Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kanté weigerde belastingontwijking en wilde ‘normaal salaris’

Laatste update:

De laatste weken onthult Football Leaks via verschillende media documenten die spelers vaak in een negatief daglicht stellen. Het laatste verhaal van het klokkenluidersplatform laat echter een positief licht schijnen over de inborst van N'Golo Kanté, die in 2016 Leicester City inruilde voor een dienstverband bij Chelsea.

Mediapart bericht woensdag dat de middenvelder heeft geweigerd om een bedrijf op te zetten in belastingparadijs, een truc waardoor Chelsea normaal gesproken minder geld kwijt is aan salaris. De Frans international zou een deel van zijn gage van vijf miljoen euro uitbetaald gaan krijgen in Jersey, zodat de belastingen ontweken konden worden.

De kosten van de Engelse topclub zouden hiermee gedrukt worden, waarbij het belastingvoordeel kon oplopen tot een miljoen euro. De 27-jarige middenvelder ging in eerste instantie akkoord, ook omdat Chelsea benadrukte dat het 'volkomen legaal' was, maar wilde na wat bedenktijd geen risico's nemen. "Hij wil gewoon een normaal salaris", zo gaf zijn adviseur aan.

Bij de door Chelsea gewilde onderneming zou twintig procent van het salaris uit portretrechten bestaan, waarvan de helft naar Jersey zou gaan. Uiteindelijk kwam er een compromis. De imagorechten worden nu uitgekeerd via een Brits bedrijf, waardoor er vennootschapsbelasting betaald moet worden. Deze belasting zou gedeeld worden door Chelsea en Kanté.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties
14 november 2018 om 14:10

Zoek maar is wat op over kante. Toen hij een keerte bijvoorbeeld de trein miste of het verhaal met zijn auto.hij is anders dan de meeste voetballers. Op en buiten het veld.

14 november 2018 om 14:23

Een goede gozer is het zonder meer, maar het behoeft voor mij geen vermelding dat hij geen belasting ontduikt. Dat zou normaal moeten zijn.

14 november 2018 om 15:14

Inderdaad een prachtige vent. Toen hij zijn trein miste ging hij naar een lokale moskee waar hij iemand sprak en vervolgens de hele avond FIFA mee heeft gespeeld. Net na de overwinning op Arsenal kwam hij een Arsenal fan tegen waarna hij op de foto met hem ging en zn excuses aanbood. Kanté is onwijs down to earth ondanks dat hij een van de beste spelers ter wereld is en daarom is hij zo symphatiek.

14 november 2018 om 15:19

Juist! Dat snappen sommigen niet. Geld maakt mensen arrogant en hoogmoedig. Als een rijk beroemd persoon dat niet is, waarderen de mensen dit.

Wat een geweldig/leuk/bescheiden persoon is dit toch! Je ziet aan hem dat die geniet van het voetbal en het leven eromheen zonder raar in het nieuws te komen. Waren er maar meer voetballers als hem. Prachtig!

14 november 2018 om 15:10

Kante is erg gelovig en waakt op de manier hij geld verdient. Volgens de Islam moet geld op een rechtvaardige manier verkregen/verdient worden.

14 november 2018 om 16:31

Klopt. Hij is zeer gelovig.
Maar elk geloof zegt dat geld op een rechtvaardige manier verdiend moet worden.
Alleen wie houd zich daaraan? Ja kante wel.

14 november 2018 om 17:54

Niet alle moslims leiden hun leven zoals de Islam je leert. Wij moslims beweren ook nooit dat alle moslims per definitie goed zijn. Echter, wij vinden wel dat ons geloof perfect is. Zonder invloeden van cultuur en individuele invloeden.

14 november 2018 om 16:50

Voetbal14253, inderdaad, dit is bescheiden in woord en daad en Kante is zo normaal gebleven. Hier kunnen zoveel voetballers nog een voorbeeld aan nemen. Zowel op als naast het veld.

Een held met een geweten. Wat hou ik van deze man. Kante for president!!!

Je bent tegenwoordig al een held als je geen zin hebt mee te doen aan schimmige constructies.

Treurig.

14 november 2018 om 14:36

tja sommige mensen denken bij held aan iemand die mensen uit een brandend gebouw red. Maar bij kante zijn het alle kleine dingen die hem imo een 'held' maken. Hij heeft bijv. een tweedehandse mini cooper, blijft het liefst uit de spotlights, heeft bescheidenheid uitgevonden, heeft altijd tijd voor de fans en nog veel meer. Hij is gewoon anders dan de rest van de voetballers. En als mens ook een topper.

14 november 2018 om 15:11

Het gaat er meer om dat Kante zich (in tegenstelling tot veel anderen in de sector) geld en faam niet naar z'n kop laat stijgen. Het getuigt ook van een sterk karakter dat hij niet meegaat in praktijken die 'gewoon' zijn in die sector waarin hij actief is.. Misschien is de term held wat overdreven maar het komt over alsof hij een fantastische, bescheiden, integere persoonlijkheid heeft. Dat is ook wel eens fijn in een sector vol egotrippers en jaknikkers.

14 november 2018 om 15:13

Je mag het een held noemen of een rechtvaardig bescheiden persoon noemen. Het gaat niet om de titel maar om de daden. Zijn daden is een voorbeeld en een les voor iedereen. Dan moet jeje beseffen dat hij misschien de enige is die dit heeft geweigerd heeft en heeft gekozen voor een rechtvaardige manier. Denk dat dit ook vooral door zijn religie komt.

14 november 2018 om 15:16

Hoe verleidelijk is het om er in met te gaan als je beloofd wordt dat je niet gepakt gaat worden en je meer geld krijgt... niet iedereen zegt zomaar nee dus is het mooi dat er toch mensen zijn die dat doen

Wat is het toch ook een bescheiden heer! Ookal is 1,5 à 2 ton in de week niet bepaald normaal. Echt een baas is die man, kunnen jochies als Mbappé en Neymar wat van leren.

14 november 2018 om 14:26

"echt een baas is die man, kunnen jochies als Mbappã© en Neymar wat van leren."

Wat een onzin joh. Wie zegt dat Mbappe en Neymar wel belasting onderduiken? Daarnaast zijn Neymar en Mbappe ook gewoon bescheiden en lieve jongens, maar omdat hij hoger in de picture en spotlights staan dan Kante, noem jij Mbappe en Neymar jochies. Hoe krom en kortzichtig kun je zijn...

14 november 2018 om 22:18

Jij twijfelt of Neymar belasting ontduikt? Hij is veroordeeld in Brazil tot het betalen van een boete van 1.2 miljoen voor, jawel, belastingontduiking. Bron: Espn

14 november 2018 om 14:29

Wat noem je nou Mbappe en Neymar op? Als je nou Ronaldo Messi en Modric bijvoorbeeld opnoemden kon ik het begrijpen, angezien zij allen problemen met belasting hebben gehad.

14 november 2018 om 14:35

Neymar heeft dan weer heel andere problemen, alles rond die knaap zijn financiën is zo dubieus als wat, terecht dat hij hem opnoemt.

14 november 2018 om 14:40

Transfer van Santos - Barcelona was toch niet helemaal koosjer.

14 november 2018 om 14:50

Oke, over Neymar zit ik fout, maar ik begin me een beetje te ergeren aan de mensen die enkel kritiek hebben op Mbappe. Van Mbappe heb ik dit soort verhalen niet gehoord. Toch wordt hij weer zo neetgezet. Ook dat hij zogenaamd zo arrogant is en zoveel mindere trekjes heeft valt reuze mee. Hij verdient het zeker niet om in dit soort negatieve rijtjes neergezet te worden.

14 november 2018 om 14:57

Mbappe is zeker wel een zuigertje en vies duikertje op het veld, maar wat wil je, Neymar steekt die jongen aan, verder weet ik ook niks stinkends over die jongen, en voor de camera is hij inderdaad bescheiden, nuchter en welbespraakt, lijkt mij een veel intelligentere jongen dan Neymar in ieder geval.

14 november 2018 om 15:15

Ieder zijn mening over Mbappe. Jij mag dat vinden. Ik vind dat niet. In het begin was ik zo'n beetje zijn grootste fan hier op voetbalzone. Als je soms een reactie van me las weet je dat wellicht wel. De superlatieven vlogen in het rond. Ondertussen is de liefde wel wat bekoeld omdat ik net als Zermatt vind dat Mbappe bepaalde irritante vedetteneigingen en maniertjes gekregen heeft. Wellicht geleerd van Neymar.

Maar goed, het artikel ging over Kante dus ik weet niet hoe we hier beland zijn. Kante lijkt me een zeer fijne mens, alleen vind ik het maar normaal dat je geen schimmige constructies op zet. Dat vind ik nu niet echt bewonderenswaardig.

14 november 2018 om 15:24

Mbappe heeft wat maniertjes gekregen, maar dat zie ik bij zoveel grote spelers terug. Die maniertjes worden erg overdreven. Ik hoor mensen het bijvoorbeeld hebben over zijn manier van juichen, terwijl hij in zijn Monaco tijd ook al zo liep te juichen. Ik heb hem ook wel eens zien duikelen bij Monaco, maar nu hij bij PSG zit en mensen minder verbaasd zijn over zijn kwaliteiten, komen andere dingen aan het licht.

Maar goed, je hebt gelijk. Het artikel ging over Kante.
Valt me vaker op hoe bescheiden hij is en ik had het bij hem echt niet verwacht als hij ook rare dingen ging doen met zijn belasting.

14 november 2018 om 20:11

Messi e verdient zijn salaris volkomen terecht aangezien hij een van de besten aller tijden is en modric ook als je ziet dat spelers als Benzema en Bale nog meer verdienen dan hij. Mbappe zie ik ook niet als een vrijgevige jongen, voor het geld een transfer forceren + onrust in het team brengen en vervolgens gaan naar concurrent PSG

14 november 2018 om 22:20

Het gaat hier niet over hoeveel ze krijgen, maar hoe ze hun belasting ontduiken, en bij de eerder genoemde spelers is dit bewezen, je krijgt niet voor niets twee jaar voorwaardelijk.

14 november 2018 om 15:17

Mbappe doneert vaak zijn sponsor geld aan goede doelen. Al het extra wat hij krijgt schuift hij door dus even je informatie bekijken voordat ie iets roept

14 november 2018 om 16:27

Maar maakt wel gebruik van het systeem iets wat kante blijkbaar nooit zou doen.

14 november 2018 om 16:56

En het bewijs daarvoor heb je waar exact gelaten?

14 november 2018 om 18:34

https://www.google.nl/amp/s/www.cnbc.com/amp/2018/07/16/kylian-mbappe-will-donate-500000-in-world-cup-winnings-to-charity.html

14 november 2018 om 20:11

Vrijwel elke speler op het WK heeft zijn bonussen aan goede doelen uitgedeeld. In het Engelse nationale elftal is dat zelfs een plicht.

Een held omdat hij geen belasting ontduikt? Houd toch op. Dat we hier massaal respect voor hebben, toont alleen maar aan hoe ziek het met de menselijke moraal gesteld is.

14 november 2018 om 14:24

Precies. Bijna niemand duikt belasting onder, maar Kante krijgt gelijk lovende worden van alles en iedereen op VZ. Hierboven staat zelfs een lachwekkende reactie van jibriilcfc over dat jochies als Mbappe en Neymar ervan kunnen leren, maar wie zegt dat zij belasting onderduiken en nier bescheiden zijn? Het is puur omdat Mbappe en Neymar hoger in spotlights staan dan Kante.

14 november 2018 om 14:32

@zermatt_person

Blijkbaar de Braziliaanse fiscus en de contracten gelekt in Football Leaks........

14 november 2018 om 15:18

In de voetballerij doet bijna iedereen aan belasting ontduiking hier werken clubs gewoon aan mee. Bedrijven doen aan belasting ontduiking. Waar geld is wordt er belasting ontdoken. Daarom is dit zo speciaal.

14 november 2018 om 20:24

Het is spijtig dat men hier niet weet wat het verschil is tussen belasting ontduiken of ontwijken. Belastingontwijken is niet illegaal.

Fantastische vent die Kante blijft altijd bescheiden en dat is een hele mooie pluspunt!

Ik moet nu gelijk denken aan het artikel van Mbappe. Binnen de omstandigheden (hij krijgt nog steeds een aardig salaris) gaat Kante niet mee in het systeem. En hij doet niet mee omdat het "systeem nou eenmaal zo werkt". Ik vind het prachtig. Mooi voorbeeld deze jongen.

2/3th of the world is covered by water, the rest is covered by Kante.

Volgens mij begrijpen de meeste commenters niet dat het hier gaat om belastingontwijking, waar ik belastingontduiking in de comments lees. Belastingontwijking is legaal, zoals in het artikel beschreven staat zet je je geld neer op een plek waar er weinig belasting over geheven wordt (wat de reden is dat bedrijven zoals Starbucks in Nederland gevestigd zijn). ik zie persoonlijk niet zo goed waarom je niet voor zo'n constructie zou kiezen, je opereert volledig binnen de wet, en je hoeft het niet eens zelf uit te zoeken (aangezien Chelsea dit allemaal voor je regelt).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren