Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp hakt knoop door: ‘Hij zal de komende weken alleen maar trainen’

Laatste update:

Jürgen Klopp zal Adam Lallana missen als het seizoen van Liverpool ten einde is. De verbintenis van de middenvelder loopt aan het einde van deze maand af, na een kleine contractverlenging van vier weken in verband met de coronastop. Hoewel Lallana in het restant van de Premier League zodoende nog tot de beschikking van Klopp staat, is de kans groot dat de door Leicester City begeerde middenvelder zijn laatste wedstrijd voor de landskampioen reeds heeft gespeeld.

Lallana, die al zes jaar op de loonlijst van Liverpool staat, maakte sinds de hervatting van de Premier League geen enkele keer deel uit van een wedstrijdselectie. “Het is duidelijk dat Adam de club in de zomer zal verlaten”, vertelt Klopp woensdag in gesprek met Engelse media. “Ik mis nu al alles wat met Adam te maken heeft en hij is hier gewoon nog. Adam is een buitengewone voetballer en een van de meest invloedrijke voetballers op het gebied van training quality die ik in mijn trainersloopbaan heb gehad.”

“Hij is een geweldige professional, maar dit is een moeilijke situatie en die willen we graag respecteren”, benadrukt Klopp, die een moeilijke maar tegelijkertijd ook makkelijke beslissing heeft moeten nemen. De oefenmeester en de club willen namelijk geen risico nemen met Lallana nu in de resterende vijf competitieduels van the Reds alleen nog maar de eer op het spel staat. Een blessure zit in een klein hoekje en kan zomaar een streep door een beoogde transfer zetten. “Met Adam is alles al besproken. Hij is topfit, hij traint mee en alles is in orde. Maar ja, de toekomst is de toekomst. Als we hem daadwerkelijk op het veld nodig hebben, dan kunnen we beroep op hem doen. Hij traint honderd procent.”

“In principe zal hij de komende weken alleen maar trainen, zolang hij niet op het veld nodig is. En dat is mijns inziens een niet meer dan normale situatie. Ik denk dat er veel te doen was over voetballers met aflopende contracten, of deze wel of niet moesten worden verlengd, en of de voetballers wel of niet moesten spelen. Maar dat was in het geval van Adam niet eens een gespreksonderwerp”, benadrukte de Duitse oefenmeester. “Het was meteen duidelijk dat we zijn contract zouden verlengen en dat wilde hij ook. Maar we gaan zijn toekomst of wat dan ook niet in gevaar brengen, laat dat duidelijk zijn.”

“Adam is een van mijn belangrijkste spelers sinds ik hier ben. Ik wens hem alleen maar het allerbeste in de toekomst. Hij is naar mijn mening hier al een legende, dus vanaf komend seizoen kan hij elders een legende worden.” Lallana, die in mei 32 jaar is geworden, werd in 2014 overgenomen van Southampton en de middenvelder kwam in de afgelopen zes seizoenen tot 22 doelpunten in 178 wedstrijden in het shirt van Liverpool. Voor de coronastop werd hij door Klopp meestal als invaller gebruikt.

“Hij heeft zeer belangrijke wedstrijden voor Liverpool gespeeld, maar wat hij op de trainingen heeft laten zien was echt exceptioneel”, besluit Klopp. “Als de jongelingen van Liverpool van nu ooit in de toekomst over de belangrijkste dingen in hun eerste jaren bij de club zullen vertellen, zullen ze Adam noemen, dat weet ik honderd procent zeker. Niet alleen Adam, maar onder andere. Vooral vanwege de manier waarop hij traint. Met zijn instelling is hij een voorbeeld voor iedereen.” Mocht Lallana daadwerkelijk dit seizoen niet meer in actie komen, dan was zijn invalbeurt van zes minuten tegen Bournemouth (2-1) op 7 maart de laatste keer dat hij de clubkleuren van Liverpool verdedigde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ik vind het een beetje aanstellen, bij Liverpool is Adam Lallana absoluut geen legende, daar is de club veels te groot voor. Toch vind ik t wel mooi hoe'n geweldige people's coach Klopp is, ik zou ook voor die gozer door het vuur gaan. Iedereen zegt t ook, je krijgt energie als je Melwood binnen loopt en Klopp je begroet. Hij heeft zeker z'n waarde gehad en was op zijn tijden nog een belangrijke speler, bijvoorbeeld in t europa league seizoen, maar Lallana kan zich niet met het niveau bij Liverpool meten.

8 juli 2020 om 05:43

Het zijn wel erg veel veren hè. Maar goed, hij doet dit op zich wel netjes. Met veel (overdreven veel) respect zet hij hem nog een laatste keer in de schijnwerpers. Ik vraag mij alleen af welke afscheidsspeech de terreinknecht krijgt.

8 juli 2020 om 11:08

Er zijn genoeg speler die enorm geliefd zijn bij de fans zonder dat ze veel hebben kunnen spelen, waaronder Adam. Hij was absolute basis speler voor zijn blessure en samen met Milner en Hendo de ruggengraat van de mentaliteit binnen het team. Dit zien de kijkers natuurlijk niet, maar als je je verdiept in je club kom je dit te weten. Begrijp dat je dit niet kunt weten, dus daarom breng ik het je even bij. Daarom ben ik het niet eens dat je dit 'aanstellen' noemt, want hij heeft de lof dubbel en dwars verdient en 100 bijgedragen aan de afgelopen 2 successen.

9 juli 2020 om 13:58

Ach Schop1989, ik weet eigenlijk best wel hoe belangrijk Lallana was, paar jaren terug zeker een van de belangrijkere spelers bij Liverpool, maar een legende? Leuk dat hij zo gerwaardeerd werd etc, en zeker niet vergeten wie opstond toen je nog geen salah, mane, en van dijk hadden, maar een legende ben je niet zo snel bij Liverpool, daar doe je andere te kort mee. Verder heb ik er geen probleem mee, Klopp is een geweldig goede gek

En 5 weken terug nog hele verhalen dat hij zo belangrijk was en zo blij dat hij voor deze korte periode had bij getekend. Vervolgens niks laten spelen, ook niet toen het er nog om ging.
Logisch dat die jongen had bijgetekend, de titel kwam eraan

Klopp slaat soms een beetje door...exceptioneel op trainingen... Natuurlijk heeft Lallana absoluut zijn waarde gehad voor de club,maar na zijn zware blessure moest hij achteraan aansluiten en was hij voorbij gestreefd door andere spelers. Verdint absoluut een waardig afscheid,ik hoop toch dat hij hem nog gaat laten spelen. En dan nog belangrijk kan zijn voor Leicester,dat is een mooie club voor hem en kan hij wellicht toch nog CL spelen.

Klinkt een beetje als Guardiola die over Keita sprak en toen een hypocriet genoemd werd, ook al speelde Keita flink veel meer wedstrijden dan Lallana nu. Ik vind het weinig meer dan logisch wat Klopp hier doet. Komt overeen met het ontvangen van een referentie van je ex-werkgever. Wel opmerkelijk hoeveel makkelijker mensen dergelijke trekjes van Klopp kunnen hebben. In ieder geval tot nu toe.

Eeuwig zonde van zijn blessure, want daarvoor was hij net zo beslissend als Coutinho dat was en het was een genot om hem spelers te zien doldraaien met zijn bewegingen. Hij verdient deze lof dubbel en dwars, want als vaste bankspelers zo positief blijven zoals hem dan kun je prestaties leveren zoals we in de afgelopen 3 jaar hebben gedaan. Milner is ook zo'n persoon die steeds minder gaat spelen, maar de invloed heeft van een vaste basisspeler. Dat zijn de kleine verschillen met de teams die puur op kwaliteit vertrouwen. Lallana gaat nu waarschijnlijk naar Leicester als vervanger van een waarschijnlijk vertrekkende Madison en natuurlijk een prachtige club om voor te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren