Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kersverse clubeigenaar Villa geeft duidelijkheid over toekomst als speler

Laatste update:

David Villa is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. Zijn club Vissel Kobe maakt via de officiële kanalen bekend dat de 37-jarige Spanjaard een punt achter zijn actieve carrière gaat zetten. Het bericht van de Japanse club volgt op het nieuws dat Villa mede-eigenaar zal worden van het nog op te richten Queensboro FC in de Verenigde Staten.

In een YouTube-video maakte Villa dinsdag bekend dat hij mede-eigenaar wordt van Queensboro, dat vanaf 2021 instroomt in de Amerikaanse voetbalpiramide. "Ik weet hoe speciaal Queens is", verwees Villa naar de wijk in New York waar het stadion wordt gebouwd. "Ik houd van de cultuur, het eten, de mensen en hun passie voor het leven en voetbal. Een betere locatie voor een nieuwe plek voor voetbal kan ik me niet bedenken." Queensboro begint in 2021 in de USL Championship, het tweede niveau in de Verenigde Staten.

Het was op dat moment nog een vraagteken wat het zou betekenen voor de toekomst van Villa als speler, daar hij tot het einde van het kalenderjaar nog een contract had bij Vissel Kobe. Via een persconferentie en een bericht op de officiële kanalen heeft de Japanse club nu bekendgemaakt dat el Guaje een punt achter zijn loopbaan zet. De topscorer aller tijden van de Spaanse nationale ploeg speelt nog vier wedstrijden met Vissel Kobe, waaronder de finale van de Emperor’s Cup tegen Shimizu S-Pulse. In de J-League bezet de werkgever van Villa de tiende plaats.

Vissel Kobe vormde voor Villa de laatste halte in een imposante carrière. De 98-voudig Spaans international werd opgeleid door Sporting de Gijón en speelde vervolgens voor Real Zaragoza, Valencia, Barcelona, Atlético Madrid, New York City, Melbourne City en Vissel Kobe. Villa beleefde zijn grootste successen bij Barcelona, waarmee hij in 2011 de Champions League veroverde. De aanvaller was ook als international behoorlijk succesvol, want in 2008 werd hij Europees kampioen en twee jaar later was de wereldtitel een prooi voor Spanje.

Logisch besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

David Villa wat was dit toch een geniale spits, goaltjesdief pur sang. Levende legende, geweldig gedaan bij Barcelona nooit helemaal op waarde geschat en door een achterdeur naar Atletico vertrokken. Heeft letterlijk alles gewonnen wat er te winnen valt als prof voetballer. Verdient meer erkenning! Voor de enthousiaste Villa fans onder ons bekijk zijn goal maar eens terug tegen Real Madrid op 16 augustus 2011, geweldig!

13 november 2019 om 10:33

En zo gauw als hij voor een geplaatst schot aanlegde in Fifa wist je ook direct dat t raak was

Blijf het apart vinden, "instromen in het tweede niveau". Alsof je in Nederland een helemaal nieuwe club begint, die begint in de kkd.

13 november 2019 om 09:00

Moest ik op gelijk aan denken 🤣

13 november 2019 om 09:09

Dat is inderdaad ook precies hoe het gaat eigenlijk, ja. Haha. En je zou je er nog over verbazen hoe snel de fanbase kan gaan groeien van zo'n nieuwe club, omdat die sport dan vertegenwoordigd is in de betreffende stad of in dit geval stadsdeel.

13 november 2019 om 09:20

Is ook gek, maar niet onlogisch. In de MLS mogen (tot op heden) maar 29 clubs spelen. Dat zijn er momenteel 24, waar in Maart 2020 Austin FC, Inter Miami en Nashville FC zich zullen toevoegen aan de MLS. Deze clubs begonnen ook op het 2e niveau en soms zelfs lager. Wanneer de MLS vervolgens besluit uit te breiden, mogen clubs zich aanmelden en wordt er gekeken of die club goed genoeg in de MLS past. De laatste twee clubs die worden toegevoegd aan de MLS zijn Sacramento Republic FC en Louisville in Maart 2021. Dit brengt het aantal dus op 29 clubs in 2021. Nu hebben ze aangekondigd er graag 30 te hebben al vrees ik dat Queensboro niet zoveel kans zou maken.

13 november 2019 om 10:50

En hoe zit het met die club van Beckham? DIe had toch ook een eigen club? IS dat inmiddels al gaande of?

13 november 2019 om 11:08

Dat is Inter Miami

Mij idool, de reden dat ik van spitsen hou zoals hem. Leest het spelletje en zijn voeten spreken altijd voetbal op het veld. Compenseert zijn doelpuntloze wedstrijden met hard werken op het veld bij elke club dat hij neergestreken is. Destijds onderdeel van de droomduo Torres-Villa in Spanje. Het ga je goed Villa.

En ik maar denken dat Aston Villa een nieuwe eigenaar had, domme, domme ik.

David Villa is een van de beste spitsen ooit. Geweldige carrière gehad. Ik wens hem het allerbeste in zijn post-voetbal leven.

Een van de beste spitsen van de 21e eeuw. Kon naast scoren ook geweldig meevoetballen. We gaan hem missen (we missen hem natuurlijk al 5 jaar).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren