Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kevin De Bruyne speelt nog lange tijd zonder gevoel in het gezicht

Laatste update:

Het herstel van Kevin De Bruyne kan nog zes maanden in beslag gaan nemen. Na de gewonnen wedstrijd tegen Denemarken (1-2) klaagde de creatieve middenvelder over een ‘verdoofd gevoel’ in zijn gezicht. “Maar het is niet zo dat het mij hindert in mijn spel”, geeft hij te kennen voor de camera van Sporza.

“Eigenlijk voel ik amper nog iets”, reageert De Bruyne desgevraagd over zijn fysieke gesteldheid. “Ik heb aan de linkerkant van mijn gezicht gewoon geen gevoel. Het is eigenlijk net alsof je bij de tandarts bent geweest, omdat die zenuw erg aangetast is. De dokter heeft gezegd dat dit gevoel nog wel zes maanden kan aanhouden. Maar ik kan spelen, en dat is het belangrijkste.”

De spelmaker van City verliet vroegtijdig het veld in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea. Hij moest de strijd na een uur staken na een harde botsing met verdediger Antonio Rüdiger. Laatstgenoemde droeg een masker en kon zonder problemen verder spelen, maar voor De Bruyne zat de wedstrijd erop. In tranen verliet hij het veld bij een 0-1 achterstand en hij kon bovendien de wedstrijd niet afkijken op de tribune. In de slotfase werd hij naar binnen gehaald voor om behandeld te worden aan, zo bleek later, een gebroken neus en oogkas.

Door de blessure moest de middenvelder het eerste groepsduel met Rusland aan zich voorbij laten gaan, maar tegen Denemarken kon De Bruyne rekenen op een invalbeurt. Hij speelde de volledige tweede helft mee en speelde met een treffer en een assist een cruciale rol bij de zege op de Denen. “Het is vervelend, maar ik raak eraan gewend”, vervolgt De Bruyne. “Maar het is niet zo dat het mij hindert in mijn spel. Ook de angst om een kopduel aan te gaan wordt steeds minder. Als ik in het veld sta, denk ik eigenlijk helemaal niet meer aan de blessure. Dat is een goed teken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja spelen is inderdaad belangrijker dan gevoel in je gezicht…

19 juni 2021 om 17:49

In zijn geval wel aangezien het zijn werk is, als jij 6 maanden een verdoofd gevoel in je gezicht hebt ga je toch ook gewoon werken?

19 juni 2021 om 17:49

Voor hem wel, als het gevoel langzaam terug komt is een EK meespelen natuurlijk erg belangrijk voor een voetballer. Is niet levensbedreigend haha

Dat is erg spijtig voor hem, maar vooral ook voor ons, nu moeten we al die sprankelende gezichtsexpressies missen die hij normaal gesproken tentoonstelt

Ik blijf erbij dat de Bruyne bewust uit de wedstrijd getrapt is tegen Chelsea.

19 juni 2021 om 17:57

Hij wilde hem er nu niet bewust uit trappen denk ik. Hij wilde hem wel gewoon bewust raken maar dat is nog iets anders.

19 juni 2021 om 19:51

Inderdaad dat vond ik nu ook want niet normaal hoe hij is opgevangen.

Daarom lachte hij dus niet bij zijn goal...

20 juni 2021 om 02:26

Lag meer aan het feit dat hij niet uitbundig wilde juichen in verband met respect richting Eriksen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren