Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koopje’ van Twente scoort fraai doelpunt en mag dromen van Olympische Spelen

Laatste update:

FC Twente-aanwinst Younes Taha heeft zich vrijdagavond laten zien bij Marokko op de Afrika Cup Onder 23. De twintigjarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler was in het laatste groepsduel met Congo (0-1 winst) verantwoordelijk voor de enige treffer van de avond, die hij op fraaie wijze wist te maken. Daardoor gaat het beloftenelftal van Marokko met negen punten vlekkeloos door naar de halve finales, waarin Niger, Egypte of Mali de tegenstander zal zijn. Indien Jong Marokko de finale haalt, kwalificeren de talenten zich ook voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Taha kende in het afgelopen seizoen een uitstekend debuutseizoen als profvoetballer. In 33 officiële wedstrijden namens PEC Zwolle was de Amsterdamse linkspoot goed voor 14 doelpunten en 2 assists. Dat leverde Taha een mooie overstap op naar Twente, dat naar verluidt slechts 1,2 miljoen euro voor zijn diensten heeft betaald. In de Grolsch Veste tekende de Marokkaanse belofte begin juni een vierjarig contract. Vervolgens werd Taha’s zomer nog mooier: hij kreeg een oproep voor de Afrika Cup Onder 23 in zijn eigen land, waar hij dankzij zijn doelpunt dus relatief succesvol aan deelneemt.

Waar Taha tijdens de eerste twee duels geduldig op zijn kans moest wachten, kreeg hij tegen Congo wel een basisplaats. Al in de zevende minuut wist hij zich te bewijzen. Na een korte combinatie met Oussama Targhalline liet Taha de Congolese doelman Simon Samba met een schot van afstand kansloos: 0-1. Na het laatste groepsduel werd de kersverse Twente-aanwinst verkozen tot Man of the Match. Naast Taha kon Couhaib Driouech (Excelsior) rekenen op een basisplaats. Ismael Saibari (PSV) en Oussama El Azzouzi (Union Sint-Gillis) kwamen beiden als invaller het veld op. Ook voormalig Roda JC-middenvelder Benjamin Bouchouari (nu Saint-Étienne) maakt deel uit van de Marokkaanse selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij mee gaat doen aan de Olympische spelen zal hij zich in de kijker kunnen spelen bij grotere clubs en dus een ideale mogelijkheid voor Twente om die 1,2 miljoen X10 terug te zien. Interessante speler en goede investering lijkt me!

1 juli 2023 om 09:47

Zoveel clubs zullen toch niet scouten op de OS lijkt me?

1 juli 2023 om 11:43

Geen twijfel over mogelijk dat daar belachelijk veel scouts aanwezig zullen zijn. Puur vanwege het feit dat het vaak gaat om jongens rond de 19-20-21. Interessante leeftijdsgroep van spelers die al doorgebroken zijn of juist net op het punt van doorbreken staan. Zo’n OS is het ideale podium om je aan de wereld te tonen als jonge speler!

Lijkt erop dat Streuer en Bruggink een pareltje hebben binnengehaald. Het talent straalt van hem af.

1 juli 2023 om 09:30

Hij wordt nu al vergeleken met ziyech.

1 juli 2023 om 09:49

Ik vergelijk hem met Chadli, uit de kkd naar de eredivisie en er dan direct staan. Hoop dat het hem lukt! Zit zeker veel potentie in.

1 juli 2023 om 12:53

@dolleleen, daar zit wat in. Qua fysiek lijkt ie wel meer op de Ziyech die naar Twente kwam, dan op Chadli. Chadli was qua fysiek toen al een heel sterke en complete speler.

1 juli 2023 om 09:40

Deze jongen kan inderdaad echt heel goed voetballen. Toen hij eenmaal in de basis stond bij PEC werd het spel zoveel beter. Hier hebben jullie echt een goeie aan!

1 juli 2023 om 10:31

Ik denk oprecht dat Twente een leukere speler heeft binnengehaald als Feyenoord met vd Belt. Ondanks zijn goede statistieken bij Pec, heb ik toch het idee dat er meer potentie in zo een Taha zit. Ik denk dat hij hoge ogen kan gaan gooien in het komende seizoen bij Twente

1 juli 2023 om 16:09

@hala: aanvallers zijn over het algemeen inderdaad "leukere spelers". De aanvallende statistieken van een verdedigdende middenvelder als Vd Belt zijn echter beter dan de statistieken van Taha,dus de beste man zal zich toch echt nog wel flink moeten verbeteren op dat gebied. Verder zijn het natuurlijk compleet verschillende spelers en dus niet te vergelijken.

Jong oranje uitgeschakeld groepsfase EK, geen Olympische spelen! Marokko halve finale Afrika Cup u21 (toernooi nog bezig), deelname Olympische spelen.. halve finale op het WK, voor het eerst Marokko op een WK (vrouwen)..Futsal marokko nummer 8 op de wereld, spelen iedereen aan gort!! Fouazi Lekjaa verdient een standbeeld, zijn verdienste

1 juli 2023 om 10:01

Standbeeld gaat mij te ver. Marokko heeft altijd goede voetballers gehad het ontbrak alleen aan tactiek. Dat lijkt nu veel beter te gaan op alle vlakken.

1 juli 2023 om 10:13

Jawel man,je zegt het zelf het ontbrak aan tacktiek, ja natuurlijk als je verkeerde mensen op posities stalt .sinds hij er is is er meer professionaliteit, spelers met dubbele paspoort weet hij vaak te strikken, gouden zet om Regragui asn te stellen. Hij is de initiatiefnemer van internationals die onder de 23 jaar zijn minder dan 3 interlands nog van land kunnen veranderen, komt door Fouazi Lekjaa, daardoor kon Vurnon Anita nog voor Curaçao spelen en Kenneth Vermeer voor Suriname

1 juli 2023 om 10:02

Allemaal leuk maar ik snap niet zo goed wat jong Oranje hier mee te maken heeft? Of kunnen die ook meedoen met de Afrika Cup?

1 juli 2023 om 10:14

Nee, dat marokko langzamerhand Nederland voorbij aan het gaan is,Nederland staat echt stil!! Zowel het Nederlands elftal als Jong ploegen

1 juli 2023 om 10:27

Komt mede omdat de Nederlandse topclubs de laatste jaren relatief veel buitenlanders halen en dit ten koste gaat van de doorstroming van eigen jeugd/talent.

1 juli 2023 om 10:31

Nee, dat komt door de meest vreemde beslissingen van onze coaches.

1 juli 2023 om 10:33

Ja echt jammer

1 juli 2023 om 10:45

Master 1

Ik denk dat het komt doordat knvb niet meer vernieuwend werkt en ook te veel gaat voor behoudende beslissingen.


Oranje stond vroeger altijd bekend als super aanvallend, eigenwijs, vernieuwend en durf (jonkies opstellen en talentvolle trainers kansen geven).

Nu zie je dat KNVB al jaren matige trainers aan het opleiden is. Duitsland had wijzigingen door gebracht en opeens kunnen zij top trainers opleiden.
Verkorte cursus voor oud voetballers is toch gewoon mislukt als je ziet dat al die oud top voetballers stuk voor stuk mislukken in het buitenland.

Aanstelling Louis v Gaal (ondanks dat ik hem geweldig vind) en Koeman nu laat zien dat KNVB gewoon totaal niet vernieuwd werkt of durf heeft. Als Koeman had afgewezen zouden ze waarschijnlijk bij Dick Advocaat uitgekomen zijn.

v Looi te lang bij Oranje is vragen om middelmatigheid. Te oude selectie voor een 21 jaar.
Waar was de NL instelling, gewoon lekker paar 18, 19 en 20 jarigen opstellen. Goed positie spel en niet positiespel om het positiespel, zodat je tikkie breeds krijgt.

Gewoon te veel gaat fout bii KNVB

1 juli 2023 om 10:48

Ik
Vind dat jij hiermee de spijker op zijn kop slaat

1 juli 2023 om 11:21

@32candela Marokko Nederland aan het voorbij gaan? Jij gelooft echt in sprookjes na één fatsoenlijk WK.

1 juli 2023 om 11:34

Niet zo op je teentjes getrapt zijn, als het gehele plaatje bekijkt snap ik waar dst vandaan komt. Nederlands elftal bakt er laatste tijd niks van en als de knvb dezelfde oelewappers blijft aanstelle als een koeman gaat dat ook niet beter worden. Als je serieus nog blind meeneemt en een frimpong thuis laat maak je stappen achteruit ipv vooruit. Als het aankomt op spelers oproepen voor hun eigen land pakt marokko dat ook veel beter aan dan Nederland die denken dat te kunnen doen met een telefoontje.

1 juli 2023 om 13:54

Waarom zou ik op m’n teentjes getrapt moeten zijn. Dat wordt hier ook maar te pas en te onpas geroepen. Ik ben zelf niet eens Nederlander.

1 juli 2023 om 15:20

Maar zelf wel roepen dat iemand in sprookjes geloofd als hij zijn mening verkondigf. Wel kunnen uitdelen maar niet kunnen incaseren noemen ze dat...

1 juli 2023 om 16:51

Waar heb jij over grappenmaker 😂. Wat zou ik moeten incasseren? Misschien moet je de reacties even opnieuw lezen.

Was een B-team dat speelse gisteren, letterlijk 11 bankspelers opnhet veld omdat Marokko zich al als eerste in de poule hebben gekwalificeerd. Tijdens de komende wedstrijden zal Taha vermoedelijk geen kans meer krijgen omdat de basis spelers veel beter zijn.

Ik hoop het wel voor hem.

1 juli 2023 om 10:22

Klopt inderdaad, maar heeft volgens mij vrijwel elke wedstrijd minuten gemaakt als invaller. Daarnaast zit hij er nog niet heel lang bij, dus voor hoe het er nu voor staat, doet hij het echt meer dan prima. Een El Khannous zal je bijvoorbeeld niet zo snel uit de basis spelen haha

1 juli 2023 om 10:47

Die El Khannous stond toch in de belangstelling van Ajax, weet jij wat de status is? Nog concreet of totaal niet meer

1 juli 2023 om 12:36

Volgens mij heeft hij in januari verlengd bij Genk. Zegt natuurlijk niet heel veel in hedendaagse voetbal. Genk wil hem ook niet laten gaan. Komen ook namen als PSG, City en Napoli voorbij naast Ajax.

Speelde inderdaad erg sterk gisteren. Zit nog niet bij de eerste 11 maar dat is ook lastig met spelers als El Khanouss en Saibari. Die laatste speelt echt een geweldig toernooi tot nu toe, wat een speler. Lijkt ook nog geen eens zijn best er voor te hoeven doen.

1 juli 2023 om 10:51

Saibari speelde echt bizar goed de vorige wedstrijd! Hopelijk gaat die komend jaar ook echt doorbreken bij PSV

1 juli 2023 om 12:03

Met Saibari heeft PSV echt een groot talent in huis, speelde de eerste 2 wedstrijden erg sterk voor Jong Marokko. Taha was wel een van de betere van de reserves die gisteren wonnen van Congo. Ik zie in Taha veel potentie voor groei, mooi aanwinst voor FC Twente.

1 juli 2023 om 13:19

Het probleem is dat hij misbruikt wordt bij PSV als een winger, terwijl zijn krachten daar niet liggen. Op het middenveld naae voren geschoven is hij dodelijk. Is zeer technisch en ook nog eens fysiek sterk. Als winger mist hij doe absolute snelheid, maar voor een middenvelder is hij weer sneller dan gemiddeld. Ik denk dat hij verder moet kijken voor een club indien hij niet de kans krijgt op het missenveld dit seizoen. Wie trouwens ook echt een aanwinst is, is die Richardson. Ook bij hem spat het talent eraf. Hij zou toch ideaal zijn voor een club als Ajax. Veel beter dan bijvoorbeeld zo een Taylor. Vooral die wedstrijd tegen Ghana was hemels van Marokko. Alles klopte gewoon. Ben benieuwd wat ze nog gaan laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren