Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay ziet Oranje-speler basisplek verliezen: ‘Koeman is daar mans genoeg voor’

Laatste update:

Hans Kraay junior verwacht niet dat Jeremie Frimpong op het EK 2024 een basisplaats zal hebben. De analist vond Frimpong flink tekortschieten tegen Schotland (4-0 winst), met name op verdedigend gebied. Ook vanwege het krediet van Denzel Dumfries voorziet Kraay een reserverol voor Frimpong. "Tegen Duitsland speelt Dumfries en op het EK speelt Dumfries."

Frimpong mocht vrijdag tegen de Schotten aan de aftrap verschijnen, in een rol als hangende rechtsbuiten in het 3-5-2-systeem. In de praktijk kwam daar echter weinig van terecht, zag Kraay.

"Ronald Koeman zei vooraf dat hij (Frimpong, red.) als een soort hangende rechtsbuiten zou spelen, maar dat speelde hij helemaal niet. Bij balbezit speelde hij gewoon als wingback en bij balverlies was hij gewoon rechtsback", aldus de analist bij de nabeschouwing op ESPN.

Kraay vond Frimpong, resumerend, 'geen vlekkeloze indruk maken'. "Los van het feit dat het hele Nederlands elftal de eerste helft niet goed speelde." Dat van de Amsterdammer meer verdedigend werk werd geëist, zou hem parten hebben gespeeld. "Bij Leverkusen mag hij maar gaan en banen en dat levert ook heel veel doelpunten op. Hij hoeft daar helemaal niet zoveel te doen."

Kraay legt uit dat in Duitsland Frimpongs defensieve taken door de centrumverdedigers worden overgenomen. Die luxe heeft hij bij Oranje niet. "Het is van origine natuurlijk geen echte verdediger. Maar als hij zijn gang kan gaan is hij dodelijk", aldus Kraay.

Dumfries


Kraay weet echter nagenoeg zeker dat vrijdag een experiment betrof. Normaliter is Dumfries eerste keus op rechts, verwacht hij. "Misschien ben ik old school, maar als je als Dumfries zijnde de boel never nooit in de steek hebt gelaten, moet je heel veel krediet hebben. Ik vind dat hij dat ook verdient: het is een vreselijke beul om tegen te spelen."

"Frimpong kan op één plek spelen, en laat niemand zeggen dat hij ook rechtsbuiten kan staan. Dus het is Dumfries of Frimpong. Koemans is er mans genoeg voor om daar een grote jongen in te zijn, en die gaat in principe kiezen voor Dumfries. Tegen Duitsland speelt Dumfries en op het EK speelt Dumfries", besluit Kraay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In de eerste helft stond het gewoon helemaal niet. Kraay heeft 100 procent gelijk; Koeman zegt voor de wedstrijd dat Frimpong niet als back speelt, maar dat deed ie gewoon wel en dat veroorzaakte verwarring in verdedigend opzicht. Frimpong verdiende deze kans maar het lijkt me nu, gezien dat spelbeeld, te vroeg dag om hem in de basis te integreren. Kan vanaf de bank explosiviteit brengen dit EK, maar Dumfries zal de voorkeur moeten krijgen.

23 maart 2024 om 10:18

Koeman kletst gewoon uit z'n nek. Frimpong rechtsbuiten...

Ik verwacht eigenlijk dat Koeman gaat rouleren, Frimpong en Dumfries ieder een helft (of 60 minuten als er kans is op verlenging) zodat ze beiden 200 procent kunnen geven.

Ik denk ook dat Dumfries meer krediet heeft bij Koeman. Die was de laatste twee eindtoernooien de beste speler van Oranje.

Wel goed dat Frimpong meer speeltijd krijgt nu, want hij geeft je een andere optie op rechts.

Dumfries gewoon de onbetwiste rechtsback. Laat het nagenoeg altijd zien in oranje. Vaak 1 van de betere spelers. Dus die zijn plek is voorlopig echt niet in gevaar

Hij heeft een kans gekregen, het wil niet helemaal lukken en jammer genoeg heeft die een concurrent die zelden verzaakt heeft binnen dit elftal. Toch hoop ik dat Koeman deze jongen kansen blijft geven, al zijnde op links eventueel

Er lag wel veel aan het middenveld gisteren vind ik. Frimpong speelde onwennig, maar het was zo moeizaam. Frenkie gaat al een hoop goed maken denk ik.

Eerlijk, Dumfries in niet mijn favoriete type speler, maar die jongen geeft alles. 1 van de weinigen waarvan ik vind dat hij terechte krediet heeft opgebouwd.

Dit was toch geen eerlijke kans. Dumfries komt erin en dan pas switch je naar 5-3-2. Het systeem waar Frimpong in zijn kracht komt. Nu moest hij het doen in 4-3-3. Geef hem een eerlijke kans. Moet wel zeggen dat je met Dumfries echt iemand hebt staan. Frimpong beuk je zo omver.

Altijd leuk om zoiets te lezen aangaande Frimpong. Hoelang iedereen hier al niet roept dat hij erin moet staan inplaats van Dumfries. Want Frimpong is echt wel zoveel beter en gevaarlijker en weet ik wat allemaal nog meer. Dumfries die zelden tot nooit verzaakt moet vervangen worden door een onervaren broekie. Nou dat is gebeurt en we hebben gezien dat dat dus echt niet kan.
En nu beginnen diezelfde personen te roepen dat ie op links moet spelen.
Werkelijk heel kostelijk allemaal.

23 maart 2024 om 12:08

Precies dit

Kraaij zit al tijden op die Dumfries tip. Prima dat Dumfries de eerste keus is maar Frimpong is wel getalenteerder en beslissender bij z’n club. Laat hem maar voldoende spelen zodat hij niet alsnog voor Ghana of Engeland uit kan komen. Want na Koeman komt er hopelijk wel een bondscoach met lef en die hem wel geregeld zal gebruiken. Anders wordt dit weer een speler in een rijtje dat nu elders uitkomt en goed gebruikt had kunnen worden.

Frimpong vind ik frisser overkomen en als die meer wedstrijden zou spelen, zouden we meer van hem zien wat logisch is.

Nu heb je heel wat wedstrijden van Dumfries gezien en van Frimpong nog niks eigenlijk. Wel jammer, want ik denk dat als je met Frimpong speelt je meer voetbal hebt en met Dumfries een soort robot.

dat ee überhaupt getwijfeld word over dumfries is al bizar. is al jaren lang een van je beste spelers. minder talentvol dan frimpong, dat zal vast, maar alsnog gewoon een van je beste spelers.

Hansie, hansie zegt doorgaans heel zinnige dingen, ook nu weer. Frimpong zal zich defensief echt nog een stuk moeten ontwikkelen voordat de rechtsback positie van Denzel Dumfries in gevaar komt. Denzel heeft ook altijd geleverd bij Oranje, meer dan dat zelfs want hij was regelmatig uitblinker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren