Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lazio wilde opleiding naar ‘Ajax-model’ via Lensen: ‘Men keek wel raar op’

Laatste update:

Met Stefan de Vrij, Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna was de Nederlandse inbreng in de selectie van Lazio de afgelopen jaren behoorlijk groot. De jeugdopleiding van de Italiaanse club werd echter ook jarenlang gerund door een Nederlander, namelijk Joop Lensen, die zegt veel te hebben veranderd bij de aankomende tegenstander van Vitesse in de Europa League.

Drie jaar geleden kreeg Lensen bij de Romeinse club de opdracht om de jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen, naar het voorbeeld van Ajax en Barcelona. "Italië is natuurlijk een voetballand bij uitstek, dus men keek wel raar op", vertelt Lensen in gesprek met de NOS. "Het was niet eerder voorgekomen dat een buitenlander verantwoordelijk werd voor de jeugd van een grote Italiaanse club."

De jeugdopleiding van Lazio stond niet hoog aangeschreven, maar veel jonge talenten sluiten zich tegenwoordig aan bij Lazio. Lensen zegt dat de jeugd van Lazio Hollandse School speelt, in een 4-3-3 systeem en geen catenaccio, met als houvast het AAA-principe: agressief, attractief en aanvallend. "Hoewel in Italië alleen het resultaat telt, heb ik geprobeerd om bij de jeugd meer naar het individu te kijken. Dat vereist een andere benadering bij wedstrijden, wisselen, trainen. En het kost wedstrijden."

Lensen zegt dat ook de scouting bij Lazio veel beter is geworden de laatste jaren en noemt een voorbeeld. "Wesley Hoedt had nog geen vol seizoen in de Eredivisie achter zijn naam. Iedereen verklaarde ons voor gek, maar wij zagen het in hem zitten. Voor een prikkie gehaald en nu met aardige winst verkocht aan Southampton", aldus Lensen, die deze zomer Mauro Bianchessi als opvolger kreeg bij Lazio.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leren ze de jeugd dan ook hoe je verliest van elk team dat verdedigend speelt en een stukje minder kwaliteit heeft?

14 september 2017 om 13:26

Nee dat niet ze laten wel beelden zien hoe je niet finaal af gaat tegen de absolute top

14 september 2017 om 13:26

Hi-larisch. Kon je je vingers weer niet bedwingen toen je het woord Ajax zag staan? Buiten dat wordt er in de Ajax jeugd (daar gaat het immers over) zelden verloren hoor. Vorig jaar waren volgens mij alle jeugdteams, zeker de oneven jaren (O19, O17, etc) kampioen zo ongeveer.

14 september 2017 om 13:45

Hier is er weer eentje die zich aangevallen voelt. Het gaat hem toch niet om Ajax man, maar om de volledige Nederlandse opleiding. En leuk dat Ajax alles wint in de jeugd, maar daar spelen ze ook enkel tegen andere Nederlandse jeugdteams of niet? Dus weinig te maken met de reactie van Frankrami...

Dus de jeugd leert heel anders voetballen als dat er bij het eerste van Lazio wordt gespeeld. Lijkt me niet echt makkelijk om dan een jeugdspeler direct in te passen.
Of wil Lazio in de toekomst ook acreatief gaan voetballen ipv op de Italiaanse manier. Zou wel een verademing zijn als de Italianen dat los laten. Misschien minder resultaat maar wel een stuk leuker om naar te kijken. En aangezien de stadions in Italië nu niet geweldig gevuld zijn zou het niet verkeerd zijn te zorgen voor meer vermaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren