Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek deert Pellegrini niet: ‘Of een speler nou uit Europa of Azië komt’

Laatste update:

Trainer Manuel Pellegrini van Manchester City kreeg nogal wat kritiek, nadat hij zondag zijn opstelling bekendmaakte voor de wedstrijd tegen Arsenal. Tijdens de strijd om de Community Shield nam de landskampioen het zonder Engelse spelers op tegen de winnaar van de FA Cup, die met 3-0 won.

/

Met dank aan doelpunten van Santi Cazorla, Aaron Ramsey en Olivier Giroud versloegen the Gunners het team van Pellegrini, die dus elf buitenlanders aan de aftrap liet verschijnen op Wembley. De Chileense oefenmeester gaf na afloop aan dat dit er wat hem betreft helemaal niet toe doet, al schreef hij wel historie; nog nooit begon een ploeg zonder Britse voetballer aan een duel om de Community Shield.

“Het maakt mij niet uit of een speler uit Europa, Amerika of Azië komt”, merkte Pellegrini op in de Engelse media. “Ik kies voor het elftal waarmee ik denk dat we de grootste kans op een overwinning hebben, ik kijk niet naar nationaliteit.” In plaats van Joe Hart, de keeper van het Engels elftal, koos de coach voor aanwinst Willy Caballero. “Iedereen moet bewijzen dat hij de beste is op zijn positie”, maakte Pellegrini duidelijk.

Ben je het met Manuel Pellegrini eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Arsenal speelde er ook maar 3, het is niet alsof die met een volledig engels team speelde.
Verder was het gewoon een veredelde oefenwedstrijd. 6 wissels per team, en allebei niet de sterkst mogelijke opstelling. Het was opzich wel een leuke wedstrijd, maar vond het niet bijzonder.

Nastasic heeft wel bewezen iig nog niet klaar te zijn voor een seizoen basis en ik hoop dan ook dat Mangala snel gepresenteerd zal worden.
Chambers speelde trouwens prima potje centraal achterin.

11 augustus 2014 om 10:35

4 als je Ramsey erbij optelt dat is nog redelijk voor een basiself maar nul is gewoon lachwekkend.

11 augustus 2014 om 10:41

@ Frhich

Ramsey is geen Engelsman, wel een Brit. In de tweede helft speelt Arsenal met 5 Britse spelers en naar mijn mening had hij Akpom gemakkelijk bij de selectie kunnen halen.

11 augustus 2014 om 10:44

Sinds wanneer is Ramsey Engels?
Arsenal had op een gegeven moment 4 engelse in het veld, City had er op een gegeven moment 3 in het veld staan.

11 augustus 2014 om 10:45

wat maakt het uit. moet je perse spelers uit je eigen land opstellen? nee. al dacht hij met deze opstelling te kunnen winnen moest hij dat doen. achteraf praten dat hij engelse spelers erin moest zetten is gewoon achterbaks

11 augustus 2014 om 10:48

als jullie nou ff de artikel hadden gelezen hadden jullie gelezen dat het niet alleen om Engelse spelers ging maar om Britten...

''nog nooit begon een ploeg zonder Britse voetballer aan een duel om de Community Shield''.

11 augustus 2014 om 10:49

Maakt niet uit. Wales hoort ook bij de Premier League

11 augustus 2014 om 10:57

Ja dat staat er ook idd, maar er staat ook : "tijdens de strijd om de Community Shield nam de landskampioen het zonder Engelse spelers op tegen de winnaar van de FA Cup, die met 3-0 won."

Verder zie ik het probleem niet, al speelt die met 11 chinezen. Als ze in Engeland hier problemen van gaan maken, dan krijgen ze het nog druk deze competitie.

11 augustus 2014 om 11:03

@ Frhich

Dit is niet om je aan te vallen maar Jdg84 had het over Engelse spelers, niet Britse spelers. Daarom reageer ik op je reactie. Nogmaals, dit is geen aanval naar je toe.

11 augustus 2014 om 11:32

Wales opzich hoort niet bij de Premier League. Alleen Cardiff City en Swansea City als ik me niet vergis. Voor de rest heeft Wales ook een eigen league.

11 augustus 2014 om 12:02

Als ik het goed hebt komt Ramsey uit wales

11 augustus 2014 om 12:03

Is iemand die uit Wales komt Brits

11 augustus 2014 om 15:07

Er staat brits niet engels en wales is britanië

11 augustus 2014 om 15:36

"tijdens de strijd om de Community Shield nam de landskampioen het zonder Engelse spelers op tegen de winnaar van de FA Cup, die met 3-0 won."

Dit staat ook in de tekst, dus er is niet zoveel mis met de teksten.
Het is gewoon nonsens om hier een probleem van te maken. Ze kopen de ene na de andere speler uit het buitenland en dan gaan ze City nu ineens als voorbeeld aanpakken. Er stonden op een gegeven moment ook 3 engelsen bij city in het veld, maar dat wordt niet benoemd. Zolang de Engelse voetballers gemiddeld niet meer zijn dan middelmaat, of ze vragen 40 miljoen voor een 18 jarige linksback, is het logisch dat de topclubs daar niet overstromen van het engelse talent. Kijk Arsenal, hebben een hoop jonge engelse spelers, maar daar betaalde ze ongeveer 10 miljoen voor toen die jongens 15 jaar oud waren. Logisch toch dat je als club bij buitenlandse spelers uitkomt als je beter wil worden.

Ipv te zeuren op city, moeten ze misschien met een oplossing komen. De topclubs zijn eindproducten, daar spelen de beste spelers. Zolang er daaronder weinig engelse spelers doorbreken, zullen er weinig engelse in dit soort wedstrijden te vinden zijn.

Tja, zoveel goeie Engelse voetballers lopen er hedendaags ook niet meer rond. De enige wereldklasse-voetballers of die de potentie hebben om die status te bereiken zijn Luke Shaw, Henderson, Sterling, OX en Sturridge. Allen zitten ze bij de directe concurrenten.

City probeert kampioen te worden en mee te blijven draaien tussen de grootste clubs in Europa. Zij moeten dus geen sympathie proberen te winnen door zoveel mogelijk Engelsen op te stellen maar proberen wedstrijden te winnen en op dit moment is City daar beter bij af als ze zonder Engelsen spelen.

11 augustus 2014 om 10:22

Walcott!

11 augustus 2014 om 10:28

Henderson? Gaat het nog wel goed met je?

Verder wel gelijk natuurlijk. Er zijn simpelweg niet zoveel getalenteerde Engelsen, en als ze er zijn dan is city niet de club die ze de juiste begeleiding en genoeg tijd geeft. Dergelijke clubs kennen enkel de kortste route naar de top.

Wel mag je je afvragen waarom city zo weinig laat zien met een basisopstelling die 230 miljoen heeft gekost.

11 augustus 2014 om 10:43

Henderson vorig jaar bewezen goeie opvolger te zijn voor Gerrard, als die ermee stopt. Geweldige motor op het middenveld bij Liverpool die Lucas Leiva uit de basis haalde.

11 augustus 2014 om 10:50

Lucas leiva is niet meer de oude sinds zijn blessure, zo moeilijk is dat niet. Henderson is gewoon een werkertje zonder al te veel tactisch vernuft. Die wordt nooit wereldklasse.

11 augustus 2014 om 11:50

werkertje die is uitgegroeid tot iemand die de taken van Gerrard kan overnemen op zijn huidige plek, die wel tactisch inzicht, technische kwaliteiten en een enorme pass in zijn benen heeft.

Nee je vind vast dat ik te veel lof over hem heen gooi, maar jij toch echt veelste weinig.

Speelt ook lampard en Wilshere uit de basis bij het nationaal elftal.....

11 augustus 2014 om 11:52

Jouw neem ik totaal niet serieus, dus bespaar je de moeite.

Jij bent de type die zelf geen wedstrijden, buiten jouw Arsenal, kijkt en de algemene opinie van het gros maar overneemt.

Henderson was afgelopen seizoen DE motor bij L'pool en was tot aan de thuiswedstrijd tegen City de enige speler die alle wedstrijden speelde. Die jongen is de Muller onder de centrale middenvelders. Heeft inderdaad niet de meeste flair maar beheerst alle faciliteiten van het spelletje.

Maar goed, volgens jouw was L'pool in Februari/Maart geen titelkandidaat en zou Ozil ook stukken beter dan Silva wezen. 'Fuck outta here..

11 augustus 2014 om 12:00

Henderson kan veel rennen, leuk als je telkens een week rust hebt, maar hij zal komend seizoen door de mand vallen. Want dan moet je leren doseren en dan ontneem je hem dus zijn enige kwaliteit.

Je moet jezelf minder serieus nemen, lijkt me verstandiger.

Waar was je trouwens met je arsenal gebash. Loser in denial.

11 augustus 2014 om 12:43

Haha, best wel vermakelijk en tegelijkertijd ook veel zeggend hoe die Henderson (hij kan alleen rennen) jullie eeuwig talentje Wilshere tijdens het WK op de bank hield en in de 5-1 op Anfield als een leeuw overkwam en Ozil op een poesje deed lijken. Maar tuurlijk joh, gooi het allemaal op die week rust.

Als ik jouw altijd hoor praten over de voetballer Ozil en zijn kwaliteiten en het constant afkraken van zowel Liverpool als Henderson is het mij echt een raadsel hoe die Jordan 'rent de hele dag' Henderson zo'n beter seizoen als Ozil gekend heeft. Immers, volgens de jouw o-zo grote verschil in kwaliteit moet Ozil normaliteit gewoon een veel sterker seizoen gekend moeten hebben. Ook in zijn eerste PL seizoen en ja, zonder de luxe van een heel week rusten.

En als jij denkt dat men enig waarde hecht aan een nietszeggende Community Shield, be my guest.

Hart, Kompany, Zabaleta, Fernandinho, en Aguero waren allen afwezig. Bovendien hield Pellegrini zijn beste speler, David Silva, bij aftrap op de bank..geeft wel aan hoe serieus Pellegrini het allemaal nam.

We zullen wel zien hoe de rollen tussen Arsenal en City in Mei eruit zien, wanneer het wel ERGENS om draait.

11 augustus 2014 om 13:24

Toch bracht hij Silva erin, terwijl wenger met 2 backs centraal achterin begon te spelen. Nogmaals, citys basisteam heeft ruim 230 miljoen gekost, van arsenal 130. En citys beste speler kon niks veranderen aan de 3 0.

Henderson kende geen beter seizoen, de verwachtingen zijn simpelweg lager. Overigens verloor Henderson ook twee keer van arsenal. Maar blijf jezelf vooral bevredigen met die 5 1. Inmiddels is arsenal twee prijzen verder.

11 augustus 2014 om 10:44

Ik ben deels met je eens Gereed44, ik vind ook dat je altijd met beste spelers moet spelen en niet een Engelse moet selecteren omdat de rest van het land dat zegt.

Echter zit Man. City nogal in de problemen met home-grown regel, ze hebben te weinig jeugdspelers of Britse spelers die voldoen aan de regel. Daarom hebben ze spelers als Sinclair, Milner, Barry en Lescott gehaald terwijl voor iedereen duidelijk is dat die spelers niet het niveau hebben dat Man. City er naar wilt streven.

11 augustus 2014 om 10:59

En hoe komt dat ?
Door de verpesters van het voetbal de Olie baronnen en Sjeiks die alles kopen wat los en vast zit.
En daarom krijgen de jongen Engelse jongens geen kansen op het hoogste niveau en kunenn ze zich niet meer ontwikkelen.
Binnen nu en 2 a 3 toernooien gaat Engeland zich ook niet meer plaatsten voor eindtoernooien

11 augustus 2014 om 11:31

Haha wat een onzin. Er zijn echt genoeg goede engelse voetballers te noemen. Denk dat Engeland komende toernooien ook zeker kanshebber is. Afgelopen wk hadden ze net pech. Tegen italie was een absurde wedstrijd die alle kanten op kon. Tegen Uruguay hadden ze de scheids ontzettend tegen, dat was overigens die Carvalho van Brazilie - Colombia. De wedstrijd tegen Costa Rica deed er niet meer toe. Engeland speelde een groot deel van de tijd echt heel leuk voetbal dus ik snap eerlijk gezegd niet waar al dit gezeur vandaan komt. Bovendien is het nog een heel jong team.

11 augustus 2014 om 12:11

Ja mag het onzin vinden maar feit is dat voor deze opkopers het nog nooit was voorgekomen dat een Engels team zonder engelsman aan de wedstrijd begon.
Dit word steeds maar erger, tel jij maar eens hoeveel engelsmannen een basisplaats hebben bij de eerste 5 van vorig seizoen.

Ik denk niet dat je op meer dan 6 a 7 spelers komt van de 55.

Pellegrini praat eventjes zijn falende jeugdopleiding goed.

11 augustus 2014 om 12:25

Manchester City heeft heel veel geinvesteerd in de Jeugd en hun jeugdopleiding is alles behalve slecht. Man City weet dat het geld er niet altijd zal zijn dus investeren ze veel in de toekomst alleen wordt er voorlopig nog geen gebruik van de jeugd gemaakt.

Tja dit dacht Wenger ook jarenlang, maar de kritiek van de Engelse pers zal Pellegrini ook wel van gedachten laten veranderen. Als Hart 2e doelman wordt betekend het dat je zonder Britten speelt, en daardoor zal de kritiek als maar toe nemen zeker na weer een slecht wk van Engeland.

11 augustus 2014 om 10:38

Alsof wenger daaraan onder door ging. Arsenal had een beperkt budget en dan is het gewoon onverstandig om dure Engelsen te kopen, zeker voor het voetbal dat ze spelen.

11 augustus 2014 om 11:01

Niet kopen maar opleiden.
Wenger stak liever 1 miljoen in 2 of 3 fransen jongentjes ipv het in de jeugdopleiding te steken.

11 augustus 2014 om 11:13

@ Albertino,

Je kan zoveel miljoenen pompen in de jeugdopleiding als je wilt maar je wordt toch door de FA beperkt met trainingsuren dat jonge talenten mogen trainen en scoutingszone.

Wist je dat talenten in Nederland, Duitsland, Spanje 2 a 3 keer zoveel trainen dan de talenten in Engeland? Daarom zijn de talenten zo goed geworden en voetballen ze makkelijker dan de talenten in Engeland. Vooral nationale jeugdelftallen van Engeland tegen Spanje of Duitsland kun je heel goed zien hoe groot het verschil is. Positiespel, pressie, omschakelen etc... Daar lopen ze flink achter. Dat kan alleen recht getrokken worden wanneer ze net zoveel mogen trainen als in Nederland, Duitsland of Spanje.

Daarnaast hebben Engelse clubs ook te maken met scoutingszone, dus voor sommige clubs is het lastiger om een talent te scouten dan andere. Arsenal moet een zone delen met 13(!) clubs in Londen. Terwijl Southampton juist minder hoeft te delen waardoor ze meer kans maken om grote talenten te vinden.

11 augustus 2014 om 12:14

Het zal allemaal mee spelen dat geloof ik, maar je bent toch met me eens dat Wenger eerst naar Frankrijk kijkt dan naar Frankrijk dan nog 1x naar frankrijk en dan pas in Engeland gaat kijken ?

11 augustus 2014 om 12:32

Nee hoor, Wenger kijkt altijd eerst naar de jeugd voordat hij een speler naar Arsenal haalt. En als hij een talent uit eigen jeugd opleiding acht dat ie nog niet goed genoeg is voor eerste team dan kijkt hij rond om zich heen welke spelers hij kan halen.

Dat van Frankrijk is nou een oude koe die je uit de sloot haalt. Arsenal heeft nu meer Britse, Spaanse en Duitse talenten dan Franse talenten. Dus die cliche kan je weer in de kast opbergen.

11 augustus 2014 om 13:11

Toen Arsenal veel Franse spelers haalde was Frankrijk het beste nationale team van de wereld. Daarna gold hetzelfde voor Spaanse en Duitse spelers. Think about it.

(overigens niet zo zeer een reactie op jou Thierry2004, maar een toevoeging)

11 augustus 2014 om 16:24

Het gaat erom dat hij niet naar Engelse kijkt, maar naar Duitsers, Fransen, Spanjaarden enz. Je bevestigd dus mn punt.

11 augustus 2014 om 11:17

Kampioensjaar Arsenal 2003-204. Hooguit 2 Engelse in de basis. Cole en Campbell. Aangevuld met Lehmann, Pires, Bergkamp, Louren, Silva, Pires, Touré, Vieira en Ljungberg. En dat was 10 jaar geleden. En dan nu Arsenal fans die hier kritiek op hebben. Lachwekkend. Zij hebben het zo'n beetje uitgevonden Maar toen hoorde je ze niet. Werden ze wel kampioen...

11 augustus 2014 om 12:51

Arsenal speelde ooit tegen Real Madrid in de Champions League. Toen stond er één Engelsman in het veld.... En die speelde bij Real.

11 augustus 2014 om 13:42

Waar zie ik staan dat Arsenal fans kritiek hebben. Blijf geloven in jouw eigen verzinsels.

11 augustus 2014 om 19:04

Nier heel moeilijk te vinden hoor.. Begint al bij reactie 2...

Ligt aan de prioriteiten wil je prijzen winnen dan zul je de beste spelers moeten halen ongeacht de afkomst!
Maar wil je Engelse spelers hebben in Engeland bereid je dan maar voor om 3x zoveel te betalen voor de zelfde kwaliteiten!

Tsja, ook in de PL spelen teams soms zonder Engelsman. Of in ieder geval heel veel teams dat maar met 2-3-4 Engelsen in de basis starten. Wil het Engelse team ooit nog op Internationaal niveau mee kunnen doen, dan zullen ze hier iets aan moeten doen. Zo hebben ze een van de sterkste competities en een van de zwakste nationale teams.

Ik ben sowieso voorstander om weer de regel in te schakelen van een minimaal aantal van 6 spelers uit eigen land. Dat voorkomt dat teams als Man City, Real en Barca voor een positie die ze al dubbel bezet hebben nog een derde speler kopen, puur voor de bank of wellicht de toekomst. Voetbal heeft niks meer te maken met opleiden, visie of iets dergelijks maar puur en alleen met welke club kan strooien met het meeste geld. Maar helaas zal een dergelijke regel juridisch niet mogelijk zijn.

11 augustus 2014 om 12:22

Het is niet de verantwoordelijkheid van clubs om het nationale team van het land waarin ze spelen beter te maken.

Man City, Real en Barca besteden wel aandacht aan jeugd. Maar prioriteit is dat het eerste team zo goed mogelijk wordt zodat de kans op succes het grootst is, dan ga je geen compromissen sluiten omdat er zo nodig een jeugdspeler gebracht moet worden. Genoemde clubs hebben ook allemaal zeker visie, misschien is het niet de visie die jij het liefst hebt.

Denk je trouwens dat al die topspelers uit andere landen er niet juist voor zorgen dat de Engelsen beter worden? Ze leren van hen en worden gemotiveerd vanwege de concurrentie.

Afgelopen WK had Engeland vooral pech. Ze hadden niet verdiend te verliezen van Italië en Uruguay, ze speelden goed vond ik. De hitte in Manaus heeft ook een beperkende factor in de mogelijkheden gespeeld.
Vorig EK speelde Engeland goed en verloor het op penalty's tegen Italië. Hodgson had de organisatie goed staan en Gerrard zijn kwaliteiten werden optimaal benut. Niets op aan te merken.
Toen Capello bondscoach was heeft hij het helemaal verprutst. Heskey in de spits, 3 doelmannen gebruikt in 3 wedstrijden in de groepsfase terwijl we pas vlak voor de eerste wedstrijd wisten wie zou gaan keepen, experimenten met Gerrard en Lampard op de vleugels, veldspel dat niet om aan te zien was en veel te defensief. Geen wonder dat Rusland het nu zo slecht deed, Capello moet met pensioen.

Als je kijkt naar de toekomst dan komt er een veelbelovende generatie aan. Dit zou best de basisopstelling van Engeland kunnen zijn over een aantal jaren:

Hart
Flanagan
Stones
Cahill
Shaw
Chambers
Wilshere
Walcott
Barkley
Sterling
Sturridge
11 augustus 2014 om 13:09

Ik weet dat het niet de verantwoordelijkheid is van de clubs en ik begrijp dat je als club gewoon de sterkste opstelling maakt. De coach is er voor een jaar of 2 en is afhankelijk van het resultaat. Dus hij koopt nog wat spelers bij en probeert al die sterren in zijn team te proppen en ze op een of andere manier te laten samenspelen. Actie zou dan ook van de Engelse bond moeten komen.

Nee, natuurlijk worden de Engelsen niet beter door die topspelers. Als er geen Engelsen op het veld staan, dan worden ze ook niet beter he. Als je nou allemaal teams hebt met 7 Engelsen en 4 Internationale toppers, ja dan worden de Engelsen beter. Heb je allemaal teams met maar 2 Engelsen dan worden ze uiteraard niet beter.

Engeland had geen pech. Ze waren gewoon slecht. De wedstrijd tegen Italië leek nog redelijk, maar dat komt gewoon omdat ook Italië niet zo goed is momenteel. Onmogelijk dat Engeland met dit team verder dan de 2e ronde was gekomen. En ze worden slechter en slechter. Engeland telt internationaal niet meer mee en zakken af naar een B-land. Qua nationaal team dan, niet qua competitie uiteraard.

11 augustus 2014 om 16:23

De Engelse bond zou zichzelf in de vingers snijden. De Premier League zal niet meer de beste competitie ter wereld zijn en sponsors vestigen hun aandacht wel op La Liga.

Als ieder team 7 Engelsen heeft en slechts 4 internationale toppers dan gaat het algemene niveau omlaag. De internationale toppers die er anders gespeeld hadden komen ze nu tegen in de Champions League en vernederen die teams. Engeland zal minder teams mogen afvaardigen in de Europese competities als gevolg en de neerwaartse spiraal wordt ingezet.

Het is goed voor de ontwikkeling van een talent als hij elke week speelt. Rodwell, Milner, Adam Johnson, Lescott, Richards en Sinclair werden te licht bevonden voor de absolute top dus kwamen zij op de bank. Volgens mij werden ze bij de selectie gehouden vanwege die rare regels dat ze Engelsen moesten hebben. Anders konden ze mooi ergens anders voetballen, mogelijk in het buitenland, en werden ze beter.

We zijn het oneens over het Engelse elftal.

11 augustus 2014 om 16:36

Precies het niveau gaat iets achteruit om twee stappen vooruit te maken.
Het zou trouwens veel minder effect hebben als elke bond dit zou instellen.
Dan werd er ook veel gezonder financieel beleid gevoerd.

12 augustus 2014 om 13:30

Zulke regels zijn eigenlijk pure discriminatie.

Voetbalclubs bestaan niet om winst te maken, gezond financieel beleid is een middel en geen doel.

“het maakt mij niet uit of een speler uit Europa, Amerika of Azië komt”

Pas op hoor, dalijk voelt Yaya Toure zich weer gediscrimineerd omdat Pellegrini geen Afrika noemt...

Even zonder dollen, mij maakt het niet uit waar de spelers vandaan komen, als ze maar winnen. Maar het is wel mooier als club als er een beetje home-grown spelers tussen zitten. Ook voor de identiteit van de club. Ik ben bij Arsenal blij dat spelers als Gibbs, Wilshere, Oxlade, Chambers en Walcott, maar ook Ramsey (welshman, maar wel Brits) veel minuten maken en dat er nu ook home-grown talent op de deur staat te kloppen. Toch gaat bij mij kwaliteit wel voor, vooral in Engeland waar de Engelse spelers gewoon veel duurder zijn.

11 augustus 2014 om 11:41

@ Jairarsenal,

Vergeet Willock, Crowley, Hayden en Akpom niet, ik zie hun wel eerste team halen.
Vooral Crowley en Akpom hebben zeker potentie en kwaliteit daarvoor.

Weet je wat Wenger gaat doen met Gnabry? Hij komt niet aan spelen toe gezien extreem zware concurrentie. Ik hoop dat ze hem verhuren aan Everton, onder Martinez kan hij veel ontwikkelen.

11 augustus 2014 om 12:58

Die ben ik zeker niet vergeten: "en dat er nu ook home-grown talent op de deur staat te kloppen"

Ik heb alleen van Hayden niet echt heel erg hoge verwachtingen, weet niet waarom, ik zie het gewoon niet zo in hem zitten denk ik. Persoonlijke voorkeur ofzo.

Volgens mij staan we wel open voor een verhuur van Gnabry, maar als hij wordt verhuurd moet hij wel de garantie op genoeg wedstrijden/minuten krijgen, vind ik.

11 augustus 2014 om 13:04

Ik heb Hayden liever dan Miguel, die komt mij zo onzeker over en maakt wel elke wedstrijd minimaal 2 a 3 fouten. Ik vind Hayden wel fysiek wat sterker en durft duels wel aan te gaan i.t.t. Miguel.

Dat Gnabry garantie moet krijgen op speelminuten ben ik zeker met je eens.
Laten we hopen dat Everton hem wilt huren, onder Martinez zal hij vast en zeker genoeg speelminuten krijgen en hopelijk ontwikkelt hij zich goed om volgende jaar te kunnen concurreren met Walcott, Chamberlain, Cazorla, Alexis, Akpom en misschien wel Willock.

11 augustus 2014 om 13:15

Zowel Miguel als Hayden ben ik niet van gecharmeerd.

Chambo zal vooral op het middenveld geposteerd worden, als het echt nodig is komt hij waarschijnlijk wel op de vleugels. Blijf het jammer vinden dat Santi nu op de vleugels staat... Is toch een geniale speler, maar moet wijken voor Ozil.
Alexis is gehaald voor de spits (althans, dat zegt Wenger), maar die zal ook minuten krijgen op de vleugel.
En Akpom is eigenlijk spits toch...

11 augustus 2014 om 13:28

Ben benieuwd hoe Wenger Chambo op het middenveld gaat zetten want mocht de ontwikkelingen van Crowley en Zelalem echt goed gaan en bij eerste team definitief komen hebben we nogal veel middenvelders die allemaal technisch (het lezen van een spel, overzicht, inzicht etc...) iets verder zijn dan Chambo.

Vind het ook vervelend voor Santi dat hij niet op z'n oude positie meer speelt sinds Ozil er is, maar toch doet hij uitstekend op de flank. Wel vraag ik me af of hij volgende jaar blijft, ik heb zo'n gevoel dat dit zijn laatste seizoen bij Arsenal is en daarna terug naar Spanje wilt.

Alexis in de spits moet ik nog maar eens zien, bij Barcelona wist hij mij niet te overtuigen dat ie in de spits kan. Ik denk dat hij het prettigst voelt als hij op de flank speelt met een vrije rol.

Akpom is in werkelijkheid een spits maar wordt vaak door Wenger op de flank gezet. Zelfs tegen Boreham Wood wordt hij op de flank gezet en krijgt Afobe de voorkeur in de spits.

Je mag Pellegrini hier niet op afrekenen. De basis van dit artikel ligt bij de slechte prestaties van Engeland tijdens wereldtoernooien. Te weinig Britse talenten krijgen de kans in de competitie. Maar wat zou Pellegrini dat boeien? Het moge duidelijk zijn dat hij is aangetrokken om in de huidige situatie kampioen van Engeland te worden. Moet hij ineens als Italiaan de toekomst van de Britse nationale ploeg verder helpen? Dat is een proces van tientallen jaren en hoogstwaarschijnlijk gaat het nooit zover komen.

11 augustus 2014 om 12:37

Je hebt gelijk. Pellegrini is trouwens een Chileen.

Als de Engelsen op de bank belanden omdat zij slechter zijn dan de buitenlanders dan moeten zij maar naar het buitenland gaan. Als er spelers uit Spanje naar Engeland gaan dan komen er als het ware weer vacatures daar die Engelse spelers op kunnen vullen. Dus spelen ze weer meer en nemen ze mee wat ze in het buitenland geleerd hebben (aangezien nu eigenlijk alle Engelse spelers in eigen land spelen).

11 augustus 2014 om 12:56

Je ziet sowieso vrij weinig Engelse spelers buiten de Premier League voetballen. Ik denk dat daar veel kansen liggen. Engelse talenten krijgen simpelweg te weinig kansen, omdat het contrast tussen de jeugdopleiding en het 1e team vrij groot is. Bovendien zijn middenmotors en laag geklasseerde teams in Engeland vaak zelfs nog een stap te hoog als men uit de jeugdopleiding komt.

Stuur die Engelse gastjes naar Nederland, Belgie of Frankrijk voor een seizoen of 2. Daarna middenmotor in Engeland en dan het eerste. Eventueel een avontuur in het buitenland ipv jarenlang in de Pbl.

11 augustus 2014 om 16:29

Volgens mij valt het allemaal ook wel mee. Als je naar de middenmoot of de onderkant van de Premier League kijkt dan voetballen daar heel veel Britten. Het is normaal dat in de sterkste competitie ter wereld de selecties uit een mengelmoes van nationaliteiten bestaan.

Engelse jongens zullen wel dromen van een Engelse topclub en niet zo snel voor het buitenland kiezen. Ook telt het Engelse clubvoetbal erg veel divisies onder de Premier League die ook van een goed niveau zijn. Als je voor Watford of Middlesbrough kan voetballen dan doe je dat liever dan voor een club als Lorient, Cagliari, Almeria, of voor uit club uit de Eredivisie.

11 augustus 2014 om 13:15

Inderdaad, Pellegrinni zal het worst wezen. Actie zou moeten komen van de Engelse bond, die een minimaal aantal Engelsen zou moeten invoeren. Als dat juridisch niet mogelijk is, dan is het idee van Clubloos1 wel goed....leen ze dan maar uit aan clubs bijvoorbeeld uit Nederland. Beter spelen in de Eredivisie dan op de bank zitten in de PL.

Ik vind dat Pellegrini vanuit zijn oogpunt, om prijzen te pakken, gelijk heeft. Maar als je berichten leest dat Rodwell oproept om niet naar City te gaan, weet je dat het daar niet snor zit.

Ik denk dat het deels wel aan het soort trainer ligt dat er weinig Engelse jongens door de jeugd heen komen. Wenger, Rodgers, Louis en Martinez zie ik altijd eerst naar eigen jeugd kijken (of eerder) voor versterkingen, maar een Pellegrini en Mourinho zijn people managers en kunnen veel minder met talenten, daarom zijn hun ook de perfecte coaches voor money throwing clubs

FA moet de Homegrown player regel misschien nog iets uitgebreider maken, want op deze manier maak je het Engelse voetbal kapot. Veel Engelse vrienden zijn fan van clubs uit de lagere divisies omdat ze daar hun eigen landgenoten zien lopen en kiezen elk jaar de kant in de PL voor het team met de meeste Engelsen. Liverpool in dit geval

Als Liverpool, net zoals Bayern Munchen, het beste van Engeland in hun team weet te krijgen en dat aanvult met talenten uit het buitenland, zal Liverpool misschien niet altijd meedoen om de prijzen, maar hun supporters aantal binnen the UK gigantisch vergroten en populariteit brengt ook geld in het laatje.

Dan zul je misschien zeggen van; prijzen nog meer geld. Maar, jaar in jaar uit de populairste club zijn brengt toch zekerheid en prijzen sowieso niet. Het geld wat een City elk jaar uitgeeft voor een landstitel weegt niet tegen elkaar op.

Verder vind ik het ook niet slim van Engelse talenten om voor een club te kiezen waar je een kleine kans van spelen hebt. Een Luke Shaw heeft geluk dat Man utd een back nodig had, maar een Rodwell kwam dus om in de buitenlandse concurrenten. Milner moet het ook al jaren stellen met onzekerheid (invalbeurtjes, paar basisplaatsen)

Voor nu hoop ik dat talenten zoals Jay Rodriguez, Clyne, Ross Barkley, John Stones en bijvoorbeeld ook een Wickham voor een club kiezen waar ze een kans krijgen of als gevestigde topspeler binnen komen. Voor deze spelers dus eerder clubs zoals Arsenal, Man Utd en Liverpool dan een andere topclub in Engeland.

11 augustus 2014 om 12:19

Het komt door de trainers maar ook door het "klimaat" dat word gecreeerd door de Sheiks enz.
2 wedstrijden niet goed dan halen we een andere.

Kijk voor de aardigheid eens hoeveel clubs een Engelse keeper hebben ?
Engeland loopt al 10 jaar kloten met keepers, die lopen allemaal in de Championship, want bij de Chelsea's Uniteds enz spelen allemaal buitelanders.

11 augustus 2014 om 12:21

Zal je zien dat Man. City grof geld neer legt voor Barkley, Stones en Rodriguez of Sterling omdat ze niet genoeg Home-grown talenten en Britse spelers hebben of niet voldoen aan het niveau dat de club er naar wilt streven. Everton, Southampton en Liverpool (er lopen veel Britse talenten bij jullie en Sterling of Sturridge kunnen ze vervangen voor een ander talent) hebben goud in hun handen. Zal mij echt niet verbazen dat Man. City misschien wel 75 a 80 miljoen gaat neerleggen voor Barkley.

Dan vind ik het handelen van Arsenal en Wenger wel beter, ongeveer 14 miljoen voor Chambers vind ik een nette prijs voor een multi functionele jonge talent die daarnaast ook een Engelsman is. Bovendien heeft hij mij uitstekende indruk achter gelaten afgelopen weken en denk als hij zo door blijft ontwikkelen en kleine foutjes uit zijn spel weet te halen op den duur Mertesacker uit de basis speelt.

11 augustus 2014 om 12:42

@albertino

Er zijn echt wel goede Engelse keepers, maar die spelen inderdaad niet in de top omdat ze in Engeland enorm bekritiseert worden zoals Joe Hart elke keer. Foster van Man utd was enorm goed, maar door een paar blunders gelijk afgeschreven. Nu komt Forster eraan, via Celtic en nu Southampton. Die kan dus wel keepen

@thierry

Ben ik ook bang voor, maar ik denk dat alleen clubs zoals Everton, Southampton echt op hoeven te passen, want die transferbedragen liggen toch een stuk lager dan in verhouding met Engelse speler van topclub naar topclub. Everton is ook op de goede weg om de contracten en spelers tevreden/in orde te houden.

Chambers is leuk om naar te kijken inderdaad, maar zag afgelopen zondag ook dat hij nog wel veel kan leren en de Shaw toch wel een stuk verder is. Maar dat maakt het prijskaartje dan inderdaad toch wel een beetje goed. Maar ook voor hem geld weer de concurrentie van Debuchy. Waarom had Wenger Jenkinson en Chambers niet laten vechten om die plek en meer geld neergelegd voor een DM. Luke Shaw komt binnen als onbetwiste back, perfecter kan het niet.

Rodriguez zie ik nog wel naar Liverpool of Tottenham gaan, Barkley en Stones zie ik nog wel 1 a 2 jaar bij Everton blijven, stones nog wel langer denk ik zo lang Coleman zo goed blijft voetballen

11 augustus 2014 om 12:56

@ Schop1989

Die strijd om rechtsback positie verliest Jenkinson zonder twijfel van Chambers.
Daarnaast hebben we nog Bellerin en hij is bijna klaar voor om een volwaardige lid te worden van eerste team, de rang volgorde ziet zo uit: 1. Debuchy, 2, Chambers en 3. Bellerin.

Ik denk dat Wenger in Chambers meer een verdediger ziet dan een verdedigende middenvelder of rechtsback en ik begrijp waarom, hij blijft behoorlijk koel als hij aan de bal is, weet juiste keuzes te maken en zijn ballen komen 8 van de 10 keer netjes aan bij z'n teamgenoten bovendien zie ik Mertesacker zulke ballen niet geven. Alleen moet hij nog zijn foutjes uit weten te halen bij balverlies, tegen Dzeko liep ie achter aan i.p.v. naast.

Dat Shaw verder is dan Chamber is niet raar, want als ik het goed heb kwam Chambers pas afgelopen seizoen bij eerste team. Dus hij zit er pas kort bij de selectie.

Ik zie Rodriguez zeker naar Liverpool gaan en daar zullen zijn oud teamgenoten wel voor zorgen

Stones is toch centrale verdediger? Zie hem vaak centraal spelen afgelopen seizoen.
Barkley blijft een seizoen bij Everton en daarna is ie vast weg naar Man. City want Milner begint op leeftijd te raken en Sinclair is niet goed genoeg.

Onzin! Arsenal speelt vaak zonder Engelse en winnen gewoon. Niemand die dan commentaar levert! Je stelt de beste 11 spelers op die je tot je beschikking hebt en als dat 11 Chinezen zijn of 11 geen Engelse boeien!

11 augustus 2014 om 12:50

Kapot maken van eigen voetbal heet die instelling

Deze competitie is in Engeland en dus zien de directe supporters ook graag landgenoten in hun teams spelen en niet op de bank zitten. Clubs zoals Man city kopen Engelse spelers omdat het moet en maken die spelers kapot door ze op de bank te zetten alleen maar om de regels.

Je stelt de beste op, maar een club met geld zoals Man city moet ook de beste Engelse spelers hebben.

Daarbovenop zullen die kleine jongetjes in Engeland van een jaar of 13,14 Sturridge, Lallana, Henderson en Sterling eerder aanbidden en t-shirts van ze kopen en dus fan worden van Liverpool, bij wijze van spreken. Op de lange termijn zullen die jongetjes volwaardige fans zijn en alleen maar meer geld in het laatje stoppen.

Je kunt er elke counterargument tegenaan gooien die je wilt, maar voor de Engelsen is het belangrijk om landgenoten in hun elftal te zien.

Verkoop dan Kolarov en koop de beste linksback van de Premier League die ook nog eens Engels is (baines of shaw)

Tja Als je overal met geld talenten uit het buitenland wegplukt. Echt overdadig want ze halen er gewoon 20-30 en zien wel wie er doorbreken. Weinig kans voor de Engelse talenten.

Vind dat Pellegrini gewoon gelijk heeft, een trainer moet gewoon de 11 spelers opstellen waarmee hij verwacht het beste resultaat te behalen en moet niet naar dergelijke randzaken kijken. Hij is ook niet degene die al die buitenlandse spelers naar City gehaald heeft. Direct na de overname werden er nog vrij veel Britse spelers gehaald, maar die zijn enorm tegengevallen bij City. Toch had het wel leuk geweest als ze een beetje geprobeerd hadden om vast te houden aan dat beleid, op deze manier wordt het echt een soort vreemdelingenlegioen en ik kan me voorstellen dat weinig Engelsen sympathie voor Manchester City hebben, geldt overigens ook voor mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren