Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keepersstrijd barst los: ‘Die discussie zal binnen Ajax een rol spelen’

Laatste update:

Tim Krul nadert zijn debuut voor Ajax. De doelman doet na zijn knieblessure weer volledig mee op de keeperstraining en dus lijkt André Onana nog serieuzer rekening te moeten houden met de aanwezigheid van de huurling van Newcastle United. Trainer Peter Bosz weet nog niet wie hij als zijn definitieve eerste sluitpost ziet.

/

“De beste keeper speelt”, zo vertelde Bosz woensdag tijdens de persconferentie voor de Europa League-wedstrijd tegen Celta de Vigo. Hans Galjé, voormalig doelman van de Amsterdammers, zou op dit moment echter voor de twintigjarige Onana kiezen: “Het leek logisch dat Krul de eerste keeper zou worden, maar dat is niet meer zo. Onana lééft in dat doel. Keept erg dynamisch. Mij overtuigt hij wel.”

Er gaan stemmen op om de Kameroener het vertrouwen te geven omdat Krul ‘slechts’ gehuurd wordt: “De trainer zal altijd kiezen voor, in zijn ogen, de beste. Maar binnen de clubleiding zal deze discussie ongetwijfeld een rol spelen. En daar moet je als trainer dan weer mee omgaan”, besluit Galjé.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onana begon een beetje onrustig, maar vindt hem een zeer solide indruk maken op dit moment! Hoop dat Onana zich door ontwikkelt en dat hij het vertrouwen krijgt

20 oktober 2016 om 08:30

Zeker weten! Hij heeft vertrouwen gewonnen, maakt geen fouten en zou in mijn ogen ook moeten blijven staan voorlopig! Als krul bij jong Ajax een geweldige indruk maakt zien we wel verder. Maar Onana doet het prima.

20 oktober 2016 om 09:53

Krul erin. Is een stabiele en goede keeper. Volgend jaar hoef je geen nieuwe keeper te halen, want Onana heeft mij overtuigd het te kunnen. Denk alleen dat het met Krul net iets stabieler staat nog.

20 oktober 2016 om 11:49

Onana is ook stabiel. Maakt op mij een rustige indruk en maakt geen fouten. Lekker laten staan. Krul heeft ook een jaar niet gekeept. Waarom iets omgooien dat gewoon goed staat. Wat ga je doen als Krul straks in zijn eerste wedstrijd een foutje maakt door een gebrek aan ritme? Zeker tot de winter gewoon Onana onder de lat laten staan. Daarna in de oefencampagne kijken wie er het beste voor staat.

20 oktober 2016 om 16:21

Precies, bovendien vertegenwoordigd Onana een transfersom.

20 oktober 2016 om 11:01

Zal de komende 2 wedstrijden kijken hoe Onana het doet. Valt hij door de mand zou ik Krul erin zetten

Luxe positie voor Ajax! Geen probleem dus

20 oktober 2016 om 08:34

Voorlopig nog geen probleem maar als Onnana 1 foutje maakt heb je de poppen aan het dansen. Krul is indien fit de beste keeper van Nederland en ik kan me niet voorstellen dat hij naar Ajax is gekomen om op de bank te zitten.

20 oktober 2016 om 09:41

Krul is natuurlijk gehaald voor de basis. Vertrouwen in Onana was er wel, maar ook de twijfels of hij nu al goed genoeg was. Ik zou het niet erg vinden als Onana eerste keeper blijft, maar misschien is het ook niet erg als hij even een stap terug doet om weer in de luwte te staan en te spieken bij Krul. Een andere optie zou zijn om Onana te verhuren aan een mindere club zodat hij meer aan het werk moet.
Tot slot is het eerst maar afwachten in welke vorm Krul steekt. Het is in ieder geval fijn om te weten dat Onana zich zo sterk ontwikkeld!

20 oktober 2016 om 09:44

Laten we maar rustig wachten op dat foutje dan. Die extra druk kan ook leiden tot extra scherpte. Zo'n strijd heeft Vermeer bij Ajax de das omgedaan, maar Cilessen werd erdoor naar grote hoogte gestuurd. Die flopte juist toen alle druk eraf was.

Krul is niet gekomen voor de bank maar heeft ook geen recht van spreken; sinds hij geblesseerd binnen kwam. Onana heeft wat krediet verdient er is geen reden hem er nu direct uit te halen. Laat Krul het tegendeel maar bewijzen.

Zolang Onana geen fouten maakt is er geen reden om hem eruit te halen. Moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat hij het zo goed zou doen. Het huren van een andere keeper was dan ook een logische keuze. Maar nu zou het kapitaalsvernietiging zijn om de keeper te wisselen die het goed doet en volgend jaar nog wel onder contract staat. Qua meevoetballen zal Krul het niet veel beter doen, want daar ligt ook zijn kracht niet. Enkel wanneer je zekerheid hebt dat Krul volgend seizoen ook nog bij Ajax keept zou je kunnen wisselen. Anders heeft Krul mooi pech gehad.

20 oktober 2016 om 08:52

Ik zou het niet zo snel zien als kapitaal vernietiging. Onana is 20, keept goed en blijft onder contract staan. Krul heeft meer ervaring en is een fantastische keeper die zich al jaren heeft bewezen. Als Ajax zijnde moet je ook gaan kijken naar de kampioensdruk die er straks bij komt en waarschijnlijk de druk in de Europa League. Met het ook daarop zou ik Krul in het doel zetten. Als topclub is er een ding belangrijk: presteren. Onana keept volgend jaar nog steeds goed, dan al niet beter.

20 oktober 2016 om 09:20

Breek je het vertrouwen dan niet af van Onana, als je hem steeds passeert voor de grote wedstrijden?

20 oktober 2016 om 18:19

Onana is een prof en nog jong. Op het moment dat jij op je 20e als keeper al het gevoel zou hebben dat je nooit meer uit de basis mag, maak je maar mijn idee een fout. Als hij er naast zou komen te staan een half seizoen, staat hij er volgens seizoen gewoon. Met dat vooruitzicht denk ik niet dat het hem veel kwaad doet

Onana moet gewoon eerste keeper blijven. Hij heeft punten gepakt. Hij is jong, zal af en toe een foutje blijven maken. Maar daar staan wel geweldige reflexen tegenover. Hem zonder aanwijsbare reden nu wisselen voor een geleende keeper moeten ze zeker niet doen.

Ik heb het niet zo op keepers wisselen als ze het goed doen. Kijk naar Man Citty

20 oktober 2016 om 09:41

Naja de wissel bij City snap ik wel, je haalt een keeper die gewoon 1 of 2 klasses beter is dan dat wat je hebt. Dat Bravo een fout maakt kan gebeuren.

Krul op het doel zetten en over een half jaar gaat hij weer terug, van mij mag Onana gewoon op doel blijven want doet het goed en wat denk je wat er met het vertrouwen van Onana gebeurd als Krul zijn plaats in neemt, die daalt voor zo'n jonge vent flink naar beneden

20 oktober 2016 om 09:58

Als Newcastle niet promoveert mag Ajax Krul transfervrij overnemen.

20 oktober 2016 om 10:10

Die staan eerste volgens mij en hoeveel promoveren er denk 4 dus Krul gewoon weer terug

20 oktober 2016 om 11:49

Er promoveren er 2 direct. Nrs 3 t/6 strijden om die 3e promotieplek!
Ontopic; Ik zou Onana laten staan, hij doet het erg goed en het kan alleen maar beter worden gezien zijn leeftijd!

Ben laatste tijd ook erg overtuigd van Onana. Zal hem deze 2 wedstrijden laten staan waarbij hij zeker getest word en dan een oordeel vellen wie er die komende wedstrijden daarna start.
Word heel interessant

Achteraf zou het wel echt weggegooid geld zijn als Krul nu reservekeeper wordt. Ik zou Onana echter ook laten staan. Het is al eind oktober, Krul is nog niet wedstrijdfit en in juni is hij alweer weg.

20 oktober 2016 om 12:02

Valt wel mee. Nu heb je tenminste echte concurrentie en moet Onana bikkelen voor die plek.

Tegen Boer is dat natuurlijk niet zo. Stel dat een van de twee dit seizoen nog eens geblesseerd raakt zou je er met Boer wel op achteruit gaan, dat probleem heb je nu niet.

Ik denk dat Ajax daar dit jaar echt een stap in heeft gezet, de breedte van de selectie. De vorige seizoenen kon iemand slecht spelen en bleef diegene er alsnog in staan omdat het alternatief niet veel beter was.

Wat dat betreft heeft Overmars het de laatste 2 zomers veel beter gedaan dan daarvoor. Het blijft jammer dat er nog steeds geen echte lijn in zijn beleid zit en dat hij Ziyech te laat en uit paniek kocht, maar toch..

Ik had er niet heel vertrouwen in want hij deed bij jong Ajax soms wat gekke dingen en zijn begin was niet geweldig maar de laatste wedstrijden vind ik hem prima keepen. Zou wel Krul het seizoen laten afmaken en Onana volgend seizoen een serieuze kanstaat geven.

In eerste instantie zou mijn argument zijn dat de verdediging beter zou staan met Krul. Toch een meer ervaren doelman en rustiger dan Onana denk ik. Maargoed, Onana presteert goed en houdt ontzettend vaak de 0. Lastige beslissing voor Bosz...

Ik zie het Krul niet beter doen. Misschien in de coaching maar dat blijft altijd zo'n vaag begrip.

Als je Krul niet opstelt, dan is dat kapitaalsvernietiging.
Haal je een jongen die voor 5 miljoen op de loonlijst staat bij Newcastle, en waarvan Ajax er 2 miljoen op zich neemt, die kun je niet op de bank laten zitten.

Ik verwacht dat ie gewoon gaat spelen wanneer ie weer wedstrijd fit is.

Anders moeten ze in Amsterdam eens te raden gaan wat er precies fout gaat in dit proces.

Als je Krul tweede keeper maakt wordt je huidige tweede keeper dus enkel nog gebruikt om geld af te romen in de vorm van salaris. Duur grapje dan.

Tsja weer een foute inschatting geweest van Overmars. Achteraf gezien had hij Krul niet hoeven halen.

20 oktober 2016 om 16:23

Achteraf ja, je zegt hetzelf! Overmars is niks kwalijk te nemen in deze!

20 oktober 2016 om 16:30

Jawel, een keeper met zo'n zware knieblessure en dan ook nog huren had hij gewoon niet moeten doen!

Ben totaal niet onder de indruk van Onana. Hij oogt erg onrustig al zijn z'n reflexen wel goed. De Eredivisie is nu 9 speelrondes onderweg en Onana keept pas 3 of 4 wedstrijden aardig. Gezien de kwaliteiten hoort Krul dus eerste doelman te zijn. Echter vraag ik mij af of hij ook daadwerkelijk eerste doelman wordt. Hij is gehuurd terwijl Onana gewoon eigendom is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren