Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman zit niet te wachten op vragen van de NOS over tactische plannen

Laatste update:

Ronald Koeman staat met Oranje vrijdagavond voor de vierde keer in korte tijd tegenover Duitsland. De bondscoach heeft de gebruikelijke basiself samengesteld voor de ontmoeting met die Mannschaft in Hamburg. Koeman heeft daarentegen een uitgebreid tactisch plan, maar wil daar in gesprek met de NOS niet teveel over kwijt.

“Ik kan hele tactische plannen aan jou gaan uitleggen, maar dat doe ik niet. Ik zou zeggen: ga kijken en trek je conclusies. Het is duidelijk dat we weinig geheimen voor elkaar hebben, zeker als je de elf namen goed hebt. Zij zullen die van ons ook wel goed hebben. Alleen je probeert altijd je voordeel ergens op het veld te doen, om ergens te kunnen voetballen of een man meer te kunnen krijgen. Zo moet je de rol van Babel een beetje zien”, wijst Koeman naar Ryan Babel, die als rechtsbuiten zal spelen tegen Duitsland.

“We zijn er in Nederland meesters in om tactische vragen te stellen. In het buitenland krijg je nooit zulke vragen. Dan vragen ze: ‘Waarom speelt hij?’ Dus ik laat het hierbij”, gaat de keuzeheer verder. “De vorm van de dag zal het uitmaken. Hoe rustig ben je aan de bal? Vind je de vrije man? Lukt het drukzetten? En verdedigend moeten we niet de ruimtes weggeven die we eerder wel weggaven. We willen voetballen, opbouwen van achteruit. Je moet snel de vrije man herkennen."

“Verdedigend moeten we bij elkaar blijven en het centrum dichthouden. Daarin heeft Frenkie de Jong een belangrijke rol voor de verdediging, want ze spelen met drie aanvallers in de bal en er gaan dan anderen overheen. We willen niet dat de centrumverdedigers doorstappen, want dan ontstaat er teveel ruimte tussen de backs en dat willen we voorkomen”, concludeert Koeman, die benadrukt dat niet alles ‘te plannen’ is. “We hebben een organisatie, maar de spelers op het veld beslissen de uitkomst.”

Snap jij de reactie van Ronald Koeman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij uitleggen waarom Koeman altijd vasthoudt aan Blind? Die man staat vaak verkeerd te dekken, heeft geen snelheid en leidt vaak balverlies. Is toch geen Oranje basismateriaal?

6 september 2019 om 21:21

Slaat nergens op, vooral als linksback. Super sloom en loopt altijd achter de feiten in verdedigend opzicht.

7 september 2019 om 00:44

Flauwekul. Deze wedstrijd was zeker niet zijn beste, maar hij leidt juist heel weinig balverlies normaal gesproken. En kijk ook even naar de bal die hij voor de goal van Malen inspeelt. Is gewoon een wereldbal. Snap werkelijk niet dat Blind altijd zoveel kritiek krijgt.

7 september 2019 om 10:12

Sorry, maar iedereen die op Blind blijft bashen zet zichzelf enorm voor schut. Makkelijk praten na de wedstrijd natuurlijk, maar de pass direct vooruit op Depay bij de 3-1 is er een die maar heel weinig verdedigers kunnen geven, en allesbepalend omdat je juist spelers tussen de linies moet zoeken in de spaarzame momenten.

Bovendien bij Ajax laten zien op topniveau ook verdedigend tegen de beste spitsen te kunnen spelen. Blind is enorm complementair aan De Lig en Van Dijk met zijn zeer goede passing.

Snap ik. Je snapt waarschijnlijk zelf niks van je tactiek. Echt ontzettend waardeloos.

6 september 2019 om 21:34

Inderdaad, heb koeman nog op weinig tactische foefjes kunne betrappen. Echt nog een ouderwetse trainer, van KOMOP mannen, 90 minuten lang gas geven.

6 september 2019 om 21:36

Als hij dat gezegd heeft, hebben de spelers niet geluisterd. Spelers lopen geen meter te veel en zelfs de makkelijkste passes komen niet aan.

6 september 2019 om 23:02

Eerste helft was inderdaad ondermaats, alhoewel het doelpunt van Gnabry ook wel uit ongelukkige omstandigheden voortkwam. Tweede helft, met Pröpper, Aké en Malen, werd er eindelijke goede druk gezet, waarmee we toch nog een zeer nette 2-4 overwinning hebben geboekt. Dit is zeker wel te danken aan Koeman. En, ja voetbal is voetbal. Er kan altijd van alles gebeuren..

6 september 2019 om 23:29

Hij heeft wel.2 prima wissels ingebracht en de wedstrijd daardoor gekanteld.

In ieder geval al een rampzalig slechte eerste helft en jawel hoor; de speler waarvan niemand begreep dat hij in de basis stond (promes) laat z'n man lopen waaruit vervolgens het tegendoelpunt komt. In de aanval ook een idee-loze voetballer. Babel en Cillessen zijn overigens de enigste twee spelers aan de kant van Oranje die een voldoende scoren. De rest is ver ondermaats.

Snap nu helemaal waarom die zo reageerde
Hij heeft voor de wedstrijd gewoon gezegd jongens jullie doen ma wat vandaag.
We hebben geen idee wat we moeten doen

6 september 2019 om 22:12

Vandaar de 1-2 nu? Koeman nu weer goed genoeg bevonden?

6 september 2019 om 22:17

Ik heb nooit gezegd dat ik koeman slecht vond.
Maar de tactiek in de eerste helft sloeg nergens op .
Tis ondertussen 2-2

6 september 2019 om 22:25

Misschien is het wel dezelfde tactiek, alleen voerde spelers het verkeerd uit? 2-3 ondertussen

6 september 2019 om 22:33

Hij heeft hier en daar wel wat aangepast en ze waarschijnlijk scherp gesteld in de rust... 2-4

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren