Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman verrast met gloednieuw systeem in weerzien met PSG

Laatste update:

Ronald Koeman laat Barcelona woensdagavond in een gloednieuw systeem aantreden tegen Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. De Spaanse topclub speelt in het weerzien met de Parijzenaars ogenschijnlijk in een 3-4-3-systeem, waarbij Frenkie de Jong de rol van centrale verdediger gaat invullen door de afwezigheid van Gerard Piqué en Ronald Araújo. Het duel in het Parc des Princes gaat om 21.00 uur van start.

Óscar Mingueza en Clément Lenglet lijken samen met De Jong de driemansdefensie te vormen, met Marc-André ter Stegen op doel. De flanken van het middenveld van los Azulgrana komen voor rekening van Sergiño Dest en Jordi Alba, met verder een centrale rol voor Sergio Busquets en Pedri. In aanvallend opzicht pakt Koeman uit met Lionel Messi, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann.

Griezmann was de voorbije wedstrijden het voornaamste slachtoffer van het succesvolle 5-3-2-systeem. Hij bleef in het competitieduel met Sevilla (0-2) negentig minuten op de bank en in het Copa del Rey-duel met de Andalusiërs (3-0 na verlenging) deed hij 57 minuten als invaller mee. Griezmann verscheen afgelopen zaterdag tegen Osasuna (0-2) wél aan het startsignaal, maar dat was vooral omdat Dembélé rust kreeg met oog op het duel in Parijs. Koeman haalde de Fransman na 67 minuten spelen naar de kant in Pamplona.

Barcelona moet in Parijs een 1-4 nederlaag uit het heenduel van drie weken geleden in het Camp Nou goedmaken. Vijf dagen later volgde een misstap tegen Cádiz (1-1), maar sindsdien heeft het Koeman vier duels op rij in alle competities gewonnen, met een doelsaldo van tien voor en nul tegen. In competitieverband is de huidige nummer twee van LaLiga zelfs al zestien wedstrijden ongeslagen: drie remises en dertien overwinningen.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, De Jong, Lenglet; Dest, Busquets, Pedri, Alba; Messi, Griezmann en Dembélé.

Opstelling Paris Saint-Germain: Navas; Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Gueye, Paredes; Draxler, Verratti, Mbappé; Icardi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 maart 2021 om 19:57

Tja, ze moeten iets niet? Als ze "gewoon" spelen dan gaan ze het zeker niet redden. Vol risico nemen en hopen dat het uitpakt.

Klinkt my meer als een 5-2-3 met een inschuifende Frenkie en opkomende backs, maar goed.

10 maart 2021 om 19:50

Ja precies. Ze noemen het al weken 352 en nu dus 343 maar het is natuurlijk gewoon 523. 343 zou het zijn als je zonder backs speelt.

10 maart 2021 om 19:56

Ach is toch altijd zo? 4-2-3-1 is ook een verkapte 4-3-3

10 maart 2021 om 19:57

Vind jij Atalanta ook in een 5-3-2 formatie spelen dan? Lijkt me dat met op papier met backs spelen niet per se betekent dat ze ook die rol in de wedstrijd vervullen.

Denk gewoon een 532 met dest en alba op de flanken. Frenkie if busquets centraal achterin en griezmann of messi op 10.

Is gewoon een 5-2-3. Niet mooier makem dan dat het is. En als frenkie inschuift is het een 4-3-3.

10 maart 2021 om 19:49

Is praktisch hetzelfde, aanvallend sta je 3-4-3, verdedigend sta je 5-3-2

10 maart 2021 om 19:53

Het is maar hoe jij het wil zien natuurlijk. En ik denk dat een coach het wel iets beter zal weten.

Ik zie dit niet goed gaan met frenkie achterin

10 maart 2021 om 20:49

Ik zie het sowieso niet goed gaan voor Barca vandaag. Barca moet er 4 scoren en dan maximaal 1 tegen krijgen. Dat gaat natuurlijk nooit lukken. Ja, 4 jaar (ofzo) geleden lukte het wel. Maar dan had je nog even een Suarez en Neymar erbij en een 4 jaar jongere Pique, Busquets, Alba en Messi.

Niet veel kans om het tij nog te keren, maar wie weet. Ik laat me graag verrassen natuurlijk. Een overwinning zou al leuk zijn, en hopen dat Mbappe een complete offday heeft haha.

Frenkie de Jong centraal achterin? Ik kan me die wedstrijd tegen Psv nog herinneren, dat liep niet heel goed af. Maargoed, wellicht is Frenkie gegroeid, maar hij zal het zwaar krijgen denk ik.

10 maart 2021 om 20:01

Dat was wel in een verdediging met twee man, waarbij de andere ook geen echte verdediger was (daley Blind). Bovendien was het centrale duo ervoor op het middenveld (schone en Eiting) veel te traag en waren zij mijns inziens meer verantwoordelijk voor de fikse nederlaag.

10 maart 2021 om 20:06

Hij heeft nu ook geen wereldspelers naast zich met Mingueza en Lenglet. Vooral die laatste zakt ieder keer tegen een degelijke tegenstander finaal door het ijs. Daarnaast staat hier ook trage Busquets. Het is gewoon een enorme gok maar Koeman moet wat, het kan of fantastisch uitpakken of het gaat desastreus fout.

Maar Koeman heeft alleen maar wat te winnen na de kansloze nederlaag in de heenwedstrijd.

Verrassend! Alleen begrijp ik het ook wel weer. Koeman is gewoon aan het experimenteren, omdat hij zelf ook al weet dat het onmogelijk is om door te gaan. Zo kan hij zien of deze formatie goed uitpakt en wellicht vaker gebruikt kan worden. Ik hoop iig op een mooie pot, en hopen dat Barca niet weggetikt wordt. Veel plezier iedereen!

Je hoopt toch stiekem dat Messi binnen tien minuten twee vrije trappen krijgt en die er beide injast. Niet zozeer omdat je Barcelona door wilt zien gaan, maar vooral omdat je een spannende wedstrijd wilt zien op het scherpst van de snede.

10 maart 2021 om 20:03

Als Mbappe na 10 minuten een hattrick heeft gescoord heb ik er ook vrede mee hoor

Lekker boeie 343, 523. Nobody cares. op het veld is het aanvallend en verdedigend toch anders.

Toch wel een risico. Ook al is de kans groot dat je eruit vliegt, denk ik dat er weinig staan te wachten om er met een pandoering af te gaan. Denk dat je dan toch beter voor het systeem had gekozen dat de laatste wedstrijden leek te werken. We zullen het zien!

Ik zou Griezmann alleen niet hebben opgesteld. Die zou ik in grote wedstrijden nooit opstellen.

5-3-2 bij balverlies. 2-1-3-3 als er druk wordt gezet. Flank spelers met Dest en Alba die er overheen kunnen. Breed kunnen houden. Extra diepgang kunnen geven

10 maart 2021 om 20:18

Als er druk wordt gezet loopt er een speler van Barca van het veld af?

Totaal maar dan ook totaal geen enkele reden om erin te geloven , je zou zeggen kansloos. Maar iets zegt me oprecht dag het 0-3 word voor Barca.Die zitten in een positieve vibe , en PSG verknalt het wel vaker in de return als ze op rozen blijken te zitten (man utd, barca) We zullen zien. Als barca voor rust de 0-1 kan maken gaan ze erin geloven.Edit : met dank aan Sander910-3 is niet voldoende , dus mijn verhaal van doorstoten gaat niet op :-)

10 maart 2021 om 20:34

En dan ligt Barca er nog altijd uit natuurlijk. Maar ik geloof eerlijk gezegd niet dat Barca de nul houdt. Zie ze best winnen, maar zeker niet doorgaan, dan moet het wel heeeeel raar lopen.

Ze gaan er zo hard af. Nulletje of 4/5 voor PSG is niet te ver gezocht.

Dit is volgens mij hoe Cruijff het ook neerzetten toen Koeman onder Cruijff bij Barca speelde.
Altijd mooi CL, we verwachten niks maar een Messi masterclass zou zo fijn zijn.

Koeman moet wel, hij kan kiezen voor een nederlaag / kleine winst of vol ervoor gaan. Een kap slaag is dan wel mogelijk, maar hij durft en dat bevalt mij wel. Geen chicken

Iets anders, wat is er toch met die jongen gijp ? Na iedere zin begint deze man te lachen om zichzelf

10 maart 2021 om 20:51

1. je hebt maar 1 keuze en dat is de wedstrijd winnen, hoe maakt niet uit. 2. Die man is een karikatuur van zichzelf, populaire jongen over de rug van anderen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren