Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp: ‘De Nederlandse invloed is echt van onschatbare waarde’

Laatste update:

Liverpool bereidt zich net als een jaar geleden voor op de finale van de Champions League. Destijds werd in de eindstrijd met 3-1 verloren van Real Madrid, mede dankzij twee grote blunders van doelman Loris Karius. De Duitse doelman is inmiddels vervangen door Allison Becker, die in de halve finale tegen Barcelona erg goed voor de dag kwam. Ditmaal is Tottenham Hotspur de tegenstander in Madrid en Jürgen Klopp aast op sportieve revanche.

“We zijn er erg blij mee dat we weer een kans krijgen”, wordt Klopp dinsdag op een persconferentie geciteerd door Liverpool Echo. “We hebben wellicht meer ervaring dan Tottenham, maar ik betwijfel of dat het verschil gaat maken. We moeten gewoon net zo spelen zoals we het hele seizoen hebben gedaan. We hebben doorgaans veel rust en zelfbeheersing getoond in de belangrijke wedstrijden.”

De Duitse oefenmeester van the Reds heeft al wat geweldige elftallen getraind in zijn trainersloopbaan, maar het huidige Liverpool steekt er wat hem betreft bovenuit. “Teams met elkaar vergelijken is niet echt mijn ding, want ik heb ze allemaal even lief. Ze hebben altijd het uiterste van zichzelf gegeven. Maar dat is zeker wel het beste elftal dat ik ooit richting een finale heb mogen begeleiden.”

Collega Josep Guardiola veroverde met Manchester City de landstitel, maar kwam in de Champions League wederom niet verder dan de kwartfinale. De manager van the Citizens heeft dan ook meer op met de Premier League, iets dat Klopp enigszins bevreemd. “Dat zegt Pep alleen maar omdat hij al een poos niet meer in de finale heeft gestaan!”, stelt de keuzeheer van Liverpool met een kwinkslag. “Het is een geweldige manager en hij verdient dan ook alle lof. We wilden dolgraag kampioen worden, maar City was helaas net iets beter. Maar we krijgen gelukkig nog een kans op het winnen van een prijs.”

Klopp werkt in Liverpool met verschillende Nederlanders. De Duitser wordt geassisteerd door Pepijn Lijnders en John Achterberg neemt de keepers onder handen. Virgil van Dijk is de onbetwiste leider van de defensie en Georginio Wijnaldum is een belangrijke schakel op het middenveld. “De Nederlandse invloed op het succes in de Champions League is echt van onschatbare waarde. Virgil en Gini hebben een geweldig seizoen achter de rug, maar dat geldt zeker ook voor Pepijn en John. Daar profiteren we allemaal van. Die twee spelers kan ik niet vaak genoeg complimenten geven.”

Wie wint de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijdrage van nederlanders in de CL dit jaar was volgens mij meer dan de laatste 20 jaar bij elkaar. Het is leuk, maar ik denk nog steeds dat dit een uitzondering is en niet iets waar je op kan bouwen. Ik zie Ajax en PSV na de zomer gewoon weer met veel moeite voetballen tegen teams uit Oost-Europa waar je nooit van heb gehoord.

28 mei 2019 om 13:12

Als je als Ajax-zijnde niet enigszins profiteert van de financiele slag die je dit seizoen gemaakt hebt ben je wel heel erg verkeerd bezig. Ik verwacht echt wel dat wij voortaan beter presteren tegen dat soort onbekende clubs. Ook PSV, dat redelijk wat geld zal gaan innen deze transferperiode

28 mei 2019 om 17:44

Plus: los van het feit dat je meer geld te besteden hebt; 'grotere' spelers willen nu ook best bij Ajax spelen.

28 mei 2019 om 13:16

Ik denk precies hetzelfde. Ajax en in mindere mate PSV zullen moeten bouwen aan een heel nieuw team. Dan kan je het gewoon heel lastig krijgen tegen een stug en ingespeeld team.

28 mei 2019 om 13:19

Als Ajax de schade kan 'beperken' met het verlies van Frenkie, de Ligt en Ziyech dan zie ik Ajax tegen dat soort ploegen niet meer veel moeite hebben. Het zelfvertrouwen en de ervaring van afgelopen jaar zit dan nog steeds behoorlijk in het elftal natuurlijk.

28 mei 2019 om 18:10

Maar de druk en het verwachtingspatroon om volgend jaar weer te presteren natuurlijk ook. Maar goed, buiten dat om:

De Ligt, De Jong en Ziyech zijn zeldzame spelers voor een Nederlandse club. De reden dat clubs heel erg veel geld voor hen willen betalen zegt eigenlijk al dat ze voor Nederlandse clubs onvervangbaar zijn.

Ik denk dat het onmogelijk is om de schade te beperken, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat Ajax niets meer gaat presteren het aankomende seizoen. Echter denk ik niet dat je in een lastige poule een dermate goed elftal hebt dat je weer bij de eerste twee eindigt. Maar goed, dat is mijn voorspelling.

28 mei 2019 om 13:29

Nou Nederlanders hebben wel vaker een bijdrage geleverd de laatste 20 jaar. Robben met Bayern 2x finale CL en 2x gescoord in finale volgens mij. Sneijder met Inter in 2010. Daarvoor nog bergkamp in de finale in 2006. Tussen 2000 en 2010 hadden we veel spelers in de wereldtop. Maar de laatste 10 jaar is het wel wat minder idd. Maar misschien komt dat wel weer met de nieuwe generatie.

28 mei 2019 om 13:43

Bergkamp had dat jaar nou niet echt het grootste aandeel als ik me niet vergis. Werd zelfs de hele wedstrijd op de bank gehouden in de finale.

28 mei 2019 om 13:56

En ene Seedorf bij Milan. Of wat te denken aan Rijkaard als coach bij Barca.

28 mei 2019 om 13:33

Klopt maar ik zie wel dat team gelijk ajax en psv dieper in hun buidel gaan tasten om toch de goede spelers aan te trekken. Dat is op zich wel positief want aan al dat geld op de bank heb je als voetballiefhebber weinig aan.

Geweldige trainer, Leuke supporters, mooie club, goede voetballers. Kortom.. Ik gun het Liverpool, zo graag dat ze de CL pakken.

Hij scoort weer punten bij me

Laten we toch met z'n allen hopen dat Liverpool die finale wint. Dat hebben ze met dit team en na zo'n goed seizoen toch meer verdiend dan Tottenham Hotspur in mijn ogen.

28 mei 2019 om 15:30

Nou nee, heb helemaal niets met Liverpool en Klopp vind ik qua media optreden nog erger dan Guardiola en Mourinho bij elkaar, dan heb ik het nog niet eens over zijn optreden langs de lijn, of dat gezeur over de scheidsrechter, daarmee lijkt Wenger over scheidsrechters een positivo.

28 mei 2019 om 15:31

Net als Guardiola een geweldige trainer hoor, laat daar geen misverstand over bestaan

28 mei 2019 om 15:36

Naaa ik herken een Klopp juist niet in de door jou genoemde eigenschappen.

28 mei 2019 om 20:20

Idd,in zijn eerste jaar kan ik in de argumenten meegaan,maar Klopp is redelijk rustig geworden.
Af en toe een uitbarsting moet kunnen,vind ik (binnen het redelijke)
Als je zo'n Sarri bijvoorbeeld ziet en laatst weer die trainer van Valencia,tja...er staat hier en daar toch een hoop druk op.
Ik vind dat Klopp zich op dat vlak enorm heeft verbeterd.

De euforie rond Wijnaldum vind ik best overdreven. Hij was bijna (volledig terecht) zijn basisplaats kwijt door dat nonchalant, niet toevoegende spel van hem op het middenveld. Ik vind het nog steeds raar dat die jongen altijd als een jeugdspeler gepusht moet worden voor dat hij de tempo omhoog gooit en echt gaat voetballen.

28 mei 2019 om 13:21

Vertel mij dan maar even wanneer die bijna zijn basisplaats kwijt was? Voor mijn idee alleen wegens blessures en oververmoeidheid.

28 mei 2019 om 13:29

Volgens mij was hij tegen de wedstrijd Liverpool - Barcelona zijn plekje bijna kwijt.

28 mei 2019 om 13:39

Voor mijn weten is hij vaste basisspeler en erg gewaardeerd door klopp. Hij speelde op een moment wel iets minder maar dat kwam door oververmoeidheid.

28 mei 2019 om 14:10

Dan denk je dat verkeerd. Wijnaldum speelt al het hele seizoen en werd er vrijwel altijd buiten gelaten omdat hij last had van een blessure of gewoon vermoeid was.

28 mei 2019 om 15:11

Wijnaldum speelde uit tegen barca een drama wedstrijd omdat hij opeens in de spits geplaatst werd. Daar heeft ie niks te zoeken.

De wedstrijd daarna begon hij idd op de bank, of dat met zn slechte spel te maken had weet ik niet, maar dat zou raar zijn.
gelukkig voor hem viel hij vrij aardig in...

In ieder geval..kijk hoeveel hij gespeeld heeft.
Is dus gewoon een basisspeler bij dit liverpool.

28 mei 2019 om 20:23

In die tijd had hij een rugblessure die voor twijfel zorgde bij Klopp of hij hem wel of niet moest opstellen.
Wijnaldum is onomstreden bij Klopp!
Hij heeft echter veel klasbakken tot zijn beschikking op het middenveld,dus een keer overslaan is geen probleem,dit zijn de roulatiemogelijkheden die hij dit jaar wel heeft in tegenstelling tot vorig seizoen.

28 mei 2019 om 18:13

Hij is sinds de "wederopstanding" van Liverpool in de top wel aanzienlijk beter gaan spelen, zowel bij Liverpool als bij Oranje. Verder is het mij opgevallen dat Wijnaldum wellicht niet veel scoort voor een aanvallende middenvelder, maar als hij scoort zijn ze vaak erg belangrijk.

Liverpool moet 'm gewoon winnen want als de spurs 'm winnen is dit hele cl seizoen ongeloofwaardig....
Door psv naar de ko fase, door een handsbal en een offside van 1 mm naar de halve finale en daarna door echt ontiegelijk veel geluk plus een belachelijke blessuretijd van 5 minuten naar de finale.... Come on Liverpool

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren