Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt spreekt niet over 'afrekening': ‘Maar ik ben ook kritisch op hem'

Laatste update:

Dirk Kuyt heeft voor veel commotie gezorgd. De oud-spits van Feyenoord doet in zijn boek Het geloof in succes enkele uitspraken over de mentaliteit in de kleedkamer bij Feyenoord, iets wat niet in goede aarde is gevallen bij de club. De Rotterdammers hebben laten weten afstand te doen van enkele uitspraken van Kuyt. De oud-voetballer reageert nu op de commotie die is ontstaan.

Kuyt vertelt in zijn boek onder meer dat het soms ‘een speeltuin’ was bij Feyenoord, waarbij spelers 'letterlijk lagen te rollebollen in de kleedkamer’. De oud-spits schrijft daarnaast over de clashes met trainer Giovanni van Bronckhorst, die hem vaak wisselde: "Ik kon maar niet op één lijn met de trainer komen dat ik in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler was", aldus Kuyt in het boek.

Tegenover RTV Rijnmond laat Kuyt nu weten dat dat hij veel respect heeft voor de trainer én mens Van Bronckhorst: "Ook in het boek stel ik mezelf daarin kwetsbaar op, maar ik ben ook kritisch op hem. Ik geef ook aan dat het een goede trainer is en dat hij het goed doet. Ik heb absoluut geen problemen met Van Bronckhorst en ik denk ook dat het andersom goed is. We hebben veel respect voor elkaar en ik heb nul rancune."

"Als mensen zeggen dat het een afrekening is, zo heb ik het niet bedoeld." Kuyt benadrukt dat het boek niet bedoeld is als een negatieve sneer richting Feyenoord: "Maar ik heb wel een aantal keer aangegeven wanneer ik teleurgesteld was en wanneer Van Bronckhorst het goed deed. Ik denk dat het boek een boeiend en interessant proces is waar mensen een kijkje in de keuken van de topsport krijgen."

Ga jij het boek van Dirk Kuyt lezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja Kuijt, misschien had je even moeten lezen met wat voor figuur je jezelf inliet toen je Jaap de Groot toestemming gaf om je biografie te schrijven. Die man is het niveau roddel en achterklap nooit ontstegen. Dat je nu met zo'n prutboek zit die alleen maar de laatste twee jaar beschrijven is lachwekkend. Weinig spelers hebben zo'n interessante loopbaan gehad als Kuijt, maar nee, Japie de Groot moet en zal over conflict schrijven, dus pakt alleen de laatste twee jaar. Nou, dat boek hoeven we dus ook niet te lezen, over die periode hebben we al een documentaire gehad. Maar hoe hij binnenkwam in Liverpool, Feyenoord, Utrecht of Oranje, hoe hij omging met de kritiek en dat overwon, naar die mooie verhalen mogen we gissen.

14 mei 2018 om 13:30

Hoezo de schuld nu bij Jaap de Groot leggen? Kuyt doet de uitspraken en heeft ook zeggenschap over de verhalen die in het boek komen. Ook zal Kuyt heus wel weten met wie hij zich inlaat.

14 mei 2018 om 13:48

Ik leg de schuld bij Kuijt, die stelt die natte wind aan.

14 mei 2018 om 15:58

Tja hoe durf wat negatiefs te schrijven. Foei Dirk. Aan je reactie te zien heb je zelf last van natte winden.

14 mei 2018 om 13:39

Nogmaals dat Jaap de Groot over een conflict schrijft, dat is zijn goed recht wanneer Dirk dit zelf aandraagt en goedkeurt. Het is tevens geen biografie, maar over kampioen maken. Die verhalen van Oranje Liverpool Utrecht komen wel in een ander boekje.

14 mei 2018 om 15:55

Tuurlijk ligt het aan de schrijver..... Kuyt heeft wat kritiek op de club en ze zijn allemaal van slag. Niet erg objectief baardgrijsmuis.

14 mei 2018 om 17:32

Het begint al met de speler Kuyt die de trainer komt vertellen hoe het wel moet.
Vind het juist klasse van V Bronckhorst dat hij ballen toont en de beste Zoniet de belangrijkste speler op de bank zet en niet is bezweken onder de druk van grote vriend Dirk.

Maar waarom miet je een boek schrijven en dit uitlichten? Iedereen komt tegenwoordig met een boek. Altijd is er commotie over elk boek. Je hebt toch al genoeg geld..

Ik blijf het een achterbaks mannetje vinden. Nu weer even scoren over de rug van Feyenoord en z'n spelers. Vooral het hypocriete aspect vind ik erg storend rondom de persoon Kuyt. Jezelf portretteren als de nuchtere Dirk Kuyt als men dat verlangt. Nu raakt meneer in de vergetelheid en zoek je de andere kant van de medaille maar op. Jezelf de belangrijkste speler van Feyenoord noemen getuigt wel van een behoorlijke grootheidswaanzin.

14 mei 2018 om 13:38

idd zeg ...gaat de ware dirk kuijt na jaren positief en nietszeggend geouwehoer daadwerkelijk zijn echte mening geven?

14 mei 2018 om 13:47

Hij is ook gewoon de belangrijkste speler van Feyenoord geweest de laatste 2 jaar.
Zonder hem was Feyenoord nog steeds geen kampioen geworden.

Dat jij het een achterbaks mannetje vind kan ik me niet in vinden.
Maar dat is voor iedereen verschillend denk ik.

14 mei 2018 om 15:50

Denk dat jorgensen veel belangrijker was dan kuijt.

Kuijt is zijn niveau aan het verlagen.

We hebben het beeld van een hardwerkende no-nonsense visserszoon, die een schitterende voetbalcarriere gehad heeft. Nu komt hij met allerlei uitspraken om het boek tot een commercieel succes te maken.... Kuijt gaat nu meer op een golddigger lijken.... #jammer

Heeft iemand heel het boek gelezen of enkel wat er op voetbalzone word beschreven? Want ik kan me niet voorstellen dat heel het boek negatief is, maar wanneer er iets leuks positiefs staat word vast niet op de site gegooid door voetbalzone. Mensen willen alleen maar sensatie, wanneer ze sensatie krijgen willen ze alleen kritiek geven.

14 mei 2018 om 13:43

Het gaat er toch om, hoe negatief die over zijn oud ploeggenoten en trainer praat. Zal wel een hele lading positieve dingen instaan, maar dit zijn gewoon teksten die je niet in de wereld helpt en onderling bespreekt. Niet zo raar dan dat het hier word gemeld op VZ

14 mei 2018 om 14:07

Maar het is toch interessant om te lezen dat kuyt eigenlijk de natuurlijke leider is? De groep zag hem wel op die manier maar gio maakte zichzelf belangrijker wat die natuurlijk ook is als trainer. Jij hebt op je werkvloer vast ook wel eens ruzie dus waarom zou dat in de topsport niet voor kunnen komen? Je zag bij hrt kampioensfeest toch duidelijk dat het allemaal om kuyt draait of je het nou leuk vind ofniet zonder kuyt was feyenoord geen kampioen

14 mei 2018 om 14:26

Of Feyenoord zonder Kuyt kampioen zou zijn geworden, zal je nooit weten. Als ik dit zo lees, dan was die wellicht de leider van Feyenoord, maar dit zijn enkel de woorden van Dirk zelf. Misschien vonden anderen hem helemaal niet fijn om in de groep te hebben (wat ik me best kan voorstellen na deze uitspraken).die anderen hebben hun mening niet gegeven, dus blijft het alleen maar giswerk.

14 mei 2018 om 15:53

Ik ga dit boek aanschaffen en eerst lezen voor ik mijn mening kan geven.

Dat over achahbar vond ik eigenlijk nog wel het smerigste. Iets naar buiten brengen wat hij in vertrouwen aan kuyt heeft verteld. En dan nog beweren dat je het beste voor hebt met die jongen.

Een zlatan haalt ook uit naar alles en iedereen maar dat zijn mensen wiens carriere al bijna voorbij of al aan de top staan. De carriere van achahbar moet nog beginnen.

14 mei 2018 om 13:35

Wat zei Anass dan precies tegnlen Dirk?

14 mei 2018 om 13:37

Kuyt sprak hem aan op zijn overgewicht. Achahbar zei tegen kuyt dat hij een emotionele eter is. Zoiets werkt nou niet echt positief als achahbar een transfer wil maken

14 mei 2018 om 14:12

Hmh raar dan om dit in het boek te vermelden ja.

14 mei 2018 om 15:43

Heel achterbaks vooral, zogenaamd het beste voor Achahbar willen en dat dit naar buiten brengen. Zoiets kan je naar buiten brengen als hij op zijn 36e met 10 kg overgewicht in de zandbak voetbalt

We krijgen voornamelijk een kijkje in de keuken, hoe is Dirk zelf als persoon. Een eng mannetje, die veel sympathie had, maar nu compleet weghaalt bij zichzelf. Het geeft aan, dat het niet een echte nadenker is.

Ik moet zeggen dat ik al vond dat hij gigantisch door de mand viel in zijn documentaire. Daarin kon je al zien dat hij bijzonder verliefd op zichzelf is met zijn levensgrote afbeeldingen van zichzelf overal in zijn huis en fitnessruimte. Daarbij vond ik het stukje dat hij bidt voor de wedstrijd echt bijzonder slecht geregisseerd. Kortom: ik geloof niets van zijn 'nuchterheid' of 'bescheidenheid' waarvoor hij zo vaak geroemd wordt.
Overigens prima clubvoetballer, niet meer dan dat en past echt niet in het rijtje voorhoedespelers V. Nistelrooij, Bergkamp, Robben o.i.d., wat ik verschillende Feyenoorders hier weleens neer heb zien kalken. Robben is de laatste grootheid die we gehad hebben imo, Kuyt mag daar de veters nog niet van strikken. Trouwens als je het boek door Jaap de Groot laat schrijven dan getuigt het ook niet van erg veel slimheid.

Ik geloof Dirk als hij zegt dat het een speeltuin was toen hij bij Feyenoord kwam. In plaats van daar tegen in te gaan zouden ze er wat mee moeten doen. Koeman laakte het gebrek aan topsportklimaat ook. Ik wou dat Eenhoorn algemeen directeur was bij mijn club. Die weet wel wat presteren op topsportniveau inhoud en wat vereist is.

Vind het wel grappig hoe de meningen van mensen over spelers zo kunnen veranderen in 10 jaar. Kuyt werd altijd gezien als nuchter en sympathiek, kritiek was er voornamelijk op zijn gebrek aan voetbalkwaliteiten. Van persie als arrogant en sfeerverpester. Nu lijkt het grote publiek van persie helemaal te omarmen en wordt kuyt afgekraakt om zijn persoonlijkheid.

14 mei 2018 om 13:57

dat hij als nuchter en sympathiek gezien werd kon ik al nooit begrijpen. Wie zijn tenenkrommende interviews zag wist toch al genoeg.

14 mei 2018 om 16:22

Ik ook niet. Maar dat de rollen ooit zo zouden omdraaien had ik iig nooit zien aankomen

Pannekoek. Echt ongelooflijk respectloos om in een boekje alles en iedereen negatief te belichten. Doe je gewoon niet. Dat soort dingen houd je binnenskamers.

Goed zo Dirk. In Nederland kunnen wij helaas niet omgaan met sterke persoonlijkheden en hebben we liever ideale schoonzonen die in de pas lopen zonder hun mening te geven. Zo werkt dat toch?

Ff serieus; tja Kuyt wil boekjes verkopen, logisch, maar door deze meneer aan te stellen als je ghost writer en vervolgens dit literaire stuk braaksel goed te keuren gooi je wel je reputatie te grabbel. Al zullen Kuyt haters hem nooit het respect geven dat hij verdient, want als het boek louter vleiend was geweest, zouden ze spreken van Kuyt de dorpspastoor.

Feit blijft dat Feyenoord al 18 jar geen kampioen was, Kuyt terugkwam, ze kampioen werden, Kuyt wegging en het als een kaartenhuis in een stortte. Dat zijn de feiten die wij als buitenstaander hebben. Dus goed verhaal hier van de criticasters, maar de winnaar heeft gelijk.

14 mei 2018 om 14:39

Natuurlijk mag Kuyt kritiek leveren, helemaal niks mis mee, maar dit zijn waar dan ook ter wereld dingen die bij een BVO binnenskamers blijven. Ik vind Dirk ook niet echt een sterke persoonlijkheid. Als je iemand met een sterke persoonlijkheid wil noemen, kom ik uit op Koeman, Rijkaardt van Gaal Seedorf, van Bommel. Kuyt is geen sterke persoonlijkheid, dat straalt die niet uit en is die niet te kleffe voor.

Ik heb respect voor zijn carrière, maar niet voor de persoon Kuyt. En de winnaar heeft altijd gelijk? Volgens mij is het een teamsport, dus niet op 1 conto te schrijven en daarbij, winnaars hebben altijd gelijk (jou ogen dus Kuyt), heeft Gio dan geen gelijk door hem wissel te zetten?

Ik vond in de documentaire vooral naar voren komen dat Kuyt slecht tegen kritiek kan en ook wat realiteitszin mist. Deze uitspraken passen wel een beetje bij dat plaatje.

15 mei 2018 om 10:26

Ik moet zeggen dat ik ook heb genoten van die docu. Vooral omdat je eindelijk een keer de echte Kuyt zag. Al liet hij zijn ware aard al wel zien toen hij door van Bronckhorst wissel werd gezet. Mij viel vooral op dat zijn vrouw en zaakwaarnemer realistischer waren dan hij, maar dat hij het echt niet in wilde zien.

15 mei 2018 om 10:28

Wat veel mensen vooral tegenstond is dat hij zichzelf niet was voor de camera. Hij hangt inderdaad in interviews altijd de dorpspastoor uit die het team boven zichzelf stelt en nooit iets verkeerd doet, maar toen hij wissel werd gezet bij Feyenoord bleef daar niet veel meer van over.

Ik denk dat de groep Kuyt uitkotste. In tegenstelling tot van Persie. Van Persie toevoegen aan de technische staf. En Kuyt uitzwaaien. Het was trouwens toch ook misselijkmakend met Dirk dit en Dirk dat. Zwaar overdreven. Hij wist de Feyenoord fans heel goed te manipuleren. En die fans liepen in de val.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren