Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kompany: ‘Hij doet dingen die geen enkele andere speler doet’

Laatste update:

Als het aan Vincent Kompany had gelegen, was Kevin De Bruyne verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De spelmaker van Manchester City moest het afleggen tegen Mohamed Salah, die de eerste Afrikaanse winnaar ooit werd. Kompany, zelf in 2012 verkozen tot beste voetballer in de Premier League, denkt dat de overwinning van Salah belangrijk is voor Afrika.

"Ik ben bevooroordeeld: ja, natuurlijk had De Bruyne moeten winnen. Maar hoe kun je iets afdoen aan de prestaties van Salah?", vraagt de Belg met Congolese roots zich af in gesprek met CNN. "Ik ben ook blij dat hij als Afrikaanse speler heeft gewonnen. Zijn prijs heeft een grote impact in zijn land en in heel Afrika." Toch blijft Kompany erbij dat De Bruyne de prijs had moeten winnen. Zijn landgenoot is een 'genie op het veld', zegt de verdediger.

"De manier waarop hij het spel leest en de wedstrijden aanvoelt, gaat veel verder dan wat je bij de meeste andere spelers ziet. Zijn passes zijn bij momenten buitenaards. Hij doet dingen die geen enkele andere speler op de belangrijke momenten zou doen. Daarom zit hij op een ander niveau", stelt Kompany. "Hoe hij reageerde? Hij heeft geen hele dag liggen huilen. Nee, grapje. Of hij een knuffel kreeg van de ploeg? Nee, we zouden eerder proberen om een reactie bij hem te ontlokken", lacht de aanvoerder. "Maar om eerlijk te zijn is er helemaal niet over gesproken in de kleedkamer."

Verdiende Kevin De Bruyne de prijs?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen enkele andere speler? Ik zie Eriksen, Modric, Iniesta en Kroos ook wel zulke passes geven hoor. Desalniettemin heeft KDB een fantastisch seizoen achter de rug en had niemand reden tot klagen gehad als hij deze prijs had gewonnen. Ik denk overigens dat het tweeluik City-Liverpool iets teveel heeft meegeteld.

Kompany's mening in deze is natuurlijk waardeloos. Natuurlijk schuift hij zijn land- en teamgenoot naar voren. Hij geeft zelf ook meteen aan dat hij natuurlijk subjectief is

4 mei 2018 om 17:47

Met name de passing diep vanaf het middenveld met zoveel gevoel, kracht en curve was echt weergaloos van De Bruyne. Vooral in de wedstrijd waarin City met 7-2 van Stoke won was De Bruyne zo bizar goed. Dat is het niveau waar Kompany het over heeft. En dat zijn het type passjes die een Iniesta, Eriksen, maar ook Modric en Kroos niet zo frequent met precisie laten zien.

Iniesta is sowieso een heel ander soort "passer". Hij is te vergelijken met David Silva bij City. Het is niet zo dat alle goed passende spelers precies dezelfde kwaliteit hebben. Ook daar heb je nog veel variatie in. Zo heb je spelers met een geweldige steekpass, crosspass, voorzet met een mooi curve, ga zo maar door.

4 mei 2018 om 18:00

Ik ben het vaak met je eens, maar hier sla je de plank mis. De Bruyne heeft nog een lange weg te gaan en tot dusver doet hij het briljant. Echter nog niet van het niveau van een Iniesta. Hij heeft ook verschillende diepe passen precies op maat kunnen geven over de ziekste afstanden, maar ook over hele korte ruimtes op een absurde manier. Natuurlijk heeft ieders een voorkeur, maar De Bruyne heeft natuurlijk de potentie om het heel ver te schoppen en we zullen zien waar hij beland. Ik ben trouwens minstens zo onder de indruk van Silva, jammer dat hij geblesseerd raakte. Ik vind een Silva op minimale details net wat minder dan Iniesta, maar hij maakt daar meer aanspraak op dan een De Bruyne. Na zoveel jaren op wereldniveau (al voor City-transfer, want clubs lagen te slapen) en het op deze leeftijd nog vol blijven houden. De Bruyne en Silva is sowieso een lust voor het oog.

4 mei 2018 om 18:10

Hij slaat de plank helemaal niet mis, welk gedeelte van zijn reactie mis je precies. Hij zegt helemaal nergens dat de bruyne van hetzelfde niveau is of beter is dan iniesta.. hij vergelijkt helemaal niemand qua niveau. Hij beschrijft het verschil in type passing tussen verscheidene voetballers en dat niet elke speler dezelfde techniek heeft in eenzelfde onderdeel van het spel. Hij slaat de plank prima raak hoor.

4 mei 2018 om 18:05

Dat staat er toch ook niet.. “Hij doet dingen die geen enkele andere speler op belangrijke momenten zou doen”. Er staat nergens dat hij passes geeft die niemand anders geeft of wat dan ook. Het is zin op zich.
En waarom is zijn mening waardeloos? Je geeft zelf ook aan dat dat hij een fantastisch seizoen had en dat niemand reden tot klagen had gehad als die wel won. Je deelt dus eigenlijk bijna geheel zijn mening, op het stukje verkeerd geinterpreteerde tekst na.

4 mei 2018 om 23:54

Zijn passes zijn bij momenten buitenaards. Hij doet dingen die geen enkele andere speler op de belangrijke momenten zou doen

Dan gaat het toch over de passes? Waar blinkt De Bruyne nog meer in uit? Zijn passes en inzicht zijn weergaloos en daar doelt Kompany ook duidelijk op. Verder kun je nog spreken van zijn waanzinnige afstandschoten maar daar zijn er meer spelers van

4 mei 2018 om 18:40

Met alle respect voor de bovengenoemde spelers, maar de passes die De Bruyne geeft qua snelheid, zuiverheid en precisie is ongekend. De Bruyne staat bekend om zijn pass en traptechniek die ik met geen enkele andere speler kan vergelijken, met zowel links als rechts. Kroos neemt veel minder risico en Modric is meer een middenvelder voor de controle en dribbels, jammer genoeg kan die helemaal niks met links, vandaar dat hij constant met z'n buitenkant rechts passed, maar Iniesta blijft voor mij persoonlijk de beste van allemaal. Zijn inzicht, overzicht, techniek en dribbels zijn van een belachelijk hoog niveau, maar als een pure passer zou ik ook De Bruyne kiezen!

Dan stond je nu in de CL-finale, Kompany. Deze zomer weer min. €200 mil spenden om ver te komen in de CL?

4 mei 2018 om 17:54

ik ga lachen als Arsenal dat volgend seizoen ook gaat doen.

elke club heeft zijn eigen manier om aan de top te komen niks mis mee.
City doet de laatste jaren heel gericht haar aankopen en dat is ook mooi om te zien.

Beter dan Arsenal die net niet spelers om de seizoen haalt.

4 mei 2018 om 21:05

Gerichte aankopen? Bij City (en de rest van Engeland trouwens ook) kopen ze gewoon alles wat lost en vast zit en hopen ze dat de spelers iets toe kunnen voegen. Kun je zeker niet gericht noemen.

4 mei 2018 om 23:55

Naja je moet eerlijk zijn, deze zomer was het wel degelijk gericht. Imo ook voor het eerst maar het was wel zo. Daar had Pep toch een duidelijke hand in imo

4 mei 2018 om 18:19

Ze spelen iig CL.. en liever 200 miljoen aan goede spelers dan 50 miljoen aan mustafi’s en Elneny’s lijkt me. Dat is toch wat de mensen ook willen bij arsenal. Een keer de knip trekken en de grote jongens binnen halen?

4 mei 2018 om 18:32

Geen van die 2 waren 50. Zeker Elneny niet. Niet eens in de buirt.

4 mei 2018 om 18:53

Ik zeg toch ook nergens dat die jongens per stuk 50 miljoen zijn. Lees nou gewoon even goed wat ik schrijf eerst.

4 mei 2018 om 19:29

Niemand bij City kostte 200 miljoen, je moet beter lezen

4 mei 2018 om 18:31

@ Leonardopecoll

Je moet niet zo uit de hoogte doen over City. Op een bepaald moment was iedereen het erover eens dat ze de beste ploeg van Europa waren. Ze gingen de Engelse competitie en de CL domineren. Akkoord, ze gingen er uit tegen Liverpool dat dit seizoen pieken heeft met een ongeziene powerplay op het veld. Kan gebeuren ... Als je de laatste wedstrijden van de CL gezien hebt, zie je ook dat het vaal af hangt van details en scheidsrechterlijke beslissingen. Feit blijft dat City een van de smaakmakers van het seizoen was. Hebben ongeveer wekelijks de tegenstand tot amateurs gedegradeerd.

Ik vind het volop terecht dat Salah hem heeft gewonnen. Wat hij heeft laten zien, is gewoon van een ander niveau. Zelfs als Salah de ballon d'or wint hoor je niemand klagen.

4 mei 2018 om 19:29

Als Salah in de finale een belangrijk doenpubt maken waardoor Liverpool wint maakt hij daar zeker kans op lijkt me.
En iedereen kan wel van alles vinden, maar hij hoort gewoon bij de beste spelers dit seizoen.
Maar zonder een prijs te pakken word het lastig in de ballon d’or te winnen lijkt me.

4 mei 2018 om 21:06

Misschien als hij Egypte naar de knock out rondes schiet op 't WK (Of nog verder), denk ik dat hij wel kans maakt op de ballon.

Uiteindelijk wint Salah toch wel verdiend in mijn ogen. Wat hij presteert is ongekend en zit alweer op 32 goals dit seizoen. Daarnaast vond ik KDB de laatste periode wat minder gevaarlijk door zijn rol als controleur. Jammer dat Pep hem wat naar achteren opstelde, daar hij in het begin van het seizoen meer naar voren speelde. Toen was hij ook enorm gevaarlijk met zijn eindpasses en goals.

4 mei 2018 om 18:34

KDB is misschien minder vaak direct bij de goals betrokken, maar is bepalender geworden voor het geheel. Als je Aguero, Jesus, Sterling, Sane, Silva, ... hebt rondlopen, kan je KDB best als regisseur laten spelen.

Mahrez heeft hem toch ook gewonnen? Is hij dan niet de eerste Afrikaan?

Mahrez. Algerije . Mischien ook in Afrika.....

4 mei 2018 om 18:16

PFA player of the year en FWA player of the year. Werden toen door vardy en mahrez gewonnen. Degene die vardy won, was nog nooit door afrikaanse speler gewonnen... gok ik zo.

Zowel de Bruyne als Salah waren dit seizoen een lust voor het oog. Salah heeft hem terecht gewonnen maar als de Bruyne hem had gewonnen zou ik het ook gewoon terecht vinden. Dat is nu zo jammer aan deze individuele prijzen, je moet altijd een keuze maken en degene die het meest scoort wint altijd. Overigens is Salah toch de 2de afrikaan die hem wint? Ik dacht dat Mahrez Algerijns was toch?

4 mei 2018 om 18:14

Er zijn twee prijzen voor speler van het jaar. Een door een jurie en de andere door spelers en trainers ofzo dacht ik. De prijs waar kompany het over heeft, die werd gewonnen door Vardy. De andere door mahrez.. zoiets was het volgens mij. Salah heeft ze allebei gewonnen.

Ik vind de poll nog wat vaag. Dat hij de prijs verdient is zeker, maar dat iemand anders hem meer verdient betekent niet dat hij het niet verdient

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren