Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lachende Frenkie de Jong stelt Barça-fans gerust met gebaar én uitleg

Laatste update:

Frenkie de Jong verscheen afgelopen zaterdag in het Champions League-duel van Barcelona met Napoli met een verband om zijn linkerhand. Diens vriendin Mikky Kiemeney meldde via Instagram Stories dat de middenvelder enkele uren voor de aftrap was gestoken door een wesp. De Jong laat enkele dagen na de 3-1 zege op de Italianen weten dat de kwetsuur meevalt en dat er geen zorgen zijn in aanloop naar de clash met Bayern München van aanstaande vrijdag.

"Hoe het met mijn hand is? Daar gaat het goed mee", laat De Jong weten in een video-interview met beIN Sports, terwijl hij tegelijkertijd zijn bijna genezen hand laat zien. "Hij ziet er bijna weer helemaal normaal uit. Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Misschien was het een allergische reactie, want ik werd gestoken door een wesp." Met verband om de opgezwollen linkerhand verscheen de Oranje-international gewoon aan de aftrap in het Camp Nou. Om vervolgens uit te groeien tot één van de uitblinkers aan Barcelona-zijde.

De Jong werd in de Spaanse media overladen met complimenten, al blijft de controleur bescheiden onder alle loftuitingen. "Of Napoli-thuis de beste wedstrijd van het seizoen was? Dat weet ik niet, dat moeten andere mensen maar beoordelen. Ik denk dat het wel lekker ging. Het was boven alles een goede teamprestatie", aldus de nuchtere middenvelder, die met Barcelona in de volgende ronde dient af te rekenen met titelfavoriet Bayern.

Het seizoen is nog niet afgelopen, maar desondanks spreekt De Jong nu al van een moeizame jaargang voor de Catalaanse grootmacht. "Er is een hoop gebeurd", verzucht de voormalig Ajacied. "Halverwege het seizoen werd de trainer vervangen (Ernesto Valverde werd opgevolgd door Quique Setién, red.). De titel ging naar Real Madrid, maar desondanks is er hoop op een goede afloop van het seizoen. "Als we de Champions League winnen kan er niet worden gezegd dat het alleen maar slecht is geweest."

De Jong kan niet zeggen welke club de uitgesproken favoriet is voor het veroveren van de Champions League dit jaar. "Ik weet ook niet of wij tot dat rijtje behoren, al is een club als Barcelona altijd een geduchte kanshebber. Het is alleen heel moeilijk om er één specifieke ploeg uit te pikken", zo besluit de Barcelona-middenvelder zijn relaas. Mocht de formatie van Setién winnen van Bayern, dan volgt in de halve finale een ontmoeting met Manchester City of Olympique Lyon.

Zie jij Barcelona in de kwartfinale winnen van Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig maar, hopelijk ben je in vorm, bayern is een machine dit jaar, zal erg lastig worden! Zie barca het niet halen, spelen geen goed voetbal itt bayern. Maar goed, het gaat over 1 wedstrijd, duurt 90 minuten dus kan alle kanten op

Zijn hand zag er wel heel grappig uit. Leek op een hand uit tekenfilms. Heel dik, roze en zonder knokkels. Maar zoals de bij zijn hand stak, zo heeft Frenkie Napoli gestoken. Wereldpartij en echt zijn niveau van bij Ajax en Oranje gehaald. Nog zo'n masterclass tegen Bayern aub.

12 augustus 2020 om 12:53

Wereld pot?? Hin speelde een prima wedstrijd maar de hele 2e helft was heel Barca drama. Frenkie is wel een van de weinige zekerheidjes in dit Barca, verliest niet vaak de bal maar moet op het laatste 1/4/1/3 van het veld nog wel flinke stappen maken. Ik vind dat je dan niet kan spreken over een wereld pot met zo’n 2e helft. Hoop en verwacht dat ze er uit vliegen tegen Bayern

12 augustus 2020 om 12:58

Vergeleken met de rest speelde hij een wereldpartij, simpel. Die assist op de afgekeurde goal van Messi was wereldklasse. Waarom hoop je dat Barca eruit vliegt?

12 augustus 2020 om 17:19

Vond hem samen met Messi, die er erg veel zin in had, en Lenglet de betere van het veld. Waarvan ik denk dst Lenglet zijn beste pot voor Barca so far speelde. Maar nogmaals om over een wereld pot te spelen, vind ik 45 minuten niet lang genoeg. Waarom ik dat hoop? Ik hoop dat barca altijd verliest. Oefenwedstrijden, trainingen en zelfs hun autosleutels. Onsympathieke club enalles is altijd de schuld van andere. Voor mij zullen zij altijd in de schaduw staan van De Koninklijke.

Wasp is in het Nederlands nog steeds een wesp en geen bij . Hopen dat Frenkie weer zo'n pot levert als tegen Napoli en zijn teamgenoten ook eens wat meer er van gaan begrijpen. Barca is zo ontzettend statisch. Als iemand als Frenkie aan de bal is dan staat de meerderheid voorin gewoon stil, niks te doen.

12 augustus 2020 om 11:59

Het mooie was dat Frenkie ze wel gewoon inspeelden terwijl ze stil stonden. Geeft wel aan hoe Frenkie zich momenteel voelt in een pover Barca team.

Ze gaan het lastig krijgen, maar met de juiste team motivatie als underdog, een goede organisatie en mannen als Messi en Suarez voorin, is er altijd kans.het is wel schrijnend wat er mist aan kwaliteit in Barca en heb ook nooit begrepen waarom het 433 met de punt naar achteren zo heilig was als je met Busquets en de Jong twee wereldtoppers als verdedigende middenvelders hebt. Met Alba op links en Semedo (ik ben geen grote fan van hem) heb je sowieso back die veel kunnen opkomen langs de zijkanten. Met Rakitic had je in zijn goede tijd een betere aanvallende middenvelder die doelpunten kon maken en zelfs Coutinho was dan veel beter tot zijn recht gekomen. Nu tegen Bayern zouden ze zelf 442 kunnen spelen met Messi en Suarez voorin want die lopen allebei toch nooit terug om mee te verdedigen, die positioneren zich slechts wat om nog energie te hebben voor de aanval. Als je dan ook nog een linksbuiten hebt, moet je middenveld zo defensief zijn dat de afstand tussen middenveld en aanval te groot wordt en je in de tweede helft totaal geen aansluiting meer hebt.nouja, we gaan het zien. Hopelijk wint Barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren