Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman: ‘Van de Beek weet het precies; Ziyech deed eigenlijk maar wat’

Laatste update:

Real Madrid hengelt nadrukkelijk naar Donny van de Beek, maar Kenneth Perez en Kees Kwakman vragen zich af of dat de juiste club is voor de middenvelder van Ajax. Kwakman is lyrisch over de ontwikkeling die Van de Beek heeft doorgemaakt, maar betwijfelt of hij in een andere ploeg net zo zou excelleren als bij Ajax. Perez denkt dat de international van Oranje beter past bij een club als Liverpool of Borussia Dortmund.

Kwakman heeft zelf ook tegen Van de Beek gespeeld, zo vertelt de oud-voetballer bij FOX Sports, en merkt dat de Ajacied 'progressie heeft geboekt tussen de linies'. "Hij heeft ook weleens momenten waarop je hem niet ziet, maar dat is al minder. Zijn functionele techniek is zó goed. Hij lijdt bijna geen balverlies. Hij weet precies wat hij wel en niet kan en dat vind ik ook wel een verschil met Hakim Ziyech. Ziyech deed eigenlijk maar wat in deze wedstrijd", doelt Kwakman op de 2-2 remise tegen Vitesse van zaterdag.

Perez stelt dat een voetballer wel heel bijzonder moet zijn om voor clubs als Real Madrid en Barcelona te spelen. Hij vraagt zich echter af of Van de Beek 'echt veel beter' is dan Davy Klaassen, die faalde bij Everton. "Ik had liever een club als Liverpool gezien voor Van de Beek, het traject van Georginio Wijnaldum. Voor mij is hij een groter gemis dan dat hij een aanwinst is voor Real Madrid. Een club als Borussia Dortmund zou ook fantastisch zijn voor Van de Beek. Het is wel geweldig dat de Nederlandse competitie weer spelers kan afleveren bij de absolute top. Dat is goed nieuws."

Kwakman denkt dat de ontwikkeling van Van de Beek ook deels te danken is aan zijn medespelers. Bij Real Madrid komt hij in een heel andere ploeg terecht en de vraag is hoe hij zich daar staande zal houden. "Hij kan goed functioneren bij Ajax omdat het zo goed op elkaar afgestemd is", geeft Kwakman aan. "Met de creatieve jongens eromheen in een vrije rol weet hij precies wat hij moet doen. Bij Real doen ze maar wat. Dat loopt allemaal door elkaar heen en sommigen zijn al over de top aan het worden. Dan is het voor hem moeilijk om uit te blinken."

Denk je dat Donny van de Beek zou slagen bij Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ziyech deed maar wat.. Laat me niet lachen jonguh.. Ja hij speelde niet zn beste wedstrijd. Maar bijna bij ieder balverlies dat hij leed, zocht hij voor de beslissende pass. Omdat hij een kans zag. Dat t nog niet helemaal goed is, qua uitvoering en visie vergeef ik hem deze wedstrijd. Ongelooflijk hoe selectief het geheugen zijn van deze analysten. Zijn wij alweer vergeten hoe ajax liep te breien en breien en breien zonder ziyech vorig jaar!? Omdat niemand maar dan ook niemand een opening kon zien tegen geparkeerde bussen. Tadic niet, van de beek ook niet, en ja de jong ook niet.

5 augustus 2019 om 00:43

Nog lachwekkender is dat hij zegt dat ze bij Real maar wat doen. Als er iemand maar wat doet/zegt dan is het Kwakman wel

5 augustus 2019 om 00:45

Inderdaad. Nu moest ie ook nog dolberg zien te vinden, dat is zelfs voor ziyech onmogelijk

5 augustus 2019 om 01:05

Mwoah, hakim had hem zeker paar keer gevonden vorig jaar. Maar hij heeft wat kansen verprutst, net als nog paar anderen. Hoe bagger ziyech ook speelde, hij creerde toch een aantal kansen gisteren. Van de beek had ie ook nog een mooie kopkans geschonken, maar mikte niet zuiver helaas.

5 augustus 2019 om 01:52

Er maar wat op los kwakken en dan als achternaam “Kwakman” hebben...


De ironie.

5 augustus 2019 om 07:34

We blijven maar horen hoe geweldig Ziyech wel niet is, maar waarom komen dan alleen maar clubs a la Roma/sevilla? Voor de Ligt de Jong vd Beek staan ze wel in de rij, maar voor Ziyech komt er tot nog toe niet 1. Toeval?

5 augustus 2019 om 08:29

Denk dat dat ook met de hype te maken heeft van dus De Ligt, De Jong & Van de Beek. Diezelfde hype heeft Ziyech niet. Of wil je komen zeggen dat van de Beek beter is dan Ziyech? Want 1. Ze zijn niet te vergelijken en 2. Bijna al van de Beek zijn doelpunten zijn op aangeven van Ziyech.

5 augustus 2019 om 08:38

Scouts zijn niet zo hype-gevoelig, die zijn juist op zoek naar spelers die onder de radar zijn gebleven en daardoor nog voor een redelijk bedrag te halen zijn. Denk niet dat veel Europese topscouts een account op VZ hebben.

5 augustus 2019 om 09:12

Meerdere factoren spelen hier een rol denk ik. Allereerst, zoals ik ook ergens in dit artikel zei. Ziyech komt idd wel tekort denk ik voor t absolute top. Leeftijd heeft een rol. Niet dat hij te oud is, maar meer hoe is hij zo oud en speelt nog steeds in de ED. Maar gelukkig denkt ziyech dat hij goed zit bij ajax. Zolang de absolute top niet komt aan kloppen, wilt hij ajax niet zomaar opgeven voor idd een roma of een sevilla. Wat opzich eigenlijk prima clubs zijn toch.

5 augustus 2019 om 09:16

Ff een aanvulling. Van de vaart kwam uiteindelijk ook te kort voor de absolute top. Maar hij was vrij jong toen hij naar madrid ging. Geldt voor kjh en sneijder(al heeft sneijder later in zn carriere wel een hoge piek bereikt) mn punt is, was ziyech nu 20 of 21, had de absolute top club zeker een gok genomen en hem gehaald.

#Koek Koek

Het zegt alles dat zelfs wanneer Ziyech een voor zijn doen mindere wedstrijd speelt hij nog steeds kansen en gevaar creëert. (1 maar bijna 2 assists)
De Van De Beek hype is allemaal leuk en aardig maar laten we wel wezen dat Van de Beek nog geen eens in de buurt komt van een Ziyech in topvorm. Gaat zelfs al zo ver dat de geradicaliseerde Van de Beek fanboys doodleuk beweren dat “dankzij hem” Ajax zo’n goed seizoen had vorig jaar. En dat “”“Ziyech en Tadic alleen konden uitblinken DANKZIJ Van de Beek””” (ja, ze zeiden het echt) Dat Van de Beek letterlijk het halve seizoen op de bank zat en Ajax toen ook al de sterren van de hemel speelde vergeten ze gemakshalve. Ik vind Van de Beek ook een goede speler maar voor de absolute top is goed simpelweg niet goed genoeg. Er is letterlijk geen enkele speler bij Ajax die zoveel kansen creëert of zo bepalend is als Ziyech. Dat is een statistisch FEIT.
De Jong was een goede speler waarover niet bijzonder veel werdt gezegd TOTDAT de Barcelona transfer en plotseling was elke pass “wonderschoon” en was hij de foto bij elk Ajax artikel en bombardeerde de media de Jong tot HET gezicht/sterspeler van Ajax want Barcelona. Zelfde geldt voor Van de Beek: paar maanden geleden was hij nog een speler waar zelden over werdt gesproken want Ziyech en Tadic die stalen de show en Frenkie “FC Barcelona” de Jong, maar sinds de geruchten over Real Madrid is Ajax de grote Van de Beek show geworden en wordt in elk programma plotseling besproken hoe “extreem goed” Van de Beek en alleen Van de Beek bij Ajax is. Dit terwijl hij niet beter speelt als enkele maanden geleden.
Nogmaals ik vindt Van de Beek een goede speler en vooral sympathiek en lekker bescheiden maar voor een basisplek bij de grootste en succesvolste club ter wereld: kom op zeg. Tadic, Ziyech en Blind zijn in mijn ogen toch nog steeds de echte uitblinkers bij Ajax. Zal uiteraard wel weer woedende Van de Beek fanboys en Ziyech haters gaan regenen op deze reactie maar wees gerust: het is vakantie en ik slaap lekker uit en zal pas na een uur of 11 op die voorspelbare en eenzijdige onzin gaan reageren. Nee, ik ga idd NIET mee met de door media gecreëerde hype. Ik probeer altijd zo objectief en kritisch mogelijk te blijven en kies statistieken en feiten boven de beeldvorming van de media.

EDIT: Bayern ziet dit ook in en lijkt nu 100% voor Ziyech te gaan na het waarschijnlijk mislopen van Sane en op aandringen van enkele spelers na nederlaag tegen Borussia (Duitse media)

Ziyech hater en woeste vooringenomen fanboys in 3..2..1..👇👇👇

5 augustus 2019 om 02:09

Nah, van mij krijg je geen haat😁. Ik snap zelf ook niet hoe veel mensen de impact ziyech heeft op het spel van ajax onderschat. Nog hier en daar zeuren over balverlies. Geef mij maar een speler die afentoe een balverlies lijdt, maar legio kansen schenkt aan zijn teamgenoten. Dat is idd gewoon statistisch feit. Dan zijn er ook mensen die dan zeggen, jaaaah maar hij probeert t zo vaak! Logisch dat je dan vaak kansen creert. Uuhmm nee, andere voetballers proberen t niet zovaak, omdat ze simpelweg de opening niet hebben gezien. Die window die vaak in een spitsecond weer dicht is.. Ow dat balverlies, meeste van dat kan je ook weer wegstrepen met de balveroveringen die hij ook veel achter zijn naam krijgt. Tuurlek is ziyech verder niet van t niveau kdb of david silva etc. Maar ziyech is goudwaard voor ajax.

5 augustus 2019 om 02:46

Spijker. Kop.

Lijkt wel alsof *sommige* Ajax fans (ben zelf ook team Ajax) zijn verdeeld in kampen waarin iedereen vooraf al zijn favoriete “beste” speler heeft gekozen en wanneer iemand terecht erop wijst dat de FEITEN/STATISTIEKEN overduidelijk iets anders laten zien gaan 2 vingers in de oren en: “lalalalala boeit me niet en wil het niet zien want vindt speler A de beste”

Ik snap je opmerking over KDB en Silva maar als diehard Liverpool fan die letterlijk elke wedstrijd volledig kijkt moet ik erkennen dat Ziyech makkelijk zou kunnen meedraaien bij Liverpool aangezien Nabyl Keita, die zo wisselvallig is als ons weer, toch echt niet beter is als Ziyech maar wél tot veel hun verbazing (reacties op twitter wanneer de opstelling bekend wordt gemaakt) wéér in de basis staat. Milner is een extreem loyaal werkpaard maar echte uitblinkende kwaliteiten heeft hij niet echt, passes of assists zoals Ziyech zie je Milner zelden doen, en dribbels al helemaal niet. Milner is nog van de tijd dat Liverpool subtop was en Klopp vindt het denk ik niet netjes om hem zomaar weg te doen. (Milner zou denk ik zelfs zijn leven geven voor Liverpool FC) Als hun twee al bij Liverpool in de basis mogen dan Ziyech al helemaal.(daarom ook dat Liverpool fans massaal op social media om Ziyech vroegen) Shaqiri zelfde verhaal: goede speler, hongerig maar ook niet meer dan dat en jammergenoeg te wisselvallig. Toch echt niet beter dan Ziyech.
Wijnaldum? Absolute klasse, was zwaar underrated grotendeels vorig seizoen totdat moment tegen Barcelona, maar speelde LETTERLIJK elke wedstrijd sterk en verdient het gewoon om bij LFC in de basis te staan. Ziyech zou de perfecte missing link zijn op het middenveld aangezien uitgerekend daar de zwakte ligt bij LFC, vandaar dat er ook letterlijk elke wedstrijd wordt geschoven op het middenveld en dat ze Fekir wouden kopen. Verdediging: top. Aanval/supertrio: top. Middenveld: altijd problemen en vooral gebrek aan creativiteit/aanvoer voor de grote 3 voorin. Ziyech zou dat kunnen oplossen met zijn vele assists.

5 augustus 2019 om 07:28

Opvallend altijd hoe gepikeerd Ziyech fans doen, alsof de beste man geen waardering krijgt. Iedere Ajacied die ik ken was afgelopen seizoen lyrisch over het team, vrijwel zonder zwakke plekken en iedere speler met specifieke kwaliteiten. Ik denk inderdaad dat elke kenner ziet dat wat De Jong kan, heel zeldzaam is in de wereld en wat De Ligt deed heel uniek is voor iemand op zijn leeftijd. Dat Ziyech en VD Beek hun uitzonderlijke bijdrage leverden is niemand ontgaan en daarvoor krijgen ze echt voldoende waardering. Maar juist Ziyech fans willen er een soort wedstrijd van maken.. helemaal niet nodig dat calimerogedrag. Ziyech is ook een topper, doe maar rustig. Alleen vreemd dat er geen topclub is die hem oppikt.

5 augustus 2019 om 12:05

Vind ik echt wel meevallen. Je moet niet vergeten dat Ziyech heel veel kritiek heeft gekregen in de eredivisie.. Veel meer kritiek dan een Frenkie/Donny/Dolberg etc. En niet omdat hij slecht speelde, maar omdat Ziyech zijn koele houding mensen niet aanstaat. Terwijl een Dolberg hier voor geprezen word. Denk dat dit de rede is dat Ziyech fans er nu wel een beetje klaar mee zijn, en wat direct reageren bij kritiek op hun idool. Al helemaal als mensen dan ook nog gaan doen alsof zijn bijdrage niet zo prominent is. Ziyech is rete belangrijk geweest tegen Bayern, Real en ook tegen Tottenham vond ik Ziyech de beste op het veld. Ik snap in iedergeval wel waar het vandaan komt.

5 augustus 2019 om 02:31

Kerel, je doet net alsof de meerderheid dit soort dingen roept. Ik denk dat als zowel Van de Beek als bijvoorbeeld Neres nog vertrekt, negentig procent van de Ajacieden het nog altijd een prima transferwindow vindt als het betekent dat Ziyech blijft. Natuurlijk is Ziyech de allerbeste speler van Ajax. Maar dat neemt niet weg dat Van de Beek ook een heel goede voetballer is. En die was individueel gezien in de CL ook opgewassen tegen het niveau Real, Juve en Spurs. Dus dan vind ik dat hij wel het voordeel van de twijfel verdient om in de absolute top mee te kunnen. En wat je over De Jong zegt, slaat nergens op wat mij betreft. Die werd al geroemd vanaf het moment dat hij centraal achterin bij Ajax ging spelen. Vergelijkingen met Beckenbauer volgden zelfs al snel. En dat Barcelona niet lang daarna op de stoep stond, wakkerde die verhalen zeker meer aan. Maar de Barcelona-soap is absoluut niet de aanstichter van de lofzang rondom Frenkie. En tot slot: die drie jongens die jij noemt, zijn wat mij betreft van het huidige Ajax ook de beste spelers. Je moet alleen niet vergeten dat die al richting eind twintig gaan of zijn. Van de Beek is nog relatief jong en zit qua niveau niet gigantisch ver van die jongens af. Of hij het ook echt gaat maken in de top...we shall see.

5 augustus 2019 om 02:52

Nogmaals ik vind Van de Beek ook een goede speler en JA hij heeft zeer zeker potentie. Voor Real Madrid? Wie weet, geef hem een kans als hij dit hele seizoen de sterren van de hemel speelt. Ik gun het Donny van harte. En dat meen ik oprecht. Maar om iemand na een paar goede wedstrijden, en in de nasleep van de Ajax Champion League hype (wel een zeer terechte en verdiende hype) gelijk als “die is goed genoeg voor in de basis bij Real” kom op zeg, en DAAR zeg ik iets van. Dit is alles behalve een aanval op de wel degelijk talentvolle (en vooral sympathieke) Van de Beek.
Maar wanneer mensen Ziyech gaan afzeiken om Van de Beek te gaan ophemelen, uitblinker Tadic die zelfs helemaal wordt genegeerd door zowel media als veel fans, dáár wou ik graag mijn gedachten over kwijt. Ik vindt het vooral oneerlijk naar de echte constante uitblinkers toe (Ziyech, Tadic, Blind) die nu door de vooringenomen media hype naar de achtergrond (gaan) worden verbannen. Mijn eerste reactie komt ook doordat ik net Studio Sport zat te kijken, Eredivisie nabeschouwing en 3x raden wie helemaal werdt opgehemeld terwijl andere Ajax spelers doodleuk werden genegeerd? Juist. Ze hadden zelfs cirkeltjes en pijltjes bij alleen Van de Beek gezet 🤦‍♂️😂😂😭😭 Zelfs toen Van de Beek alleen even diep ging lopen was dat blijkbaar een “extreem knappe prestatie” en “er is geen speler zoals hem bij Ajax” sorry, maar geef me aub een teiltje.

5 augustus 2019 om 07:19

@bestornothing....tsja lekker makkelijk om iedereen met een andere mening meteen te bestempelen als een “ziyech haters” of “vd Beek fanboys”...jij bent niet zo van de nuance blijkbaar.

In principe staat elke vergelijking tussen vd Beek,de Jong en Ziyech helemaal nergens op: andere spelers,verschillende posities en niet vergelijkbare kerntaken.

Wat Ik nog opvallender vindt is dat je vindt dat de Jong en vd Beek worden opgehemeld en gehypt op basis van de CL successen van Ajax.....maar dat geldt voor Ziyech toch precies hetzelfde Dan??? Die speelt ook pas 1 seizoen op een constant hoog niveau,jaren daarvoor had hij naast statistieken als meeste ge-creerde Kansen ook cijfers die wezen op veel balverlies en mislukte doelpogingen.

En we kunnen nu ook wel de conclusie trekken dat Ziyech alleen een stap hogerop kan maken als hangende vleugelspeler en Niet als Cam.

Kortom het is nogal hilarisch dat jij andere hier beticht van het hypen en ophemelen van vd Beek en de Jong maar zelf precies hetzelfde doet bij Ziyech.

5 augustus 2019 om 07:41

Ziyech zat volgens mij maar pas bij de spelers groep. Aan Nico zag je ook dat die zijn normale niveau nog niet had. Hij liet zich leijk verrassen bij dat eerste doelpunt.
Ziyech moet nog even zijn plaats vinden en dan gaat het wel lopen bij hem, dat komt wel goed.

Straks gaan we nog van Ziyech vragen om de bal nooit meer over 5 meter te spelen maar gewoon constant naar de speler naast hem te spelen want anders gaat hij weer balverlies lijden, ik snap echt dat dit soort analytici met een voetbalverleden een punt maken van balverlies bij een speler als Ziyech, eentje die altijd naar de vrije man zoekt, eentje die gelijk die pass geeft, eentje die elke kans benut om dichtbij de goel te komen, een jongen met lef en durft risico's te nemen. Wat zal ik zijn stijl missen wanneer hij naar het buitenland vertrekt.

Kees Kwakman word voor mij een van de hoofdredenen om veel minder Fox Sport te kijken. Ik heb zelden iemand gezien die zoveel onzin uitkraamt en in de tussentijd een air over zich heeft alsof hij het allemaal heeft uitgevonden. Echt nu al een van de meest irritante “analisten” die louter onzin uitkraamt. Fox sport was ooit een leuke zender maar met jongens als Kees Kwakman en Milan ben je zwaar achteruit aan het gaan in kwaliteit. En dan komen er ook nog constant artikelen over.

Haha die Kwakman doet ook maar wat hij is laatste persoon die wat moet zeggen perz kan nog praten die heeft nog bij Ajax PSV gespeeld

Ziyech is ook maarnet aangesloten bij de groep , dat kan je merken . Net als Nico die zich bij het eerste tegendoelpunt liet verrassen. Ze speelde pas voor het eerstin deze opstelling , dus is het niet verwondelijk.
Van de Beek , weet zit altijd goed te positioneren voor de goal. Hij mist nog wel eens een kans , maar hij staat wel vaak in kansrijke positie. Ook als hij de bal niet krijgt aan gespeeld staat hij vaak heel goed.
Het zal een groot gemis zijn voor Ajax als Donnie er niet meer is. Ten Hag zal weer moeten puzzelen hoe hij dit gaat invullen. Want een tweede Donnie is niet zo maar gevonden ...

Ziyech fans lijken een beetje op Ziyech. Altijd gelijk zo in de verdediging bij elk woordje kritiek. Misschien dat de grote clubs zich juist daarom niet voor hem melden. Aan z'n talent ligt het namelijk niet, maar het is vast geen toeval dat zelfs nadat ie zo goed was vorig seizoen, geen enkele topclub interesse heeft.

Overigens blijf ik het idee hebben dat Vd Beek puur met Klaassen wordt vergeleken door zijn haarkleur. Is dat racistisch?

Hakim gaat zeker niet blijven bij ajax, en hij zal zeker worden gemist in de eredivisie.

Ben ik eens met Kwakkie hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren