Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kassa rinkelt in Groningen: voormalig banneling maakt overstap naar Serie A-top

Laatste update:

Cyril Ngonge maakt definitief de overstap naar Napoli, zo melden de Italianen via de officiële kanalen. De Belgische aanvaller maakt dit seizoen indruk bij Hellas Verona en werd al enige tijd gelinkt aan een stap omhoog, die nu dus definitief doorgang vindt. De transfer betekent goed nieuws voor FC Groningen.

Met de deal is een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid, zo schrijft onder meer Fabrizio Romano. Deze transfersom kan middels onbekende bonussen verder oplopen naar 20 miljoen. Ngonge heeft een contract getekend tot medio 2028 en gaat spelen met rugnummer 26.

In een eerder stadium werd Ngonge, die in de jeugdopleiding van PSV actief was, ook aan een transfer naar andere topclubs gelinkt. Zo werd de linkspoot in verband gebracht met onder meer AC Milan, Fiorentina en Aston Villa. Naar verluidt gaf de 23-jarige buitenspeler annex spits de voorkeur aan een binnenlandse overstap.

Die is er nu dus gekomen met een transfer naar Napoli, dat eerder deze week ook al de transfer van Hamed Junior Traorè meldde. De Ivoriaanse middenvelder komt op huurbasis over van het Engelse Bournemouth.

FC Groningen
Nu de transfer van Ngonge naar Napoli rond is, zal ook de kassa in Groningen rinkelen. De Belg vertrok in januari 2023 voor een laag bedrag naar Hellas, daar De Trots van het Noorden graag van hem af wilde.

Wel bedong Groningen een doorverkooppercentage. Volgens RTV Noord-journalist Stefan Bleeker gaat dit om 10%. Dit betekent dus dat de noorderlingen minimaal 1,8 miljoen euro kunnen bijschrijven.

In de Euroborg zullen ze met weinig plezier terugdenken aan Ngonge. De aanvaller maakte op het veld dan wel sporadisch een sterke indruk, buiten de lijnen bezorgde hij zijn werkgever de nodige problemen. Ngonge werd meermaals uit de selectie gezet nadat hij zichzelf onmogelijk gemaakt zou hebben. Daarnaast kwam de ex-speler van RKC Waalwijk en Club Brugge naar verluidt dronken aan op de club op de dag dat trainer Frank Wormuth ontslagen werd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een mooi bedrag zijn voor Groningen. Kunnen ze goed gebruiken.

19 januari 2024 om 22:14

Tijd dat Arjen Robben een keer boter bij de vis komt doen, Denk dat ie een miljoen of 90 heeft.

Hoeft geen eens een gift te zijn, zo'n grote provincie, en dan nog geen zwarte cijfers kunnen schrijven. Dan moet je investeren in de toekomst, klantenbinding met aantrekkelijk voetbal en de beste spelers uit de regio.

Zal al met al dan toch snel om ca 1,5 miljoen gaan. Niet verkeerd ter dekking van het tekort van 7 miljoen op de lopende begroting van dit jaar. En wellicht kan dan als Kevin van Veen nog wordt verkocht toch nog een spits, met hopelijk een leuk aantal goals, worden gecontracteerd.

Van de 5 wedstrijden speelde hij 1 wedstrijd een 10, 2 wedstrijden het cijfer 2 en 2wedstrijd het cijfer 4.

Kon soms prachtige dingen doen, maar was sommige wedstrijden ook het blok aan het been van de eigen ploeg.

16 januari 2024 om 12:14

Die heeft zich dan enorm verbeterd bij Hellas..

16 januari 2024 om 12:22

Een van de weinige lichtpuntjes in dit matige Hellas. Hopelijk gaat hij knallen bij Napoli

Talent heeft ie zeker, bleek al bij RKC. Deed soms gekke dingen, zit alleen totaal geen goede kop op. Zal mij verbazen als hij het goed doet bij Napoli. Financieel top voor ons.

Dit hebben we al zo vaak gezien, excentrieke spelers die een beetje moeilijk zijn in de omgang worden in Nederland weggestuurd maar doen het in het buitenland wel goed. Waarom willen we hier alleen brave school jongetjets hebben? Waar komt dat vandaan? Het zijn juist de wat 'gekkere' spelers die het meeste talent hebben en echt het verschil kunnen maken, maar nee hier hebben we het liefst schapen die ja knikken en tikkie breed tikkie terug

16 januari 2024 om 12:45

Een beetje excentriek prima, maar dronken op de club komen voordat je gaat trainen is vrij gestoord. Dat kon 30 a 40 jaar geleden misschien bij een nietszeggende club, maar nu gewoon niet meer. Deze jongen heeft er alles aangedaan om geen voetballer van Groningen te zijn het laatste seizoen. Talent heeft die echt wel, alleen had hij ze in Groningen niet allemaal op een rijtje. Wel leuk om te lezen dat hij het goed doet in ItaIië en dat hij nu wel alles op orde heeft. Ben benieuwd hoever die het gaat schoppen.

16 januari 2024 om 15:08

Hoe kom je erbij dat de wat gekkere spelers het meeste talent hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren