Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kudus maakt de tongen los met schrijnende actie tegen FC Groningen

Laatste update:

Mohammed Kudus heeft de tongen losgemaakt met een 'actie' in het restant van de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ajax won het duel dinsdagmiddag met 2-3, maar als de Ghanees iets scherper was geweest had het de score makkelijk hoger uit kunnen vallen. Op internet gaan mensen los op het tweede doelpunt van Groningen, waarbij Kudus zijn tegenstanders alle tijd en ruimte geeft om tot een treffer te komen.

Ajax tilde tegen Groningen de stand tien minuten voor tijd naar 1-3 via Jurriën Timber, maar moest vijf minuten later de tweede tegentreffer slikken. Op beelden van ESPN is te zien hoe Isak Määttä totaal niet wordt aangepakt door de verdediging van Ajax, waarna de Noor de bal bij Tomás Suslov bezorgd en Laros Duarte de marge weer naar één tilt met een schot van afstand. Ajax-fans vallen vooral over de lamlendigheid bij Kudus, die werkelijk niets doet om Groningen van scoren af te houden.

Ook Sjoerd Mossou heeft zich geërgerd aan de Ghanees. "De wedstrijd was niet om aan te zien", begint de journalist van het Algemeen Dagblad in de voetbalpodcast. "Heb je Kudus gezien bij die goal van Groningen? Dat zie je echt niet meer anno 2023 in het topvoetbal. Hij laat het gewoon volledig lopen, als een voetballer die op zondagochtend een kater heeft van de avond ervoor. Dit is zoals een amateurvoetballer verdedigt en druk zet. En dan niet in het hoogste elftal, maar in het vierde of vijfde."

Mossou vond het een 'schrijnend' en 'veelzeggend' moment. "Hele goede scouts letten ook op dit soort details. Die kijken niet alleen naar data, die kijken ook naar dit soort momenten. Dit soort details maken het totale beeld van een speler. Dan helpt dit niet. Er mist ergens iets in het realiseren dat je profvoetballer bent. Terwijl het een geweldige voetballer is. Een speler die top is op alle gebieden, zowel technisch als mentaal, overkomt dit nooit. Echt nooit. Ze kennen hun verantwoordelijkheden niet."

Heitinga ook ontevreden
Ook trainer John Heitinga was niet blij met Kudus. "De tweede goal van Groningen, daarbij vind ik dat Mohammed Kudus moet meeverdedigen." Verslaggever Cristian Wiellaert vroeg of Kudus zoveel status heeft dat hij niet mee hoeft te verdedigen. "Nee, nee, dat is totale onzin wat ik nu hoor. Natuurlijk moet hij mee. Daarna moeten wij niet achteruitlopen, maar vooruitstappen. Achterin heb je er eentje over namelijk. Dit zijn momenten die eruit moeten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Zowel Kudus als Timber en Klaassen staan te slapen…

17 mei 2023 om 14:20

Gaan de analisten dit er uitlichten, bizar. Als je de wedstrijd gezien hebt, dan was het een collectief falen op alle gebieden: techniek, inzicht, inzet en beleving. Het seizoen kan niet snel genoeg voorbij zijn. Maar chapeau dat ze dit ene moment nu vol in de schijnwerpers zetten. Dan laat je zien dat je er echt kijk op hebt.

17 mei 2023 om 15:03

Tja ik vind het ook bizar. Ajax is klaar voor dit seizoen. Waar blijft de duidelijkheid over de trainer van volgend jaar? Inderdaad compleet zinloos om dit eruit te lichten. Je kan ook gewoon minuut 33 beschrijven. Daar ging ook waarschijnlijk wel iets collectief mis.
Nog anderhalve week afzien en dan is dit seizoen voorbij. Eerst nog een artikeltje of 20 waar iets geschreven wordt dat een rechtsbuiten niet meeverdedigde. Wat maakt het uit, al schiet die er één in zijn eigen doel....

17 mei 2023 om 15:37

Ik heb gisteren de wedstrijd gekeken en verbaas me over al het commentaar achteraf over Kudus. Kudus was gisteren in alle opzichten de beste man bij Ajax. Haal hem gisteren uit het team en Ajax wint niet eens van de nummer één voor laatst. Waarom hij weer alle kritiek moet krijgen is echt absurd. En dan heb je nog een clown als trainer die ook vindt dat er een moment was tijdens de wedstrijd waar Kudus het beter had kunnen doen. Nou bij andere spelers zag ik tig momenten. Het is dezelfde trainer die sinds zijn aanstelling Brobbey heeft gekleineerd, net zoals Wijndal, Bassey en Bergwijn. Maar steevast Tadic, Taylor en Klaassen ondanks hun wekelijkse wanprestaties met basisplaatsen en 90 minuten beloonde. En er kwam nooit een onvertogen woord uit bij deze trainer over de bizarre wanprestaties van Taylor, Klaassen en Tadic. Kun je het nog volgen? Verder kan iedereen zien dat Wijndal op dit moment nog zeker een klasse beter is dan Hato op linksback en hetzelfde geldt voor Bassey die nu nog minimaal een klasse beter is dan Hato op links centraal achter. Hato wordt er gisteren gewoon een paar keer gemakkelijk uitgelopen. Het is dat de aanvallers van Groningen onkundig waren anders hadden ze er drie meer kunnen scoren. Conclusie: wederom stemmingmakerij over de beste speler van Ajax. Precies zoals dat gebeurt bij Brobbey (zogenaamd geen conditie), Bergwijn, Bassey en Wijndal.

17 mei 2023 om 15:50

Bizarre wanprestaties van Tadic? Hij is nog altijd belangrijker dan Kudus die zo inconsistent is als de pest. En er waren vorige week al 3 artikelen dat Tadic het niet meer kan bijbenen. Dus er is juist veel te veel kritiek op tadic.

17 mei 2023 om 19:23

Als je medespeler dit doet ben je als verdediger gezien

17 mei 2023 om 21:22

Wie moeten de vervangers worden voor deze 3 volgend seizoen?Denk dat je er toch een 90 miljoen voor kunt vangen.. persoonlijk denk ik aan arda guler, creatief toptalent wat als am of rechtsbuiten kan spelen. 17-20miljoen? Mbuyambay 5-7miljoen?of Zeno Debast 12-17 miljoen? Als rechtbuiten zie ik Lukébakio van hertha als buitenkansje, degradeerd zowiezo, contract voor 1j, is 1m87, snel, heeft een dribbel en kan ook in de spits. Heeft er toch maar mooi 11 inliggen voor de nr laatst en is belgisch international. 6-9 miljoen?

17 mei 2023 om 21:24

Voor klaassen timber en kudus bedoel ik

Ik zei het gisteren al in het live meepraten draadje. Kudus heeft volgens mij helemaal niks met Ajax, zit hier alleen maar om zijn carriere een impuls te geven. Scoort hij in een grote wedstrijd? Rent naar vrienden in het publiek (sowieso meerdere keren gezien, zowel tijdens als na de wedstrijd, dat hij meer bezig lijkt te zijn met familie/vrienden op de tribune dan met zijn teamgenoten). Mag hij niet naar Everton? Stopt met trainen. Meeverdedigen of opladen voor een grote wedstrijd? Ho maar.

Ze hoeven echt niet allemaal het logo te kussen hoor, maar een klein beetje verbinding met- en waardering voor je club is toch niet te veel gevraagd? Gisteren ook weer. Sloft wat mee. De beelden zijn echt schrijnend als je op hem let bij de 2-3. Ik geloof niet dat ik ooit een speler heb gezien die zo nonchalant is richting zijn club. Zelfs Dolberg straalde nog meer liefde uit voor Ajax.

Kan je nog zo'n talent zijn, ga dan maar lekker in Engeland voetballen voor je bankrekening.

17 mei 2023 om 14:04

Wat is daar mis mee? Is het verplicht om een bepaalde binding te hebben? Als hij voor de centjes wilt voetballen, is dat zijn goed recht.

17 mei 2023 om 14:07

Je mag op zijn minst verwachten dat een speler ook wat inzet toont op het veld toch, hij krijgt er toch ook voor betaald? Hij hoeft van mij echt niet logo te kussen, zoals ik zei, maar Kudus heeft al het hele seizoen enorme motivatie problemen, kan zich totaal niet opladen en verdedigt nauwelijks mee of maakt rare egoistische keuzes op het veld. Vind het persoonlijk ook raar om met je vrienden te gaan vieren als je net een assist van een van je teamgenoten krijgt.

17 mei 2023 om 14:07

Met zo'n mentaliteit ga je niet ver komen in de topsport helaas. Ik snap wel wat Jtjevtt bedoeld.

17 mei 2023 om 14:14

Je moet jezelf, zelfs als je voor het geld voetbald, echt kapot schamen als je zo in Ajax 1 nonchalant rondloopt. Snap dat die gasten vroeger echt geen Ajax shirt hadden, maar je mag toch wel trots zijn (en dat uitstralen) als je bij een topclub in Nederland zit?

17 mei 2023 om 15:20

@samir
Als hij dan ook nog zou voetballen voor die centjes, dan is er niet zo veel mis mee. Al is voetbal wel een teamsport.
Maar als een luiwammes rondlopen, gaat nou ook weer wat ver

17 mei 2023 om 14:14

Het is dat je het zegt, maar nu zo terugkijkend ben ik het inderdaad met je eens. Ik ken wel iemand die nog minder binding had met Ajax dan Kudus, en dat is toch wel Onana. Die heeft het geluk dat hij niet hoeft terug te schakelen want die gozer…

17 mei 2023 om 14:28

Ik ken ook iemand die geen binding had met Ajax maar de beste man verzaakte niet, Davinson Sanches. Geen binding heb ik niet zozeer problemen mee zolang er maar strijd geleverd wordt.

17 mei 2023 om 14:58

Wat hij in de arena tegen feyenoord deed was ook schrijnend. Of beter gezegd niet deed. Totale desinteresse en verloor iedere duel. Leuk dat je kan aardig voetballen maar als je 0.0 inzet hebt mag je van mij opdonderen.

Kudus wordt sowieso onredelijk gehyped door veel mensen. Zijn stats zijn niet bijzonder en hij is erg wisselvallig en onrustig in zijn spel. Daarnaast is nog steeds niet helemaal duidelijk wat nou zijn positie is. Bij een goed bod vanuit het buitenland zou ik hem als Ajax zijnde altijd laten vertrekken.

17 mei 2023 om 14:07

Niet onredelijk gehyped. In potentie de beste speler (by far) in de Eredivisie. Het is meer dat hij in zo'n dramatisch elftal moet spelen met spelers als Rensch en Taylor. Let maar op mijn woorden. Zodra deze gast naar het buitenland gaat, gaan we pas echt zijn potentie zien.

17 mei 2023 om 14:18

Welke potentie? Ik zie het niet. Heb een aantal wedstrijden van ajax gezien. Ik zie daar geen potentie. Voetbalt soms leuk. Het is geen slechte speler. Maar hij heeft echt niet de grootste potentie in Nederland.

17 mei 2023 om 14:22

Dit is dus exact wat ik bedoel. In ben het echt totaal mee oneens dat hij by far de beste speler in eredivisie is, waar blijkt dit uit dan? Niet uit zijn stats en niet uit zijn spel, en blijkbaar nu dus ook niet uit zijn motivatie, drive en professionaliteit.

Daarnaast mag Kudus de veters van Xavi Simons nog niet strikken. Kokcu en Gimenez vind ik qua leeftijd en potentie ook niet onderdoen voor Kudus. Het lijkt lastig om te accepteren dat Ajax momenteel relatief weinig goudhaantjes in de selectie heeft als ze de afgelopen jaren hebben gehad..

17 mei 2023 om 14:22

By far? Je brengt je mening als een voldongen feit, terwijl het zo subjectief is als maar kan.

Ik vind Xavi persoonlijk een groter talent. Veel meer een steady dribbel, werkethos van een paard, geweldig schot en duikt altijd op precies het juiste moment tussen de linies. Bij Kudus vind ik het altijd meer recht toe recht aan, rommeliger ogen.

Zie je hoe subjectief voetbal kan zijn?

17 mei 2023 om 14:23

Nu doe je net alsof hij er net een paar maanden zit. Wanneer is Kudus ooit by far de beste speler van de Eredivisie geweest? Hij zit er al bijna 3 seizoenen. Kudus valt nu op omdat er gewoon niet zoveel beters meer loopt, maar zo ongelooflijk goed is Kudus ook weer niet.

17 mei 2023 om 15:31

Kudus viel al eerder op. Totdat hij uitviel tegen liverpool in de CL onder Ten Hag dacht ik echt dat Ajax een monster had gekocht op het middenveld. Niet van de bal te krijgen en een goede versnelling aan de bal. Toen zwaar geblesseerd en uit beeld verdwenen. Komt langzaam terug met vallen en opstaan en wordt dan opeens in de spits gezet door Schreuder. Daar mist die werkelijk alles voor, loopt te veel buitenspel, voelt het spel helemaal niet aan als een spits, maar alsnog weet hij verdomd mooie doelpunten te maken.
Beetje stuivertje wisselen met Brobbey en dan wordt hij onder Heitinga rechtsbuiten. Een complete opmars omet Kudus op die positie en waarempel, weer zie je een speler die nauweljks van de bal te krijgen is en een goede versnelling heeft aan de bal. Tegelijk zie je ook weer dat onnodig buiten spel lopen en het missen van feeling in de aanvalslinie. Echter zodra een Kudus vanuit het middenveld kan beginnen met drippelen zijn het voornamelijk overtredingen die hem tegen moeten houden. Ook tegen de betere tegenstanders. Weer geblesseerd en nu krijgen we de ghost of Kudus die er klaar mee is. Ajax speelt nergens meer voor en een aantal van die wedstrijden waar ze het verspeelt hebben moest hij missen door blessures.
In potentie is Kudus echt een hele goede speler. Overmars was niet voor niets zo in zijn nopjes met die aankoop. Zijn lichaam daarentegen lijkt bijna net zo kwetsbaar als een Strootman.

19 mei 2023 om 11:36

Thanks Ninjakai, jij vat mijn verklaring van het nog niet volbrengen van zijn potentie goed samen! Als ik een vergelijking mag maken, dan zou ik Kudus vergelijken met Frenkie De Jong. Hij heeft iets extra's, hetgeen voor een voetballiefhebber aantrekkelijk is om naar te kijken, maar ook hetgeen wat het verschil kan maken op topniveau. Het voornaamste verschil met FdJ is denk ik dat enerzijds Kudus op een ongelukkig moment geblesseerd raakte en het feit dat hij in tegenstelling tot FdJ in een waardeloos team speelt met intussen al twee trainers in nog geen jaar tijd met daarbij verschillende positioneringen.

Overigens heb ik geen enkele binding met Ghana of Ajax, maar dit is gewoon gebaseerd op mijn observeringen. Degene die het niet zien, hebben denk ik een andere kijk op voetbal. Dat kan en mag.

Valt me al eens vaker op bij Kudus, maar eigenlijk ook bij de rest van de selectie dit jaar. Er zit weinig liefde en motivatie dit jaar in om het beste eruit te halen. Weet niet of dat ligt aan de samenstelling qua karakters binnen het elftal, ik heb zelf het idee dat er te weinig karakters nog in zitten met gigantische discipline en te veel karakters die denken het op talent te kunnen doen en een beetje lui zijn.

17 mei 2023 om 14:04

Ik zie enkel in Alvarez en Tadic de echte wil er iets van te maken. Bassey en Klaassen ook nog wel, maar die kunnen er gewoon niets meer van helaas. Je hebt 3 latino's vol gif vervangen door verwende jochies uit Nederland (Bergwijn, Wijndal) en dat betaald zich helaas uit.

17 mei 2023 om 14:11

Veel te veel spelers die aanvallend denken en met tegenzin achter hun man aanlopen. De pit van Tagliafico en Martinez wordt erg gemist, momenteel alleen Alvarez. Beide backs zijn verdedigend niet goed en ook Timber heeft vaak aanvallende intenties. Taylor, Klaassen, aanvallers zijn ook spelers die liever aanvallen en soms eventjes geen zin hebben om te verdedigen

Kudus is ook ontevreden over Heitinga.
Wat een zaakkie daar, zo’n 100 miljoen aan spelers op het veld, en nog voor geen €5 inzet

Kudus wordt opgehemeld, blijf het zeggen dat het een overgewaarde speler vindt die het nooit heeft laten zien tegen de top 3 clubs.
Doe je dit wel, dan ben je een goede speler, niet tegen een bal op het dak een leuke actie maken.
Irriteer mij ook aan het vele malen buitenspel staan.
Nee als je 40 krijgt gewoon verkopen

17 mei 2023 om 14:07

Ik snap ook niet helemaal waar de positieve geluiden vandaag komen. Ja, ik zie ook dat zijn fysiek (mits niet geblesseerd) goed is, net zoals zijn techniek en schot. Maar zowel tactisch als bereidheid om continue in het team belang te voetballen komt hij behoorlijk op te kort.

Ik heb het al een paar keer aangehaald dat Ajax loopt te voetballen alsof ze zondag in het park een partijtje doen met de vrouw en kinderen langs de kant, de bbq aan biertje erbij en een heerlijke zonnetje.

17 mei 2023 om 14:17

Was dat maar zo. Dan zouden ze misschien nog een beetje uitstralen dat ze er plezier in hadden

17 mei 2023 om 16:20

haha ja inderdaad. Er lijkt al een hele tijd of er een soort berusting in het team is van dit jaar wordt niks .

Bergwijn doet anders ook geen reet om die pass op Duarte eruit te halen. Wat een stelletje lamlullen bij elkaar

17 mei 2023 om 14:14

Die schermt de passrichting naar die andere man af. Bergwijn was de enige die nog redelijk zijn best deed in het meeverdedigen. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat onze linksbuiten de man aan de andere kant moet verdedigen?

Hoop nu dat de hype rondom hem voorbij is, natuurlijk heeft hij kwaliteiten maar is 0 constant, heeft geen goede mentaliteit en heeft geen goede statistieken. Loopt volledig mee in de malaise dit jaar.

17 mei 2023 om 14:25

Mee in de malaise? Dit is z'n beste jaar bij Ajax tot nog toe. Hiervoor was hij niet eens basisspeler.

Het gebrek aan kwaliteit had natuurlijk verbloemd kunnen worden door een geweldige teamspirit maar ook die deugt van geen kant dit seizoen. Het is een blik indivualisten waarvan de meeste ook nog eens niet in vorm zijn of simpelweg tekort komen. Ik heb het vaker gezegd maar los van Rulli (gezien de cruciale positie) en Tadic (als leider) zou ik van geen enkele speler rouwig zijn om een vertrek.

17 mei 2023 om 14:11

Ik durf te zeggen dat het bij Feyenoord andersom is (individuele kwaliteiten matig maar enorme teamspirit) en je ziet gewoon dat chemie onderling en voor elkaar willen vechten veel en veel meer oplevert dan individuele klasse en een goede basistechniek. Ajax van 2019 had het allebei. Ajax van u heeft alleen maar egoïstische spelers die echt wel kunnen voetballen maar niks voor elkaar over hebben.

17 mei 2023 om 14:43

Mwa, ik denk dat het Feyenoord van 2017 zo getypeerd kan worden. Als je de elftallen naast elkaar zet is Feyenoord dit jaar kwalitatief ook gewoon sterker. Als het enkel op teamspirit was dan was het verschil niet dusdanig groot geweest

Ajax zou een poging voor Cerny moeten doen. Imo de beste rechtsbuiten van de Eredivisie en werkt daarbij ook nog eens keihard. Komt daarnaast ook nog uit de jeugd van ajax, extra leuk.

17 mei 2023 om 14:26

Nou ja, hij was 17 jaar toen hij naar Nederland en naar Ajax kwam.

17 mei 2023 om 14:46

Nouja, soort van eigen jeugd. Geen enkele speler doorloopt sowieso de hele jeugd bij een profclub natuurlijk.

17 mei 2023 om 14:59

Ajax heeft hem op zijn 15e gecontracteerd en hij is op zijn 16e overgekomen. Als een speler tussen zijn 15e en 21e langer dan 3 jaar in de jeugd heeft gespeeld geldt het als eigen jeugd, dat moet zo langzamerhand toch wel een x bekend zijn?

17 mei 2023 om 17:03

Bij mij niet Douwe, maar nu weet ik het

Het enige wat Ajax nu nog kan doen is keihard strijden voor 6 punten, en het jaar in elk geval met een goede reeks afsluiten. Dan streep eronder, evalueren en opnieuw bouwen. Je koppie laten hangen is geen optie, daar krijg je al die miljoenen niet voor betaald.

ik citeer: Op beelden van ESPN is te zien hoe Isak Määttä totaal niet wordt aangepakt door de verdediging van Ajax, waarna de Noor de bal bij Tomás Suslov bezorgd en Laros Duarte de marge weer naar één tilt.
Dat zijn dus 3 spelers van groningen die de bal krijgen en dan alleen Kudus er verantwoordelijk voor houden, daar hadden toch nog wat andere mensen in kunnen en moeten grijpen?? of moet kudus een aanvaller achterin ook al het verdedigende werk opknappen?
beetje ver gezocht dit allemaal hoor.
Snap best dat die gozer er 5 minuten in een leeg stadion in de stromende regen met een 1-3 voorsprong niet meer vol voor wilde gaan. het was nou niet dat groningen kans op kans aaneen reeg om tot een goal te komen.

Belachelijk dat Kudus nu zo eruit wordt gelicht. Ja hij verdedigde niet goed mee, maar hij was niet de enige die zo speelde.
Er zijn spelers die al bijna het hele seizoen zo spelen en daarvan hoor je nooit iemand over. Klaassen die verzaakt letterlijk elke week, maar hoor je ook maar enigszins kritiek op hem vanuit de media. Echt bijna niet, maar andere spelers krijgen direct de volle laag. Ook een Taylor heeft meerder keren verzaakt, en dat is ook maar een handje vol keren benoemd in de media.
Er zijn een aantal jongens bij Ajax die continue overal mee wegkomen, en ik snap totaal niet waarom niet. Het is schandalig dat de meest zwakke spelers een hand boven het hoofd worden gehouden.

17 mei 2023 om 15:50

Kudus is het hele seizoen nog niet zo hard aangepakt als Taylor na die interland tegen Frankrijk. Kudus speelt enkel voor zichzelf en een Youtube compilatie. Ik vind dat het nog lang heeft geduurd voor zijn wanprestaties worden benoemd.

En dan ook nog mensen die Kudus hier de hand boven het hoofd houden. Ja, het was collectief niet best, maar Kudus liep als een ongeinspireerde wijkagent over het veld. Nul motivatie.

Grappig om dan de stemmen van de VZ leden eronder te zien, en te zien dat Kudus motm is geworden blijkbaar? Is dat cynisch bedoeld geweest of heeft er iemand met een boel bot accounts stemmen lopen uitbrengen? Was iig gister zeker niet motm.

Goed ik heb me wel aan meer spelers gestoord gisteren. Ik geloof dat Davy Klaassen geen een keer een bal goed heeft geraakt gister in de halve wedstrijd dat hij mee deed, zelfs de passes achteruit waren echt van een niveau huilen.

Ik voel Kudus wel, verpeste team hahahaha

Grote schoonmaak komende zomer helemaal
Klaar met dit ongemotiveerde zooitje ( uitzonderingen , (alvarez ruli , tadic) maar wie in de zomer echt niet zen houding verandert mag van mij echt weg!!

Nou ja, hij maakt gewoon 3 keer achter elkaar de verkeerde keuze. Het ziet er lamlendig en ongeïnteresseerd uit maar daar geloof ik weinig van. Hij zal echt niet bewust de kantjes eraf lopen. Normaal is hij ook altijd fel op het terugwinnen van de bal dus ik denk dat dit echt zwaar overdreven wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren