Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman: ‘Niet goed genoeg voor Ajax? Nou, het is een heel interessante speler’

Laatste update:

Kees Kwakman is onder de indruk van Joshua Kitolano. De 22-jarige middenvelder is sinds zijn transfer van het Noorse Odds BK naar Sparta Rotterdam vorig jaar zomer een vaste waarde bij de Spangenaren, en ontwikkelt zich uitstekend. Volgens de analist van ESPN zou Kitolano in de toekomst weleens een interessante speler voor Ajax kunnen worden, zo vertelt hij bij De Eretribune.

Voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Ajax wordt Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk gevraagd naar Kitolano. “Er zijn heel veel clubs op zoek naar een controleur, die het fort bewaakt en niet weggaat en ballen verovert. Onder meer Ajax”, begint ESPN-verslaggever Hans Kraay junior zijn vraag. “Jij hebt Kitolano. Wat is zijn top?”

“Joshua is ook zo’n multifunctionele speler, die eigenlijk afgelopen maanden op zes, acht en tien heeft gestaan”, antwoordt Rijsdijk. “Hij kan dus doelpunten maken, maar hij kan ook ballen afpakken en heel kort op iemand z’n flikker zitten, om het zo maar te zeggen. Ik denk dat dat ook heel belangrijk voor een middenvelder is. Dus ik vind hem een hele multifunctionele middenvelder.”

Vervolgens vraagt Kraay of Rijsdijk er vlak voor de wedstrijd nog even bij wil zeggen dat Kitolano nu nog niet goed genoeg voor Ajax is. Dat doet de Sparta-trainer, met een knipoog.

Eenmaal terug in de studio reageert analist Kwakman op die laatste teksten. “Nou, dat vraag ik me af. Nu is hij misschien nog niet goed genoeg voor Ajax, maar dit is wel een heel interessante speler. Hij is gekomen als nummer zes, als stofzuiger, zoals Bart Vriends hem vorige week noemde. Als Arno Verschueren niet speelt, of geschorst is, dan speelt hij op tien. Hij is sterk in de duels, goed op z’n poten, maar ook in de kleine ruimte...”

“Inmiddels ontwikkelt hij zich echt als een allround middenvelder”, gaat Kwakman verder. “En hij is clubtopscorer met vier goals. Hij heeft een paar schitterende goals gemaakt. Hij is 22 jaar, elke wedstrijd heeft hij gespeeld sinds hij bij Sparta is. Dat zegt ook wat over z’n fysiek. Het is een hele goede aankoop voor Sparta.”

Karim El Ahmadi, ook aanwezig als analist, is het met Kwakman eens. “Het is een speler die verdedigend altijd goed staat. Vorig seizoen speelde hij veel voor de verdediging, en nu is hij hoger op het veld ook heel goed. Dus dit is echt een speler die al twee jaar heel goed presteert. Dit is een heel interessante speler voor de top van Nederland”, aldus de voormalig middenvelder.

Denk je dat Joshua Kitolano goed genoeg is voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gaat ook weer snel, maar wel leuke speler vind ik.

Ik zeg al anderhalf jaar dat ik hem bij PSV of Feyenoord verwacht. Vind hem minder bij Ajax passen.

Wel mooi (en terecht) dat er meer en meer erkenning voor zijn kwaliteiten komt. Ik ben heel erg benieuwd hoeveel we aan hem gaan verdienen (en wat uiteindelijk zijn plafond gaat zijn).

9 december 2023 om 20:48

Feyenoord had 1,5 jaar geleden ook serieuze interesse geloof ik. Geen idee waarom dat niet doorgegaan is. Zou wel een interessante optie zijn als Wieffer vertrekt.

9 december 2023 om 21:00

Arnesen wilde hem toen graag hebben. Het werd uiteindelijk Aursnes. Ook niet slecht.

Wel een prima speler voor 'er bij'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren