Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Kreeg direct berichten van collega-trainers die zeiden dat dit echt niet kon'

Laatste update:

Henk de Jong heeft er spijt van dat hij zich niet solidair toonde met Sandor van der Heide, die een jaar geleden werd ontslagen als assistent-trainer van SC Cambuur. De toenmalige trainer van de Friezen kon uit financiële overwegingen niet zomaar stoppen met zijn baan, maar wenst achteraf dat hij dat toch had gedaan.

/

"Ik heb één grote fout gemaakt: ik had solidair moeten zijn met Sandor van der Heide", vertelt De Jong woensdag in het Dagblad van het Noorden. "Sandor zei echter meteen dat ik moest doorgaan. Ook vanuit financieel perspectief. Maar dezelfde dag kreeg ik berichten van collega-trainers die zeiden dat dit echt niet kon. Toen wist ik al dat ik de verkeerde beslissing had genomen. Ik ging door, maar het was tegen beter weten in. Ik was doodongelukkig."

Op dit moment zit De Jong een stuk beter in zijn vel. Hij is accountmanager bij FC Groningen en heeft het naar zijn zin, vertelt hij. Toch wil De Jong binnen afzienbare tijd weer op het trainingsveld staan. "Dat kan als hoofdtrainer, maar ook als assistent bij een leuke club. Het zou kunnen dat ik ooit met Alfred Schreuder meega als hij een nieuwe club krijgt. Met hem heb ik sinds de trainerscursus een heel goed contact. Eigenlijk moet ik volgend seizoen weer als trainer aan de bak."

Hoop je Henk de Jong snel weer als trainer te zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grappig, een half jaar later stapte hij zelf alsnog op. Blijkbaar kon hij zich in 6 maanden financieel onafhankelijk maken. Lijkt me eerder dat hij van Cambuur nog een paar centjes meekreeg, deze demagoog zorgde er echt wel voor dat hij er financieel niet op achteruit ging door zelf op te stappen.

23 november 2016 om 14:54

Dus jij stapt sowieso op als je collega op je werk (al dan niet terecht) ontslagen wordt, zelfs als die collega zegt dat je door moet gaan? Wat een hypocriete bullshit. Het is zijn keuze en hij had de financiã«n blijkbaar nodig, dan vind ik het juist dom als je opstapt terwijl je jezelf financieel in de problemen werkt.

23 november 2016 om 14:58

Knap dat jij financieel onafhankelijk en loon dat hij op dat moment gewoon nodig had door elkaar kan halen. Je kent zijn financiële situatie niet en toch zit je reactie vol haat, wat behoorlijk gek is vind je niet? Ten tweede, ondanks dat het netter is om te vertrekken maakt het niet meteen verplichting..

23 november 2016 om 16:19

Laat het nu zo zijn dat ik Henk wel een beetje ken en daar mijn uitspraak ook op is gebaseerd. Henk is erg van de centjes neem dat maar van mij aan. En wat betreft haten, je overdrijft. Dat je iemand onsympathiek vindt en ik vind Henk onsympathiek, wil dat niet zeggen dat je hem haat.

23 november 2016 om 15:06

Nee, waarschijnlijk had hij na die 6 maanden al wat ballonnetjes opgegooid bij andere instellingen en bedrijven voor een functie.
Je weet wel, niet je oude schoenen weggooien als je nog geen nieuwe hebt.

23 november 2016 om 15:36

Carlosroa, de beste man had na een half jaar een aanbod van FC Groningen. Zie verder de reactie van Conti..

Prima kerel, die Henk! Laat hem eerst maar aan de slag gaan bij een andere club. Ik zie hem in de toekomst weer graag terug bij Cambuur.

Wie zijn die trainers dan om daar een mening over te hebben. Allereerst kennen ze de situatie niet zo goed om daarover te oordelen. Daarnaast moeten die trainers zich gewoon bezig houden met hun eigen cluppie.

Ik denk niet dat clubs voor hem in de rij zullen staan voor het hoofdtrainersschap. Ook als assistent zie ik hem hooguit bij een lage middenmoter. In interviews komt hij vaker over als een lolbroek dan als professional. Er zijn genoeg Nederlandse coaches die ik persoonlijk beter geschikt vind dan Henk De Jong, die toch meer een soort van 'cultheld' was in Leeuwarden.

Over het gedoe rondom zijn assistent ga ik niet oordelen. Ik kan mij goed voorstellen dat het financiele plaatje op dat moment een grote rol speelt. Een coach zal ongetwijfeld niet bijzonder veel verdienen bij een club als Cambuur en zal dus niet de luxe hebben om zomaar op te stappen als zijn assistent dat wel doet. Ik vind niet dat een ander daar zomaar over kan oordelen.

"toen wist ik al dat ik de verkeerde beslissing had genomen. Ik ging door, maar het was tegen beter weten in."
Dus je maakt eerst een verkeerde inschatting, kijkt dat later anders tegen aan, maar toch ga je door op de verkeerd ingeslagen weg. Hoe noemen ze dat: oogkleppen? Stupiditeit? Dwaas?
Als je dan tot inzicht komt, maak je ontslag 24 uur later dan alsnog bekend en toon je solidair. Wat moeten we nu met dit inzicht, ik vind dit pas hypocriet van de Jong; weten dat je de verkeerde beslissing hebt genomen en toch je eigen zin doordrijven.
En toch ben ik het met zijn eerste inzicht eens. Zelf opstappen is geen WW dus geen inkomen voor je gezin met vier kinderen. Al met al is de Jong een prima trainer en een leuke kerel, maar niet emotioneel stabiel en doorspekt van inzicht.

23 november 2016 om 17:21

Wie zijn wij om daarover te oordelen? Niemand behalve Henk heeft dit meegemaakt en dus weet niemand hoe moeilijk de beslissing voor hem was. Daarbij vind ik het mooi dat hij het toegeeft, dat mag ook gezegt worden ipv dat we nu gaan zeuren dat hij eerder moest opstappen

23 november 2016 om 17:42

En nu mijn reactie nog een keertje goed doorlezen.
Nee, ik neem het hem niet kwalijk dat hij niet gelijk opstapte. Maar hij geeft nu zelf aan dat hij een fout heeft gemaakt en tã³ch bleef hij zitten, daar gaat het in deze om.

Ik snap dat dit komt door een vraag van journalisten en dat Henk daarop antwoord geeft, echter ben ik word ik er wel een beetje moe van. Iedereen maakt keuzes op diverse momenten en daar kan je achteraf spijt van hebben. Dat heeft hij volgens mij al een paar keer gezegd. Mooi dat hij het nu goed meet hem gaat bij Groningen en hoop voor hem dat hij weer een mooie nieuwe uitdaging aangaat. Maar sluit aub dit hoofdstuk af, of regel dat iedereen openheid van zaken doet, vd Heide hij de directie vd vegt de selectie en kom dan gezamelijk met een verklaring. Want dat er dingen voorgevallen zijn die wij nunniet weten is iedereen wel duidelijk, zeker na alle geruchten die rond zijn gegaan hier in Leeuwarden, waarom vd Heide weg moest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren