensiever spelsysteem hanteert en Werner kunnen ze terughalen dan zie ik wel een mooi seizoen tegemoet voor ze.

Ik vind deze Raum
Echt een moderne back met enorme potentie:
Drive, felheid, loopvermogen, een goede trap/voorzet. Goede aankoop van Leipzig!

Interesting dat Angelino weg mag. Valt misschien toch niet heel lekker in de selectie nu Tedesco aan het roer staat. Als barcelona zou ik denken, want die hebben toch een unlimited amount of money, om hem te halen als vervanger van Jordi Alba.

31 juli 2022 om 15:07

@FEYGALA
Wees voor Feyenoord of voor Galatasaray, not both.

31 juli 2022 om 22:19

Lol okay papa

Ik dacht dat Angeliño het goed deed daar. Hoffenheim is nou niet echt een stap omhoog.

Met alle respect voor 1899 Hoffenheim, maar Angeliño kan toch wel wat hoger mikken dan Hoffenheim? Was het afgelopen seizoen gewoon vaste basisspeler bij Leipzig en dat is hij al sinds zijn komst naar Leipzig. Het seizoen daarvoor ook gewoon vaste basisspeler en maakte toen in de Champions League ook sterke indruk, al had hij toen volgens mij hier en daar wat probleempjes met Nagelsmann maar bleef hij wel gewoon vaste basisspeler.

Hij kan denk ik makkelijk mee bij een club als Tottenham Hotspur, maar denk ook dat hij een goede aanwinst voor Juventus zou zijn als Juventus dan in een 3-5-2 systeem zou spelen. Idem dito geldt ook voor Tottenham, als Tottenham in dat 3-5-2 systeem van Conte zal gaan spelen en dat zullen ze waarschijnlijk ook gaan doen. Maar Tottenham heeft wel Perišić binnengehaald die dan de plek als linkerwingback in zal vullen, en hij is dan niet de jongste meer maar denk wel dat hij dat zo'n 2-jaar kan doen.

Maar met Raum haalt Leipzig wel een goede vervanger ervoor terug. Is verdedigend denk ik misschien wel iets beter dan dat Angeliño is. Ben benieuwd hoe Leipzig dit seizoen zal presteren, want Werner wordt ook genoemd en ook al speelt Werner bij Chelsea niets klaar, ik denk wel dat hij bij Leipzig wel weer op zal leven want hij past daar beter in het systeem.

Zal dan vooral gebruikt worden in zijn krachten en op de manier zoals hij in zijn eerdere periode bij Leipzig ook speelde. Dus een beetje vanaf de vleugels waar hij de ruimte heeft om zijn snelheid te benutten en dan op het doel af te gaan. En ben benieuwd of het lukt om Gvardiol en Laimer te behouden, want beiden worden met respectievelijk Chelsea en Bayern München in verband gebracht.

En vanuit de jeugd bij Leipzig komen er nu met Bonnah (in Nederland geboren en tot 2019 in jeugdopleiding bij Ajax gespeeld), Atom, Onuoha en Ba komen er ook wel een aantal interessante spelers vanuit de jeugd door. Al zal het denk ik wel 1 à 2 jaar duren voordat deze spelers best wel wat minuten gaan maken in Leipzig 1, tenzij ze echt extreem goed zullen presteren in de jeugd want ze zijn nu pas 16 of 17-jaar.

Gulácsi
Simakan
Orbán
Gvardiol
Henrichs
Haidara
Laimer
Raum
Nkunku
André Silva
Werner

deze raum had ik ook als linksback voor man utd gedacht, maar leipzig is ook een mooie stap voor hem.

benieuwd waar angelino dan terecht komt, is gewoon een goede speler die niet op het bankje van leipzig hoort te zitten. zal wel te duur zijn voor feyenoord als malacia opvolger

Leuke aankoop! Zie hem ook wel de vaste back van het Duitse elftal worden, hier gaat Leipzig veel plezier aan beleven

Grappig, als Bayern een speler bij een andere club uit de Duitse competitie koopt maken ze de competitie kapot maar nu hoor je geen haan kraaien. 25 miljoen voor een back gaat natuurlijk ook helemaal nergens meer over maar daar kijkt niemand meer van op tegenwoordig.

31 juli 2022 om 15:50

Het zijn vooral de niet-volgers van de Bundesliga die zich daar druk om maken. Kenners weten dat Dortmund en Leverkusen veel meer roven in de Buli.

31 juli 2022 om 16:54

Het is een hierarchie: Dortmund, Leverkusen en een beetje Leipzig die alles uit Duitsland pakken en Bayern die dan bij deze clubs gaat shoppen + de talenten pakken in Duitsland die rechtstreeks naar Bayern mogen. En wat overblijft, gaat naar de rest.

Ik weet niet hoeveel Angelino moet kosten maar voor Feyenoord zou dit toch wel de perfecte linksback zijn. Hangt natuurlijk volledig van de prijs af maar voor 10 miljoen zou ik het wel doen.

1 augustus 2022 om 09:08

Angelino is absoluut niet betaalbaar voor Feyenoord hoor.

1 augustus 2022 om 11:37

Dat dachten we ook van Timber. Maar lees ff wat ik schrijf niet of het haalbaar is. Ik weet namelijk niet wat ze vragen voor hem.

Grappig dat Leipzig altijd werd bekritiseerd doordat ze gefinancierd werden door Red Bull.

Echter als je dan ziet dat 30 mil een recordaankoop zou zijn, zie je toch dat ze een aardig beleid voeren.

Hebben vaak veel goede jonge talenten in hun ploeg. Nu ook weer met een Nkunku.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren