Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lamine Yamal talent met de hoogste marktwaarde; twee Nederlanders in top 20

Laatste update:

Lamine Yamal is volgens het onderzoeksbureau CIES het meest waardevolle talent ter wereld. De marktwaarde van de nog altijd pas zestienjarige groeibriljant van FC Barcelona wordt geschat op liefst 145 miljoen euro. In de top twintig zijn twee Nederlanders terug te vinden: Xavi Simons en Jorrel Hato.

Het CIES heeft een lijst gepubliceerd van spelers van onder de 23 wiens marktwaarde in de afgelopen zes maanden het meest is gestegen. Die van Yamal steeg met 134 miljoen euro. Ook João Neves (Benfica, +73 miljoen), Sávio (Girona, +70 miljoen) en Cole Palmer (Chelsea, +70 miljoen) kunnen rekenen op een flinke upgrade.

Dat geldt eveneens voor Hato. De marktwaarde van de achttienjarige verdediger van Ajax stijgt met 63 miljoen euro en wordt nu op 80 miljoen euro ingeschaald.

Bart Verbruggen (+37 miljoen euro) ziet zijn sterke ontwikkeling eveneens beloond worden en is volgens het onderzoeksbureau nu 52 miljoen euro waard. Johan Bakayoko, dit seizoen een van de grote smaakmakers bij PSV, gaat tot slot van 32 naar 68 miljoen.

Xavi Simons stijgt 'slechts’ 25 miljoen euro in waarde, maar behoort met een marktwaarde van 116 miljoen euro samen met Hato wel tot de twintig meest waardevolle talenten ter wereld.

Meest waardevolle talenten


1. Lamine Yamal (FC Barcelona): 145 miljoen euro
2. Florian Wirtz (Bayer Leverkusen): 129 miljoen euro
3. Cole Palmer (Chelsea): 117 miljoen euro
4. Xavi Simons (RB Leipzig): 116 miljoen euro
5. Rasmus Højlund (Manchester United): 108 miljoen euro
6. Alejandro Garnacho (Manchester United): 108 miljoen euro
7. Jérémy Doku (Manchester City): 107 miljoen euro
8. João Neves (Benfica): 105 miljoen euro
9. Takefusa Kubo (Real Sociedad): 98 miljoen euro
10. Nicolas Jackson (Chelsea): 97 miljoen euro
*19 Jorrel Hato (Ajax): 80 miljoen euro

De volledige lijst is hier te bekijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik zou Hato voor 80 miljoen wel laten gaan opzich 😅

Toch mooi dat we met Simons eindelijk weer een aanvallend toptalent hebben. Doe nou ook ff in Oranje.

13 april 2024 om 19:11

Mooi compliment voor Feyenoord, Migi: dit toptalent van 80 miljoen liet Feyenoord slechts 6 keer scoren!

13 april 2024 om 19:52

Feyenoord krijgt pas complimenten als ze ooit in hun leven voor elkaar krijgen een speler boven de 80m te verkopen. Daarnaast was Hato zeker niet verantwoordelijk voor alle 6 tegen doelpunten, hoog uit 1 of 2. Zelfs een Ramos en/of Van Dijk hebben ook wel eens mindere dagen gekend, maar goed, omdat Hato een getalenteerde Ajacied is mag hij geen mindere dagen of periodes hebben. Ondertussen wordt hij wel hoog gewaardeerd door buitenlandse media.

13 april 2024 om 19:58

Gewaardeerd omdat hij gewoon slecht speelt of..?

Buitenlandse media zien gewoon een 18-jarig ventje in de basis bij Ajax, die wel eens de band heeft gedragen en eens een oproep voor Oranje heeft gekregen. Die kijken echt geen wedstrijden van Ajax (en maar goed ook)

13 april 2024 om 21:27

Zeballos, wat is je punt? Het feit blijft dat Ajax Hato voor meer zal verkopen dan een Feyenoord voor een Geertruida, Hancko of Hartman kan krijgen. Ondertussen is Hato ook al opgeroepen voor Oranje, voor een 18-jarige zal je dan toch iets moeten kunnen. Je kan wel negatief blijven roepen over zijn mindere wedstrijden, maar hij heeft ook goede wedstrijden gespeeld. Maar goed, de VZ leden zullen het wel beter weten dan de bondscoaches en buitenlandse media die “geen” Ajax wedstrijden kijken.

14 april 2024 om 08:24

We weten allemaal dat wanneer je bij Ajax speelt je nogal snel in Oranje komt.
Hato speelde 2 middelmatige potjes en werd al opgroepen, idem voor Taylor.

Terwijl bijv. Een Geertruida of Teze of iets eerst een heel seizoen sterk moet spelen.

14 april 2024 om 08:39

Als Hato zo doorgaat, gaat zijn waarde dezelfde kant op als die van Taylor. Die was ook 60 miljoen waard.

13 april 2024 om 21:07

Had datzelfde CIES vorig jaar Kenneth Taylor niet nog voor meer dan 60 miljoen aan marktwaarde staan? Lijkt me dat we die bedragen van ze vooral niet als verkoopwaarde moeten zien haha.

Hato 80 miljoen. Dat moet een grap zijn. Ook Xavi Simons is absoluut geen 116 miljoen waard.

13 april 2024 om 19:13

Waarom een grap? In Nederland regeert vaak de waan van de dag. Echter staat Ajax nog immer aangeschreven als een opleidingsmachine die de meeste profvoetballers aflevert van de hele wereld. Hato is pas 18 jaar en basisspeler + international van NL. Al deze factoren leiden tot een bepaalde marktwaarde. Mogelijk gaat dit allemaal boven je pet, maar zo werkt het FCTwenteRSD.

13 april 2024 om 19:41

Tja de waan van de dag... Hato speelt pas ongeveer een dag profvoetbal. In het slechtste Ajax ooit. Is niet zijn schuld hoor, maar een team dat met moeite in de subtop van de Eredivisie speelt heeft geen spelers van 80 miljoen.

13 april 2024 om 19:15

Wie in die lijst is wel de helft van het genoemde bedrag waard?

13 april 2024 om 19:17

Palmer honderd procent. En misschien nog wel
Meer maar die naam zag ik voorbij komen en die is zeker (de helft) z’n bedrag waard

13 april 2024 om 19:31

Palmer zeker, Yamal ook ondanks zijn relatief korte contractduur.

Hato 80 mil.? .....oooo.....K!🤷🏽‍♂️

Ik moest het even een paar x opnieuw lezen maar Hato 80 miljoen ????? Komma vergeten ?

Mocht zich morgen een club melden voor Hato voor de helft van de genoemde waarde dan breng ik hem persoonlijk geblinddoekt op een eenwieler.

13 april 2024 om 19:18

Even met Boehly bellen, want dit moet ik zien!

Hato 80 miljoen haha. Maar goed die bedragen voor dit soort jonge spelers zijn niet normaal. Logisch dat Real bijvoorbeeld al vroeg erbij was voor Vinicius, Rodrygo en ook Endrick. Want dit soort talenten zijn niet betaalbaar als ze naar Europa gaan en daar al een seizoen goed presteren.

Iedereen heeft dezelfde reactie Hato en 80 miljoen 😂🤣. Dit is natuurlijk natte vinger werk en gebaseerd op niks want die is momenteel nog maar 15 tot 25 miljoen waard.

13 april 2024 om 23:12

Over nattevingerwerk gesproken....

Haal hem maar voor 80 miljoen! Kan Ajax weer aan het verkwisten;-)))

Hato 80 miljoen? Dat is alsof je van stront goud maakt.

Ben ik blind of staan Bellingham en Musiala er niet eens tussen?

Jackson 100m? Holjund en Garnacho 108m? Wat een onzin lijst is dit zeg. Ook Kubo bijna 100m.

Lijst gaat om het “meest gestegen”.

Wat een Jude Bellingham staat er niet op.
Daarnaast zijn een hoop spelers die lager staan dan Hato aanzienlijk beter en duurder .

Ik zie overigens dat Gravenberch en Brobbey ook op het lijstje staan. Allebei +27 miljoen euro. Quinten Timber +15 miljoen euro en Zirkzee en Summerville + 14 miljoen euro. En er staan nog meer Eredivisie spelers op.

Ze hebben dit seizoen zeker niet gekeken bij dit bureau? Hato maakt evht de ene na de andere grote fout en staat 9 van de 10x te slapen bij buitenspel zetten. Als Hato 80 mil waard is, dan moet Hancko toch minimaal 500 miljoen waard zijn? En een Boscagli ook makkelijk 200 miljoen haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren