Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kees Luijckx doet pikante uitspraak over ‘knollenveld’ van Almere City

Laatste update:

Het veld in het Yanmar Stadion van Almere City FC is zaterdagavond onderwerp van gesprek in De Eretribune. Presentator Jan Joost van Gangelen vindt de ondergrond helemaal niets en rept zelfs over een 'kloteveld'. Almere City pakte in eigen huis overigens een verdienstelijk punt tegen FC Utrecht (1-1).

Utrecht-aanvoerder Nick Viergever doet na afloop zijn beklag bij ESPN. "Ik weet niet of je het gezien hebt… In het begin lijkt het allemaal heel aardig, maar hier valt echt niet op te voetballen. De bal hobbelt alle kanten op, dan heb je steeds net te veel tijd nodig."

Reacties in studio


In de studio van De Eretribune is begrip voor de irritatie bij Viergever. Van Gangelen opent de discussie door de term 'kloteveld' te bezigen. Journalist Sjoerd Mossou kan daar een heel eind in meegaan. "Niemand vindt het leuk om daar te voetballen."

"Het is natuurlijk ook geen Bernabéu. Het waait er en van het veld word je gewoon chagrijnig. Maar waarom zou Almere City ook een biljartlaken aanleggen? Het is ook geen knollenveld, als je het zo ziet", wil Mossou de club uit Almere ook weer niet te hard aanpakken.

Tafelgenoot Kees Luijckx is het oneens met Mossou. "Het is wel een knollenveld, hoor. Er rolt geen bal normaal." Mossou denkt niet dat Almere City het veld bewust slecht onderhoudt, maar Luijckx heeft zo zijn twijfels. "Ik zou het niet uitsluiten."

Ali Boussaboun ziet dat de slechte grasmat in het voordeel is van Almere City. "Als er een biljartlaken ligt, dan gaat het in hun nadeel werken", concludeert de oud-aanvaller van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord.

"Of Almere het veld bewust slecht houdt? Dat zou kunnen. En als dat al zo is, dan is dat wel heel slim. Almere heeft er geen last van, maar hier kun je ook gewoon geen positiespel op spelen", benadrukt Boussaboun dat het lastig is voor bezoekende clubs om tegen Almere City uit te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 maart 2024 om 08:40

Het is toch ook schandalig dat een club op het hoogste niveau in Nederland op zo waardeloos veld speelt? Clubs die willen voetballen hebben het daardoor allemaal lastig bij Almere uit.

10 maart 2024 om 09:32

Het is helemaal niet schandalig. Kunstgras is mooi egaal, daar kun je de bal mooi lekker over de grond rond laten gaan. Maar dat wil niemand. Nu hebben ze een veld dat misschien niet het allerbeste is. Maar waarom moeten ze andere clubs dan in hun kracht zetten? Dan doen ze zichzelf toch tekort.

Alsof Utrecht zo’n goed voetballende ploeg is. Als ze zichzelf technisch zo veel beter vinden dan zouden ze juist in het voordeel moeten zijn. Betere spelers hebben juist meer controle over de bal en zouden juist de mindere spelers moeten domineren ipv andersom.

Typisch dat ze er nu mee komen! Toen Almere - Fortuna werd afgelast vlak voor de aftrap door een bevroren veld door slechte veldverwarming hoorde je niemand, nu dat Utrecht er (ver)speelt en de heren bij de Eretribune zitten hoor je ze ineens. De waan van de dag regeert bij onze analisten. Ik ben van mening dat je als Eredivisie club een bepaalde verantwoordelijkheid hebt voor een veld dat aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. We zeuren over kunstgras, dat doe ikzelf ook, maar als we echt willen groeien als competitie moet de KNVB ook korter op de eisen van een grasveld gaan zitten. Ik heb heel wat slechte velden gezien: Vitesse, GAE, Almere en zelfs Utrecht ook. Dat moet echt beter kunnen!

10 maart 2024 om 00:39

Want het verschil tussen Utrecht en Fortuna is wat precies?Nog even los van je zelf bedachte "feit" dat je er toen niemand over hoorde (dat klopt namelijk niet)

Als er 1 ploeg niet moet zeuren over het veld is het Utrecht wel.

In 2018 of 2019 kreeg Utrecht na de winterstop (alle tijd om er iets van te maken) az, Feyenoord en Ajax achter elkaar thuis. Het was nooit zo’n knollentuin!

Daarna heb ik meerdere keren het jaarlijkse zandstrooien gezien precies voor 1 van de top 3/ top 4 langs komt.

Het valt alleen pas op als je t weet. De toeval is er in ieder geval af.

Hier heb je weinig op aan te merken. Het is ruk maar je hebt er op te spelen. Utrecht was in het voorbeeld niet de beste partij om de essentie voor eventueel beter veld aan te kaarten

Waar zijn alle tegenstanders van kunstgras nu dan? Beter goed kunstgras dan slecht natuurgras!!

10 maart 2024 om 07:53

Ik heb liever slecht natuurgras dan zgn kunstgras. Waarom? Omdat kunstgras het spel mi compleet anders maakt. Ballen rollen harder door, stuiteren hoger. Tis geen zaalvoetbal, een polletje kan erbij horen. Dat clubs in een vruchtbaar land als de onze hun mat niet goed verzorgen hoort echter niet, maar dan nog; het is een buitensport en daar hoort echt gras. Maar misschien ben ik vd oude stempel. Heb zelf 2 keer patella pees in de knie afgescheurd op kunstgras waarbij de 2e keer 100% te wijten was aan kunstgras (schoot een bal tegendraads en standbeen bewoog niet mee), dat helpt ook niet mee in mijn mening geef ik toe.

10 maart 2024 om 10:27

Goed kunstgras???
Die staan al vele jaren onderaan het klassement met beste velden.

10 maart 2024 om 13:16

Zwaar oneens.

Liever een moeilijke pot op een knollenveld dan een verhoogde kans op zware blessures vanwege het kunstgrasveld.

Volgens mij is het nog steeds zo dat Aanvoerders elke wedstrijd het veld een cijfer geven. Zo wordt elk jaar het beste veld gekozen. Als je dit gegeven gebruikt als kwaliteitsbeoordeling, waarbij je na een seizoen bijvoorbeeld niet lager dan 7 mag scoren en anders moet je met een kwaliteitsplan komen richting de knvb om je veld te verbeteren. Je zal altijd houden dat velden in de wintermaanden slechter zijn. Maar ook zijn er clubs die het gras niet sproeien of het gras een paar mm langer laten groeien.

Zeer pikant zeg jeetje

Wat een verwende mannetjes. Wij amateurs voetballen ook lang niet altijd op een biljart laken. Op zulke velden komt juist naar boven wie de meeste techniek heeft. En lukt het niet om fatsoenlijk positiespel te spelen, dan moet je creatief wezen met een vallende bal bijvoorbeeld. Een Cruijff en van Hanegem zijn er niet slechter van geworden door wekelijks op zulke velden te spelen.

Maar wat is nou die pikante uitspraak van Luikcx over dat knolleveld???? Dat las ik nergens....

Hebben ze het kunstgras eruit gehaald en dan is het nog niet goed. Geef Almere gewoon de kredits die ze verdienen. Voor het eerst ooit in de eredivisie en dan waarschijnlijk erin blijven. Echt iets Nederlands dit

10 maart 2024 om 11:56

Precies!



Tijd voor een beetje context waarom dit veld er zo bij ligt, en nee dit is absoluut niet express vanuit de club.

Er lag een goed veld in het Yanmar Stadion, alleen vanwege de promotie moet Almere City voldoen aan een bepaald type veldverwarming. Ondanks gesprekken tussen de club en de KNVB over alternatieven heeft de KNVB erdoorheen gedrukt dat de ouderwetse, en overigens rete dure en voor het milieu zeer slechte, manier van veldverwarming er moest komen. Dat was pas toen de herfst al was begonnen. Almere heeft dat gedaan en heeft het het hele veld daardoor in oktober moeten vervangen. Gras groeit dan echter niet meer, dat gaat het pas weer doen als straks de zon weer echt gaat schijnen. Daardoor hecht er ook geen klote en krijg je met de natte winter een veld dat nog wel beetje herstelt maar zodra je er een kwartiertje op voetbalt uit elkaar begint te vallen met gaten etc.

De club doet zijn best om een beter veld te bieden, maar meer dan dit kunnen ze echt niet doen momenteel.

Dan mijn eigen mening: Al die overbetaalde spelers moeten zich niet zo aanstellen. Als alles zo steriel is is er geen klap meer aan voetbal.zo slecht is het veld ook echt niet. Maar al die clubs die hierheen komen vinden het vreselijk om tegen Almere te moeten voetballen en gaan van alles de schuld geven dat ze hier niet kunnen winnen. Voetbal is groot geworden op nog veel slechtere velden dan deze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren