Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp dankbaar: ‘Hij is ervan overtuigd dat hij thuishoort bij Barcelona’

Laatste update:

Zaterdagavond kwam er eindelijk een einde aan de transfersoap rondom Philippe Coutinho. De Braziliaanse middenvelder maakt per direct de overstap van Liverpool naar Barcelona, dat naar verluidt maximaal 160 miljoen euro neertelt voor zijn komst. Bij de Engelse grootmacht heeft men bij monde van manager Jürgen Klopp gelaten doch dankbaar gereageerd op het vertrek van de sterspeler.

De Duitse oefenmeester laat in een statement op de officiële website van Liverpool weten dat Coutinho simpelweg niet langer houdbaar was. "Het is geen geheim dat hij vanaf het eerste moment dat Barcelona belangstelling toonde, in juli, zijn zinnen had gezet op deze transfer. Philippe heeft mij, de eigenaren van de club en zelfs zijn teamgenoten laten weten dat hij deze stap per se wilde maken", aldus Klopp.

"Ondanks dat zijn we er afgelopen zomer in geslaagd hem behouden voor de club, in de hoop dat we hem konden overtuigen van een langer verblijf", vervolgt hij. "Ik kan de supporters van Liverpool vertellen dat we er alles aan gedaan hebben hem ervan te overtuigen dat een verblijf bij Liverpool minstens zo aantrekkelijk is als een transfer naar Spanje. Hij is er echter van overtuigd dat hij thuishoort bij Barcelona. Het is zijn droom en we kunnen hem niet op andere gedachten brengen."

Klopp benadrukt dat men bij Liverpool dankbaar is voor hetgeen Coutinho heeft betekend voor de club. Sinds zijn komst in de winter van 2013 van Internazionale was hij in 201 officiële wedstrijden goed voor 54 doelpunten en 46 assists. "Hij is altijd hard blijven werken voor de club en bleef goed spelen, ondanks het feit dat het hem in de zomer niet lukte ons te overtuigen hem te laten gaan. Die mate van professionaliteit zegt veel over hem."

Eindigt Liverpool dit seizoen in de top vier in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat Liverpool een vleugelaanvaller als vervanger haalt. Kunnen de Ox en Lallana als creatieve middenvelder spelen. Persoonlijk zou ik Insigne het liefst zien komen!

6 januari 2018 om 20:29

Mahrez of lemar moet je halen, mahrez is in bloedvorm en kost rond de 50 miljoen.

6 januari 2018 om 20:32

Lemar zou ik ook een hele goede vinden voor op de linkerflank. Mahrez is ook zeker goed maar die speelt het liefst op rechts net als Salah

6 januari 2018 om 20:54

Lemar of Draxler lijken me de beste opties. Liverpool is gewoon dom geweest door Lemar niet afgelopen zomer in juni te kopen. Toen had het Lemar kunnen krijgen voor 50m. Nu kost hij 120m. Ongelofelijk zonde, want Lemar is naar mijn mening een potentiele goude bal winnaar. Mahrez vind ik maar overschat en kan het toekomstige Liverpool niveau niet na streven.

6 januari 2018 om 20:56

Mahrez is daarnaast al 26 jaar. Niet iemand die lang mee gaat dus en kost 50m. Gewoon veel te veel voor een beperkte speler. Lemar is potentieel gewoon veel beter.

6 januari 2018 om 21:08

26 jaar tegenwoordig al oud haha? Mahrez is juist erg technisch en heeft zich al bewezen in de BPL, denk dat een Lemar beperkter is!

6 januari 2018 om 21:10

Is 26 het nieuwe 31? Iemand van 26 kan nog zeker 5 a 6 jaar mee. Coutinho is zelf maar een jaartje jonger, dus die kunnen we ook al bijna afschrijven?

6 januari 2018 om 22:39

Daar zeg je me wel wat. Draxler heerlijke speler, speelt niet super veel meer bij Psg, denk dat PSG hem ook wel laat gaan. Dus Liverpool zou hem echt moeten halen en is een perfecte vervanger voor Coutinho op links.

Maar Lemar is natuurlijk het beste en nog jong, alleen gaat zeker veel kosten inderdaad. Mahrez ben ik ook wel fan van, alleen blijft hij constant genoeg is de vraag. Wat betreft zijn leeftijd kan hij nog makkelijk vele jaren mee hoor.

7 januari 2018 om 02:05

Hoe kun je Mahrez, notabene een van de beste voetballers van 2016, nu een beperkte voetballer noemen? Ik kan je weinig serieus nemen als je dat soort onzin durft te verkondigen eerlijk gezegd.

6 januari 2018 om 22:51

Lees net op verschillende sites dat liverpool £49 mil gaat betalen voor Mahrez. Maar kan niet geloven dat liverpool de vervanger ze snel alweer binnen heeft.

7 januari 2018 om 02:24

Hoezo Liverpool wist wel langer dan vandaag dat Coutinho niet te houden was dus heeft zich al lang en breed kunnen/moeten voorbereiden.

Prachtige reactie van klopp, geweldige trainer en een geweldige club dat liverpool. Goed inkopen en je kan coutinho vervangen, jammer dat hij niet eerder kwam maar dat was wel te begrijpen. Had wel verwacht dat hij het seizoen zou afmaken, tot mijn grote spijt zat er zoveel gezeik aan verbonden wat mij toch wel pijn doet. Dat brengt barca wel in slecht dag licht en dat was niet nodig helaas. Klasse LFC

Voor 2 partijen is dit op dit moment een gunstige transfer dat is voor Barca en Coutinho zelf. Barca kan Coutinho in de loop van het seizoen tijd geven om aan het systeem te wennen.
Liverpool is de grote verliezer in dit hele verhaal. Spelen nog voor zo veel zoals het behalen van de 2e tot 4e plek en om het ver te schoppen in de CL (FA cup laat ik buiten beschouwing).
Maar goed, dit wordt wel de grootste uitdaging van Klopp om dit gemis op te vangen (niet te vervangen want dat kan niet)

6 januari 2018 om 20:51

160 miljoen op je bankrekening en toch jezelf een verliezer noemen. Die vlieger gaat voor mij niet op. Er is teveel talent om het verlies niet op te kunnen vangen. Het is en blijft een teamsport. Mijne inziens is Liverpool er nu al per saldo op vooruit gegaan. Met van dijk erbij zal de verdediging de nodige impuls krijgen. In de volgende transferperiode kan er weer wat creativiteit bijkomen voor een aanzienlijk kleiner aankoopbedrag.

6 januari 2018 om 21:39

Liverpool is dit seizoen meer gebaat bij een goede CL run en een plek bij de 1e 4. Het geld hadden we van de zomer ook wel gekregen als Coutinho was gebleven.

6 januari 2018 om 21:47

Een plek bij de eerste vier is nog steeds realistisch. Hetzelfde geldt voor de Champions League. Dat zijn vertrek een sportieve aderlating en slecht getimed is ben ik het zeker mee eens.

6 januari 2018 om 21:56

Het is vooral balen dat Liverpool, Lemar niet had gekocht afgelopen zomer.... Afgelopen zomer kon Liverpool Lemar kopen voor 45m. Nu ben je 100m aan hem kwijt. 55m verlies. Daarnaast zul je Lemar ook nog eens pas in juli aanstaande zomer krijgen, maar vooral om het feit dat Liverpool nu 2x zoveel zal moeten betalen voor Lemar is gewoon ongelofelijk pijnlijk....

9 januari 2018 om 17:40

Ze staan in de competitie 18 punten achter op city en ze hebben net hun beste speler verkocht. Als je al denkt dat Liverpool m gaat winnen wat gaat city dan wel niet doen?

Mooie transfer, ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor Dembele. Vind dat die aankoop een jaar te vroeg is gedaan door Barcelona. Ziet er nog onwennig uit en gaat t nu nog lastiger krijgen om een basisplek te bemachtigen. Dure wisselspeler..

6 januari 2018 om 20:46

Wat? Wie onwennig dembele? Die heeft net weer kwartier mee gedaan na zn blussure van een aantal maanden..? Hoe kan je nu al beoordelen of hij het laatig gaat krijgen?

6 januari 2018 om 20:55

Vind em aan de bal wat onwennig ogen. Ook op de trainingsbeelden op youtube. Denk dat Coutinho op linksbuiten zal spelen of als linkermiddenvelder als Valverde 4 4 2 blijft spelen. Middenveld lijkt prima te staan met Rakitic die in vorm lijkt te geraken. Coutinho op Iniesta's positie zal kunnen, al is Iniesta daar nog te goed voor en speelt Coutinho daarvoor met te veel risico.

6 januari 2018 om 20:50

Begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Coutinho zal op het middenveld staan en Dembele op de linkervleugel.

6 januari 2018 om 20:57

En waar zal Iniesta staan? Middenveld met Coutinho Busquets en Iniesta lijkt me te aanvallend. Denk dat een 4 2 3 1 de enigste mogelijkheid is voor Dembele voor een basisplek. Met Busquets/Rakitic als controleurs en Messi daarvoor.

9 januari 2018 om 17:41

Iniesta speelt niet alles meer. Iniesta CL en tegen real en atletico, coutinho de competitie potjes

Coutinho heeft zich sinds de vroegste interesse van Barcelona zeer kinderlijk gedragen, waarvoor alles behalve respect, zou ik zeggen. Ik wens hem bij zijn nieuwe club dan ook verschrikkelijke, niet te verzachten jeuk aan de scheen toe.

6 januari 2018 om 20:42

Heeft zich in t veld in ieder geval voorbeeldig gedragen met veel inzet. Dat je dit iemand toewenst wauw haha..

Een volwassen reactie van Klopp. Een prima trainer, met een realistische kijk op zaken. Als het inderdaad Coutinho zijn droomclub is, dan is het begrijpelijk dat hij daar naar toe wil. Ik vind de manier waarop Barcelona en Coutinho de transfer op hebben willen dringen echter nier zo chique als de reactie van Klopp. Kom er eerst eens uit met de club en ga het hoofd van een speler niet gek maken voordat een overeenkomst tot het benaderen van een speler is bereikt. Ik hoop dat Barcelona dit in de toekomst wat beter aanpakt. Misschien dat de bedragen dan ook wat minder ridicuul worden. Ondanks dat ik een fan ben van de club, van deze handelswijze ben ik dat absoluut niet.

6 januari 2018 om 20:54

Het ontbreken van een transferclausule maakt het wat moeilijk om te onderhandelen. Houdt de club de poot stijf, dan zit er niets anders op dan de voetballer bewegen om tot resultaat te komen.

6 januari 2018 om 21:01

De speler tekent toch met het volle verstand een contract en wordt daar toch ook rijkelijk voor beloond? Als een club dan niet mee wil werken is het hun goed recht. Als clubs dat anders willen, dan moeten ze met de betreffende bonden en clubs bij elkaar gaan zitten en andere spelregels afspreken, binnen de grenzen van de wet. Dat is mijn mening tenminste.

6 januari 2018 om 21:23

En clubs vangen vanwege dat vette contract ook een hogere transfersom. Het is allemaal een spel.

Hoop dat Liverpool snel een adequate vervanger weet te strikken, want Liverpool is met de komst van v dijk toch wel een stuk interessanter geworden voor de gemiddelde Nederlandse voetbalfan. Lemar zou natuurlijk mooi zijn hoop alleen wel dat dit voor max. 100 miljoen is, zodat er nog wat geld overblijft voor andere versterkingen.

6 januari 2018 om 21:18

Als Liverpool vorig jaar rond juli Lmar had gekocht, kon het hem kopen voor 45m. Ongelofelijk balen dat Liverpool niet toen al had toegeslagen... Dan het het nu nog 100m over voor versterkingen.....

6 januari 2018 om 21:40

Liverpool kan niet alles tegelijk. Vorig jaar juli waren we vol op bezig met van Dijk, Keita en Salah. Lemar kwam pas in beeld na dat Barcelona zich had gemeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren