Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft schrikt van Nijhuis: ‘Ik zag Bas liggen. Toen dacht ik al: dit gaat fout’

Laatste update:

Wim Kieft is geschrokken van het optreden van arbiter Bas Nijhuis, zo laat hij weten in het programma Veronica Offside. Afgelopen weekend was de leidsman de verantwoordelijke videoscheidsrechter bij het duel tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam (1-1) en greep hij niet in na een ogenschijnlijk eenvoudig gegeven penalty. Kieft denkt dat fluiten al jaren niet meer het belangrijkste vak is voor Nijhuis.

Afgelopen zaterdag kende arbiter Alex Bos bij een 1-0 stand geen strafschop toe aan Sparta na een vermeende overtreding van Reuven Niemeijer. VAR Nijhuis riep Bos echter naar het scherm, waarna de bal alsnog op de stip kwam te liggen. Joshua Kitolano benutte de buitenkans en schoot zijn ploeg naar 1-1. Volledig onterecht, oordeelde onder meer een boze RKC-doelman Etienne Vaessen al en nu geeft ook Kieft aan totaal verrast te zijn.

“Hij staat er bekend om dat hij als scheidsrechter niet fluit, en hij heeft zelfs het record in handen dat hij in 45 minuten niet op zijn fluit blaast. Nu was hij VAR. Echt een belachelijke beslissing”, vertelt Kieft maandagavond.

“Kijk, het hoogtepunt was dat ik met Bas Nijhuis een keer op pad moest om wat bij te verdienen. Dat was drie of vier jaar geleden. Na afloop willen mensen met je op de foto. Toen zag ik Bas tussen twee vrouwen liggen. De grote Bas Nijhuis.”

“Vanaf dat moment had ik wel echt het idee dat het de verkeerde kant op zou gaan. Hij gaat er nu zelf in geloven, dacht ik toen. Fluiten doet hij er tegenwoordig maar gewoon bij. Hij heeft filmpjes op Instagram, hij zingt, hij is radioman. Dat fluiten doet hij voor erbij”, aldus de analyticus.

Ook amateurscheidsrechter Danny Koevermans, eveneens aanwezig in het programma, begrijpt werkelijk niets van het besluit van Nijhuis. “Belachelijke beslissing. Absoluut.”

“Ik snap er helemaal niets van. Net als Wim Kieft zegt: hij laat alles doorspelen. Ik snap niet wat er gebeurd is in zijn hoofd. Deze wedstrijd ging er wel iets mis bij hem”, besluit Koevermans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Bas Nijhuis show. Nooit van gehoord???

29 januari 2024 om 22:15

Wel de Roelof Luinge show... én Dick Jol weet de uitslag al...

Ach tis altijd een btje hetzelfde. You love him or hate him, Kieft zit in het tweede kamp (volgens mij nooit fan van Nijhuis geweest). Ik wat meer in het eerste, ik houd wel van doorvoetballen.

29 januari 2024 om 21:32

Het soms wat te vaak doorvoetballen is het probleem niet. Het probleem is dat Nijhuis gewoon een pipo is die op het veld staat om lekker speciaal te doen, "kijk mij eens anders zijn". Hij zet zichzelf in de spotlights zowel op als buiten het veld, daar waar je als scheidsrechter nou juist niet zou moeten opvallen. Een man die iets teveel geniet van zijn eigen spiegelbeeld

Tekst klopt toch niet? Nijhuis haalde Bos zelf naar de kant om te gaan kijken; Bos liet in eerste instantie gewoon doorspelen.

Het kan bijna niet anders dan dat Alex Bos ooit als VAR, Nijhuis heeft overruled...daar houdt Bas niet van..dat iemand zo maar ongevraagd de Bas Nijhuis show komt verstoren...die VAR die hem vorige week bij Ajax-RKC voor die lullige handsbal naar de kant haalde krijgt de rekening ook nog wel van Bas

Nijhuis dient zo onderhand gewoon ontslagen te worden door de KNVB. Misbruikt het scheidsrechtersvak voor schaamteloze zelfpromotie in allerlei talkshows. Je kan hem als spreker zelfs al inhuren voor duizenden euro's tegenwoordig. Een boek of documentaireserie zal er ook nog wel aankomen in de volgende paar jaar.

Het is werkelijk aanfluiting. Met afstand de slechtste arbiter van Nederland. Loopt een beetje zijn eigen regels te maken om er 's avonds om negen uur leuk over te doen op nationale televisie.

Deze man is een schande voor het vak.

Basje is al jaren Nederlands beste scheids, wat hij er nevenbij ook doet. Hij is echt een personality en dat is wat nodig is...je hebt niks aan die kontekruipers of likkers die precies fluiten zoals die corrupte kinder club, de knvb het wilt. En wat de wedstrijd tussen Sparta en rkc aangaat...dat was 100% de scheids zijn schuld en niet Basje als var. De scheids is eindverantwoordelijk en had kunnen zeggen dat hij het geen elfmeter waardig vond. Je mág de var overrulen hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren