Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay opent met lofzang na meesterlijk optreden: ‘Moet je Van Gaal nageven’

Laatste update:

Hans Kraay junior is vrijdagavond zeer te spreken over het optreden van Steven Berghuis in de Nations League-wedstrijd van Oranje tegen België (1-4). De analist en verslaggever van ESPN zag de middenvelder in een meer controlerende rol een uitstekende wedstrijd afleveren in Brussel. Kraay denkt dat Berghuis er goed opstaat bij bondscoach Louis van Gaal in aanloop naar het WK in Qatar.

"Berghuis heeft de afgelopen weken, en dat zag je ook aan zijn gezicht. Want dat zie je heel snel aan zijn gezicht, als hij bij Ajax niet helemaal top in zijn vel zit. Er zat heel veel frustratie in", opent Kraay zijn relaas over de middenvelder annex vleugelaanvaller van Ajax en Oranje. "En dat moet je Van Gaal wel nageven. Fel afjagen, de gretigheid spatte er af. Maar ook de klasse, want waar hij nu aan de bal komt (net voor de middenlijn, red.) speelde Berghuis op de plek van Ryan Gravenberch bij Ajax", zegt Kraay terwijl hij een diepe pass laat zien van de middenvelder.

Hans Kraay junior is zeer onder de indruk van het optreden van Steven Berghuis.

"Van Gaal heeft eigenlijk Berghuis en Frenkie de Jong en Klaassen in een soort roterend middenveld gezet", gaat Kraay verder met zijn analyse over Oranje. "Constant door elkaar heen mogen bewegen, dan is het Berghuis links in de controle aan de bal, dan is het Frenkie links in de controle aan de bal. dan verovert Klaassen de bal. We hadden twee hele goede passers op het middenveld: Frenkie en Berghuis. En Klaassen als de loper en een beetje de sloper", aldus Kraay.

Steven Berghuis hoort vast in Oranje te spelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat dit Nederland wereldkampioen gaat worden. Daarvoor mist het gewoon wat individuele klasse die landen als Brazilie, Spanje, Duitsland, Portugal en Argentinie wel hebben. Ik voorzie dan ook al reacties over het spel van Berghuis, Klaassen en zelfs spelers als Depay en Bergwijn als het tegen de absolute top niet lukt. Vanwege de goede prestaties die ze nu leveren is het bijna oneerlijk om van hen dat constant op het hoogste niveau te verlangen. Want dat maakt je juist wereldklasse. Neemt niet weg dat Berghuis op het middenveld een openbaring is. Zowel hoog als laag. Heeft Ten Hag fenomenaal gezien.

3 juni 2022 om 23:41

Op een toernooi is echter dat constante minder doorslaggevend. En goed aanpassen op je tegenstander en tactisch verrassend uit de hoek komen, wegen zwaar. Dat maakt ze best een outsider. Portugal en Argentina vind ik kwalitatief niet beter trouwens. Frankrijk, Duitsland en Brazilië... Oefff

3 juni 2022 om 23:48

Het probleem op toernooien zit hem vaak in momenten. Real Madrid heeft de Champions League niet gewonnen omdat het voetbal het beste is daar, Real is gewoon het meest zakelijk en kan als geen ander team een momentum creeren. Benfica schakelt Ajax niet uit omdat het beter is, maar puur omdat Ajax de spelers mist van wereldklasse om het in de kleine ruimte te doen. Om het verschil te maken en momentum te creeren heb je buitengewone spelers nodig. Aanvallend heeft Oranje die niet. De enige echte wereldtoppers zijn Van Dijk en De Jong.

3 juni 2022 om 23:49

Tsja, van Gaal heeft bewezen met een middelmatige ploeg derde te kunnen worden. Ik sla de huidige generatie hoger aan. Wie weet waar het schip strandt? Vandaag was in elk geval een stap in de juiste richting!

4 juni 2022 om 00:00

Ik ben een grote fan van Van Gaal, maar de loting zat toen wel mee met Mexico en Costa Rica in de achtste en kwartfinale. Als het loopt zoals je wil dat het loopt, treft Oranje vermoedelijk Argentinie in de kwartfinale al. En daarna nog twee toplanden. Overigens: daarmee wil ik niks afdoen aan zijn prestatie. Met wat kinderen uit een toen enorm zwakke Eredivisie en wat veteranen uit 2010 heeft hij belachelijk gepiekt toen.

4 juni 2022 om 10:19

Maar met Robben hadden we toen wel echt een van de beste spelers ter wereld die ook het verschil maakte. Dat moet ik van Depay bijvoorbeeld nog zien op het WK. Verder had je met Kuyt, Sneijder, van Persie en de Jong absurd veel ervaring rondlopen. Ok de verdediging was idd een zorgenkindje, maar dat werd keurig opgelost door drie man daar te posteren met N de jong als slot voor de deur. Ik zou dus niet meteen durven te beweren dat de huidige selectie beter is.

4 juni 2022 om 00:20

Van Gaal kan met zijn systeem verrassen, dat hebben we al eens eerder gezien. En verdedigend heb je zoveel meer kwaliteit dan wat je misschien ooit gehad hebt (uitzonderingen daargelaten) en dat is al een goede basis. Frenkie ervoor voor het voetballen en Memphis die altijd levert. Nu met Bergwijn zijn ze enorm gevaarlijk. Dumfries is een speler die uitstekend past in dat systeem en als je Malacia of Blind naar voren stuurt staat er een 3e verdediger om zijn positie verdedigend over te nemen. Ik acht Nederland niet kansloos.

4 juni 2022 om 05:15

We wisten toch al dat berghuis ook op 10 kon. En het was meer uit nood geboren omdat berghuis op de vleugel er niks van bakte bij ajax

4 juni 2022 om 07:46

@Suarez: denk je? Wel een gewaagde uitspraak, zeker na de eclatante overwinning op ‘topland’ België. Natuurlijk gaat NL geen wereldkampioen worden, daar gaat een overwinning op België niets aan veranderen hoor.

Berghuis, Klaassen en Frenkie, Aan de bal zag het er goed uit allemaal, maar zonder bal….ik weet het niet. We zijn natuurlijk blij met de zege en ook Virgil vond dat we goed stonden, maar als we met 5 verdedigers spelen en toch nog Cillisen tot 3x toe cruciale reddingen zien maken, en 2x worden geholpen door het aluminium, dan staat het defensief helemaal nog niet zo goed. Toen de Belgen de schroom van zich af gooiden kwamen ze tot best veel kansen nog. En dat was tegen Duitsland ook al zo. En dat is toch best verrassend, omdat we met deze opstelling juist meer defensieve zekerheid aan het inbouwen zijn.

4 juni 2022 om 15:11

Gelukkig zijn wij veel aan de bal dan 😉.
Maar in dit systeem laat je de tegenstander ook wel meer tot randje 16 komen wanneer je zelf geen tot weinig druk zet. Je zal dan 90 minuten moeten drukken lijkt mij anders kom je zoals je aangeeft in de problemen achterin

5 juni 2022 om 07:36

Gelukkig ja. 😉 wat jij zegt heeft er misschien wel mee te maken. Maar 90 minuten druk dat zal niet lukken denk ik. Maar eerder opvangen dan de 16 meter, ook als je wat vermoeider bent, dat zou wel lekker zijn. Dan hoef je ook geen 80meter te overbruggen bij bal overname.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren