Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB grijpt in na klachten: ‘Dit komt ten goede aan het prestatieve karakter’

Laatste update:

Er waren de afgelopen twee seizoenen diverse klachten van clubs uit de Jupiler League over de deelname van beloftenelftallen aan hun competitie; de reserveteams van Ajax, PSV en FC Twente mochten in de eerste divisie spelen en volgens velen was daarbij sprake van competitievervalsing.

/

Het maakte immers nogal wat uit hoeveel spelers uit de hoofdmacht werden ingezet in de Jupiler League. De KNVB heeft gehoord gegeven aan deze klachten en grijpt in. Jong Ajax en Jong PSV, die komend seizoen weer op het tweede niveau van Nederland actief zullen zijn, worden beperkt in hun mogelijkheden om spelers uit het eerste elftal op te stellen tijdens competitiewedstrijden.

“Er kunnen onder meer maximaal twee spelers van het eerste elftal tegelijkertijd deelnemen in een wedstrijd van de beloften. Verder mogen spelers ouder dan 23 jaar die óf tien keer in de basisopstelling van het eerste elftal hebben gestaan óf tien keer 45 minuten daarin hebben meegespeeld, niet meer uitkomen in het beloftenteam. De KNVB gelooft dat deze wijzigingen ten goede komen aan het prestatieve karakter van de competitie en de individuele talentontwikkeling”, laat de voetbalbond weten op de officiële website.

Vind je dit een juiste ingreep van de KNVB?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat dit een goede oplossing is.want soms was er wel een heel groot verschil tussen de ene week en de andere week.al had dit soms ook te maken met (jeugd)interlands.

Onder deze voorwaarden zie ik ajax en psv nog wel uit de jupiler league stappen

1 augustus 2015 om 16:01

Probleem is dan dat de tegenstand wel van erg laag niveau is, als je bijvoorbeeld met spelers van de A-selectie speelt die terugkomen van een blessure, of daar niet aan speeltijd toekomen etc. Het niveauverschil weer vrij groot is.

1 augustus 2015 om 18:51

Waarom? De voorwaarden zijn ook voor Ajax en PSV verbeterd. Jeugspelers die vaak de laatste 5/10 minuten invallen mogen nu nog gewoon bij Jong meedoen. Voorheen werd het per wedstrijd geregisteerd, nu op basis van minuten en basisplaatsen. Win Win. Bovendien beseffen ze heus wel dat ze zich moeten aanpassen om mee te mogen doen in de JL.

1 augustus 2015 om 19:16

Maar wel maar 2 spelers van het eerste, terwijl de eerste selectie en dus het aantal wisselspelers wel wat groter is dan dat. Vanuit de Jl clubs was de ontevredenheid begrijpelijk, maar voor de eredivisie is deze situatie weer nadelig. Het wordt gewoon lastig om nu je wisselspelers ritme te laten houden.

1 augustus 2015 om 20:37

Je hebt toch ook niet zoveel spelers in je selectie nodig. Wisselspelers die meer dan 10 keer in de basis beginnen spelen echt niet elke maandag of vrijdag mee met jong Ajax. Er moeten nog twee middenvelders vertrekken. Wanneer je extra spelers nodig hebt voor meer dan het aantal minuten van de regel haal je die toch gewoon bij je selectie vanuit Jong. Na blessures spelen de spelers ook vaak 1 of 2 wedstrijdjes in Jong. Belangrijke spelers zelfs helemaal niet. Ik zie het probleem niet zo.

1 augustus 2015 om 20:24

Nee hoor, Ajax zeker niet. Die spelen zelden met de reserves. Die gebruiken Jong Ajax om spelers klaar te stomen voor het eerste. Alleen na een lange blessure laten ze iemand wel een halve wedstrijd meespelen.

2 augustus 2015 om 09:35

Dat zou ik alleen maar toejuichen hoor, opzouten met die kansloze beloftenelftallen

2 augustus 2015 om 11:21

dan is gelijk het probleem opgelost deze clubs horen niet in de jl

Kunnen die spelers in plaats van te spelen voor het jong' elftal lekker wekelijks op de bank zitten, of nog erger, niet bij de selectie voor de hoofd danwel het jong elftal zitten...

Zo hoog zijn Jong Ajax en Jong PSV ook weer niet geeindigd, het is niet dat ze de promotie vab andere clubs in de weg zitten en dat zelf niet kunnen.

1 augustus 2015 om 16:01

Ja dan komt er weer een belofte competitie op maandag. Willen de andere Bvo's ook graag.

Dit was een reactie op Repus, o.e.o.a. reden werd deze verkeerd plaatst.

1 augustus 2015 om 16:03

Daar zullen de kleinere clubs met 'jong elftallen ook wel bij gevaat zijn, lijkt me beter als deze situatie. Dan neem je het voordeel van spelen in de Jupiler league juist weg.

1 augustus 2015 om 16:12

Belangrijkste voor de club is dat de geblesseerde spelers terug kunnen komen vanuit het tweede elftal. Nu die mogelijkheden zwaar beperkt worden, is de JL niet aantrekkelijk meer voor de clubs.

1 augustus 2015 om 17:40

@dutchgio
Direct niet maar wel indirect. Het is natuurlijk zuur als er een strijd is voor het kampioenschap tussen tussen laten we zeggen Volendam en Mvv. Als Ajax dan tegen Volendam met allemaal jonge spelers speelt en de week erna tegen MVV met 5 spelers uit het eerste aan komt zetten. Dan zal ik me als MVV zijnde wel genaaid voelen.

Dan zou ik er als Ajax en PSV weer uit stappen. Een speler terug laten komen na een blessure kan niet meer. Of ze zouden de andere jong teams dezelfde eisen moeten geven.

1 augustus 2015 om 16:25

precies, ze kunnen beter hanteren, dat je na een zware blessure 3 of 4 wedstrijden mee kunt spelen in de beloftes en dan niet meer. Dan hebben de Jupiler League clubs geen ernstige nadelen en Ajax en PSV de voordeel, die andere Bvo's ook hebben en die moet je dus ook maar 3 a 4 wedstrijden mee mogen laten doen, na een blessure in de Jong ploegen. En enkele spelers dispensatie geven, zoals Fischer die een jaar eruit lag, meer wedstrijden, zeg maar 8 ofzo/

1 augustus 2015 om 16:30

Ja, dan zouden deze regels ook in de beloftencompetitie moeten gaan gelden, dan zou dit wel een gelijkwaardige uitkomst zijn.

Prima regeling. PSV en Ajax moeten het ook meer gaan gebruiken als verlengstuk van de jeugdopleiding en niet als tijdverdrijf voor spelers die niet goed genoeg zijn voor het eerste. Regel dan maar oefenwedstrijden tegen amateurs door het jaar heen om ze wedstrijdritme op te laten doen.

1 augustus 2015 om 16:14

Dat zullen ze wel weer gaan doen, denk dat er volgend jaar een beloftecompetitie komt en dat Ajax en PSV niet langer in de JL zullen spelen.

1 augustus 2015 om 16:57

En dat doen de rest van de clubs niet wou je zeggen? Ze doen het allemaal ene heeft gescheurde teen nagel en speelt al in Jong heracles, de ander heeft oorlel en speelt in jong Sparta. Waren voorbeelden en zeg niet dat het zo is, maar ga er maar vanuit, dat dit vaak genoeg gebeurd.

Ik ben het totaal mee eens met de plannen van de Knvb, maar ik vind ik het wel vreemd dat het dan zo laat bekend wordt gemaakt. Aanvang van de competitie is volgende week al.

1 augustus 2015 om 16:30

Het vreemde is wel dat dit voor de andere beloftenelftallen niet geldt. Beetje competitievervalsing als je het mij vraagt.

1 augustus 2015 om 16:43

@nijogeth. Competitievervalsing? Das een grappige zeg. Die andere beloftenteams spelen toch niet in de JL?

1 augustus 2015 om 16:58

Nee maar kunnen hun spelers wel opstellen in Jong

1 augustus 2015 om 17:05

@Randje16

Tja, dat is de trade-off die je moet maken. Ik vind het meer dan redelijk. Bij de BVO's zie je ook een splitsing, de helft wilt in de piramide mét die stenge regels terwijl de rest in een apart competiie wilt blijven.

23 jaar is sowieso nog aan de hoge kant voor Nederland, het basiselftal van het eerste van Ajax is al een stuk jonger dan dat.

Prima regel lijkt me.

1 augustus 2015 om 19:39

Nijogeth,

De andere beloftenelftallen spelen geen Jupiler League.

1 augustus 2015 om 20:24

Heb het dan ook over de Eredivisieclubs. Waarom zou de ene club strengere regels moeten hebben voor het belofteteam dan andere?

2 augustus 2015 om 06:23

Jong Ajax en Jong PSV spelen in de Jupiler League en de overige Beloftenteams spelen in de Beloftencompetitie.

In de Beloftencompetitie maken alle clubs gebruik van A-selectiespelers waardoor het dan toch een beetje eerlijk blijft. Echter Jong Ajax en Jong PSV spelen in de Jupiler League waarbij zij ook gebruik maken van A-selectiespelers die in de Eredivisie spelen, terwijl de overige clubs niet die luxe hebben.

Vandaar dat de Knvb de regels alleen maar aanpassen voor Beloftenteams die in de Jupiler League spelen.

2 augustus 2015 om 11:27

klopt maar die maken dan ook niet een competitie stuk

2 augustus 2015 om 13:48

Hootch30: "vandaar dat de Knvb de regels alleen maar aanpassen voor Beloftenteams die in de Jupiler League spelen."

En dus de Eredivisieclubs die niet met de beloftencompetitie meedoen benadelen. Met andere woorden, competitievervalsing. En volgens mij huren de clubs in de Jupiler League genoeg spelers uit de Eredivisie. De een meer dan de ander en soms zelfs na de winterstop. Zullen we dat dan ook maar aan banden gaan leggen?

Ik vind dat eeuwige gezeik over het meedoen van spelers uit de a-selectie zo zielig. Het grootste deel van dat gezeik komt door de Knvb zelf, die de Jupiler League gewoon door laat gaan tijdens interlandweekends. Het is te verwachten dat de veel spelers van de grootste clubs in Nederland mee mogen met interlands en er dus nog geen normaal basiselftal overblijft bij de beloften. Dat daar dan de 4 of 5 spelers die overblijven bij de a-selectie bij komen, is heel normaal. En als je het over 4 of 5 spelers hebt, waarvan de meesten amper wedstrijden bij de a-selectie spelen, dan zijn dat toch geen volwaardige selectie-spelers en dus eigenlijk gewoon spelers die tussen beloften en a-selectie inzitten. Want wees eerlijk, gedurende een seizoen kan het wel eens voorkomen dat een speler vanuit de beloften een grote groei maakt en doorschuift naar de a-selectie en de speler die dan daar plaats voor moet maken de andere kant op gaat. Moeten we dat dan tegen gaan houden, dat spelers de stap van beloften naar a-selectie maken?

2 augustus 2015 om 13:50

Ramonfcu, Volgens mij was de competitie al veel meer naar de kloten gegaan als die beloftenelftallen niet mee zouden doen. Het extra geld wat dat meebrengt nemen de Jupiler League clubs voor lief, maar de rest van de gevolgen niet. Beetje zielig, aangezien ze wel allemaal dat akkoord hebben getekend.

Geldt dit dan ook voor de beloftencompetitie? Want daarin word precies hetzelfde gedaan alleen valt het daar minder op. Overigens vind ik dit wel een goede regel

1 augustus 2015 om 16:49

Nee, daar geld het niet voor. Dat is ook logisch aangezien daar alle clubs het kunnen en mogen doen. Daar is de beloften competitie ooit onder meer ook voor opgezet. De eindrangschikking is daar niet zo van belang, het gaat om spelers ervaring en ritme op laten doen.

Wie bepaalt eigenlijk wat een 1e selectiespeler is vraag ik me dan af. Stel Ajax had Zivkovic niet verhuurd, is hij dan een 1e elftalspeler omdat hij op de selectiefoto staat, of is hij een Jong Ajax-speler omdat hij amper minuten heeft gemaakt in de eredivisie (voor Ajax)? En Duarte bijvoorbeeld? Komt nooit meer in de basis van Ajax 1 (althans, dat mag ik hopen), maar als Ajax hem niet weet te verkopen, is hij dan een Ajax 1 speler of een Jong Ajax speler? En Bazoer brak halverwege het seizoen door in het 1e, was hij nou 1e elftalspeler of niet? Dat vind ik een beetje vaag.. Wie bepaald dat en op basis van welke argumenten?

1 augustus 2015 om 16:45

Voor de buitenwacht is het misschien niet zo duidelijk, maar de selectie moet aan het begin van het seizoen opgegeven worden bij de Knvb. Jeugdspelers vallen hier buiten en mogen ten aller tijde toegevoegd worden.

1 augustus 2015 om 17:14

Tja, dat kan, ik wist niet dat je je selectie ook aan de Knvb moest opgeven als zijnde, dit is de 1e selectie. Ik dacht dat alleen gold voor Europese duels. Maar goed, zit daar dan ook een minimum aantal spelers aan? Want anders geef je alleen je ideale basis11 op, is de rest 'jeugd' dat doorschuift, of ben ik nou gek?

En er is nog een loophole, gewoon de wissels die je normaal gesproken in de rust doet, nu 5 minuten ná rust doen, komen ze niet aan de 45 minuten. Kun je (in principe) 34x 40 minuten in de eredivisie spelen en nog steeds het hele jaar JL-speelgerechtigd blijven..

Imo blijven het allemaal maar halfbakken regels waarvan er dus al enkele makkelijk te omzeilen zijn.

1 augustus 2015 om 18:03

Aan jeugd spelers zitten voorwaarden, een maximum leeftijd, maximum aantal gespeelde duels in het betaald voetbal, en ze moeten tussen hun 15e en 21e minimaal 3 jaar voor die club gespeeld hebben.

Ja, er zitten loopholes in maar er is geen enkele coach die zijn beste spelers pas na de rust laat spelen. Zo vaak wordt er überhaupt niet gewisseld in de rust, gebeurt meestal pas rond de 60e minuut.

1 augustus 2015 om 16:45

@trodat Doet dat er toe dan? Daar gaan de regels niet over. Regeks gaan erover of ze in het basiselftal hebben meegedaan en zoja hoelang/hoevaak

1 augustus 2015 om 17:04

'er kunnen onder meer maximaal twee spelers van het eerste elftal tegelijkertijd deelnemen in een wedstrijd van de beloften.'

Dit is 1 van de regels, dus ja, het doet er wél toe en de regels gaan daar dus wél over..

Dan zou ik als Ajax en Psv zijnde eruit stappen. Want als je een jonge jongen zijn debuut gunt in een wedstrijd wordt hij gezien als een speler van het eerste elftal en daar mogen er maar 2 van spelen. Daarnaast kunnen geblesseerde spelers ouder dan 23 geen ritme meer opdoen. Het wordt zo alleen maar onaantrekkelijker voor Ajax en Psv. Dan moet je ook niet spelen tijdens interlandweekenden want dan missen de clubs groter aantallen spelers aan jeugdselecties en dat is ook competitievervalsing want de clubs die dan tegen ze spelen krijgen een veel minder Jong Ajax/ Jong Psv.

1 augustus 2015 om 17:10

Zo werkt het helemaal niet, selecties moeten aan het begine van het seizoen worden ingeleverd bij de KNVB. Een jongen een wedstrijd laten invallen zorgt er niet voor dat hij bij de selectie zit.

Gewoon lekker duidelijke selecties hebben, dan werken deze regels prima denk ik.

1 augustus 2015 om 17:17

Tijdens interland weken ligt tegenwoordig de JL ook stil, dat is in de loop van afgelopen seizoen al aangegeven dat dat aangepast zou worden.

Dat betekent dus dat de beloftenteams aan het eind van het seizoen over minder opties kunnen beschikken dan aan het begin van het seizoen. De eerste tien wedstrijden kan sowieso nog iedereen meedoen. Dan heb je dus nog steeds competitievervalsing.

Beter is om het te laten zoals het nu is en een maximumaantal spelers te laten meedoen. Uiteindelijk moeten terugkomende spelers ook wedstrijdritme op kunnen doen.

1 augustus 2015 om 19:44

Helaas bestaan er altijd nog mensen die nooit tevreden zullen zijn.

Dit is gewoon een goede oplossing van de Knvb. Durf het te accepteren.

1 augustus 2015 om 20:29

Dat klopt precies.jong Ajax had vorig jaar aan het eind van de competitie nauwelijks spelers over en kelderde in het klassement.

Mooi dat zowel psv als ajax niet heel veel spelers van ouder dan 23 in de selectie heeft dus dit gaat alsnog niet heel veel veranderen. Als je de opstellingen erbij pakt valt het namelijk heel erg mee welke eerste elftal spelers meerdere wedstrijden voor de beloftes hebben gespeeld

Eindelijk een verstandig besluit

Eén iets begrijp ik nou nog niet. Toen Psv, Twente en Ajax graag hun tweede elftal in de Jupiler League wilden laten spelen, hadden ze toestemming nodig van de Knvb en de overige clubs. Het merendeel van die overige clubs hadden blijkbaar ermee toegestemd, maar nu in één keer moeten ze klagen.

En nog iets.

Alle Jupiler League clubs hebben zich in de zomer versterkt met aankopen waar Jong Ajax en Jong PSV dachten dat dat voor hen niet nodig was, omdat ze in de oude regels vielen en gebruik konden maken van het eerste elftal. Ook dat is het nadeel dat de Knvb daarmee enorm laat komt met die nieuwe regels.

De beloften teams van Ajax en PSV niet in de JPL aten deelnemen. Voegen niets toe en qua toeschouwers aantallen bij hun thuiswedstrijden is een lachertje op de maandagavonden. En mochten de nieuwe regels van de Knvb beide topclubs niet bevallen dan worden ze nog voor of tijdens de competitie gewoon weer aangepast. Zo werkt dat bij de Knvb !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren