Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Labyad gepasseerd: ‘Ik moet ermee leren leven, ik moet wel’

Laatste update:

Hervé Renard, bondscoach van Marokko, heeft Zakaria Labyad en Yassin Ayoub niet opgenomen in zijn WK-selectie. De middenvelders van FC Utrecht balen van het mislopen van het toernooi in Rusland. In gesprek met de NOS zegt Labyad, die na de zomer zich mag melden bij Ajax, dat hij hoopte dat Renard hem een plekje zou geven in de selectie.

"Misschien heb ik mij te laat in de kijker gespeeld. Het is de keuze van de trainer en dat zal ik moeten accepteren. Ik moet ermee leren leven. Ik moet wel. Ik moet doorgaan. We spelen morgen een finale (in de play-offs voor Europees voetbal tegen Vitesse, red.), dus ik moet er mee leren leven. Ik ga op vakantie en dan start er iets moois (bij Ajax, red.)."

Renard heeft Labyad niet persoonlijk laten weten dat hij niet is opgeroepen. "Nee, ik heb geen moment contact met hem gehad. Ook niet na mijn transfer. Zo wil ik het ook houden. Toen ik daar was, had hij zijn selectie al voor negentig procent rond. Ik ben ervan overtuigd dat deze selectie het goed zal doen op het WK", besluit de aanvallende middenvelder.

Ook Ayoub baalde dat hij niet was geselecteerd: "Ik viel stil en was verbaasd. Teleurstellingen moet je kunnen verwerken. Ik kan misschien wel even uithuilen bij mama. Hij maakt een keuze en dat moet je respecteren. Dit zou echt een mooie kers op de taart zijn. Dit zou een hele mooie afsluiting zijn geweest van het seizoen", aldus Ayoub, die na dit seizoen bij Feyenoord speelt.

Verwacht jij dat Marokko de groepsfase van het WK doorkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voorkeur Amrabat boven Ayoub kan maar een ding zijn. Amrabat is op meerdere posities inzetbaar. Persoonlijk vind ik Ayoub beter dan Amrabat.

18 mei 2018 om 18:49

Ayoub is fantastisch! Die man is zo-veel beter dan dat Amrabat vorig jaar was, ik weet echter niet hoe hij zich bij Feyenoord heeft ontwikkeld.

Amrabat draait al wel een stukje langer mee in de selecte van Marokko en heeft natuurlijk zijn broer die al jaren een grote man is daar.

18 mei 2018 om 22:19

Beetje zelfde laken en pak die twee. Feyenoord heeft een overschot aan middenvelders die niet creatief zijn. Daarom verbaasd het mij dat Gustafson nu is verkocht. Die jongen brengt namelijk wel creativiteit mee met z'n spel.

Take it like a man! Zo moet dat.

'Ik kan misschien wel even uithuilen bij mama.' Heerlijke vent die Ayoub, was hem gegund.

18 mei 2018 om 18:35

@ Paulodybala,

Vind Ayoub inderdaad ook een geweldig persoon. Een tijdje terug zag ik een interview van Labyad met Voetbal Inside en daarin gaf hij aan dat Ayoub echt zoveel energie heeft, altijd maar bezig is en echt gewoon een druk persoon is en dat Ayoub vanaf het moment dat hij wakker is tot het moment dat hij gaat slapen, gewoon vol met energie zit.

Heb ook een aantal interviews van Ayoub zelf met o.a Harry Vermeegen, Andy van der Meyde en nog een aantal gezien en Ayoub lijkt mij wel echt een gangmaker in de selectie. Een beetje een lolbroek.

De manier waarop Ayoub zijn doelpunt vierde tegen Vitesse, door een dansje uit Fortnite na te doen, die heb ik echt gewoon al meerdere malen teruggekeken omdat ik het echt gewoon geweldig vind, gewoon humor en hij vertelde dat hij dat had afgesproken met z'n teamgenoten en de supporters.

Oei als dit de prestatie van morgenavond tegen Vitesse maar niet in de weg staat. Ik maak me daar als Utrecht supporter best wel een beetje zorgen over, dit is in mijn ogen een behoorlijk klap voor onze twee beste spelers.

18 mei 2018 om 18:51

Ik denk juist dat het ze extra motiveert dat de bondscoach een fout maakt. Deze boys zijn niet zo makkelijk klein te krijgen merk k. Labyad gaat het volgens mij echt goed doen bij Ajax omdat hij weet dat het zijn laatste kans is in de top van Nederland. Hij zal Kluivert doen vergeten.

Sportieve reacties ! Tuurlijk baal je als sportman maar zo hoor je te reageren! Top

Ayoub niet is frapant, is echt nuttige vechter.
Labyad is logisch, wordt zwaar overschat in NL en vooral Ajax.

18 mei 2018 om 20:56

Nu ben ik toch benieuwd wat je reactie was geweest als Labyad naar feyenoord was gegaan en ayoub naar Ajax .

heel vervelend voor Labyad, maar wel goed uitgerust beginnen bij de CL start van Ajax.

Hoop dat hij komend seizoen bij Ajax laat zien dat Hervã© Renard een grote fout heeft gemaakt door hem niet mee te nemen.

18 mei 2018 om 19:10

@ Leeuw087,

Inderdaad, zo denk ik er ook precies over. Het is natuurlijk balen voor Labyad dat hij niet meegaat naar het WK na een goed seizoen bij FC Utrecht, maar anderzijds heeft het wel als voordeel dat Labyad er echt gewoon vanaf dag 1 bij Ajax bij zal zijn in de voorbereiding in dus klaargestoomd kan worden voor de wedstrijden in de voorronde van de Champions League.

Kluivert en Ziyech reken ik tegen de tijd dat Ajax aan de voorronde van de Champions League begint, er niet meer bij. Ziyech gaat sowieso met Marokko naar het WK, maar ik sluit niet uit dat Ziyech tegen de tijd dat ze begin aan de voorronde van de Champions League (net als Kluivert) al verkocht zal zijn of vanwege een transfer niet mee zal spelen en andere spelers die tijdens de eerste ronde van de CL waarschijnlijk niet beschikbaar zullen zijn voor Ajax, zijn waarschijnlijk Schöne, Dolberg en Tagliafico.

Van die 3 zal denk ik alleen Tagliafico een gemis zijn en in mindere mate Dolberg. Dolberg zal minder gemist worden omdat Ajax daar ook nog Huntelaar, Sierhuis en Cassierra achter de hand heeft, terwijl achter Tagliafico Sinkgraven en Bakker rondlopen, maar Ajax treed dan waarschijnlijk tegen Sturm Graz of Paok Saloniki aan en ik denk dat Ajax het tegen deze teams in principe wel moet redden zonder Tagliafico en Dolberg, terwijl Schöne sowieso al aan vervanging toe is bij Ajax en ik verwacht eigenlijk niet dat hij aankomend seizoen een basisplaats zal hebben.

Dan kan je tegen Paok of Sturm met dit elftal aantreden en daarmee moet je in mijn ogen zeker de volgende ronde kunnen bereiken, zeker omdat Ajax er wat transfers betreft nu al vroeg bij is en er waarschijnlijk voordat ze moeten aantreden tegen 1 van deze 2 teams, hun team al (voor een groot gedeelte) op orde zullen hebben (zie opstelling, ervan uitgaande dat Ziyech en Kluivert dan vertrokken zijn of zullen vertrekken en dat Tagliafico en Dolberg nog niet mee kunnen spelen vanwege hun deelname aan het WK en op de positie linksbuiten zou ik dan misschien Bandé neerzetten, maar als Kluivert vertrokken is moet er sowieso 'n vleugelaanvaller bijkomen).

Onana
Kristensen
de Ligt
Magallán
Bakker
F.de Jong
vd.Beek
Labyad
Neres
Huntelaar
Aankoop?
18 mei 2018 om 19:31

Rochester,

Met die opstelling zal het voor Ajax geen probleem moeten zijn om de eerste ronde te overleven, daarna is Tagliofico ook weer terug.

Heeft heeft de voorrondes CL al een aantal keer niet bereikt, maar ook wel bereikt.
Denk dat als de Ligt ook blijft er een grote kans is dat we komend seizoen Ajax in de CL kunnen zien.

18 mei 2018 om 21:01

Off: Dat er nog zoveel optimisme is over het bereiken van de CL vindt ik echt ongelofelijk. Hebben jullie afgelopen seizoen wel wedstrijden gekeken?
On: zelf denk ik dat deze 2 spelers het eerst in de top van Nederland moeten laten zien en daarna hun tijd bij het nationale team van Marokko nog wel komt. Dat Amrabat wel is opgeroepen is op zich wel vreemd, want die speelt al maanden nauwelijks. In dat licht was het misschien logischer geweest als Renard voor Ayoub had gekozen

Mooie reacties..
Wellicht na een goed jaar bij Ajax EN Feyenoord dat ze meer in aanmerking komen. Succes mannen!

Als Labyad een goed seizoen bij Ajax speelt komt hij vanzelf weer in beeld. Hij heeft het in eigen hand. Geldt ook voor Ayoub....

Koeman moet Ayoub gewoon selecteren! Geloof mij die jongen gaat excelleren bij Feyenoord. Het is een heel unieke middenvelder, heeft zowel techniek als ontzettend veel gif in zijn spel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren