Kuyt baalt als een stekker: 'Dit gelijkspel voelt als een verlies'

Feyenoord hoopte zondagmiddag voor de tweede keer in anderhalve week tijd te kunnen winnen van Ajax, maar dat is niet gelukt. De Rotterdammers kwamen zondag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daardoor blijft het verschil op de ranglijst drie punten bedragen. Aanvoerder Dirk Kuyt baalde: “Dit gelijkspel voelt als een verlies”, zei hij.

/

Volgens Kuyt zat een overwinning voor Feyenoord er absoluut in: “We begonnen goed, Ajax kwam er niet aan”, analyseerde hij. “Maar na de rust hebben we de problemen over onszelf afgeroepen. Wij hebben zelf te veel fouten gemaakt in de tweede helft en waren uiteindelijk dus niet goed genoeg.” Colin Kazim-Richards kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar stuitte op Jasper Cillessen.

Kenny Tete gaf toe dat Feyenoord in de eerste helft beter was, omdat Ajax mee wilde gaan in het ‘vechtvoetbal’ van de Rotterdammers. “Daar zijn wij niet zo goed in”, zei de Ajacied. “Maar nadat we in de rust goed hadden gesproken vonden we in de tweede helft steeds vaker de vrije man. We bleven bewegen en dat pakte goed uit. Natuurlijk had ik het liefst gewonnen, maar we kunnen met opgeheven hoofd hier wegrijden."

Feyenoord verdiende meer in de Klassieker

1
2

1e helft Feyenoord beter, 2e Ajax beter, gelijkspel is terecht

8 november 2015 om 17:13

Beter speelde Ajax in de 2e helft ja, maar ook toen kreeg Feyenoord de beste kansen. Ajax blij met een gelijkspel maar Feyenoord verdiende de overwinning

8 november 2015 om 18:00

Als je geen goals maakt, verdien je niks. Probleem van het Nederlandse voetbal.

8 november 2015 om 17:14

1e helft feyenoord veel beter 2e helft gelijk was helemaal niet terecht

8 november 2015 om 17:24

Reageer gewoon niet als je er geen verstand van hebt.

8 november 2015 om 18:15

juiste weergave van petje. Ajax krijgt gewoon te veel, werden door blunder van grensrechter ietsje in het zadel geholpen, hoewel ajax daarna nog 0 kansen heeft gecreeerd ook al hadden ze toen wel iets meer (totaal ongevaarlijk) balbezit.
2-1 zou terechte uitslag zijn geweest vanuit neutraal standpunt gezien.

8 november 2015 om 18:35

Ja, en Feyenoord kreeg in de bekerwedstrijd weer te veel. Toen was een terechte uitslag 1-3 geweest. Dus ja..

8 november 2015 om 18:49

haha Fr1963, neutraal. Laat dat dan aan neutrale fans over. Als je de reakties leest van niet Ajax en niet Feyenoord fans, dan lees ik over het algemeen dat een gelijk spel de juiste weergave was. Een duel met veel passie maar geen groots voetbal van beide kanten. Bedenkele arbitrale beslissingen in voor/nadeel voor beide kanten. Omdat die niet werden gegeven, zullen we ook nooit weten hoe het dan was afgelopen dus dat kunnen geen van beide meenemen in de conclussie over de wedstrijd.
Ik had ook gehoopt op hoger niveau voetbal van beide ploegen. Verdedigend aardig goed, maar aanvallend belabberd.

9 november 2015 om 17:22

Het feit dat Ajax blij is met een gelijkspel en Feyenoord baalt zegt genoeg

8 november 2015 om 17:15

Kramer eruit voor Achahbar, Kuyt in de spits.

8 november 2015 om 17:18

Achabar gewoon in de spits dan

Tete is anders zeer goed in vechtvoetbal.

Daar komt niemand aan. Wat is die jongen beresterk zeg voor zijn leeftijd. Daarnaast ook gewoon een topback. Hij en Bazoer kunnen bij de allerbeste teams in Europa eindigen als ze zich zo door blijven ontwikkelen.

8 november 2015 om 17:17

Nee, want bij topclubs in Europa moet een back ook aanvallend zijn steentje bijdragen en dat kan die niet. Verdedigend wel heel erg sterk trouwens.

Dat is slechts bij een handje vol, de rest kijkt vooral naar de verdedigende kwaliteiten.
Dit is je standaard stokpaardje geworden om Tete omlaag te praten, Als hij ook nog 5 assists zou hebben dan had je wat anders gevonden. Toen Van Rhijn constant overlopen werd werd gezegd dat backs in eerste instantie moeten kunnen verdedigen want internationaal gezien zouden ze een modderfiguur slaan, nu is het ineens andersom.

8 november 2015 om 18:38

Waar baseer je dat op

El faminimo

9 november 2015 om 03:23

Wat een onzin. De meeste topploegen spelen met aanvallend ingestelde vleugelverdedigers, omdat zij nu eenmaal vaker de bal hebben dan de tegenstander. Hierdoor zijn hun voetballende kwaliteiten zeer belangrijk. Dit wil echter niet zeggen dat ze niet over verdedigende kwaliteiten hoeven te beschikken. Of verdedigend of alleen aanvallend ingesteld is gewoon niet genoeg voor een topploeg.

8 november 2015 om 17:21

Net als twee weke terug de beste man op het veld, samen met Kongolo. Nederland is voorlopig in ieder geval van het back probleem af.

8 november 2015 om 17:32

Tete is zeker goed maar ook nog jong. Zo een gele kaart tegen Elia is oliedom. Geel voor een aanvaller is niet erg maar als verdediger moet je toch een beetje op de rem spelen. Kortom, hij moet nog 100 eredivisie wedstrijden spelen voordat hij eventueel een grote stap maakt.

8 november 2015 om 17:38

Eens, enorm grote talenten die bij de absolute top kunnen eindigen. Misschien dat Riedewald zich bij deze 2 kan voegen, maar dan moet hij wel stappen maken.

8 november 2015 om 17:43

@ Quirento

Ik denk dat Riedewald dat in potentie net niet redt, hoewel ik het ook een groot talent vind, maar zoals Tete en Bazoer heb ik ze al een tijd niet meer gezien bij Ajax.

8 november 2015 om 17:48

Riedewald is het net niet voor mij, speelt vaak op een voldoende maar toch ben ik niet zo onder de indruk van hem. Ik had eigenlijk weer op van der Hoorn vandaag gehoopt, speelde erg sterk afgelopen Klassieker.

8 november 2015 om 18:09

@ Afcacfc

Dat is echt lachwekkend. Riedewald kies je toch altijd boven Van der Hoorn, kom op zeg.

8 november 2015 om 19:05

Klopt! Wat een gigantisch kerkhof van gesneuvelde linksbuitens laat die jongen achter zeg, Elia had net als de vorige ontmoeting niks tegen hem in te brengen en dat was ook aan z'n gezicht af te lezen. Dijks speelde trouwens ook goed want Kuijt was ook deze wedstrijd volledig onzichtbaar, wat een verademing vergeleken met vorig seizoen!

mmm Ajax die met opgeheven hoofd de Kuip verlaat na een gelijk spel...

Mee eens, Ajax heeft een kans gehad in de hele wedstrijd en dat was die van Sinkgraven. Na de 1-0 had Feyenoord alles onder controle en helaas kwam toen de onterechte gelijkmaker wat ook het spelbeeld veranderde.

8 november 2015 om 17:23

Niet mee eens. Feyenoord was de eerste helft beter, Ajax de tweede. Beide hadden na de goal de beste periode. Toen Ajax de gelijkmaker maakte leek het even dat ze de winst zouden pakken.

8 november 2015 om 17:28

Dat ben ik met je eens, Feyenoord leek een tijd ook op, maar echte kansen leverde dat niet echt op, al vond ik Ajax wel wat meer aandringen na die gelijkmaker.

Vond het vooral een hele slechte wedstrijd. Kan geen team aanwijzen die er echt bovenuit stak. Sonde van zo'n topper.

Ajax kwam er niet aan? Ze hadden gewoon meer balbezit in de eerste helft en net zoveel schoten op goal, hoekschoppen etc. T was niet alsof Feyenoord veel beter was zoals 1e helf in Beker Ajax veel beter was.

8 november 2015 om 20:34

Ik zag dat lijstje ook voorbij komen maar daar stonden toch echt andere cijfers dan bij jou hoor! Feyenoord meer balbezit, meer passes, meer doelpogingen, meer corners, meer gewonnen duels.

8 november 2015 om 17:29

Maar aan de andere kant ook. Karsdorp speelde ook geweldig tegen Younes. En Kongolo ook weer heerlijk gespeeld. Samen met Willems hebben we gewoon 4 superbacks in Oranje de komende jaren.

8 november 2015 om 20:40

En dan heb je nog Janmaat die het aardig doet bij Newcastle. Er zal een speler zijn die onterecht weinig interlands gaat halen en ik vermoed dat dat janmaat gaat worden

8 november 2015 om 17:31

Zeker waar, na een Europees duel een gelijkspel in de Kuip, met een gemankeerde voorhoede is niet slecht. Daarnaast kan Feyenoord zich de hele week voorbereiden en zitten die gasten altijd aan de pep als ze tegen Ajax moeten. Ik verwacht in de arena weinig problemen, vooral als kramer of khazim er weer in staan.

Tete en Cillessen uitstekend vandaag.

Het is ook een verlies omdat je drie punten en doelsaldo achter staat. Nu heeft PSV je ingehaald en sta je derde. De titel is voorlopig weer in de ijskast gezet. Nu betaal je de rekening voor de uitwedstrijd bij Ado.

De titel wordt hem ook niet dit jaar. Kramer is bagger en Kazim is ook bagger. Die kans.... die moet er honderd procent in en dat is het verschil tussen een wedstrijd over de streep trekken of niet.

8 november 2015 om 17:47

Ja maar dat weet je van Kazim, je haalt hem om om oorlog te maken in de zestien, om strijd te leveren. Dat is de reden dat je een spits uit de Engelse Championship haalt. die haal je niet voor zijn techniek.

Kramer valt mij erg tegen bij Feyenoord, bij ADO scoorde hij erg makkelijk, dan verwacht je dat hij bij Feyenoord veel meer kansen krijgt en dus veel meer scoort.

Ik baalde ook van jou kuyt, weer om een kaart komen vragen en na de wedstrijd met je hand wegwuiven, weet niet precies naar wie toe. Denk naar cillissen toe, maar weet het niet zeker.

Was een zeer slechte klassieker, verdiende geen winnaar. Fey wel iets dreigender geweest mss. Maar die zijn nog niet rijp voor kampioenschap, want dan moet je dit soort wedstrijd winnen. Vond Kuyt ook erg matig. Alleen een goede assist.

een erg povere klassieker die in feite geen winnaar verdiende..
Feyenoord eerste helft tik beter, Ajax de tweede helft..
Alleen dat constante protesteren na een overtreding vind ik niet kunnen.. aan beide kanten gebeurde dit.

Voor Ajax was dit gelijkspel een morele overwinning. Thuis kan Ajax het verschil groter maken met Feyenoord. Als Ajax op 6 punten komt dan hebben ze ook nog het voordeel van een beter doelsaldo dus eigenlijk dan 7 punten verschil.

Als De Boer gewoon begon met Fischer en Milik ben ik ervan overtuigd dat Ajax had gewonnen...

@tiger123, ben het half eens met je. Fischer voegt werkelijk tot niks toe bij dit Ajax, hij speelt 1 op de 10 wedstrijden goed, en dan is het meestal tegen een Roda JC, Nec, of van die clubs. Maar Milik.. ja hij had zeker de hele wedstrijd moeten spelen, het valt me wel op dat Frank de Boer Milik steeds in topwedstrijden, of wedstrijden tegen sterke tegenstanders op de bank zet.. En dan presteert het team meestal helemaal niet, en dat vind ik zo zonde. Er gebeurt altijd wel wat als Milik erin komt.

ON: Ik vond een gelijkspel zeker terecht. Feyenood was in 1e helft beter dan Ajax, en vice versa in de 2e helft!

Wedstrijd stelde niet veel voor. Het was vooral vecht voetbal en weinig sprankelend.