Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kassa rinkelt: Douvikas gaat FC Utrecht voor recordbedrag verlaten

Laatste update:

Tasos Douvikas staat voor een transfer naar Celta de Vigo, zo melden Voetbal International en De Telegraaf. De spits gaat FC Utrecht een recordbedrag opleveren, aangezien Celta bereid is om circa twaalf miljoen euro voor de Grieks international neer te leggen.

De Domstedelingen namen Douvikas twee seizoenen geleden voor 1,2 miljoen euro over van Volos NPS. De aanvaller wordt met afstand de duurste uitgaande transfer van Utrecht. Het record stond op naam van Quinten Timber, die vorig jaar voor bijna 7,5 miljoen euro is verkocht aan Feyenoord. Douvikas zal komend weekend zijn medische keuring in Spanje afronden. Zijn vertrek wordt door Utrecht in eerste instantie intern opvangen. Met Mats Seuntjens, Isac Lidberg en Anthony Descotte heeft trainer Michael Silberbauer drie opties die als spits uit de voeten kunnen.

Stef de Bont stelde een kleine maand geleden al dat Utrecht 'goud in handen heeft' met Douvikas. "Hij is jong, Grieks international, kan goede data overleggen en heeft een doorlopend contract. Om nog maar te zwijgen van de topscorersbonus", aldus de clubwatcher namens Voetbal International. "We hebben het over een makkelijk scorende spits, begin twintig, die zich heeft bewezen in de Nederlandse subtop."

Douvikas kwam afgelopen seizoen tot liefst 19 treffers in 32 competitieduels, wat hem samen met Xavi Simons de topscorerstitel opleverde. Dat de spits dat aantal heeft gehaald is knap te noemen, daar Utrecht niet bepaald uitblonk en uiterst wisselvallig was. De Domstedelingen kwamen in totaal 55 keer tot scoren. Door de 4 assists die Douvikas ook nog afleverde, had hij een aandeel in maar liefst 42 procent van de totale productie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De eredivisie wordt aardig leeggeplukt op deze manier

25 augustus 2023 om 17:33

Prachtig bedrag voor Fc Utrecht. Goed seizoen gehad vorig jaar. Ook wel.eens fijn voor suikeroom Van Seumeren om.eens wat geld binnen te krijgen.

25 augustus 2023 om 17:51

Vorig seizoen nog Timber voor 8 miljoen verkocht. Ongeveer eens per 2/3 jaar verkopen we wat voor een leuk bedrag, denk bijvoorbeeld ook aan Labyad en Haller

25 augustus 2023 om 18:11

Laatste jaren verkopen wij wel veel meer en ook voor goede bedragen. G. Kerk voor 7 miljoen, Klaiber voor 5 miljoen, Kasius voor 3.2 miljoen om maar wat namen op te noemen. Zuidam maakt er een bende van met zijn aankoopbeleid, maar het verkopen kan hij wel.

25 augustus 2023 om 19:53

Verkopen kan hij idd wel maar het is lachwekkend dat er geen vervanger word gehaald. Seuntjes is geen spits Descotte moet zich eerst nog bewijzen en die jongen van Go ahead gaat er ook geen 10+ maken dit seizoen. Ik heb weinig vetrouwen in een goed seizoen ik zie ons eerder onderin het rechterrijtje meespelen.

25 augustus 2023 om 20:59

Ik denk niet dat er vervanger gaat komen en van mij part hoeft dat ook niet. Het was al een tijdje duidelijk dat Douvikas zou gaan vertrekken en daarop is al ingespeeld met de komst van Seuntjes, Lindberg & Romeny. Laatstgenoemde speelde bij Emmen vaak als spits en maakte daar 12 goals. Ik zou Descotte het vertrouwen geven als spits in een 4-5-1 systeem. Seuntjes op de flank werkt totaal niet, dus hem zou ik op 10 zetten. Met zijn creativiteit en ervaring kan hij Descotte helpen. Op de flanken zou ik Azarkan en Romeny willen zien.

25 augustus 2023 om 17:33

Is toch al jaren zo? Af en toe komt er een speler van buitencatogorie naar de Eredivisie maar de eredivisie zal altijd een springplank blijven naar de absolute top.

25 augustus 2023 om 21:35

Helaas heb je gelijk. Nederland is hier gewoonweg een te klein voetballand voor.

Zonde, was een aanwinst voor de ED. Daar gaan de Grieken, Douvikas, Pavlidis en Hatzikiados allemaal weg straks.

25 augustus 2023 om 17:32

Hoho, Lamprou is er nog!

25 augustus 2023 om 17:42

Uiteraard, de grootste Griekse tragedie. Die gaan we nooit zien spelen, zeker als Slot nog een keeper haalt.

25 augustus 2023 om 17:50

En Barkas!

25 augustus 2023 om 17:33

Zonde inderdaad. Had denk echt een goede Ajax spits kunnen zijn.

25 augustus 2023 om 17:48

Dat denk ik niet, want aan de bal is hij niet top. Hij valt juist op in het afmaken. Hij heeft van veel halve kansen goals weten te maken en daarom is hij ook topscorer geworden. Zijn goal in de Arena vond ik echt een typische Douvikas goal.

25 augustus 2023 om 17:40

Geen spits met een goede techniek, houterige balbehandeling. Vaak staat hij wel op de goede plek om een intikker te scoren.Denk niet dat hij potten gaat breken, bij zijn nieuwe club.

25 augustus 2023 om 17:55

Willem II had toch een paar jaar geleden meerdere grieken? Waren naast Pavlidis best wel goeie spelers...maar geen idee hoe ze heten en waar ze gebleven zijn

25 augustus 2023 om 19:39

Dat klopt. Tsimikas,die regelmatig invalt bij Liverpool & Vrousai die basis speelt bij Olympiakos. Daar plukt Willem ii nu nog de vruchten van. Als Pavlidis daadwerkelijk naar Sevilla gaat voor 15 miljoen, word er 3 miljoen gecashed door Willem ii

25 augustus 2023 om 18:25

Hoho…..we hebben met het aantrekken van Zois Karargyris de balans gelijk weer recht getrokken!

25 augustus 2023 om 19:52

Pavlidis lijkt te blijven. Geruchten uit Spanje zijn ontkend door AZalerts.

Holy … twaalf miljoen. Prachtig bedrag voor utrecht!

Leuk bedrag voor Utrecht, maakt hopelijk de ed weer wat spannender in de subtop.

Wooow, prachtig bedrag voor Utrecht.

Hele mooie prijs voor deze spits. Prima gepresteerd bij Fc Utrecht.

Dacht even een OSM melding te krijgen met 'kassa rinkelt'.

Heeft een goed seizoen gedraaid, maar is in zijn hoofd al lang bezig met een transfer. Heeft een goed seizoen gedraaid en daarvoor krijgt Utrecht een hele mooie prijs. Ik zelf zie hem niet slagen bij Celta, maar goed we gaan het zien.

12 miljoen.... sorry in deze tijd kun je het dubbele vangen als subtopper....

Een 20 miljoen is een bedrag dat in Spanje, Duitsland, Italië, Engeland, Frankrijk zo neergelegd wordt.

25 augustus 2023 om 17:37

Nu moet je niet doen alsof 12 miljoen voor Douvikas een slecht bedrag is. Bv meer als voor Karlsson en Cerny. Gewoon een prachtig bedrag!

25 augustus 2023 om 17:49

Zeker een mooi bedrag, maar het seizoen is al begonnen en er moet nu echt een nieuwe spits bij. 15 miljoen had wel op zn plaats geweest

25 augustus 2023 om 18:00

Dat is waanzin. “Het seizoen is al begonnen” Echt helemaal niemand binnen de FC rekende erop dat Douvikas zou blijven. Iedereen wist dat hij weg zou gaan, ze hebben alleen (eindelijk) gewacht tot het juiste bedrag op tafel kwam. Zuidam roept al sinds Januari “Er moet voor 12 miljoen verkocht worden”…….Do the math

25 augustus 2023 om 17:37

Utrecht is geen subtopper. Twente en Az zijn subtoppers. Daarachter volgt de middenmoot met clubs als Utrecht, Heereveen en op dit moment Sparta, die strijden om Europese play off tickets.

25 augustus 2023 om 17:57

@yamiown: Twente is ook geen subtopper. Geen idee waar een subtopper aan moet voldoen,maar Utrecht is de afgelopen 20 jaar 12x boven Twente geëindigd

25 augustus 2023 om 18:27

@madmarcel .. 6 keer. Heb het even nageteld. 7 keer als je het jaartje in de kkd meetelt. Desalniettemin zijn Utrecht, Heerenveen, Vitesse, Twente en ook een Groningen in mijn ogen allemaal subtoppers. Dat labeltje is niet zo belangrijk.

25 augustus 2023 om 19:55

En wat zijn Eagles en NEC dan? Degradatiekandidaten?

26 augustus 2023 om 00:11

Owja sorry...ik bedoelde de laatste 10 jaar

25 augustus 2023 om 17:37

Veel spelers gaan van Heerenveen, Vitesse, Twente etc niet weg voor dit geld. Voorbeelden graag.

25 augustus 2023 om 17:47

Ik kan even niet op zn naam komen maar vorig seizoen ging er zo’n buitenspeler van Heerenveen toch weg voor 10m+?

25 augustus 2023 om 17:49

Ejuke

25 augustus 2023 om 17:49

Dat zal indd geen lange lijst worden. Redelijk recent denk ik bij Heerenveen aan Ejuke. Maar transfers boven de 10 miljoen komen niet veel voor. Buiten de top-3 is AZ de enige die dit regelmatig voor mekaar krijgt.

25 augustus 2023 om 17:58

Ejuke of recent Sarr? Het gebeurd telkens meer en in jaren daar voor kwam het al voor bij Heerenveen.

Twente kon ook altijd redelijk wat vangen voor hun spelers. Je hebt een hele lijst van spelers die meer hebben opgeleverd dan Cerny. Echter was de situatie voor de club in beide momenten anders. Ze groeien nu wel terug richting die bedragen, eerder verkochten ze een Elia, Ziyech, Promes, John, De Jong, Tadic of een Ruiz voor prima bedragen. Dus het lukt ze aardig naar mijn mening. Het is zeker geen 12 miljoen, zoals bij Cerny maar wel ontwikkeling om die bedragen te gaan ontvangen hopelijk weer.


Bij Vitesse wel het geval, die verkochten van Ginkel en Bony voor dat soort bedragen.

Daarbij is 12 miljoen een prima bedrag, voor Utrecht wel goed om hoger in te zetten. Kan voordelig uitpakken voor ze


25 augustus 2023 om 18:14

Dit is een prima bedrag voor een soort 'one season wonder'. Negen van de tien spitsen van ploegen onder de top 3 mislukken bij hun nieuwe club.

25 augustus 2023 om 18:29

Maar andersom net zo, een Brobbey red het niet bij een Leipzig. Een Luuk vroeg in zijn carrière ook niet in Duitsland. Laat staan hoe goed Nicolai Jörgensen nu presteert. Een Haller heeft bijvoorbeeld speelde ook kort voor Utrecht. Heeft een prima carrière gehad toch?

Openda prima gepresenteerd hier in Nederland, en Frankrijk. Gaat nu door naar Leipzig, waar een Brobbey daar gratis aankwam betalen ze voor hem een dikke som. Een Isak zit nu bij Newcastle United, ook geen misselijk team of laat staan het competitie niveau. Unal van Twente destijds speelt ook bij Getafe. Prima competitie

Vind het maar een zwak punt dat je zegt dat 9 van 10 mislukken bij hun nieuwe club. En btw, hij speelt al 2 jaar bij Utrecht en had in zijn eerste seizoen 9 goals in de competitie. Wat wil je dan? Dat is toch progressie, als je het seizoen erna de meeste goals hebt.

Nou, daar kan Zuidam nog veel meer aankopen voor doen. Die zal z'n hart op kunnen met 12 miljoen euro. Misschien komen er nog wel zes spelers bij!

25 augustus 2023 om 17:46

Genoeg spelers inderdaad maar geen spits..

25 augustus 2023 om 18:05

Descotte, Lidberg, Romeny…..en er was in een eerder stadium al aangegeven dat bij een vertrek van Douvikas er interesse zou zijn voor Willumsson van Go Ahead

25 augustus 2023 om 18:25

Ik zou voor Descotte gaan. Hij heeft voldoende indruk gemaakt in de minuten die heb gezien van hem.

25 augustus 2023 om 18:34

Die is nu geblesseerd (ik weet de ernst niet), maar heeft op mij ook wel een goede indruk gemaakt. En het feit dat ze hem dit jaar ook nog huren, lijkt mij een voorbode op het vertrek van Douvikas. Ik zou hem ook wel gewoon eens 6 wedstrijden (ofzo) op rij willen zien

25 augustus 2023 om 18:37

Moumbagna van Bodo, als je daar het geld voor over hebt nu. Direct halen!

25 augustus 2023 om 18:45

Die moet minimaal 2,5 miljoen kosten, plus het is een speler van buiten de EU, en zijn salaris moet dus ook minimaal €422.000 zijn. Beide kosten zijn te hoog voor Utrecht

26 augustus 2023 om 00:20

Radulovic van HJK Helsinki lijkt een prima spits

Vorig seizoen haalden ze ook al een Eredivisie spits voor ongeveer 12 miljoen. Ben benieuwd wat er nu met Strand Larssn gebeurt.

Mooie stap voor hem en een flinke bedrag voor de club. We moesten hem ook verkopen i.v.m. tekorten.

Houdt het n keer op, potverdikke, alle NLse clubs worden maar leeggekocht, echt niet leuk meer.

Das een heel mooi bedrag, voor een beperkte spits als hem! Al heeft hij wel een neusje voor de goal.

25 augustus 2023 om 17:45

Beperkte spits? Hij is snel en behendig en kan makkelijk scoren, notabene (gedeeld) topscorer afgelopen seizoen. In mijn optiek had Ajax bijvoorbeeld meer aan Douvikas gehad dan nu aan Brobbey, dat is pas een beperkte spits in mijn ogen

25 augustus 2023 om 17:59

Pas maar op Mike! Ik ben het met je eens, een afmaker heeft Ajax nodig en voor ze te hopen dat Akpom dat is. Afgelopen seizoen wel

25 augustus 2023 om 18:45

Het is zeker een beperkte spits. Die maakt er geen 5 in Spanje. 12 miljoen is veel te veel

Mooi bedrag maar je hebt er niks aan als Fc Utrecht (tenminste voorlopig zie ik nog geen enorme kwaliteitsinjectie) dus we verliezen vooral een hoop doelpunten,

Jeetje mina... meer dan mooie transfersom! Dat maakt in één klap al die (transfervrije)aankopen van dit seizoen meer dan goed. Alsnog blijf ik een tegenstander van ons huidige 'beleid'! Of beter gesproken.. er is geen technisch beleid bij ons. Zie eerst maar eens een normaal basiselftal te creëren van die 30+ contractspelers die we hebben!

Zat er helaas aan te komen.. benieuwd wat voor buitenkansje nu uit de hoge hoed van Zuidam gaat komen.

Qua spitsen hebben we met Haller en Douvikas best leuke spitsen gehad.. Lidberg is in ieder geval niet meer dan een stormram en zeker geen basiselftal waardig

Mooi bedrag voor de club, maar waar hebben we t over? Twaalf miljoen voor zon speler...??

Mooi bedrag. Wel beetje verontrustend dat FCU zijn vertrek intern op gaat vangen. Van Lidberg wordt men ook niet warm.

25 augustus 2023 om 17:57

Snap echt niet dat ze hem hebben gehaald, de Go Ahead supporters lachen zich helemaal stuk dat Utrecht er tonnen voor heeft uitgegeven.

Hopelijk een goede nieuwe spitta parel uit frankrijk, daar loopt zat.

Douvikas is voor mijn gevoel echt zo’n one season wonder.
Beetje zoals die griek van vvvvv venloooo

25 augustus 2023 om 18:14

Giakoumakis? Die nadat hij wegging bij VVV “gewoon” 19 doelpunten in 40 wedstrijden voor Celtic maakte? Die nu in de MLS na 17 wedstrijden al op 10 goals staat? Uit het oog……..

Doet Utrecht goed, een hoop geld wat je weer mooi kan investeren!

Mooie transfer zeg!

Off! Dit gooit de Teammaster mooi over de kop 😁

Mooi bedrag voor Utrecht! Zonde voor de eredivisie. Iemand in de lijn van Finnbogason bij H'veen toen. Echt een fenomeen. Als Gimenez weg was gegaan bij onze rivaal uit R'dam-zuid geen gekke vervanger daar geweest. Ben benieuwd of Utrecht met dat geld nog een leuke speler weet te strikken

Jammer dat Tasos weggaat. Wel lekker bedrag wat we mogen ontvangen voor hem maar baart me wel veel zorgen dat er gewoon geen vervanger gehaald gaat worden. Descotte is een risico om zo in het diepe te gooien. Heeft niet heel vaak in de basis gestaan en weet niet of hij het nu al aankan om douvikas op te volgen.
Andere opties seuntjes is een twijfelgeval maar meer een 10 in mijn ogen en lidberg zie ik absoluut niet zitten. Dus hoop echt dat er nog naar een spits gekeken gaat worden anders houd ik me hart vast. Je hebt al bijna alle doelpunten van vorig jaar weggedaan(Dost, vd streek en douvikas)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren