Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay weet opvallende reden waarom Xavi Simons nog niet rendeert in Oranje

Laatste update:

Hans Kraay junior vindt dat bondscoach Ronald Koeman de kwaliteiten van Xavi Simons niet optimaal benut bij het Nederlands Elftal. De analist van ESPN is van mening dat Koeman de twintigjarige Simons niet op de juiste positie opstelt en noemt dat ook als dé reden waarom het supertalent nog niet helemaal loskomt in Oranje.

Volgens Kraay hoeft men zich geen zorgen te maken over Simons. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar zou Simons zomaar eens over het dode punt kunnen helpen, denkt Kraay. De klasse die de aanvallende middenvelder bij RB Leipzig toont komt er in de eerste tien interlands van Simons nog niet helemaal uit.

“Hij is goed, maar nu zit het echt even bij hem in zijn hoofd. Het gaat er honderd procent uit komen, maar Ronald Koeman moet hem een handje helpen”, aldus Kraay bij ESPN, doelend op de positie waarop Simons in Oranje opereert.

“Bij PSV vorig jaar en nu ook bij RB Leipzig start hij wat breder op het veld en krijgt hij wat dichter bij de zijlijn de bal. Als Simons met Gakpo schuin achter Weghorst speelt, dan speelt hij vol in de drukte. Daar staan twee of drie ‘hijgers’ in zijn nek.”

“Hij is geen ouderwetse nummer tien”, vindt Kraay. “Hij is de dribbelende, vrije tien die vanaf de zijkant moet komen, de eerste twee mannetjes passeert en dan de lange hoek zoekt.”

Kraay denkt dat de wedstrijd tegen Gibraltar dinsdag de uitgelezen mogelijkheid is voor Simons om zijn eerste interlandgoal te gaan maken. “Hij heeft het in serieuze wedstrijden bij PSV en Leipzig, ook op Champions League-niveau, laten zien. Twee keer scoren tegen Gibraltar zal hem een klein zetje geven, maar ik maak me geen zorgen om dat heerlijke ventje.”

Simons kwam dit seizoen in achttien officiële wedstrijden voor RB Leipzig tot zes doelpunten en acht assists. Bij Oranje wil het dus nog niet zo vlotten. Simons was in zijn eerste tien interlands geen enkele keer bij een doelpunt betrokken.

Het Nederlands elftal plaatste zich dit weekend al voor het EK van volgende zomer in Duitsland, door Ierland met 1-0 te verslaan. Dinsdag speelt Oranje zijn laatste kwalificatieduel in en tegen Gibraltar. Of Simons dan in de basis start is nog de vraag, aangezien Koeman op de persconferentie van maandag niks prijs wilde geven over zijn opstelling.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vraag me af of PSV het ook zo goed had gedaan als Simons er nog bij was geweest. Was het dan alleen maar beter gegaan of juist andersom? ON: Hans heeft hier wel een punt!

21 november 2023 om 13:15

Waarom zou je jezelf vragen stelen waar je het antwoord nooit op kan weten?

21 november 2023 om 13:19

Heeft PSV momenteel een speler van dat kaliber dan? Lang is goed, maar zeker niet zo nuttig als Simons was. Bakayoko is minder ver en ook Lozano komt daar niet aan. Ik denk dat PSV zeker sterker was geweest met Simons.

Ik hoop voor Xavi dat hij niet scoort. Je wilt je eerste wel tegen echte voetballers maken, nietwaar?

21 november 2023 om 12:21

Als het hem niet lukt om tegen Gibraltar te scoren kun je hem echt opvegen denk ik. Daarnaast denk ik dat hij juist zijn gemiddelde kan en wilt compenseren tegen zo’n tegenstander, heeft ie later mooiere statistieken.

21 november 2023 om 12:21

Ik wacht precies hierom ook nog altijd met een doelpunt maken in mijn eigen wedstrijden. Voor minder dan een Oblak haal in m'n neus op.

21 november 2023 om 13:12

Oblak wordt binnen 2 maanden alweer 31 en is dus reeds over the hill, ik zou dus wachten op Donnarumma daar Courtois ook al 31 is en Neuer zelfs 37, die moet binnenkort met een rollator het veld op.

21 november 2023 om 13:16

31, dan ben je als keeper eerder in je prime dan dat je over the hill bent.

21 november 2023 om 13:28

Sarcasme is U vreemd?

Ik moet zeggen dat Hans hier wel deels gelijk heeft. Zat in het stadion afgelopen zaterdag en het verbaasde me al op welke plekken hij de bal kwam ophalen. Speelde als een soort 8 in de opbouw vanaf rechts, op een lijn met Dumfries. Dat werkte totaal niet.Ging 2/3x diep en dan vond ik hem wel weer gevaarlijk, maar die bal wou maar niet komen. Aan de andere kant krijgt tie wel heel veel vrijheid van Koeman en kwam die daadwerkelijk in posities die hij ook gewend is bij Leipzig en voorheen PSV. Koeman moet tegen tegenstanders als Ierland gewoon lekker 433 spelen met Simons en Gakpo wat meer tegen de zijlijn aan.

Meerdere spelers renderen niet in dit systeem. Gewoon 433 spelen. Daarin is het ook mogelijk om goed te verdedigen. Het feit dat je goede verdedigers hebt, betekent ook niet dat je ze dan maar allemaal moet opstellen. Juist aanvallend is het zo ontzettend matig en zijn er te weinig mogelijkheden voorin. Dan gaan spelers dribbelen en de bal verliezen, van onnodige afstanden schieten, of juist balletjes teruggeven. Wij hebben niet de spelers op het middenveld en de aanval om een 532 te spelen (en op linksback eigenlijk ook niet, ik vind Hartman veel beter in een 433).

Het systeem is ook gewoon niet ideaal voor veel spelers. De veldbezetting is ook erg chaotisch met veel mensen die aanspeelbaar zijn op eigen helft, maar vanaf de middellijn wordt het best lastig en dat is in z'n algemeenheid al moeilijker. Bijna alle doelpunten komen ook van individuele kwaliteiten als dat van Dumfries, die overigens als 1 van de weinigen wel rendeert in het systeem.

En dat wat Simons heeft, is van alle tijden. Bijna ieder groot talent start ietwat moeizaam in Oranje, vooral als ze nog zo jong zijn. Ik kan me daar ook niet druk om maken. Dat komt vanzelf. Daar zijn z'n prestaties in Duitsland en voorheen bij PSV ook simpelweg te goed voor.

Sowieso snap ik dat vasthouden aan 5-3-2 niet meer. Eerder viel er wat voor te zeggen door gebrekkige defensieve kwaliteiten op de flanken en op het middenveld, maar met een Hartman op links en Schouten op het middenveld kun je prima 4-3-3 spelen. Bovendien kan Dumfries verdedigend ook wel wat toevoegen. Als je aan de hand van het spelersmateriaal 4-3-3 niet werkend kunt krijgen, moet je je als bondscoach toch afvragen of je het allemaal wel zo goed weet allemaal (mijn mening).

Simons is een goede voetballer. In het NL elftal speelt hij veel te geforceerd. Telkens drie mannen willen opzoeken. Speel gewoon simpel. En maak die actie wanneer je op de rand 16 staat of 1op1. Als het niet snel verander ben ik bang dat zijn potentie er voorlopig niet uit gaat komen.

Met de nieuwere aanwas waaronder Gakpo, Simons en Reijnders komt 4-3-3 weer steeds meer in beeld, zeker tegen de kleinere landen. Tegen Gibraltar zou ik gewoon 4-3-3 spelen met heel aanvallende backs. Overigens zou het mij niet verbazen als Simons niet in de basis start omdat Koeman andere spelers wil zien of gebeld is door de coach van Leipzig met het verzoek geen risico op blessures te nemen met Simons. Kraay heeft natuurlijk wel een punt.

Dit systeem werkt gewoon voor geen meter. We hebben veel ste weinig dynamische voetballers daardoor is het spel traag als stront door een trechter.als je dat vergelijkt met de topteams in dit systeem als Napoli vorig seizoen en inter,Leverkusen dit seizoen die blijven maar gaan en lopen met heel hoog baltempo en veel positie wisselingen.wat wij spelen is gewoon drama en daar win je echt geen prijzen mee.

Ze kunnen bij VI zeggen wat ze willen maar Hans heeft gelijk. Als hij zo kan spelen als hij nu speelt bij Leipsig en voorheen bij PSV wordt hij een van de beste. Zijn gezicht heeft hij dan niet mee als het niet lukt , maar dat vergeven we hem
Van der Gijp neem ik met een grote korrel zout met zijn opmerkingen waar hij zelf het harts om moet lachen

Hij kan ook prima op 10 spelen maar wel met normale wingers. In dit systeem loopt bijna iedereen centraal in een trechter met enkel de wingbacks vanaf de zijkant maar die zijn er vaak nog niet wanneer Xavi aan de bal komt. Kraaij heeft wel gelijk dat hij bij Leipzig meer vanaf de zijkant komt in dat 4-2-2-2 systeem en dan naar binnen trekt. Zou ook een goede linker vleugelspeler zijn in een normaal 4-2-3-1 systeem. Dit 3-5-2 is een ramp voor iedereen en levert al jaren geen enkel voetbal op voor Oranje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren