Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman hakt knoop door en wijst doelman aan voor hervatting EK-kwalificatie

Woensdag, 6 september 2023 om 14:14Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:02

Mark Flekken verdedigt donderdag het doel van het Nederlands elftal tijdens het EK-kwalificatieduel met Griekenland, zo laat Ronald Koeman woensdag tijdens de voorbereidende persconferentie weten. De doelman van Brentford krijgt de voorkeur boven Andries Noppert en Bart Verbruggen.

“Mark Flekken gaat morgen keepen", verklapt Koeman. "Waarom ik voor hem kies? Omdat ik vind dat hij dat verdient. Hij is voor een langere periode fit en in vorm. Hij is ook al langer bij deze groep geweest. Andries Noppert heeft natuurlijk een geweldig WK gekeept, maar is een tijdje geblesseerd geweest. Dan maak je keuzes. Bart Verbruggen wordt een geweldige keeper. Hij mag laten zien dat hij uiteindelijk de betere is en heeft een geweldige toekomst voor zich, maar morgenavond (donderdag, red.) kies ik voor Flekken.”

Koeman laat verder weten dat een fitte Justin Bijlow niet per se zijn eerste doelman is. "We moeten kijken hoe de situatie dan is. Justin is nu geblesseerd. Hij heeft gekeept in de Nations League, maar ik weet niet hoe de situatie over vier maanden is. Dat ligt eraan hoe de keepers het doen en aan deze periode. Ik zou er graag naartoe willen, om een echte nummer één te hebben. Maar door alle wisselingen in de laatste periode is dat wat moeilijker."

Flekken staat tegen Griekenland voor zijn vijfde interland namens Oranje. Koeman riep de sluitpost eerder ook op voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk (4-0 verlies) en Gibraltar (3-0 winst) en de Nations League Finals, echter gaf de bondscoach tijdens deze twee interlandperiodes de voorkeur aan Jasper Cillessen en de momenteel geblesseerde Bijlow boven Flekken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Nederland bezet momenteel de vierde plaats in groep B van de kwalificatie van het EK 2024, met drie punten uit twee duels. De eerste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Duitsland. Oranje speelt donderdag in het Philips Stadion tegen Griekenland, waarna zondag een uitwedstrijd tegen Ierland volgt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door dvh5981)

Ik denk dat Flekken deze kans heeft verdiend. Zelf zie ik liever Verbruggen. Maar die is nog jong genoeg en heeft nog alle tijd.

6 september 2023 om 14:38

Jammer dat Noppert een dip heeft.

Qua lengte top en vond op het WK ook prima. Zag wel echt een goede keeper in hem.

Jammer dat hij geen stap heeft kunnen zetten na het WK om door te groeien.

6 september 2023 om 14:44

Hij heeft geen dip. Het is gewoon geen topkeeper. Er is echt wel een reden dat hij tot zijn 29ste overal op de bank heeft gezeten en in lagere divisies actief is geweest. Hij had geluk met een korte periode waarin hij wat leuke reddingen maakte en Nederland met een keepersprobleem zat.

6 september 2023 om 14:59

Prima WK? Ik vond hem niet zo sterk. Hij hield paar ballen tegen, wat een keeper sws zou moeten kunnen. Bij de goal van Argentinië, kwam hij veels te laat uit.

Het liefst zie ik ook wel Vebruggen, omdat hij jong is en waarschijnlijk aantal jaar dan geen keepers probleem meer hebt. Flekken verdiend het nu wel.

6 september 2023 om 15:06

Ik snap het Verbruggen sentiment niet zo. Je gaat mij niet wijsmaken dat bijzonder veel mensen hem intensief volgden bij Antwerpen, dus die baseren zich nu hoogstwaarschijnlijk op zijn twee wedstrijden bij BHA: waar hij vier keer moest vissen?

Bijlow moet het uitgangspunt zijn, ja hij is vaak geblesseerd, maar om nu te concluderen dat Verbruggen de aankomende een aantal jaar op goal moet staan vind ik enorm voorbarig.

6 september 2023 om 15:09

Wedstrijdjes van Anderlecht, geweldig op het jeugd EK en nu basis bij het goede Brighton. Genoeg kansen on hem aan het werk te hebben gezien. Ik snap de keuze voor Flekken op dit moment maar mensen die Verbruggen veel hebben gezien weten dat het een fantastische keeper gaat worden.

6 september 2023 om 15:09

Deed het aardig in Europa, en een momenteel basis keeper bij een Engelse subtopper hoort er momenteel gewoon bij te zitten.

6 september 2023 om 16:29

Ik heb Verbruggen heel vaak gezien , en ik kan je verklappen , hij doet niet onder voor Flekken en niet voor Bijlow, waar je met z’n blessures sowieso niet op kan rekenen en niet naar een groot toernooi kan toewerken. Daarbij is hij nog maar 20 of 21 dus kan 15 jaar eerste keeper zijn. Flekken verdiend het eigenlijk ook wel. Dus die twee zitten niet ver van elkaar af. Beide doen niet onder voor Bijlow , het is lullig voor hem, en als die fit is moet je hem zeker uitnodigen, maar wat mij betreft krijgen Flekken&Verbruggen gewoon de voorkeur omdat die niet ieder half seizoen zwaar geblesseerd raken en je hier dus op kunt bouwen.(omdat ze qua niveau alle drie niet zoveel schelen)

Nou en dan is Flekken voor de komende jaren hopelijk ook de keeper van t elftal.. Het is al jaren lood om oud ijzer behalve Bijlow maar die is fysiek niet betrouwbaar. Dus Flekken is de betrouwbaarste, duidelijk.

6 september 2023 om 14:21

Bij bijlow wordt steeds gezegd dat het enkel zijn blessuregevoeligheid is, maar persoonlijk vind ik dat je ook best kunt stellen dat Flekken gewoon een allround betere keeper is dan hem

6 september 2023 om 14:25

Waarom vind je dat Flekken allround een betere keeper is dan Bijlow?

Ik ben namelijk een andere mening toegedaan, maar ik sta open voor argumenten.

6 september 2023 om 14:46

Ik ben echt verre van een Bijlow fan, maar de pieken die ik heb gezien zijn echt van niveau. Zeker in de een op een ben ik onder indruk van hem. Maar die pieken zijn altijd van korte duur. In die zin zie ik ook meer in Flekken en later Verbruggen.

6 september 2023 om 14:58

Ik vind Bijlow te inconsistent. Heeft nog best wat foutjes en is vormgevoelig. Is ook logisch als je zo veel geblesseerd bent. In goede vorm is hij beter dan flekken maar een keeper is bij uitstek een positie waar je op moet kunnen bouwen qua betrouwbaarheid.

6 september 2023 om 15:08

Ik eigenlijk ook vindt die wellenreuther bij Feyenoord ook beter dan Bijlow.

6 september 2023 om 15:45

Haha wat slaan we weer door zeg. Als je Wellenreuther beter vind dan Bijlow dan heb je echt te weinig wedstrijden van Feyenoord gekeken of er gewoon even geen verstand van.

Bijlow is in alles een betere keeper dan Wellenreuther. Geeft beter leiding aan de verdediging, is heer en meester bij hoge ballen en is geweldig in de 1 tegen 1.

6 september 2023 om 17:16

Sterker nog, dan heb je volgens mij bijna niets van Feyenoord gezien als je zo'n uitspraak doet.

6 september 2023 om 19:00

Eens. Fitheid is ook een kwaliteit. Bijlow kun je gewoon niet op bouwen. Talent alleen is niet genoeg, je wil ook een bepaald traject in met je elftal zodat je vastigheid kan creëren.

6 september 2023 om 14:38

Ik vind Bijlow niet aantoonbaar beter dan Flekken of Verbruggen of Noppert. Staat nooit lang onder de lat en heeft alweer een blessure. Dan kan je je nooit ontwikkelen.

6 september 2023 om 14:44

Mwah hoge pieken gezien bij Bijlow. Ben geen fan van de persoon of de keeper. Maar over het algemeen is het een keeper die echt wat toevoegd zeker op de lijn en in een op een. Maar ja, dat vertrouwen is er nooit lang dus in die zin zie ik meer in Flekken nu en Verbruggen over een jaar of twee.

6 september 2023 om 15:46

Het zijn vooral die vermaledijde blessures die z'n ontwikkeling tegenhouden. Je ziet dat hij in potentie bij een grote club kan belanden.

Maar ja, als je er elk jaar meerdere keren weken uitligt.

Verbruggen is het grootste talent, dat zou eindelijk de gedroomde opvolger van VD Sar kunnen zijn. Maar goed, das natuurlijk altijd afwachten.'

Flekken is voor deze serie wedstrijden de meest voor de hand liggende keuze. Noppert is in normale doen ook een prima keeper, maar heeft zelf al aangegeven er mentaal niet helemaal bij te zijn.

6 september 2023 om 15:39

Verbruggen heeft de potentie om echt een top-keeper te worden, dus als die z'n wedstrijden in de BPL blijft pakken zie ik die eigenlijk wel sneller dan over een paar jaar het stokje overnemen.

Voor nu is Flekken echter een prima keuze.

6 september 2023 om 17:56

Ik vind Bijlow en Flekken ook lood om oud ijzer om eerlijk te zijn. Beiden degelijke keepers. Zeker voor eredivisie niveau is Bijlow gewoon prima. Maar het zijn geen van beiden top keepers.

Verbruggen heeft de potentie om dat wel te worden. Maar we mogen ook best een beetje op de rem trappen. Hij speelt nog geen jaar op het hoogste niveau (pas vanaf het WK). Het talent en de potentie die hem nu worden toegedicht waren niet anders dan bij Bijlow of Cillessen iets verder terug.

Jammer had graag Verbruggen gezien ,en dan gelijk 10 jaar laten staan

6 september 2023 om 14:33

Tja zijn tijd komt echte nog wel, binnen nu en 2 jaar verwacht ik wel dat hij de vaste keeper van oranje wordt. Bijlow heeft het talent en de fitheid niet om Verbruggen het lastig te gaan maken in de toekomst!

6 september 2023 om 14:33

Moet hii wel verdienen vind ik. Hij heeft een half seizoen gespeeld in het rechterrijtje in België en dit seizoen 2 wedstrijden. Dan begrijp ik dat een basisplaats in Oranje te vroeg komt.

6 september 2023 om 14:40

Ik snap de keuze voor nu ook wel een beetje, maar Koeman zegt zelf ook dat Verbruggen een geweldige toekomst voor zich heeft. Als het dan dicht bij elkaar ligt, zou ik persoonlijk zo snel mogelijk Verbruggen brengen

6 september 2023 om 15:00

Het kan dicht bij elkaar liggen, maar het gaat erom wie nu, op dit moment, beter is. Als dat flekken is dan kies je voor flekken. Als je kiest voor spelers omdat die meer potentie hebben dan kun je over 2 jaar weer een iets mindere speler erin zetten als die wellicht ook er tegenaan zit, maar jonger is. Op die manier krijg je nooit het sterkste elftal

6 september 2023 om 14:42

Elke jaar staat er weer iemand anders onder de lat, wel beetje klaar mee. Laat Flekken nou maar ff staan. Als Verbruggen 2 foutjes maakt, roepen weer om iemand anders. Klaar mee

6 september 2023 om 14:58

10 jaar laten staan....op basis waarvan? Een goed halfjaar? Kom op zeg, dat overdrijven altijd. Laat hij zich maar eens langere tijd bewijzen en meer grote wedstrijden spelen.

Voorlopig is Bijlow de nummer 1 zodra hij weer fit is.

6 september 2023 om 16:59

Haha 10 jaar laten staan..totdat hij ook een foutje maakt en dan is het ineens niks meer.
Belachelijk opportunisme op deze site.

Terechte keuze, ook met oog op de Toekomst als Bijlow niet fit is (Wat helaas regelmatig gebeurd).

6 september 2023 om 14:41

Bijlow’s interlandcarriere zal denk ik gaan bestaan uit bankzitten en hopen op invalbeurten. Te vaak geblesseerd en waarschijnlijk ook gewoon minder dan Verbruggen.

6 september 2023 om 15:03

Hoezo waarschijnlijk? Bijlow kan een hardstikke hoog niveau aantikken. Door hem wonnen we vorig jaar ook thuis van lazio thuis waardoor we 1e in de poule werden. Wat een puikenpartij keepte hij toen zeg.

Wel ben ik van mening dat hij eerst weer een tijdje fit moet zijn en dat niveau weer moet aantikken. Anders gaat ook mij voorkeur uit naar flekken of verbruggen tegen die tijd.

6 september 2023 om 16:03

Je kunt op Bijlow jammer genoeg niet bouwen. Veel te vaak geblesseerd, kun je simpel weg niet op bouwen, wat zonde is want heeft inderdaad vaak zat een hoog niveau aangetikt.

6 september 2023 om 18:57

Denk ook dat Bijlow straks 3e keus is bij Oranje. Het talent spat af van Verbruggen, afgelopen twee wedstrijden gekeept bij Brighton. Je zag het talent, had ook wel goeie reddingen, maar is nog wat onwennig. Maar wat wil je, hij is nog heel jong voor een keeper.

Flekken liet het zien bij Freiburg en gaat vrolijk door bij Brentford, doet het prima. De PL is van een hoger niveau als de ED en is constant.

Beide heren gewoon beter als Bijlow. Bijlow heeft zijn uitspattingen, laat ineens mooie dingen zien, maar is niet constant en vaak geblesseerd. Met deze twee concurrenten voor Oranje wordt het heel moeilijk voor hem. Bijlow zal ook gewoon een transfer moeten gaan maken, maar er komt niet echt een club. Ja man utd, voor de rol op het tweede plan, dat is alles.

Gelukkig! Was al bang dat die Noppert gekozen zou worden. Begrijp nog steeds helemaal niet waarom die jongen nog steeds geselecteerd wordt. Hij heeft de gun factor maar is gewoon een redelijk basic keeper.

6 september 2023 om 14:42

In elk geval wegens een paar mooie reddingen, maar vooral de rust die hij brengt. Van Heerenveen naar een WK, en hij bleef rustig. Dat is razend knap.

6 september 2023 om 15:11

Toch een prima derde keeper? Wel dijn dat je zo’n jongen met WK ervaring hebt als er iets gebeurd ipv een broekie die heel nerveus zou zijn.

6 september 2023 om 15:46

3de keeper ? Onzin dat je die wilt selecteren.
Je speelt 1 week 2 wedstrijden de kans dat je die 3de keeper nodig vind is 0.0%

6 september 2023 om 16:44

Totdat er een keeper geblesseerd raakt. Dan kun je ineens niet meer in een partijvorm trainen. Dus het is zeker wel nodig.

6 september 2023 om 16:43

Dan vraag ik me af of je ooit wedstrijden van Noppert hebt gezien. Die man houdt onhoudbare ballen eruit en maakt geen blunders. Over het WK kan je veel zeggen, maar eigenlijk was het vrij neutraal. Niet super goed, niet super slecht van Noppert. Dat vind ik best knap voor een keeper met weinig ervaring die zo in het diepe wordt gegooid.

Hij heeft aangegeven mentaal te veel bezig te zijn geweest met een transfer en dat het daarom dit seizoen nog niet van harte gaat. Dat lijkt me best logisch, die man zag ook eurotekens en een mooie competitie in het vooruitzicht, maar dat is er helaas niet van gekomen.

Op basis van leeftijd en ervaring wellicht verdiend, en ook wat betreft prestaties, maar ik zou zeggen Verbruggen erin en over een jaar of 10 kijken we wel weer verder. Mits Verbruggen deze lijn doorzet natuurlijk.

6 september 2023 om 14:25

Verbruggen heeft nu een half jaartje gekeept in België en 2 wedstrijden in de PL. Niet een beetje voorbarig om hem even 10 jaar te laten staan? Ook hij gaat fouten maken. Snap niet waarom iedereen opeens helemaal Verbruggen fan is. Alsof die vorig jaar even de Champions League heeft gewonnen. Kunnen nog geen eens zijn echte niveau inschatten met die paar wedstrijden op subtop niveau.

Zeer terechte en begrijpelijke keuze. Mijns inziens al te vaak gepasseerd voor Oranje maar op dit moment gewoon ook de beste doelman die voor Oranje beschikbaar is. Laat Verbruggen eerst maar eens wat meer vlieguren maken, en Noppert moet eerst weer eens laten zien waarom hij destijds de eerste doelman op het WK was.

Voor nu een prima keuze. Flekken heeft het uitstekend gedaan bij Freiburg en daardoor een transfer naar de PL gekregen. Heeft in zijn eerder interlands niet echt overtuigd maar ja die zijn ook weer een tijdje geleden. Voetballend is Flekken natuurlijk wel ideaal.

Sinds EK2012 gaat het alleen maar over de keeperskwestie. Een grote stoelendans sindsdien.

Prima keuze. Ervaren man met mooie leeftijd. Wat interlands gespeeld (niet geheel overtuigend), maar wel al tijden in de Bundesliga goed gepresteerd en nu ook in de Bpl.

Voetballend is hij ideaal, idem voor Verbruggen.

Persoonlijk had ik Verbruggen liever gezien, aangezien je daar dan jaren mee door kon (mits fit). Erg overtuigd van Bartje, maar die komt er denk ik wel en heeft zijn leeftijd nog mee voor de toekomst.

Meer dan logisch, is de meest constante keeper van de selectie. Heeft het prima gedaan in de Bundesliga, en lijkt die lijn ook door te trekken in de Premier League.

Verbruggen is waarschijnlijk in potentie de betere, maar zijn tijd komt nog wel. Zodra hij met Brighton in de Europa League ook gaat presteren en zich blijft door ontwikkelen, dan sluit ik niet uit dat hij als we het EK halen ons nieuwe eerste doelman wordt.

Bijlow is gewoon gepaseerd station. Zijn fysieke gesteldheid gaat zijn interland carriere gewoon nekken. Daar gaat ook geen grote club zich meer voor melden.

Toch jammer, ben meer overtuigd van Verbruggen...maar goed, denk met Flekken prima keus. Verbruggen komt er wel. Nick Olij verdient ook zeker een kans om opgeroepen te worden. Noppert is uit zijn vorm en zakt af naar een normale keeper te zijn. Olij overtuigt nu veel meer. de strijd zou tussen deze heren moeten gaan...

Prima keuze, is natuurlijk meer bekend met het elftal en wat zekerheid inbouwen doet geen kwaad. Zelf had ik Verbruggen gekozen, dat vind ik de meest getalenteerde van alle keepers. Iedereen doet trouwens alsof ze er niets van kunnen. Misschien is het geen Courtois, maar het zijn allemaal prima keepers.

Flekken heeft in oranje nog nooit een goede indruk gemaakt, dus had ik voor Verbruggen gekozen, want Noppert is nou niet in zijn WK vorm.

Leuk voor Mark. Ook verdiend na zijn stap naar de grootste competitie en goede jaren bij Freiburg. Verbruggen heeft genoeg tijd en mag het gaan uitvechten met Bijlow

Flekken is een goede keeper maar Verbruggen heeft de toekomst

Bijlow word een nieuwe De Goey, Flekken vind ik stabieler dan Bijlow is, goede keus!

Nu het hier toch even over Koeman gaat. Walgelijke vent vind ik dit. De manier hoe hij selecteert kan ik echt niet geloven.
Oja, en dan nog even die interviews over Frimpong en Gravenberch... tenenkrommend....

Doelman is irrelevant in die zin dat de prestaties van de veldspelers bepalen hoe vaak een keeper in actie moet gaan komen. En het veldspel van Oranje is de afgelopen jaren, om het mild uit te drukken, weinig imponerend.

Toen Koeman het eind 2001 overnam bij Ajax was hij de eerste trainer in lange tijd (en voorlopig ook de laatste tot nu) die durfde af te stappen van de 4-3-3 fetish door naar 4-4-2 te schakelen. En daar zie ik de sleutel voor succes bij Oranje. Ik zeg niet dat we terug moeten naar het systeem Van Gaal, maar je kunt je beter concentreren op de as van het veld, als je geen uitgesproken toppers op de vleugels hebt staan. En vleugelspel is een kenmerk van 4-3-3. Ook inschuivende verdedigers die voorts fungeren als middenvelder en een man-meer situatie creeren is typisch voor 4-3-3 en ook dat hebben we niet (in ons verdedigend centrum). Dus ik hoop dat Koeman eens durft af te stappen van 4-3-3, ongeacht welke keeper op doel komt te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren