Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Langeler reageert: ‘Dit was een persoonlijke aanval’

Laatste update:

De Telegraaf pakte woensdag uit met een kritische analyse over Jong Oranje en Art Langeler. De spelers zouden ‘ongezonde’ pizza’s heten, zouden na interlands op vrijdag vaak in het uitgaansleven te vinden zijn en speelden na een nederlaag een FIFA-toernooi op een hotelkamer. De kern van het verhaal was dat de bondscoach de teugels laat vieren, maar daar herkent Langeler zich niet in.

“Kritiek is prima, maar dit was wel een persoonlijke aanval op de staf en werkwijze van ons team, die er behoorlijk naast zat”, aldus Langeler op de website van OnsOranje. “We hebben die journalist uitgenodigd om langs te komen. Ik heb hem al een tijd niet gezien bij Jong Oranje dus lijkt goed elkaar in ieder geval even in de ogen te kijken en te bevragen.”

Langeler voegt eraan toe dat ook anderen het artikel van De Telegraaf beschouwen als ‘sensatiejournalistiek’: “Ach, dit hoort er schijnbaar bij. In de weg naar de toekomst proberen we als staf zoveel mogelijk te doen om maximaal te kunnen presteren. Zo overleggen we uitgebreid met clubs en trainers, zijn we constant in de weer om van alles te delen en willen we graag zo professioneel mogelijk te werk gaan.”

Langeler liet donderdagavond overigens ook al weten zich niet te herkennen in de kritiek: “Dat komt dan uit de hemel vallen, je weet dat er af en toe weleens wat kritiek kan kome. Altijd vervelend als dingen naar buiten komen die niet kloppen. De spelers zeggen ook: ‘Trainer, maak je niet druk, dit slaat helemaal nergens op.” De beloften van het Nederlands elftal spelen vrijdagavond in Doetinchem tegen de leeftijdsgenoten van Andorra.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel makkelijk met de namen afdrukken als ze allemaal ongezonde pizza heten.

Het is de Telegraaf... Wat verwacht je? Die mensen verdienen de kost met opnaaierij en inspelen op de onderbuikgevoelens van de domme mensen die dat roddelkrantje lezen..

Ik zou me toch nooit druk maken om wat de Telegraaf van mijn werkwijze vindt! Deze krant is een iets mildere vorm van The Sun, totaal niet serieus te nemen! Als die “sportjournalisten” er zoveel verstand van hadden, dan hadden ze wel voor een vakblad geschreven..

10 november 2017 om 17:16

Probleem is dat men van the Sun in Engeland weet dat het een onzinkrant is, terwijl hele bevolkingsgroepen in NL denken dat de Telegraaf de waarheid publiceert.....

OT: Art Langeler heeft goed werk geleverd in de PSV jeugdopleiding en is volgens mij prima bezig met Jong Oranje. Durft ook buiten de top 3 te kijken en heeft volgens mij lange termijn visie. Wat verwacht je meer van een Jong Oranje coach, waar je (eerlijk zeggen) toch nooit de top-van-de-top trainers te pakken krijgt....

Ik vind het maar een misselijk krantje waarin ze ongestraft iedereen zonder onderbouwing aan de schandpaal kunnen nagelen. Iedereen zou ze eigenlijk moeten boycotten maar er zijn helaas teveel simpele zielen in Nederland. Ik heb zojuist mijn abonnement bij ze opgezegd. Ben er helemaal klaar mee.

10 november 2017 om 14:33

Dus nu jij er klaar mee bent en je abo opgezegd hebt zijn degene die nog een Abo hebben simpele zielen? Volgens mij behoorde je zelf ook tot voor kort tot die groep, maar nu je hebt opgezegd ben je ineens beter dan Telegraaf abonnees.

Vooropgesteld ik laat De Telegraaf al mijn hele leven links liggen, dus ik voel me niet aangesproken. Maar ik vind jou reactie minstens zo misselijk als de Telegraaf. Je hoeft je niet verheven te voelen boven anderen omdat je net je abonnement je hebt opgezegd.

Het is lastig na te gaan of dit ook daadwerkelijk waar is, maar hoe dan ook vind ik Langeler geen geschikte coach voor de vertegenwoordigde elftallen. Zijn voetbalcarriere is niet bepaald indrukwekkend te noemen en zijn CV als coach enzovoort is ook niet bepaald indrukwekkend.

Bij Jong Oranje en andere vertegenwoordigde elftallen zie ik liever een getalenteerde trainer die ook als voetballer een mooie carriere heeft gehad. Een persoon als Van Bommel, Seedorf, Hasselbaink enzovoort.

10 november 2017 om 13:08

De telegraaf dien je in elk geval altijd met een flinke korrel zout te nemen. Je suggesties qua vervangers kan ik wel mee leven. Vooral Seedorf zou ik zeer graag zien als coach van jong oranje. Iemand die werkelijk alles bereikt heeft en als geen ander weet wat je moet laten voor een top carrière. Voor jonge spelers is er denk ik geen beter voorbeeld dan Clarence. Maar goed die zal wel teveel zijn eigen gang gaan naar de zin van de Knvb.

10 november 2017 om 13:57

Naast zijn voetbalcarriere noem je ook zijn CV als coach. Maar wat heeft Seedorf als coach bereikt? Helemaal niets. En in welke hoedanigheid zie jij hem bij Jong Oranje... juist als coach. Seedorf heeft dus nog niet laten zien dat daar nou zijn kwaliteiten liggen. Waarom die gok dan wagen? Langeler is HJO bij PSV geweest, kent dus het reilen en zeilen en de spelers in de Nederlandse jeugd. Want in deze functie heeft hij ook de talenten van de overige Bvo's langs zien komen. Hij is trainer geweest bij Zwolle, waar die het gewoon goed heeft gedaan destijds. Ik vind Langeler dus niet zo'n vreemde keuze.

10 november 2017 om 14:23

@atleticofc

En wat moet Art Langeler de spelers gaan vertellen over voetballen op het allerhoogste niveau? Juist.. Niets, want daar heeft hij geen ervaring mee. Leuk dat hij hoofd jeugdopleidingen was bij Psv, maar dat maakt hem niet direct een expert op het gebied van de totale Nederlands jeugdspelers.

Jongens als Van Bommel, Seedorf enzovoort hebben op het allerhoogste podium gespeeld, zijn nog relatief jong en kunnen die jongens echt iets leren, terwijl ze zelf ook beter worden als coach en dat is nou eenmaal m'n mening. Bij een Art Langeler zie ik dat gewoon niet en het is ook niet bepaald een boegbeeld voor het Nederlands voetbal.

10 november 2017 om 15:38

Domme reactie wat moet Art Langeler hun vertellen over het allerhoogste niveau...

jong oranje is jeugd .
Art Langeler is Hoofd Jeugdopleiding geweest.
Wat is de taak van een Hjo?
De opleiding van de spelers zo goed mogelijk laten verlopen eventuele knelpunten snel zien en oplossen en er aan mee werken ze voor te bereiden op het grotere werk!! en kijkt natuurlijk naar andere (grote) talenten bij de andere Bvo's of die een toevoeging kunnen zijn voor de club.

Dus juist met zijn ervaring als HJO en coach bij Zwolle een perfecte kandidaat! Iemand die met de jeugd al heeft gewerkt iemand die daar ervaring mee heeft iemand die de talenten kent.

Deze eigenschappen en kennis hebben v Bommel en Seedorf logischerwijs niet.

10 november 2017 om 15:42

Dat is zo een drogreden zeg. Hij kan ze hetzelfde leren en vertellen zoals Mourinho of een v Gaal doet.

Een coach hoeft geen bedverhaaltjes te vertellen over zijn sport carrière. Laat hem er maar voor zorgen dat ze ervaring op doen op een hoger niveau, met meer druk leren omgaan en zich focussen op hoe ze de volgende stap kunnen halen.

13 november 2017 om 08:14

Marco van Basten wordt tegenwoordig door iedereen afgebrand. Als er nou iemand een imposante carriere heeft gehad is het van Basten wel. Maar als coach heeft hij bakken stront over zich heen gehad.

Ik zou me meer zorgen maken als de jeugd dit niet deed.

Zonder het artikel gelezen te hebben, lijkt het mij niet zo´n probleem om een keer een pizzatje te eten, een fifa potje spelen na een wedstrijd (Is dat nou zo anders dan het klaverjassen) Of op stap gaan.
Natuurlijk zijn het profs, maar het blijven ook jonge mensen.

En het stappen gebeurde ook al in de tijd van Cruyff en zal voor altijd zo blijven. Zolang ze het niet doen voor een wedstrijd lijkt me dat niet zo'n probleem.

Het maakt mij niet veel uit wat de spelers van Jong Oranje in hun vrije tijd doen of wat ze eten. Als ze maar goed spelen en presteren!!! Het schijnt trouwens dat Messi ook zo nu en dan een pizza eet, dus.. Het grote Oranje en Dick Advocaat (die alleen groente-etende bankkneuzen opstelt) kunnen daar een voorbeeld aan nemen....

Natuurlijk dikt De Telegraaf de zaken zoals gebruikelijk aan, inspelen op het sentiment van de lezers. Daar ontleent de krant zijn bestaansrecht aan. Maar het in twijfel trekken van een visie of werkwijze, dat staat ze volkomen vrij als ze dit goed onderbouwen. Als je dan boos reageert in de media op het feit dat er kritiek is dan ben je in mijn ogen zelf degene die zichzelf naar beneden haalt.

Er is niks met af en toe pizza, in de vrije tijd een fifa toernooi. Maar wat wel door al die voorbeelden heen loopt is de rode draad dat Langeler de spelersgroep heel veel ruimte geeft. En je kunt je toch wel afvragen of dat met een groep spelers van onder de 21 jaar wel zo handig is.

De resultaten zijn in ieder geval teleurstellend, dus dan kun je kritiek verwachten en vind ik ook dat je moet evalueren of je werkwijze wel passend is. Zo niet, er is niks mis met een koerswijziging als die nodig is. Liever je fouten erkenen en aanpassingen maken dan koppig door te gaan met iets wat niet werkt. Dat hoeft van mij echt niet allemaal openlijk te gebeuren, maar het laatste wat je moet doen is zelf op de man (lees krant) gaan spelen. Daar win je helemaal niks bij, je komt er zelf alleen maar slechter voor te staan in de media.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren