Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KKD-clubs kloppen bij KNVB aan om uitstel eerste speelronde in 2022

Laatste update:

De eerste speelronde na de winterstop in de Keuken Kampioen Divisie wordt mogelijk verplaatst. Bij de wedstrijden van 7 tot en met 10 januari zijn vanwege de coronamaatregelen geen toeschouwers welkom. Vandaar dat de Eerste Divisie op initiatief van de clubs in het gesprek met de KNVB gaat om deze duels later in het jaar in te halen.

De clubs willen de eerste speelronde na de winterstop uitstellen in de wetenschap dat de huidige lockdownmaatregelen van het kabinet tot 14 januari lopen. Zij hopen dat er op deze manier alsnog publiek welkom is bij de duels in de Keuken Kampioen Divisie. “We willen het liefste publiek ontvangen bij onze wedstrijden”, zegt algemeen directeur Pieter de Waard van Telstar dinsdag in een reactie tegen het ANP.

“Als er een mogelijkheid in het schema is om wedstrijden op te schuiven en daarmee de kans te vergroten dat er publiek welkom is, dan hebben we dat graag”, vervolgt De Waard. De KNVB bevestigt dinsdag dat op verzoek van de clubs gepraat wordt over uitstel van de eerste speelronde van 2022 in de eerste divisie.

Maandagavond werden in de Keuken Kampioen Divisie de laatste duels voor de winterstop afgewerkt. Na twintig speelrondes gaat FC Volendam aan kop met 45 punten, 3 punten meer dan Excelsior. In de Eredivisie wordt deze week nog wel een midweekse speelronde afgewerkt. De eredivisie wordt hervat op 14 januari.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse! Dan maar niet voetballen, samen in opstand komen. Doorgaan en met de maatregelen mee is voor sommige clubs helaas uitstel van executie. Als 1 blok beslissingen nemen, hoe kl*te het ook allemaal is, dadelijk vallen er 6 clubs om, dat is voor niemand wenselijk.

21 december 2021 om 14:12

In opstand tegen wat precies? Als het in opstand tegen het Corona-virus is en het is effectief dan doe ik gelijk mee, wel op afstand natuurlijk. Maar ik vermoed dat jij iets anders bedoeld.

21 december 2021 om 14:33

Als dat zo is zullen heel veel supporters niet zo snel meer een seizoenkaart aanschaffen als ze weten dat ze toch maar steeds 4 wedstrijden kunnen gaan.

De financiële schade zal enorm zijn. Het blijft raar dat bijvoorbeeld de sociale werkplaatsen wel open blijven waar de zwakste mensen van heel Nederland werken maar winkels en stadions waar geen besmettingen hebben plaatsgevonden Die moeten dicht

21 december 2021 om 14:46

In opstand komen op een degelijke manier laten zien dat het pappen-en-nat-houden beleid ons "als clubs" de kop gaat kosten. Dus gewoon allemaal de neuzen dezelfde kant op en een statement maken.

21 december 2021 om 14:49

Wat ik bijzonder vind is dat iedere sector roept dat het niet aan hen ligt en dat hun geen extra besmettingen veroorzaken, maar dat er toch duizenden besmettingen per dag zijn. Iedereen denkt net ff iets te veel aan zichzelf.

Maar nu dwalen we weer een eind van het onderwerp af.

21 december 2021 om 14:52

@deenb: De verhalen dat de regering de verkeerde maatregelen neemt ken ik nou wel. Maar ik heb nog niemand gehoord die een (serieus) beter voorstel heeft.

En dat gezeur over perspectief, ik snap het wel. Maar wie weet welke mutaties we over 3 maanden hebben en hoe het er dan voor staat met het Corona-virus? Ik denk dat niemand het weet, dus hoe kunnen ze nu zeggen welke maatregelen we over 3 maanden hebben?

21 december 2021 om 14:54

Dan moeten ze met bewijs komen. Volgens mij heeft de KNVB duidelijk bewijs gevraagd aan de GGD En RIVM en ze kunnen het dus aantonen dat er geen besmettingen hebben plaatsgevonden in stadions.

Nogmaals mijn vraag waarom sociale werkplaatsen open laten waar mensen wegens hun ziekte vaak hun pensioen niet eens halen En buiten dat 1.5 niet te hanteren is maar wel stadions sluiten waar meer controle is?

21 december 2021 om 15:02

Want mensen in het stadion komen nergens anders? Dit kun je alleen aantonen als mensen daadwerkelijk nergens anders komen. Als er maar 1 in het stadion naar bijvoorbeeld een kroeg gaat waar hij het corona virus wel heeft opgelopen dan kan hij nog steeds in het stadion mensen besmetten. En ga dan maar eens achter halen dat het niet aan het publiek in het stadion ligt.

En de kroeg was hier een voorbeeld, dus ik zeg niet dat je in de kroeg wel besmet raakt.

21 december 2021 om 19:43

Vaccins vrijmaken voor de zwakkere die hem willen en de boel open gooien zonder schending van de mensenrechten (QR-code/kovidpas). Het virus blijft muteren dus we moeten een lange termijn plan hebben (zoals o.a. IC capiciteit verhogen en meer plaatsten voor de opleiding tot verpleegkunde beschikbaar te stellen). Zoals het er nu uit ziet is omigron een zegen omdat het weinig klachten geeft

21 december 2021 om 19:44

Kovidpas en omigron?

21 december 2021 om 14:51

En wat als het de overheid niet zoveel uitmaakt dat de voetbal sector ‘in opstand’ komt? Niet verder spelen en dan ook nog eens de tv-gelden mislopen?

21 december 2021 om 15:16

@deenb: Opstand? Ze vragen om uitstel. Als de KNVB zou weigeren, gaan ze gewoon spelen hoor. Waar lees jij een opstand?

21 december 2021 om 15:36

@4everajax

Maar uitstel voor wat willen de KKD clubs?
Die paar supporters die op vrijdag in de kou daar zitten

Nee snap voor de KKD erg lastig. Weinig geld, weinig TV geld. Die gaan anders straks omvallen.

Leuk initiatief, maar op 14 januari gaat de voetballerij echt niet zomaar open. Uit ervaring weten we dat we dan eerder kunnen denken aan maart, april of mei.

21 december 2021 om 14:05

Helemaal mee eens. Ik snap de wanhoop van de clubs wel uiteraard maar ja.

21 december 2021 om 15:40

Dat was ook mijn eerste reactie, toen ik er echter iets langer over nadacht klopt het natuurlijk wel dat wanneer de wedstrijden van begin januari pas in maart/april worden ingehaald, er waarschijnlijk wel publiek bij kan zijn



“als er een mogelijkheid in het schema is om wedstrijden op te schuiven en daarmee de kans te vergroten dat er publiek welkom is, dan hebben we dat graag”, vervolgt De Waard. De KNVB bevestigt dinsdag dat op verzoek van de clubs gepraat wordt over uitstel van de eerste speelronde van 2022 in de eerste divisie.

Dit lijkt mij alleen relevant als je aan het eind van het seizoen deze speelronde wilt inhalen ipv alleen verzetten. Heb een donkerbruin vermoeden dat de huidige situatie met het huidige booster tempo gewoon verlengt gaat worden, hoop het niet natuurlijk maar is een beetje optimistisch om er vanuit te gaan dat publiek vanaf de 14de wel weer toegestaan gaat worden (zeker gezien er tegen een 2G of 2G regeling is gestemd).

21 december 2021 om 14:16

Het erbij aanplakken van die wedstrijden aan het eind van het seizoen zal ook niet heel makkelijk worden. Er staat volgend jaar een bomvol kalenderjaar te wachten met een WK in de winter. Zal voor de KKD misschien niet zoveel gevolgen hebben, gezien het geringe aantal internationals, maar of de KNVB zin heeft om een precedent te creëeren voor de ED om een zelfde verzoek te doen, dat waag ik te betwijfelen.

21 december 2021 om 16:18

Nee, precies. Dat zie ik ook niet zo snel gebeuren, een beetje een kansloze missie met 0 kans van slagen.

Kansloze lobby, de komende maanden hoeven we echt geen supporters in het stadion te verwachten. Gewoon door voetballen, de competitie moet gewoon zo snel mogelijk uitgespeeld worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren