Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez noemt reserverol bij PSV ‘uit financieel oogpunt onhandig’

Laatste update:

Dat Ibrahim Sangaré ook zaterdagavond op de bank zit bij PSV tegen Excelsior, komt enigszins als een verrassing voor Kenneth Perez. De analist denkt dat de middenvelder deze zomer voor goed geld te verkopen is en in dat kader zet hij vraagtekens bij de keuze van trainer Ruud van Nistelrooij. Joey Veerman en Érick Gutiérrez krijgen op het middenveld de voorkeur boven Sangaré, die vorige week tegen NEC (2-4) ook al als reserve fungeerde.

"Financieel gezien is het denk ik niet heel slim om Sangaré eruit te halen", zo oordeelt Perez op het veld van het Philips Stadion in zijn hoedanigheid als analist van ESPN. "Er zijn genoeg domme Engelse clubs die deze zomer een astronomisch bedrag voor hem willen neerleggen, als ze interesse hebben. Dus om daar nu aan het einde van het seizoen twijfel over te hebben.... Want zo ziet de club het wel waarschijnlijk als hij niet speelt. Ja, ik weet niet of dat zo handig is", geeft Perez mee aan Van Nistelrooij.

Ibrahim Sangaré zit weer op de bank bij PSV.

Perez ziet Sangaré normaal gesproken graag spelen. "Als hij doet wat hij kan, en niet te veel wil doen, dan is het een zeer nuttige speler. En qua fysiek kun je dat bijna niet kopen", zo krijgt de bankzitter van PSV complimenten uitgereikt. Verslaggever Toine van Peperstraten werpt op dat Sangaré dinsdag tegen Spakenburg (1-2) erg slordig was in de passing. "Ja, dan ben je aan de bal en aan de bal is hij gewoon niet zo heel erg goed", countert Perez. "En dat is niet erg, maar laat dan anderen de bal hebben. En speel het simpel. Ik kan me voorstellen dat je dan geïrriteerd raakt als trainer."

Reactie Van Nistelrooij
Van Nistelrooij legt direct daarna uit waarom Sangaré bankzitter is en Gutiérrez doorschuift naar het middenveld. "Het is een tactische keuze voor vandaag. Ik bekijk het per wedstrijd en je hebt heel veel opties. Als iedereen fit is kan je gewoon je keuzes maken. En voor de wedstrijd van vandaag heb ik die keuze gemaakt." De PSV-coach is in ieder geval blij met Gutiérrez. "Als hij erbuiten valt, blijft hij gewoon trainen, gefocust en zijn ding doen. Dan komt hij altijd weer bovendrijven en als hij zijn kans krijgt, staat Guti er. Daar kan je niet omheen."

Snap jij waarom Ibrahim Sangaré weer op de bank zit bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sportief resultaat gaat echter boven economisch resultaat in dit geval als de 'economische' speler een verzwakking is in de optiek van de trainer.

Nu kan het zo zijn dat misschien Van Nistelrooij toch ongelijk gaat krijgen, maar tot dusver lijkt het er nog niet echt op.

9 april 2023 om 01:23

Maar zou het sportieve resultaat tegen Excelsior anders zijn als je met Sangare had gespeeld?

Begin van het seizoen hoorde ik menig PSV’er zeggen dat hij de beste middenvelder van de Eredivisie was.

9 april 2023 om 14:51

Natuurlijk is dat zo, maar zoals iedereen weet leidt financieel resultaat vaak tot betere sportieve resultaten. Zeker in wedstrijden als deze maakt het echt niet uit of Sangare wel of niet speelt. Misschien dat het dan 3-0 was geworden, maar op de lange termijn heb je daar voordeel van.

Ik vind Sangare ook echt een overschatte voetballer. Nuttig als type 'Marten de Roon' tegen grote tegenstanders. Maar je speelt met hem gewoon met 10 man in balbezit. Hij kan niet eens naar de juiste kleur overspelen over vijf meter, gaat vaak aan de wandel waarna hij zich 9/10 keer vastloopt.

Met Guti heb je ook een een type stofzuiger. Maar ook iemand waar je nog wat aan hebt in balbezit. Helemaal tegen zit soort tegenstanders is Guti met Veerman er naast de sterkste opstelling.

8 april 2023 om 22:52

Maar dat is onzin, met alle respect. Het enige waar je Sangaré echt op kan aanspreken is consistentie. De man kan, in dezelfde wedstrijd, drie man uitspelen met één actie, de perfecte steekbal geven, een bal de 2e ring in jagen en een bal over twee meter verkeerd spelen.

Zijn hoogtepunten (in balbezit) zijn extreem en zijn dieptepunten (in balbezit) ook. Nee Sangaré is onze Issaksson op het middenveld. Gemiddeld goed tot zeer goed, maar aan onder en bovenzijde opvallende extremen

8 april 2023 om 23:06

Wat Martijn zegt, dat er voetballend gezien betere opties zijn, we kunnen het toch allemaal eens zijn dat dat geen onzin is?

9 april 2023 om 11:03

Overschatte voetballer? Lol. Hoort gewoon bij de beste middenvelders van de eredivisie. Enige probleem is dat hij wel eens een foutje maakt maar tegenover een hoop meer goed doet.

Dit roep ik al weken, alsof ze het geld niet willen hebben. En voor het sportieve, je gaat me niet zeggen dat je van excelsior verliest doordat je Sangare opstelt. Gewoon 5 van de 6 potjes basis en voor 30+ verkopen in de zomer, of weer vanaf de bank verkopen voor circa 15 miljoen.

Sangaré is een fantastische voetballer met veel potentie, alleen legt hij als nummer 6 veelste veel risico in zijn spel. Hij is een goede balafpakker, maar heeft nog veel te leren in het bewaken van de balans (spelinzicht). Mogelijk dat hij beter rendeert als box-to-box speler ipv nummer 6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren