Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Shirtveiling KNVB voor de gastarbeiders van Qatar kostte ruim 150.000 euro

Woensdag, 27 september 2023 om 19:41Jan Hoeksema • Laatste update: 20:07

Na afloop van het WK in Qatar vorig jaar werden de shirtjes van de Oranje-spelers verkocht via een veiling. De volledige opbrengst hiervan zou gedoneerd worden aan arbeidsmigranten in Qatar. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt echter dat er nog geen enkele eurocent bij deze mensen terecht is gekomen. In totaal werd bijna 380.000 euro opgehaald, maar het is nog onbekend naar welk goed doel precies dit bedrag overgemaakt zal worden. Ook gaat de donatie lager uitvallen dan aanvankelijk gecommuniceerd door de KNVB.

"Wij willen vanuit de kleedkamer een concrete bijdrage leveren", zei Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk voorafgaand aan het controversiële WK. "Allereerst door hier op dit wereldpodium aandacht te vragen voor de situatie. Maar ook door de veilingopbrengst van onze wedstrijdshirts te gebruiken om de in gang gezette verbeteringen mede te financieren." Op deze manier wilden de spelers de arbeidsmigranten, die onder erbarmelijke omstandigheden aan stadions moesten werken en soms zelfs kwamen te overlijden, steunen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Daar is vooralsnog weinig terecht van gekomen, aangezien het opgehaalde bedrag nog niet gedoneerd is. De KNVB reageert desgevraagd op de vertraging en laat weten dat de donatie 'een zorgvuldig proces is'. "Er mocht geen geld verloren gaan vanwege bijvoorbeeld verkeerde juridische en fiscale constructies", aldus een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond.

Nu blijkt ook nog eens dat niet het volledige bedrag van 380.000 euro beschikbaar wordt gesteld als donatie aan de arbeidsmigranten. In totaal wordt er meer dan 150.000 euro van het veilingbedrag afgehaald. Dit bedrag bestaat uit kosten gemaakt door MatchWornShirt (MWS), het bedrijf dat de veiling regelde namens de KNVB. "Wij zijn een bedrijf, mijn mensen moeten ook worden betaald", zegt MWS-directeur Tijmen Zonderwijk daarover. Daarnaast werden er reis- en verblijfkosten gemaakt door het bedrijf en kost het geld om de shirts klaar te maken voor de veiling

Behalve de voornoemde reis- en verblijfkosten voor de medewerkers, moesten de shirts 'DNA-vrij' worden gemaakt met speciale wasmachines, zo weet RTL Nieuws. De shirts werden zelfs niet gratis beschikbaar gesteld door de KNVB, maar voor alle van de in totaal 179 geveilde shirts werd 100 euro per shirt in rekening gebracht. De totale kosten daarvan bedroegen 17.900 euro. Tevens ging er nog 25.500 euro aan belasting van het totaalbedrag af.

De woordvoerder van de KNVB zegt dat de bond eerder 'fout gecommuniceerd' heeft over de hoogte van het bedrag dat gedoneerd zou worden. "We hadden moeten zeggen dat we het netto bedrag volledig zouden overmaken." De bond en de andere betrokken partijen hopen binnenkort een project te vinden in Qatar waar het geld aan overgemaakt kan worden. De KNVB benadrukt wel dat het bedrag niet alsnog zal worden aangevuld. "Van de shirtveiling is geen cent naar de KNVB gegaan, ook al heeft dit ons veel tijd en geld gekost."Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Haha aardig wat kosten voor wat medewerkers betalen en shirts opbergen. Ach het is toch algemeen bekend dat zo veel van die donaties nooit op de plek van bestemming komen maar in zakken van al rijke mensen. Niks nieuws onder de zon.

27 september 2023 om 11:12

Haha precies mijn gedachten..

Mijn mensen moeten ook betaald worden.... Hoeveel werk kost het echt?

Schandalig dat zo groot deel afgesnoept wordt door zulke aasgieren.

27 september 2023 om 11:14

23 Fotolijsten van de Action. 23 shirtjes wassen en strijken. 23 spelers die hun handtekingen moeten zetten. Shirtjes vouwen en in de lijsten doen. Ja, dat tikt aardig aan qua kosten.

27 september 2023 om 11:15

Het is vooral schandalig dat de KNVB zich leent voor dergelijke bedrijven. De KNVB heeft zelf al een enorm netwerk voor dergelijke veilingen. Die hebben daar niet eens per se zo'n bedrijf voor nodig. Echt slappe hap weer van de Knvb.

27 september 2023 om 12:07

@sirius

De KNVB is al jaren alleen maar bezig met zakenrelaties. Waarom denk je dat de sfeer onder Oranjefans zo dramatisch is geworden?
Op Onsoranje staat het gewoon: 50 van de kaarten van Oranje gaan naar zakenrelaties en andere belanghebbenden.

Het is genant hoe onze voetbalbond alleen bezig is met zakelijke betrekkingen. Hoe kan voetbal voor de fans zijn als de helft naar een hele kleine minderheid van geldschieters gaat?

Edit- En wat lees je dan nog meer: Als je geen Oranje club card hebt (die overigens ook gewoon 17,50 per jaar kost voor Oranjefans, spaar je geen punten. Dan kun je dus niet naar eindtoernooien, want clubcardhouders krijgen daarin voorrang.

KNVB heeft allerlei constructies om geld te verdienen met een sport die bedoeld is voor het volk. Het stinkt naar nepotisme en zelfverrijking over de rug van de meest populaire sport van het land.

De KNVB heeft meer dan 500 medewerkers (laten we zeggen 550) met een gemiddeld salaris van ongeveer 65.000 euro.daar zitten dus ook de koffiejuffrouwen bij etc. Lijkt mij wat aan de hoge kant, maargoed.

27 september 2023 om 13:25

Reken er maar op dat de gemiddelde salariskosten eerder rond de 200k liggen, althans dat is mijn ervaring bij dit soort organisaties.
Dan zit je dus al gauw op een organisatie die 110mln per jaar kost.

Overigens tenenkrommend dat ongeveer 40% van de opbrengst naar een organisatie gaat om de veiling te organiseren. Zeker op een bedrag van 380k...
Is er oprecht niemand die dit beter kan organiseren voor max 3k ofzo

tja, het is wel erg maar ik had dit al verwacht. Dit soort goede doelen hebben een juiste boodschap maar vaak zie je dat het geld niet terecht komt waar het geld juist het hardst nodig is.

Maaar, de mannen van Oranje waren heeeeel even moreel superieur. Althans, dat vinden ze zelf. Want wat een pannenkoeken actie is dit!

27 september 2023 om 11:23

Lol, is dit serieus de schuld van de mannen van Oranje? Heb je trouwens genoten van het WK mr moreel?

27 september 2023 om 12:17

Ik denk dat Mabsstract meer zich ergert in de algehele houding van de Oranje spelers. Overal een mening over hebben, maar toch braaf daar naar toe gaan en hun regels opvolgen. Geen daden maar woorden.
Jammer dat we niet meer van die persoonlijkhrden als Johan Cruyff hebben. Onze Cruyff zou nooit naar zo'n land gaan

27 september 2023 om 12:30

@Nr.11

Je hebt helemaal gelijk. Zullen we al die arme arbeiders als vluchtelingen hierheen halen aangezien je zo begaan bent met ze?

Daarbij hadden ze een mening dat het niet oké is. Het WK overslaan zorgt niet er opeens voor dat dit soort praktijken ophouden en zijn het bonden die dit soort dingen moeten bepalen, niet spelers.

Daarbij is het ironisch. Als ze hun mening gaven over andere onderwerpen was het niet goed, want 'ze zijn voetballers en moeten zich met voetbal bezighouden.' Nu moeten ze als het om Qatar gaat opeens wel een statement maken en is zelfs hun mening niet genoeg anders zijn ze hypocriet.

Ik denk niet dat zij de hypocrieten hier zijn.

27 september 2023 om 12:32

Overal een mening over hebben? Zij hebben zich uitgesproken tegen racisme en VI geboycot omdat Dersken het grappig vind om donkere mensen zwarte piet te noemen. Maar de racisme probleem aankaarten wordt blijkbaar niet gewaardeerd door bepaalde Nederlanders. Want als je dat benoemt, moet je elk ander probleem in de wereld ook benoemen volgens jullie

27 september 2023 om 11:52

Want de Oranje-internationals hebben besloten om deze constructie aan te gaan?

Dit is nou typisch zo'n geval van iemand die met een behoorlijke portie vooringenomenheid de schuld WIL leggen bij de Oranjespelers. Die hebben echt alleen aandacht gevraagd voor de donatie. De constructie is aangegaan door de KNVB die hier ook niet de volledige waarheid over heeft verteld door niet duidelijk te maken dat alleen de netto inkomsten worden gedoneerd.

Ik vind het echt in en in triest om hiervoor met het vingertje naar de spelers van Oranje te wijzen. Wat een pannenkoeken reactie is dit!

27 september 2023 om 12:25

@mabsstract

Wat heeft dit met de spelers te maken?

27 september 2023 om 12:34

Euhmmm, verklaar je nader. Want niet iedereen (incl. ik) begrijpen noet echt wat de internationals hiermee te maken hebben. Vind het juist een goede actie maar knvb had dit beter moeten organiseren. Dit is eerder de schuld van de BoBO’s dan de internationals.

27 september 2023 om 21:24

Jij denkt blijkbaar dat die spelers zich ook maar 1 seconde bemoeien met de uitvoering van de veiling. Misschien moet je eens nadenken daarover.

En alweer een nieuwsbedricht dat bevestigd waarom ik nooit geld doneer: Het bedrag dat uiteindelijk bij de mensen terecht komt waarvoor je in eerste instantie de donatie doet is maar een fractie van de donatie. Goede doelen en hulpverlening is een business geworden helaas.

27 september 2023 om 11:26

Vind ik toch een te makkelijk excuus om je geld lekker bij jezelf te houden. Iedereen moet dit zelf weten, maar er zijn genoeg goede doelen waarvan de donaties wel terecht komt bij het doel. Denk aan Warchild, Safe the children, WWF. Ik ben het wel met je eens dat er van veel wervingen een business wordt gemaakt en bij dit nieuwsartikel is 150.000 voor de organisatie en vooralsnog geen cent bij de Qatarese arbeiders ook een grote schande.

27 september 2023 om 11:31

Naja, ik geef indirect aan goede doelen omdat ik belasting betaal en een deel van het belastingsgeld naar ontwikkelingshulp etc geef. Daar kan ik helaas niet onderuit. WWF en Safe the Children lijken wel redelijk veel geld daadwerkelijk in hun programma's te stoppen, maar het is altijd onduidelijk wat dat precies inhoudt. Dit kunnen nog steeds marketing kosten zijn etc.

27 september 2023 om 12:15

Ik kan ook begrijpen dat als je full-time werkt voor een goed doel, je er wat voor terug wilt hebben. Dit zijn meestal geen vrijwilligers met een bijstandsuitkering. Je kunt best geld doneren, ik doe dat niet bij de collectebus maar via online bankieren bij een Anbi. Praat wel eerst met iemand die verstand heeft van belastingen, vaak kun je een bedragen tussen x en y belastingvrij noteren. Ik pak even een voorbeeld. Stel je verdient 50.000 bruto per jaar. De eerste 100 euro die je dat jaar doneert krijg je niet terug van de belasting, maar alles wat je daarna tot bedrag y doneert wel. Dus je kunt best de wereld helpen, maar doe het op de goede manier en je hoeft er niet slechter van te worden. Nogmaals, praat met een belastingadviseur. Hoe wat en waarom je tot de conclusie komt dat maar een fractie van de donatie effectief wordt gebruikt, kan ik geen uitspraak over doen.

27 september 2023 om 12:20

Ik snap je wel Achteraan. We sturen miljarden euro's naar 1 van de meeste corrupte landen ter wereld omdat we boos zijn op een ander corrupt landen. Maar toch moet ik het eens zijn met Laak. Genoeg organisaties die het wel (waarschijnlijk) gewoon goed doen

27 september 2023 om 21:27

Er zijn veel lokale initiatieven waar iedere euro naar het goede doel gaat

Wat ontzettend schaamteloos. 150.000 gaat naar MWS (dan praat je gewoon over bijna 40 procent van de opbrengst. Verder vind ik het ook maar een slap excuus dat het zolang moet duren. We zijn inmiddels 9 maanden verder. Ach ja, dit is de KNVB ten voeten uit. Het past ook wel bij hun hele aanpak met betrekking tot het WK in Qatar.

27 september 2023 om 12:29

En een handvol shirts klaarmaken voor verzending kan 1 persoon in een paar dagen doen lijkt me.

27 september 2023 om 12:43

Daarom lijken me dit ook vooropgezette afspraken en niet zozeer 'onvoorziene kosten'. De KNVB zal nu wel gaan doen alsof ze van niets wisten en er plots kosten aan te pas kwamen, maar dat maak je mij niet wijs als je met zo'n MWS in zee gaat.

150.000 Euro voor de verkoper? Schandaleus gewoon natuurlijk. Dat is geld van mensen die een donatie deden met het idee dat dat naar arbeidsmigranten gaat dat naar een onderneming stroomt. Is het niet strafbaar dat niet te communiceren?

27 september 2023 om 12:17

Dit is zeker strafbaar. Wanneer een organisatie (knvb) niet duidelijk communiceert waar het geld naartoe stroomt bij een donatie is er sprake van fraude. Het is opzettelijke misleiding want de KNVB wist natuurlijk heel goed waar het geld precies naartoe zou gaan.

27 september 2023 om 12:52

@lierse1997

Dat geldt toch altijd bij 'goede' doelen? Google maar eens op de directie salarissen van de 'goede' doelen, je slaat stijl achter over.

De 'goede' doelen zijn een bedrijfstak waar heel veel mensen een zeer dik belegde boterham in verdienen. Er bestaan al diverse 'goede' doelen miljonairs, zo veel levert het sommige organisaties op.

27 september 2023 om 14:08

Dat geldt zeker niet altijd. Genoeg acties waarbij er gegarandeerd wordt dat het bedrag integraal naar de begunstigden gaat.

27 september 2023 om 13:52

Tja zolang de directeur van een goeddoel instelling meer dan 1 ton per jaar verdient geef ik sowieso al niks.
Dan weet je gelijk dat die persoon er voor zichzelf zit en niet voor t goede doel

Een schitterende actie van Oranje, ik kan het nog altijd herinneren.
Ze hebben zich bekommerd om de arbeidsmigranten en de arbeidsmigranten genoten er echt van!
Jammer dat het wat langer duurt met de donaties en dergelijke. Vind ook die kosten erg hoog.
Ga me bijna afvragen wie er rijk van gaat worden,

27 september 2023 om 11:20

Meen je dat nou serieus? Was toch allemaal niet meer dan een symbolisch leeg gebaar?

27 september 2023 om 11:29

Nah, ik vind dat ze wel echt iets voor de mensen hebben gedaan. De arbeiders vonden het tenslotte ook echt geweldig. Daar gaat het om toch?

27 september 2023 om 11:33

Nou ja je gaat je wedstrijdshirt veilen, iets wat ze volgens mij altijd doen. En dat geld gingen ze gebruiken om de omstandigheden te verbeteren. Dat heeft helemaal geen zin, omdat geld daar helemaal geen issue is. Het probleem is meer dat het de eigenaren niks boeit. Dan kan je nog 100.000 euro erheen brengen, dat gaat naar een gloeiende plaat. Daarbij is het voetbalproject afgerond. Stadion zijn bespeeld, toernooi is geweest: dus de bouwers zijn weg. Er valt niks meer te verbeteren want het is geweest.

En ze vonden het leuk? Ach ja iedereen vind het toch leuk als je bij zo'n team van dichtbij mag bekijken. Handje Van Dijk. Voor die 1% van de bouwers die het heeft meegemaakt een leuk moment. Maar je hebt toch helemaal geen impact gemaakt. Je hoort er verder nu ook niemand meer over. Wij zijn ook weer doodleuk verder naar het volgende toernooi aan het werken.

Ik vraag me af in wat voor auto Tijmen Zonderwijk rijdt. Ordinaire boef.

27 september 2023 om 11:20

Je moet eerder naar de KNVB kijken. Die zullen ook wel gewoon een offerte gekregen hebben.

27 september 2023 om 11:38

Oh dat zeker. Er verscheen al 10 jaar geleden een artikel dat de KNVB 1,5 miljoen per jaar indienden voor lobby lunchjes.

Achja, gevalletje “toernooi gespeeld, en weer door”. Dit soort toernooien of events zijn zo gekaderd, daar gaat echt niks meer gebeuren. Zag je in Afrika, zag je met de OS in China en dit is niet anders. We hebben met wat donaties het schuldgevoel afgekocht en of daar verder nog iets mee gebeurd boeit maar weinig mensen wat

27 september 2023 om 12:33

Ik denk dat de meeste mensen vooral dachten dat het geld daar allang was. Ik kan me voorstellen dat je je als donateur enorm belazerd voelt als je daar geld aan hebt gedoneerd. Je hoopt eigenlijk stiekem dat er een rechtszaak inzit tegen de Knvb. Het lijkt me niet dat de donateurs hiervan wisten.

27 september 2023 om 12:41

@Westend

Heb je ook dezelfde mening over wanneer het toernooi naar Europese landen en de VS ging?

Want die zijn ook ver en dan bedoel ik ver van schoon. Ze zijn alleen slim dat de meeste troep die ze uitvoeren, dit dus niet op eigen grondgebied doet maar in arme landen.

Ik wil het niet op whatabouttism gooien, maar het valt me wel enorm op dat het blijkbaar alleen problematisch is als het niet Westerse landen betreft.

Hoeveel van ons hebben Niké voetbalschoenen voor ons kind gekocht wetende dat deze door Aziatische kinderarbeid wordt gemaakt?

Punt is dus, ja je hebt gelijk, maar laten we ook onze eigen tuin opknappen.

27 september 2023 om 13:05

Waarom moet ik het over Europa hebben? Daar gaat het hier toch helemaal niet over? Ging over voetbal en over die medewerkers. Ik ga er niet allemaal andere zaken mte de haren bij trekken. Heeft geen nut want dan komen we op hele rare en afwijkende discussies waar we inhoudelijk eigenlijk allebei geen verstand hebben.

Lekker dan weer zeg. Nog niet eens verstuurd en dan ook nog niet communiceren dat 150,000 euro er nog vanaf gaat voor dat bedrijf. Dat is wel schaamteloos hoor. Zeker als het niet goed gecommuniceerd is. Mag hopen dat het zo snel mogelijk verstuurd gaat worden want dat WK is al 10 maanden geleden...

27 september 2023 om 11:38

Tsja en naar wie wil je het geld sturen dan? Ga je alle individuele werkers opsporen en financieel compenseren? Toernooi is voorbij, stadions en infra is af, werkers zijn weer het land uit gezet. Daar ga je nu echt niks meer aan doen.

27 september 2023 om 12:34

Dat geld zal daar toch echt moeten belanden, anders is de KNVB strafbaar.

27 september 2023 om 12:39

Daar ga je nu echt niks meer aan doen? Dat geld hoort sowieso die kant op te gaan maakt niet uit hoe ze het doen. Anders is het gewoon strafbaar als je al die promotie hebt gemaakt om het geld te geven aan die mensen. En dan het niet kunnen doen omdat alles voorbij is? Dat is wel een heel makkelijke reden om er mee weg te komen @westend. De KNVB heeft ruim genoeg de tijd gehad om dit veel eerder te doen. We zijn al 10 maanden verder...

27 september 2023 om 13:06

Je hebt gelijk Modric, maar ik vraag me af wat je daar nu nog mee moet. De slachtoffers zitten er al lang niet meer. De daders boeit het geld verder vrij weinig, want dat is daar nooit het issue.

Wacht een, reis en verblijfkosten? Bedoelt meneer Zonderwijk daarmee te zeggen dat hij op kosten van de KNVB en de donateurs een snoepreisje naar het WK heeft gemaakt? Want die shirtjes hadden ook prima in een doos mee gekund met de KNVB en dan afgegeven/opgehaald kunnen worden bij/door MWS. Van Amsterdam naar Zeist kost je hooguit een halve tank benzine.

Dat MWS pullt hier gewoon even een Sywertje! Schandalig om even 40% procent te pakken van een goed doel en dan ook nog zeggen dat dat acceptabel is om de kosten te dekken. Aanpakken dit smerig volk!

27 september 2023 om 12:35

Het lijkt mij dat de KNVB hier vooraf weet van had. Daar worden vooraf gewoon (contractuele) afspraken over gemaakt.

Net zoals alle miljarden die wij hebben gedoneerd voor ontwikkelingshulp. Waarom denk je dat er nooit iets verbeterd in zulke landen? Gaat allemaal in de zakken van corrupte leiders of NGOs.

27 september 2023 om 11:44

Dat is ook weer niet helemaal waar. Ligt er alleen aan aan wie je precies doneert. Je moet niet in het wilde weg donaties gaan versturen, zo werkt het niet. Maar een giro 555 gaat echt wel naar hulp. Daar zit namelijk geen wereldleider tussen. Dat er schimmige organisaties tussen zitten staat buiten kijf, maar om ze allemaal op 1 hoop te gooien gaat de wereld niet beter worden

27 september 2023 om 12:09

Dat ligt ook aan het feit dat wij alles economisch zo inrichten dat die arme landen afhankelijk zijn van ons en dus nooit echt stappen kunnen zetten. Het is allemaal een soort trieste symboliek, maar al stuur je er het hele fortuin van Elon Musk heen, als je de status quo niet verandert blijft Afrika altijd arm.

27 september 2023 om 12:39

@migi - Nou ja, in principe is Afrika ook niet arm. Het geld is alleen vreselijk oneerlijk verdeeld en dat geldt dus ook voor de opbrengst van die enorme hoeveelheid grondstoffen die daar zitten. Die Afrikaanse leiders zijn ongelooflijk rijk. Afrika is immers 1 van de grootste spelers op het gebied van grondstoffen.

27 september 2023 om 13:19

Het BNP van alleen zuid Afrika is al stukken hoger dan de rijkdom van Elon Musk, is 2,5 keer zo hoog zelfs. De economie van Zuid Afrika is qua grootte vergelijkbaar met die van België.

Het probleem in heel Afrika is alleen dat er wel heel veel mensen geboren worden, de bevolking groeit al decennia met grote cijfers. Dus moet het geld wel met veel meer mensen gedeeld worden.

27 september 2023 om 13:51

Wij helpen die ongelijkheid ook in stand houden. Daarom maakt het niet uit hoeveel geld we sturen.

27 september 2023 om 13:52

Nee duh, ik snap dat Elon Musk niet rijker is dan heel Afrika, maar zelfs als we het gigantische fortuin van Musk aan ontwikkelingshulp sturen heb je er geen hol aan.

De KNVB is toch ook wel weer een enorme grap? Als zo'n bedrijf met een bod komt en 150.000 in eigen zak steekt dan geef je toch aan dat ze vriendelijk je rug op kunnen met die gekkigheid? Een of andere KNVB bobo die er toch al is kan toch ook die shirts verzamelen en in de wasmachine stoppen? Een veiling opzetten voor het goede doel hoeft niet duur te zijn. Wat een grap van een organisatie, en daar weet ik als Ajacied alles van. Dit is exact de reden waarom ik de deur weer vriendelijk sluit als er weer een of andere snotneus aan de deur mij emotioneel probeert te chanteren voor een donatie.

De KNVB is toch wel echt een amateuristische organisatie. Iedere keer denk je toch haast weer dat het niet amateuristischer kan en bewijzen ze toch weer het tegendeel. Hebben ze eigenlijk van te voren wel nagedacht hoe ze dat geld precies bij de migranten gaan krijgen?

Een veiling georganiseerd puur voor de bühne, dat wordt nu nog weer extra bevestigd.

Van ieder shirt ging er dus ongeveer 900 euro naar dat bedrijf en 100 euro naar de Knvb, schandalig.

Dit is precies de reden waarom ik nooit doneer aan grote goede doelen.
80% van je donatie eindigt bij de top in hun zakken. 15% aan onkosten. Uiteindelijk komt er miss 2-5% waar het daadwerkelijk voor is bedoelt

Maarja, dat is de wereld waar we al decennia in leven.

-het bedrijf dat de veiling regelde namens de Knvb. "wij zijn een bedrijf, mijn mensen moeten ook worden betaald", zegt MWS-directeur Tijmen Zonderwijk daarover. Daarnaast werden er reis- en verblijfkosten gemaakt door het bedrijf en kost het geld om de shirts klaar te maken voor de veiling.-

Ik zou wel eens willen weten wat hier voor 150 duizend euro is gedaan. Reizen? Ongeveer 20 shirts klaarmaken voor de veiling…?
Ik ben denk ik te simplistisch als ik denk dat je een tas krijgt met shirts. Die kun je ophalen, maar als dat te duur is vraag je de knvb die bij je af te leveren. Foto’s maken, plaatsen op een site (die al bestond denk ik dan) en dan wachten op biedingen. Na afloop even lekker kopje koffie pakken. Dan de boel inpakken, dankwoord in de doos erbij en opsturen. Dan geld overmaken naar weet ik veel wie er op zat te wachten.

27 september 2023 om 20:42

Yoda, er waren 179 shirt en die moesten met speciale wasmachines gereinigd worden. Zo’n veiling moet netjes verlopen, dat kost ook geld. Maar 150k vind ik ook absurd.

Je kan boos worden op dit bedrijf, wat een ontzettende kut reactie ook van die directeur, maar de schuldige is hier toch gewoon de Knvb. Als je zo een actie doet betaal je de kosten normaliter toch uit je eigen zak en niet uit de opbrengst.

Dit zegt denk ik wel alles wat je moet weten over dat bedrijf. Dat je een klein deel krijgt voor de onkosten is niet meer dan logisch, maar 150.000 euro, wat neerkomt op ongeveer 40% is krankzinnig. Schaamteloos dat je dat nog probeert recht te lullen. Ook bizar dat de KNVB hiermee akkoord is gegaan. Zijn ze daar nou echt zo incompetent?

Als bedrijf zijnde zou je je moeten schamen om 150k bij het goede doel in rekening te brengen voor personeelskosten en reiskosten. met hoeveel personeel heb je die shirtjes dan opgehaald ?

Zouden er mensen zijn die denken dat dit bij menig willekeurig ander goed doel anders is? Het is goed dat er een spotlicht op komt te staan.

27 september 2023 om 14:53Bij veel van die goede doelen verdienen de verantwoordelijke een aardige boterham. Ik denk dat je met al die boterhammen heel wat lege magen kan vullen.

27 september 2023 om 19:51

,Je moet ook wel realistisch zijn dat een topbestuurder misschien top verdiend, maar aan de andere kant (door het netwerk) ook veel meer binnen kan halen.

27 september 2023 om 20:28

Dat kan , het kan ook zo zijn dat een topbestuurder misschien top verdiend en het allemaal leuk weet te brengen , maar dat ze uiteindelijk weinig kunnen uitrichten ondanks dat ze veel binnen halen . Waardoor het een leuk bussiness-model is

27 september 2023 om 20:32

Westend, dat kan, maar dat zou ik als donateur dan wel willen weten. Tot in detail.

In dit specifieke geval heeft de KNVB a) geen belastingvrijstelling geregeld b) 100 euro per shirt gerekend c) een veilingbedrijf ingehuurd die op zijn allerminst de marktprijs heeft gerekend.

Daar staan ze dan met hun vette netwerk.

27 september 2023 om 20:37

Bossie ik doneer alleen nog maar aan lokale initiatieven waar al het geld naar het doel gaat. In Nederland rechtstreeks naar arme mensen, in het buitenland naar kinderen die daardoor uit de kinderarbeid gehaald worden en naar school kunnen. Organistiekosten zijn minimaal, alleen wat onkosten.

Vroeger lid geweest van Foster Parents Plan. Daar bleken de brieven van je “kinderen” gewoon nep te zijn. En enorme overhead natuurlijk. Dat doe ik echt niet meer

27 september 2023 om 21:06

De knvb is geen liefdadigheidsinstelling hè, ik doel op die instellingen giro 555 enzo.

27 september 2023 om 21:33

Snap ik, ging mij om het netwerk van de KNVB bestuurders. Half Nederland krijgt een nat broekje als ze iets met voetbal mogen doen. Dan zou je denken dat de knvb gunstige voorwaarden weet te bedingen.

Wat is nieuw, een goede doelen actie maar de helft verdwijnt in zakken van geld graaiers. Wel grappig hoe hoog die spelers allemaal het van de daken schreeuwden wat ze allemaal deden maar daarna geen moment er meer naar om kijken. Beetje a la Wijnaldum ergens achter staan maar als je je eigen zakken kan vullen gewoon naar SA gaan en waar je voor staat boeit dan ineens niet meer.

Ik weet niet of ik moet lachen of huilen om zo’n bericht. Ergens is het hilarisch. Dat er in zo’n poenerige wereld als de voetballerij 150.000 euro kan worden uitgegeven aan een veiling. En dat de KNVB die shirts niet gewoon doneert.

Maar ik denk dat mijn tranen het toch winnen. Wat een droevenis, deze mensen bij elkaar.

Als je deze shirts aan een van de voetbalprogramma's geeft met de vraag of ze ze willen veilen, hadden ze het gratis gedaan en waarschijnlijk meer opgehaald. Maar dan komt er natuurlijk weer geen envelopje terug jou kant op.

Zo gaat dat altijd met zulke veilingen en zogenaamde Goede Doelen. Er blijft veel aan de strijkstok hangen. Zeker in dit geval. Bijvoorbeeld die hotelkosten, dat zal geen gemiddeld hotel met gemiddelde kamers zijn geweest en ook de diners zullen niet eenvoudig geweest zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

240 fans
Verdediger, 32 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Liverpool 12 0 1 1
2022/2023 Liverpool 32 3 3 0
2021/2022 Liverpool 34 3 3 0
2020/2021 Liverpool 5 1 1 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Late treffers van Liverpool zorgen ervoor dat beauties grote waarde hebben

Liverpool heeft op haast ongekende wijze afgerekend met Fulham: 4-3. De ploeg van manager Jürgen Klopp scoorde vier prachtige goals, waarbij de treffer van Alexis Mac Allister misschien wel het mooist...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren