Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

KNVB reageert op besluit om Klassieker uit te spelen en op woede van Volendam

Laatste update:

Jan Bluyssen, de manager competitiezaken van de KNVB, heeft maandagmiddag tekst en uitleg gegeven over het besluit van de voetbalbond om het restant van De Klassieker woensdagmiddag uit te spelen. Ajax is het daar niet mee eens en overweegt juridische stappen, terwijl Feyenoord liever had gezien dat de tussenstand (0-3 na 55 minuten) ook de eindstand was. “We vinden dat de competitie op het veld uitgespeeld moet worden”, aldus Bluyssen over het besluit van de KNVB.

Serdar Gözübüyük moest De Klassieker zondagmiddag tot drie keer toe stilleggen wegens ongeregeldheden op de tribune. Nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid, kon de scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd staken. De KNVB boog zich maandag over hoe het nu verder moet en besloot dat het duel aanstaande woensdagmiddag wordt uitgespeeld zonder publiek. “Beide clubs hebben bij ons aangegeven dat ze de wedstrijd uit willen spelen”, begint Bluyssen in gesprek met ESPN.

“Die wens hebben we ingewilligd. Ajax heeft aangegeven dat ze de wedstrijd liever later wilden uitspelen. Wij hebben, op basis van gelijke voorwaarden, besloten om die wens niet in te willigen en aankomende woensdag te spelen.” De Amsterdammers overwegen juridische stappen jegens de KNVB om te voorkomen dat De Klassieker aanstaande woensdag wordt uitgespeeld. Bluyssen legt uit waarom de KNVB tot dit besluit is gekomen. “We vinden dat de competitie op het veld uitgespeeld moet worden. Dat is voor ons de belangrijkste reden geweest om te zeggen: ‘Ja, we blijven de wedstrijden gewoon uitspelen.’ Het kan namelijk niet zo zijn dat supporters invloed gaan hebben op de uitkomst van een wedstrijd.”

Ook FC Volendam is niet blij met het besluit van de KNVB, aangezien de Palingboeren eigenlijk woensdagavond tegen Ajax zouden spelen in de Johan Cruijff ArenA. “We weten dat we FC Volendam met dit besluit in een lastig parket duwen”, reageert Bluyssen daarop. “Dat hebben we in het verleden ook al weleens moeten doen. Dat is voor ons ook geen pretje om te doen. We hebben alle begrip voor de onvrede van FC Volendam, we vinden dat zelf ook echt ontzettend vervelend. We hebben de afweging gemaakt om deze wedstrijd (De Klassieker, red.) sneller uit te spelen, zodat de gelijke omstandigheden ‘meer gelijk’ zijn. Dat is wat we besloten hebben.” Voor de KNVB is het besluit definitief. “We spelen woensdagmiddag om 14:00 uur. Het is aan de clubs om te kijken wat ze daarmee willen doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap Ajax hierin niet. Accepteer gewoon een 0-3 verlies en klaar. Het gaat echt niet beter worden bij het uitspelen hoor. En als je dat niet accepteert dan maar je erbij neerleggen dat de regel is binnen 72 uur uitspelen en niet miepen over Ajax- Volendam.

Beetje jammer om te proberen door te drukken dat de wedstrijd later wordt uitgespeeld, zeer onsympathiek na wat er allemaal is gebeurd.

25 september 2023 om 19:23

Ik dacht dat Feyenoord aangaf dat ze hun voorkeur uitging naar een reglementaire 0-3 uitslag. En vond het daarom het meest logische besluit. Dan moet je als thuisclub je zaakjes maar op orde hebben en netten ophangen. Zo ontzettend verrassend was dit namelijk niet.

Om dan nog juridische stappen te overwegen (op basis waarvan is me geheel onduidelijk), is inderdaad helemaal niet sympathiek. Neem je verlies en zorg dat het niet meer gebeurt.

25 september 2023 om 19:46

Nou ik hoor iedereen zeggen dat het laatste half uur Feyenoord los zou komen. Niets dat daarop wees, maar ik vind het prima. Gewoon vanaf het begin en 0-0 beginnen. Krijgen ze in Rotterdam hun zin.

25 september 2023 om 19:48

Wat er ook gebeurt Rochus, wij krijgen toch wel onze zin. En daar hebben we geen vuurwerk op het veld voor nodig, zelfs niet in figuurlijke zin. Geniet maar alvast van de ondergang van je club, want dit is voorlopig nog niet voorbij.

25 september 2023 om 19:50

@Rochus, niets wees daarop? Man man man, jij moet nog leren om te verliezen met een beetje eer. Wat laat jij je kennen.

25 september 2023 om 19:52

Dus omdat Feyenoord los zou komen in het laatste half uur volgens sommigen moet de hele wedstrijd terug opnieuw beginnen en die 0-3 voorsprong volledig vergeten worden?

25 september 2023 om 19:53

Ik dacht ook dat Feyenoord het liefst wilde dat de 0-3 stand de eindstand is. In dit bericht wordt dit herhaald, maar dan zegt die man van de KNVB dat beide clubs de wedstrijd willen uitspelen? Dus wilt Feyenoord nu de wedstrijd uitspelen of niet?

25 september 2023 om 19:55

Feyenoord heeft een oefenwedstrijd gepland met Ueda als spits, als voorbereiding op de wedstrijd tegen Atletico Madrid (Santi geschorst). Feyenoord wilde niet inhalen las ik vandaag steeds.

25 september 2023 om 19:55

@rochus

Het was afgelopen zondag wel duidelijk dat Feyenoord Ajax steeds meer in een wurggreep kreeg en dat Ajax niet veel meer kon doen dan achteruit lopen en de bal wegschieten.
Feyenoord staat er onder Slot bekend om dat ze in het laatste half uur niet verslappen en Ajax had nog geen 72 uur daarvoor een zeer zware wedstrijd gespeeld.
Het zou in ieder geval eerder 0-5 worden dan 2-3.

25 september 2023 om 19:57

Als jij nu beweert dat Feyenoord goed uit de kleedkamer kwam dan ben jij diegene zonder voetbalverstand. Feyenoord had geen kans gecreëerd in de 2e helft. Dus waar jij het op baseert dat ze Ajax gingen afslachten is mij een raadsel.

25 september 2023 om 19:58

Lierse, begrijpelijk dat jij het niet snapt. Maakt niet uit.

25 september 2023 om 20:02

@rochus.
De gehele tribune en de gehele live chat dachten dat het wel meer zou worden dan 0-3. Dus een 0-3 nederlaag zonder te spelen, zou nog steeds positief zijn voor Ajax.

25 september 2023 om 20:04

Verlicht me met je intelligentie aub.

25 september 2023 om 20:06

Rochus is echt met afstand een van de slechtste verliezers op dit forum. Zijn grote Ajax kan niets fout doen in zijn ogen. Toch jammer

25 september 2023 om 20:07

@Rochus

Het feit dat Ajax niks creeerde, het telkens open huis was, Feyenoord het laatste half uur altijd vele malen sterker is dan de tegenstander en tot slot de F-Side die het nodig vond de wedstrijd te verstoren omdat ze wisten dat ze anders een wel heel vernederende uitslag voorgeschoteld zouden krijgen wezen daar op.

25 september 2023 om 20:09

@lierse dat heeft geen zin bij jou. Jij herkent een olifant nog niet als ie voor je staat.

25 september 2023 om 20:10

Uh, Salah Eddine zag er echt heel angstig uit de 2e helft en werd al twee keer voorbij gelopen waaruit een vrij gevaarlijke situatie kwam. Feyenoord was die 10 min in de 2e helft gewoon een stuk sterker.

25 september 2023 om 20:11

@FR-Berend waar stel ik dat Ajax niets fout kan doen?

25 september 2023 om 20:11

@rochus jij kijkt wel echt met een bepaald gekleurde bril, want je zag echt wel dat Feyenoord veel beter uit de kleedkamer kwam en dat er steeds meer openingen kwamen in de achterhoede van Ajax.

25 september 2023 om 20:17

@migi, de stats zeggen iets anders. Een stuk sterker noemt ie dat 😂

25 september 2023 om 20:21

@Rochus: Jeetje wat laat jij je kennen zeg. Beetje bescheidenheid kan geen kwaad in deze kwestie. Ajax speelde weinig klaar zondag en de aanhang heeft zich misdragen, maar jij moet weer de grootste mond hebben hier. Ajax heeft na de eerste onderbreking niks gecreëerd en Feyenoord staat erom bekend goed te zijn in het laatste halfuur. Het leek er in ieder geval in niets op dat Ajax nog iets zou repareren. Dus tuurlijk is het niet in het voordeel van Feyenoord om op een later moment het restant te spelen. Ajax was aangeschoten wild, maar kan zich nu rustig voorbereiden. Dus ga nou niet recht praten wat krom is.

25 september 2023 om 20:22

Niet antwoorden op vragen. Zo kennen we je weer.

25 september 2023 om 20:25

De tweede helft was pas 10 minuten oud, de eerste helft heeft Feyenoord ook de eerste 10 minuten niet gescoord

25 september 2023 om 20:25

@lierse wat vraag je er dan naar? @ weef, hoezo grootste mond? De stats geven mij gelijk.

25 september 2023 om 20:25

De stats zeggen 0-3, Feyenoord 6 schoten op goal, Ajax 1 Feyenoord 3 grote kansen en Ajax 0, en Feyenoord een xG van rond de 1.5 en Ajax rond de 0.4. Ajax had wel veel meer balbezit en Sutalo had al heel vaak naar Hato gespeeld.

25 september 2023 om 20:30

En nu van de 2e helft?

25 september 2023 om 20:33

Mensen, snap nou eens dat het geen zin heeft om op een troll als Rochus te reageren. Die kan niks anders dan met zijn vingertje naar anderen wijzen. Al staat Ajax met 0-10 achter zijn ze nog de bovenliggende partij, zolang ze maar meer nikszeggend balbezit hebben.

25 september 2023 om 20:37

Voor beide teams 0 schoten, 0 op doel, 0 corners, kansen, 0 alles. Feyenoord was 2 keer dreigend over rechts, zie je niet terug in de stats, maar je zou eventueel de wedstrijd kunnen terugkijken. Ik ging ervan uit dat je het over de stats van de hele wedstrijd had aangezien alle boeiende stats in de 2e helft 0 waren.

25 september 2023 om 20:38

Iemand die feiten benoemt is de troll 😂😂.

25 september 2023 om 20:42

“Wat vraag je er dan naar”, goede zin.

Verder staat aan het einde van mijn eerste reactie een vraagteken, wat algemeen gezien duidt op een vraag mocht je dat niet weten.

25 september 2023 om 20:42

Tsja migi. Als je had gelezen dan had je gezien dat ik het over de 2 helft had. In niets wees het erop dat Feyenoord, Ajax onder druk had. Ik zeg niet dat Feyenoord er niet nog 1 of meerdere had gescoord, maar er is geen enkele aanleiding om te beweren dat dat wel zo was.

25 september 2023 om 20:51

Dat was er wel. Jullie links back speelt in de opbouw alle ballen in de voeten van de tegenstander en jullie zijn bij balverlies zo slecht dat daar vrijwel elke keer een grote kans uitkomt. Onderaan de streep weet je nooit hoe het was geëindigd, maar je toon is wat misplaatst. Al sinds gisteren eigenlijk, toen je jokte over dat Slot die aansteker geen probleem vond. Wellicht zou je het feit dat werkelijk iedereen het roerend met je oneens is kunnen zien als een teken aan de wand. Maar misschien is iedereen gek behalve jij. Het zou kunnen.

25 september 2023 om 21:06

Nogal zwak om je te verschuilen achter die stelling. Gezien de reacties klopt dat niet eens.

25 september 2023 om 21:09

Welke stelling? Je leugen gisteren gevolgd door het halfslachtige terugkrabbelen erma? Het verhaal over je linksback of het feit dat je in meerdere topics wild om je heen maait naar iedereen? Ik zie namelijk in dit hele draadje onder je reactie redelijk wat consensus.

25 september 2023 om 21:20

Ik moet nog even wachten blijkbaar.

25 september 2023 om 19:24

Wat is er zo onsympathiek aan het opkomen voor je eigen belangen.. Feyenoord wil t liefst niet spelen en spreekt van competitievervalsing. Volendam wil t liefst woensdag spelen. Ajax wil later spelen. Ieder dient z'n eigen belang en dat is hun goed recht lijkt me. Geen enkele beslissing kan gunstig zijn voor alle partijen.

25 september 2023 om 19:27

Wat er onsympathiek is aan het feit dat je een wedstrijd die stilgelegd is omdat je je eigen fans niet onder controle hebt, wil uitstellen tot een later tijdstip in de hoop dat je dan in een betere vorm zit?

Ik zou het niet weten…

25 september 2023 om 19:28

Ja, bij een 1-2 een speler laten verwonden door je publiek maar toch gewoon lekker uitspelen in een hysterische Kuip is volgens mij ook maar in het belang van een club geweest. Ook in deze zaak ga je niemand echt tevreden stellen.

25 september 2023 om 19:29

Vanuit mij staat het belang van Ajax eventjes op de laatste plek in deze. Als supporters de wedstrijd moedwillig laten staken, zorg dan er maar eerst voor dat je dat op orde krijgt.

25 september 2023 om 19:30

Waarom zou je ook maar een beetje rekening houden met wat Ajax wil? Die losers van de F-Side hebben hun zin en dit zet gewoon een trend. Sta je 1-0 achter en begint je sterspeler te hinken, ach joh we gooien 2x een fakkel op t veld, hopen dat hij woensdag fit is.

Als dit nu niet keihard bestraft wordt dan gaat dit ongetwijfeld gebeuren dit jaar. Niemand, ook Ajax, is gebaat hierbij. Straf moet dus ook echt aangevuld worden, minimaal een paar potten zonder publiek en het zou Ajax sieren de F-side gedurende de eerste seizoenshelft te weren uit de arena (op eigen initiatief)

25 september 2023 om 19:30

Volledig onvergelijkbare situatie. Ajax had toen de keuze verder te spelen of niet. Feyenoord heeft die nooit gehad.

Maar haal er maar andere dingen bij.

25 september 2023 om 19:30

Het kan toch niet zo zijn dat Ajax-supporters de wedstrijd verpesten en Ajax vervolgens doodleuk de optie kan kiezen die voor hun sportief het meest voordelig is. Jouw overweging zou alleen gelden als een wedstrijd gestaakt zou zijn i.v.m. overmacht, niet door idioot gedrag van supporters.

25 september 2023 om 19:35

@ Lierse : Ajax had helemaal niet de keuze. De keuze om defintief te staken had de driehoek van Rotterdam.

25 september 2023 om 19:37

Als Ajax niet naar buiten stapt wordt er niet gevoetbald. Duidelijke keuze.

25 september 2023 om 19:37

@myvision, ik snap niet dat je die vergelijking blijft maken. Totaal andere situaties, beker VS competitie, 1 onverlaat VS een actie die vooraf gepland is, wedstrijd wel uitgespeeld VS wedstrijd niet uitgespeeld, club die wel maatregelen had getroffen VS club die er niks aan gedaan heeft.Je eigen club koos ervoor om het uit te spelen.Daarbij moet je nu misschien even naar je eigen club kijken.

25 september 2023 om 19:41

Ajax heeft zo’n enorm bod bord voor haar hoofd. Schaamteloos dat de hier nog tegen in durven gaan terwijl er nog niemand bestraft is voor de fakkels op het veld. De rvc is letterlijk bang voor haar eigen supporters.

25 september 2023 om 19:41

Fr010frdam, 1 onverlaat?? Ja 1 die wist te raken, al die andere 10tallen gingen mis.

25 september 2023 om 19:44

1 onverlaat 😂😂😂 10-tallen aanstekers werden er gegooid. Er was er maar 1 raak. Los van de munten en ander gerei wat werd gegooid.

25 september 2023 om 19:47

@chandler, net als de 10tallen gooiers toen Santi vorig jaar scoorde in de Arena. (En de supporter die enkele jaren terug raak gooide tegen Berghuis) Maar het verschil is dat mijn club maatregelen heeft getroffen en jouw club er niks aan gedaan heeft.

25 september 2023 om 19:52

@rochus, dan heb je die regen aan voorwerpen richting Santi vast ook gezien vorig jaar? En die aansteker richting Berghuis?

25 september 2023 om 19:53

Gaan we weer het eeuwige riedeltje erbij halen, hoe gaat het eigenlijk met Esteban die een paar schoppen kreeg? Gimenez die kreeg ook een bierdouche met wat aanstekers erachteraan, so did berghuis in de Arena, maar ik vind dit allemaal kul, het gaat om dit moment niet het eeuwige klaassen incident..

25 september 2023 om 19:58

Wat een complete onzin zeg. Uitspelen. In een hysterische Kuip? Uitspelen in een lamgeslagen sfeer waarbij beide ploegen niet meer aan het voetbal toekwamen. De hervatting was slechts voor de statistiek.

25 september 2023 om 20:00

Het klaassen incident, het Esteban incident, het Gimenez incident of de aansteker tegen berghuis zijn hoofd staan volledig los van wat er zondag is gebeurd + het zijn geen argumenten om dat weer op te ratelen

25 september 2023 om 20:02

Geen idee FR010. Ik zeg alleen dat je liegt als je zegt dat het 1 onverlaat was.

25 september 2023 om 20:26

Het is onsympathiek omdat Ajax en vooral de supporters van Ajax hier fout zitten. Toen Klaassen werd geraakt in de Kuip gaf ik niets meer om de uitslag en had ik het terecht gevonden als de wedstrijd gewoon direct met een overwinning voor Ajax was geëindigd. Ik vind het eigenlijk gewoon brutaal en ongegeneerd om hier als Ajax nu nog een slaatje uit te willen slaan.

25 september 2023 om 20:37

Och de supporters hier fout zitten dat weet ik niet. Ik kan niet voor anderen praten. Voor mijn part verliezen we en krijgen we er nog 3 om de oren. Maar ik wordt nogal opstandig als ik hier de grootste onzin lees. Ajax uit de competitie. Een seizoen zonder supporters. 6 punten aftrek. Dat slaat nergens op. Ik baal van alles wat er gebeurt bij Ajax en het weken lange gezeik. Dan is wat gisteren gebeurt is slechts een akkefietje wat er ook nog bij kon.

25 september 2023 om 21:24

@Rochus: Letterlijk niemand heeft het hier over punten aftrek of Ajax uit de competitie. Één iemand heeft het over een aantal potten zonder publiek. Je ziet denk ik vooral spoken, de discussie ging hier vooral of het (on)sympathiek is van Ajax om bezwaar te maken tegen het besluit van de KNVB.

25 september 2023 om 19:26

Ook Feyenoord wil de wedstrijd het liefst uitspelen, dus een reglementair verlies lijkt me uitgesloten. Ajax vreest gewoon voor een nieuwe vernedering en probeert die schade zoveel mogelijk te beperken.

25 september 2023 om 19:30

Eerdere berichtgeving vandaag was dat Feyenoord voorkeur had voor een reglementaire overwinnen maar dat zij niet akkoord gingen met uitspelen na 72 uur.

25 september 2023 om 19:33

Daar zaten de kranten er dus naast. De KNVB geeft aan dat beide clubs er de voorkeur aan gaven de wedstrijd uit te spelen.

25 september 2023 om 19:34

Ik dacht dat het Te Kloese was die het zelf aan heeft gegeven, maar dat zal ik dan wel fout hebben.

25 september 2023 om 19:39

Gouka van het AD zei het, ik heb het even teruggezocht hier in het archief.

25 september 2023 om 20:03

Dat ging waarschijnlijk om als het verplaatst zou worden naar november, zouden ze niet mee akkoord gaan

25 september 2023 om 19:27Nou, sterker nog. Ik schaam me dood voor mijn club... Ik snap echt niet waar ze überhaupt het lef vandaan halen om hier nog dingen in te wensen. In mijn ogen was de beste oplossing dat Feyenoord met 0-3 wint en de wedstrijd van woensdag tegen Volendam gewoon doorgaat. Overigens zou ik ook nog begrijpen dat Feyenoord hier niet mee akkoord zou gaan, gezien de kans op een historische overwinning groot is.

Waar ik nog het meeste moeite mee heb is de huidige houding van het bestuur van Ajax. Alsof we nog iets te wensen hebben nadat onze fans moedwillig de wedstrijd lieten staken. Ik heb er echt geen woorden voor. Een nieuw dieptepunt is bereikt.


25 september 2023 om 19:29

@JtjeVtt - omdat je een precedent schept voor de toekomst dat je weg kan komen met een lagere uitslag als je de wedstrijd kan laten staken.

Wel vind ik het vreemd dat Ajax per se hamert op begin november. De wedstrijd is al verloren, had em lekker maandag gespeeld en woensdag tegen Volendam.

25 september 2023 om 19:30

Schuld bewust Ajax De supporters van Ajax hebben bewust gekozen om de wedstrijd telaten staken Ergelijk dat dit zo kon gebeuren De fakkels lagen er al op die plaatsen dus controle heel slecht Ajax heeft niets maar ook niets gedaan aan de beveiliging voor het gooien van voorwerpen plastic bekers en rook bommen.Waarom geen netten opgehangen? Kan je achteraf nooit zeggen we hebben er alles aangedaan.De KNVB had de uitslag zo kunnen laten en als het competitie invloed argument telt niet Jammer dat het restant moet worden gespeeld is een verkeerde beslissing

25 september 2023 om 19:51

Er valt dus geen 0-3 te accepteren, want dat was überhaupt geen optie voor de KNVB.....

25 september 2023 om 19:58

Je kan als KNVB toch ook niet de eindstand nu op 0-3 zetten? Stel je voor dat de Rotterdammers op twee doelsaldo geen kampioen worden. Staan ze in juni in de rechtszaak van "ja die wedstrijd van Ajax hadden we er nog wel drie kunnen maken." Om dat eventueel gezanik te voorkomen moet je gewoon uitspelen.

De mensen die deze regels bedacht hebben, kunnen gewoon geen voetballiefhebbers zijn. Iedereen begrijpt toch dat de ploeg die achter staat altijd in het voordeel is wanneer je (een paar minuten of zelfs een paar dagen) lekker tot rust kan komen zodat je daarna weer fris volop de aanval kan inzetten. Wat nou eerlijk. Als dit dan nog de thuisploeg betreft is het helemaal zwaar manipulatie van de wedstrijd van de bovenste plank.

25 september 2023 om 19:43

Deze regels waren vooraf bekend bij alle clubs, dus ik begrijp zowel Feyenoord als Ajax niet. Dat het niet vaak voorkomt of uitkomt is geen argument om de regels niet na te leven. Het gaat hier ook niet alleen om deze twee clubs, maar een hele competitie. De uitslag van de Klassieker heeft dan ook invloed op iedereen, dus uitspelen is de enige eerlijke manier om dit op te lossen. Wat ik in het hele verhaal mis is wat er nu aan het probleem hooligans gedaan gaat worden, in ieder geval wat de voornemens zijn. Clubs hebben allemaal issues met hun harde kern, maar willen niet voldoende investeren om het aan te pakken. Je bent verantwoordelijk voor de mensen die je in het stadion ontvangt en vooral ook wat je in je eigen stadion toelaat. Zat voorbeelden van spandoeken, vuurwerk en andere zaken waar clubs onvoldoende hebben ingegrepen. Als het dan uit de hand loopt zijn we opeens ook slachtoffer. Dus de clubs zullen wat moeten bedenken, want anders kan dit wel eens een trend worden en ben je nog verder van huis. Wat betreft Volendam, die hebben wel een punt en zouden op zijn minst gecompenseerd moeten worden.

25 september 2023 om 20:35

Wat is dit toch voor gezeur man. Je bent toch niet bang voor dit zooitje. Misschien word je doelsaldo iets minder goed, maar 't wordt nog steeds eerder 0-6 dan 3-3. Snap dat bange gedoe echt niet

Ik heb er wel vrede mee vanuit Feyenoord oogpunt (al kan een gevoel van HET ZAL TOCH NIET me niet helemaal loslaten). Wat wel raar is, is dat je je nu 2 dagen kan voorbereiden op het scenario; niets te verliezen we moeten een half uur vol op de aanval ipv dat je fysiek en mentaal geknakt de schade moet beperken onder luid boegeroep. Het probleem onderaan de streep is dat geen enkele oplossing écht goed is. De wedstrijd niet uitspelen zou een andere koers zijn die ze normaal, ook eerder dit seizoen varen, de wedstrijd in november spelen is buiten de 72 uur en creeërt echt compleet andere omstandigheden en de wedstrijd woensdag uitspelen is niet erg netjes naar Volendam. Laat staan dit blijkbaar beslissen zonder Volendam ergens in te betrekken.

Ik denk in ieder geval dat het universum en de algehele moraal het meest in balans zullen zijn als Gimenez woensdag nog een hattrick maakt.

25 september 2023 om 19:53

Het meest vervelende is dat hiermee de f-side hun zin krijgt. Die geef je nu het idee dat ze een bepaalde macht hebben waarmee ze direct invloed kunnen uitoefenen op het verloop van niet alleen de wedstrijd, maar ook de rest van de competitie. Dit zien harde kernen elders in het land ook. Met andere woorden, hiermee geef je indirect een vrijbrief richting harde kernen om wedstrijden te beïnvloeden wanneer de tussenstand niet gunstig is. Dat lijkt mij een gevaarlijke ontwikkeling die het al uit de hand gelopen supportersgeweld alleen maar meer in de hand helpt. Als Ajax supporter kan ik overigens prima leven met een reglementaire 0-3 en een woensdagavond wedstrijd tegen Volendam. Dan is iedereen blij behalve de aanstichters van het probleem.

Volgende keer gewoon het stadion leeg vegen en vervolgens doorspelen. Is het meest eerlijke. Dan heb je ook geen gezeur over competitievervalsing.

25 september 2023 om 19:22

De keer erna krijg je het stadion dan echt niet meer leeg. Of wil je de ME inhuren en ook op het fatsoenlijke deel van het publiek loslaten?

25 september 2023 om 19:34

Hoezo niet? Het stadion moet bij een definitieve staking toch ook leeg. Het enige verschil is dat je dan nog verder voetbalt.

25 september 2023 om 19:39

Als men de bevelen niet opvolgd waar men bij het kopen van het kaartje mee akkoord is gegaan, dan ja - dan kan je ook de ME loslaten op de rest van het publiek als die weigeren te vertrekken.

25 september 2023 om 19:23

Dat is ook wat Feyenoord wilde en gisteren heeft aangegeven, maar Ajax weigerde. Naast het feit dat Ajax ondanks alle geruchten weigerde netten op te hangen en het vuurwerk al een dag eerder aanwezig was in het stadion is het toch wel redelijk duidelijk dat Ajax al bij voorbaat had bedacht de wedstrijd liever in november te spelen.

25 september 2023 om 19:40

Ik denk niet dat Ajax dat bedacht heeft. Of denk jij echt dat dit vanuit het bestuur bekokstoofd is? Dat de raddraaiers dit van te voren bedacht hadden geloof ik wel.

Misschien kunnen we een automatisch net-systeem bedenken dat omhoog komt na 1 misdraging. Ja I know, dat kost klauwen vol met geld en wie mag dat dan weer gaan betalen, maar ik ben zo klaar met dit gezeik.

25 september 2023 om 19:49

Ik sluit echt niet uit dat ze heel teovallig de andere kant opkeken. Sinds de nederlaag tegen Twente was al bekend dat ze dit van plan waren en Ajax kiest er desondanks voor om geen maatregelen te nemen. Ze weten natuurlijk ook dondersgoed dat de volgende ruimte in hun speelschema pas in november is en dat een staking dus helemaal niet verkeerd uit zou komen.

25 september 2023 om 19:59

Hou eens op met dat complotdenken joh.

25 september 2023 om 20:07

Ben heel benieuwd wat volgens jou dan de reden is dat Ajax weigerde maatregelen te nemen om dit te voorkomen en het vuurwerk al een dag voor de wedstrijd in het stadion aanwezig kan zijn.

25 september 2023 om 21:25

Je bekijkt het vanuit je Feyenoordbril, daar is het uiteraard structureel nodig die netten, wil niet zeggen dat elke andere club precies hetzelfde dient te doen. Verder weer de kansloze aannames die je steevast doet, het laat je niet echt los hè? Ik verkoop wekelijks mijn kaartje, dus wellicht wil je zelf een keer richting Arena? Heb je vast wel wat knaken voor over, kan je daar je gal spuwen.

OT: belachelijke redenatie vanuit de Knvb, we willen dat de competitie zo eerlijk mogelijk wordt uitgespeeld. Prima, maar dat betekent dus dat Volendam (dat Ajax op het slechtst mogelijke moment zou treffen) een tweederangsclub o.i.d. is? Had lekker 0-3 of 0-5 als eindstand ervan gemaakt, dat zou de meest faire oplossing zijn geweest.

25 september 2023 om 21:34

Als zelfs iedereen in Rotterdam weet dat er bij een achterstand van 0-2 zal moeten worden gestaakt, dan is het feitelijk onmogelijk dat de Ajax-leiding daar niet op de hoogte van is. Dan ben ik toch nog steeds benieuwd waarom ze de keuze hebben gemaakt daar geen maatregelen tegen te nemen. Feyenoord is hier even niet relevant, want die maken bij wangedrag van eigen supporters vrijwel altijd wel de juiste keuze. Nog opmerkelijker is dat Ajax zelfs een dag later nog geen enkele maatregelen heeft aangekondigdn.

25 september 2023 om 20:03

Ik zou eerst het betreffende vak leegvegen. Denk dat het dan wel is opgelost.

26 september 2023 om 07:49

Naar mijn idee ook de beste oplossing. Desnoods na een paar uur pas verder spelen.
Of verhuis hiervoor naar de toekomst waar je alleen spelers en staf toelaat.

Ajax zou plechtig moeten beloven niet aan te treden en Feyenoord die 3 punten gunt. Je bent immers niet verplicht aan te treden. Je verliest dan gewoon reglementair maar maakt dan wel een statement!
Hierbij moet Ajax vermelden dit vaker zal doen als hun relschoppers weer gaan rellen.
Misschien dat het dan een keer voorbij is met dat achterlijke gedrag van die hooligans!
Dan zijn die relschoppers gewoon traceerbaar middels camerabeelden. Dit zag je ook bij die kneus die dat plastic bekertje gooide.
De daders dus opsporen en nooit meer toelaten tot de Arena!

25 september 2023 om 19:26

Ff bellen naar de kantine van de tegenstander: "schrijf maar op wat jullie willen, wij komen niet"

Uhm de supporters hebben al invloed op de uitkomst. Ze hebben ervoor gezorgd dat op zondag 55 minuten wordt gespeeld en ergens een andere dag 35 minuten. Behoorlijk invloedrijk in een conditionele sport. Sommige bestuurders zijn ook wereldvreemd in hun bewoording

De KNVB heeft gewoon een verkeerde regel ingesteld. Voetbalpubliek is geen bioscoop publiek. Het is gewoon belachelijk dat een wedstrijd gestopt wordt omdat er een plastic flesje op het veld komt. Ook vuurwerk is van alle tijden en kun je gewoon van het veld halen.

Nu hebben de ‘supporters’ de macht gekregen en worden bij zelfs kleine wedstrijden dit soort maatregelen genomen (stoppen van wedstrijden omdat er iets marginaals op het veld komt).

Gewoon terug naar vroeger. Zo af en toe komt er wat op het veld, zeker bij bijzondere wedstrijden.
Niet zeuren en doorgaan. En als het echt te ver gaat kun je een wedstrijd altijd nog staken.

Nu zet je het zwaarste middel in bij alle vergrijpen. Stop de wedstrijd niet, pak de dader en gooi die uit het stadion. Laat niet iedereen wachten omdat jij de dader van het gooien van een plastic flesje aan het pakken bent. Doorspelen, behalve als er iets gebeurt wat echt niet kan.

25 september 2023 om 19:28

Wat betreft bekertjes ben ik het helemaal met je eens. Maar vuurwerk op het veld is en was altijd al een logische reden om een wedstrijd te staken.

25 september 2023 om 19:38

Ik ben het deels met je eens. Mbt plastic bekertjes kan je nog je twijfels hebben, maar vuurwerk moet je gewoon niet willen. Daarnaast kan je bij 1 bekertje inderdaad de dader opsporen en afvoeren, bij 100 wordt dit al anders en als er een volledig vak zich misdraagt met vuurwerk gooien oid wordt het een opgave van jewelste. Dit is ook de reden dat er gewoon 1 lijn is getrokken mbt het gooien van items.

Al die mafklappers bij elke vereniging moet eens na gaan denken over wie ze nu echt hebben,
de clubs? Denk t niet, die betalen de boete, spelen een potje met minder of geen publiek (inkomsten).
De KNVB? Denk t ook niet.
De supporters? Die wel ja, mensen van heinde en verre die hun favo cluppie willen zien, misschien wel uren gereisd hebben, een vrije dag hebben opgenomen, kinderen die voor het eerst in een stadion komen of weer een keer willen kijken naar hun helden, vaders, moeders, opa’s en oma’s die hun (klein)kind zien genieten (onbetaalbaar). Die raken ze.

Even nadenken of jij wilt dat jouw kind hiermee in aanraking komt, of jij jouw kind deze teleurstelling wilt laten meemaken. Beseffen dat ook jij die kilometers en uren had kunnen maken… Maar ja daar hebben we het al…. Nadenken!?!?!?!

25 september 2023 om 19:44

Ik vind het net zoals jullie ook niet kunnen. Kom regelmatig in een stadion en heb in al die jaren nooit iets op het veld proberen te gooien.

Helaas hoort het er wel een beetje bij. Ook in andere landen gebeurt het. Daar worden ook niet massaal wedstrijden gestaakt.

De KNVB heeft een zero tolerance regel ingesteld, maar straft daarmee de daders niet maar iedereen. De mensen in het stadion, de mensen thuis, iedereen.

Zero tolerance werkt alleen als je de echte dader straft. Aan de ene kant willen we fanatiek publiek en aan de andere kant willen we bioscoop publiek.

Schaam me kapot als Ajax daadwerkelijk gaat procederen. De KNVB beslist, daar mag je alles van vinden maar je moet het accepteren.

“Het kan niet zo zijn dat supporters invloed hebben op de uitkomst van een wedstrijd”.

Dat hebben ze al lang en breed gehad natuurlijk.

25 september 2023 om 19:30

Ik mis in alle commotie vooral de aankondiging van Ajax dat ze nu eindelijk echt iets gaan doen tegen de F-side.

25 september 2023 om 19:32

Durven ze niet. En ik snap het misschien zelfs nog een heel klein beetje. Die club staat al in lichterlaaie. Als ze dan ook nog eens de oorlog gaan verklaren aan de F-side dan wordt die brand alleen maar groter en groter.

"Ja, we blijven de wedstrijden gewoon uitspelen. Het kan namelijk niet zo zijn dat supporters invloed gaan hebben op de uitkomst van een wedstrijd."

Dat is nu al het geval, goos. Direct of indirect. En ook de KNVB heeft invloed op wedstrijden door een regel op te stellen dat bij 2 lege bekertjes op het veld een wedstrijd wordt gestaakt en op ander moment hervat. De KNVB faciliteert in deze uitkomst, dan is uitspreken van "gewoon uitspelen" een vreemde opmerking in mijn ogen.

Volkomen bizar dat Ajax zichzelf nu in de slachtofferrol plaatst. Ook het gebrek aan excuses en daadkracht is best bijzonder. Klein rondje op F-Side whatsapp en Twitter had ze al op de hoogte kunnen brengen van de plannen . Ondertussen de risee vh Nederlandse voetbal.

Woensdag 14.00 beide ploegen op het veld gaan zitten rondom twee jeugdige terminale k***patiënten die de laatste levensvreugde is ontnomen door het afval van de maatschappij dat de wedstrijd saboteerde. Een video maken en langs de wereld sturen

In mijn ogen is er maar 1 oplossing. Gewoon Ajax op 1 dag twee wedstrijden laten spelen. Zij zijn de schuldige van dit voorval en niet Feyenoord of Fc Volendam. Dus dit lijkt mij dan een passende straf voor Ajax. Ze hebben immers toch 25 selectiespelers? Dan regelen ze maar dat er twee elftallen komen te spelen op 1 dag.
Je kan het niet maken om een van de twee wedstrijden verder naar achter te verschuiven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren