Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koster: ‘In de kleedkamer gingen Suárez en Luque nog even door’

Laatste update:

Onder leiding van Adrie Koster is Willem II uitgegroeid tot een subtopper in de Eredivisie. De Tilburgers staan op een vierde plaats en speelden een paar maanden geleden ook al de bekerfinale tegen Ajax. Vrijdagavond gaat Willem II op bezoek in Amsterdam, waar Koster en assistent Gery Vink in het verleden eveneens werkzaam waren.

Koster werkte bij Ajax als beloftencoach en zeven maanden als interim-hoofdtrainer tijdens het seizoen 2007/08. Hij leerde er Vink kennen, die twaalf jaar jeugdtrainer bij de club uit Amsterdam was. Het was geen makkelijke voetbaljaargang. “Het borrelde al intern, later verscheen een vernietigend rapport. Maar als je bij Ajax het eerste mag trainen, dan doe je dat”, zegt Koster in gesprek met de Volkskrant.

Koster en Vink leerden met de meest uiteenlopende types om te gaan. Zo wisselde hij in de rust van de Klassieker tegen Feyenoord zowel Luis Suárez als Albert Luque. “De een gaf de ander een schop onder de kont in de middencirkel, in de kleedkamer gingen ze nog even door”, memoreert de trainer van de Tilburgers. “Ja, dan moeten ze blijven zitten, dan ben je teveel met jezelf bezig.”

Koster genoot van zijn periode bij Ajax. “Men zei dat het er kil en koud was. Totaal niet het geval. Juist heel warm, alles top geregeld, er was waardering.” Vink was op zijn beurt een van de weinige jeugdcoaches die de befaamde Cruijff-revolutie overleefde. “Geweldige tijd ondanks alle onrust. Je werkt daar met zoveel kwaliteit. Ja, wat grotere ego’s, maar de meesten hadden ook een ongelooflijke drive.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo lang iedereen de drive naar voren heeft en het beste met Ajax voor heeft is het goed. Het wordt anders als die drives in verschillende richtingen gaan, dan moet er ingegrepen worden . En dit werd uit eindelijk ook gedaan . Het heeft wat spaanders gekost , maar nu kan men eindelijk oogsten .

Koster laat even weten dat ie Ajax heel fijn vond, met het al dan niet naderende vertrek van ten Hag een open sollicitatie? Gelijk heeft ie overigens hoor. Iedere trainer zou denk ik graag met deze groep willen werken, zeker nu Ajax Europees ook weer mee telt en je goede vervangers kan aantrekken wanneer er dragende spelers weg gaan. Neemt niet weg dat de druk en de verwachtingen eerder toenemen dan afzwakken. In de periode dat Ajax geen kampioen werd, was het altijd wel het doel maar was het fijn als ze weer een keer kampioen zouden worden. Nu wordt er niets minder verwacht dan dat (en terecht).

6 december 2019 om 15:38

Adrie heeft bij zijn aanstelling vorig jaar al aangegeven dat Willem II zijn laatste klusje is. Kan hier geen links plaatsen maar in een artikel van het Brabants Dagblad van maart 2019 waarin bekend wordt dat ie tot eind 2021 bij Willem II blijft staat dit nogmaals vermeld. Hoewel nooit iets zeker is in de voetballerij lijkt het erop dat die geen ambitie meer heeft om nog bij Ajax of een andere club te vertrekken.....en als Willem II-er zijne hoop ik ook heel erg dat ie nog lang bij ons trainer blijft. Wat een verademing tov een aantal andere prutsers die we hebben gehad hier.

Koster en Vink zijn echte voetbaldieren en zitten nu ogenschijnlijk heel goed op hun plek. Ik heb diepe respect voor Willem II die de afgelopen jaren steeds beter en beter wordt met echt wel leuke spelers! Dit kan alleen maar een mooie samenwerking zijn tussen trainers, spelers en bestuur. Ik gun Willem II alles, behalve vanavond dan

6 december 2019 om 10:21

Ik denk dat Joris Mathijsen daar toch wel redelijk verantwoordelijk voor is. Willem II haalt echt leuke spelers en vindt een mooie balans tussen ervaring en talent. Hij vist ook niet alleen uit de gebruikelijke namen als Falkenburg enzo, maar maakt goed gebruik van zijn netwerk in Duitsland. Met een trainer als Koster erbij staat er echt een goed team, dat zo maar eens EL play offs kan winnen de komende 5 jaar.

6 december 2019 om 16:40

Je hebt helemaal gelijk, Joris Mathijsen verdient daar minimaal net zo veel eer voor!

Koster heeft het meestal heel goed gedaan bij de ploegen waar hij trainer is geweest. Prima coach. Ik zie hem in de toekomst bij Ajax nog wel eens als "assistent van" terechtkomen. Doet het altijd goed bij subtoppers met een kwalitatief beperkte selectie. Daar haalt hij altijd het maximale uit. Maar opnieuw een topclub als eindverantwoordelijke zit er denk ik niet meer in

Niet om Adri af te vallen want dat verdiend hij niet maar toen werd er bij het slechtste beleid gevoerd sinds mensheugenis. Het heeft bakken met geld gekost wat niets opleverde en Ajax is daar bijna ten onder gegaan, met dank aan Jaakke en v/d Boog.

7 december 2019 om 07:45

Maar het beleid heeft toch niks te maken met Koster? Kan me die tijd nog wel heugen. Rare spelers had Ajax toen. Met een dure sulejmani als hoofdpersoon.

8 december 2019 om 13:08

Ik val Koster toch niet af?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren