Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kanté laat Saudische miljoenen direct vloeien met opmerkelijke aankoop

Laatste update:

N'Golo Kanté is de nieuwe eigenaar van Excelsior Virton. De Belgische club meldt via een comminiqué officiel dat huidig grootaandeelhouder Flavio Becca het stokje overdraagt aan de Franse middenvelder, die sinds kort actief is voor Al-Ittihad. Kanté moet de club weer nieuw leven inblazen, daar Virton al jaren worstelt met de naweeën van een conflict met de Belgische bond. Virton degradeerde afgelopen seizoen naar de hoogste amateurklasse.

Toen Becca Virton in 2018 overnam, bungelde de club op het randje van de financiële afgrond. De Luxemburgse zakenman gidste les Verts de Gaume voor het eerst in de geschiedenis richting profvoetbal, maar zag dat avontuur in 2020 abrupt ten einde komen. De Belgische bond ontnam Virton ten onrechte zijn proflicentie, waardoor het terug moest naar het tweede amateurniveau. Daar weigerde Virton wedstrijden te spelen, tot het in het gelijk werd gesteld door het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

De club mocht in het seizoen 2021/22 terugkeren in de Challenger Pro League, de tweede profdivisie van België. Virton is echter nog altijd niet hersteld van de klap van twee jaar terug. Met Kanté aan het roer hoopt de club het tij te keren. "Becca laat een financieel gezonde club achter, vrij van alle schulden. De wil van N'Golo Kanté is om het structureren van de club voort te zetten, zodat de fundamenten verstevigd, de staf gestabiliseerd en de verbinding met de traditie opnieuw gevonden worden. De club wil een drijvende kracht in het voetbal van Gaume en de provincie Luxemburg worden", zo schrijft Virton in een officieel persbericht.

Het is al met al een bewogen zomer voor Kanté. Naast de overname van Virton verkaste de 32-jarige controleur onlangs van Chelsea naar Al-Ittihad, waar hij het exorbitante salaris van 25 miljoen euro op jaarbasis gaat opstrijken. Daarnaast kan Kanté middels portretrechten en andere commerciële afspraken nog een aantal zeer lucratieve bonussen verdienen. Kanté speelde zeven seizoenen lang voor Chelsea, waarmee hij in 2021 de Champions League won.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beeld je even in dat je als amateur voetballer tegenover deze klasbak staat. Hij speelt je helemaal van de mat. Pfffffff

29 juni 2023 om 13:26

Beeld je even in dat de eigenaar mee speelt met het 1ste team van zijn club.

29 juni 2023 om 13:38

Kleine kante-kening; hij gaat natuurlijk in het Midden Oosten spelen en zal slechts eigenaar worden van de club. Wie weet over een aantal jaren!

Gezien hij veel liefdadigheid doet verwacht ik dat hij een podium zoekt om veelbelovende talenten onder te brengen.

29 juni 2023 om 15:00

Ik snap nooit zo goed dat als ie je handen niet vrij hebt om full time een club te runnen je erin stapt. Zoiets vraagt echt bakken tijd en persoonlijk heeft Kante die vanuit het midden oosten niet.

Doe je zoiets na je carrière, dan snap ik het goed. Maar momenteel denk ik dat Kante wel andere dingen aan z’n hoofd heeft dan het runnen van een nietig Belgisch clubje.

29 juni 2023 om 15:37

Denk je dat hij het zelf gaat runnen? Hij is gewoon de geldschieter. Je kan niet een club runnen en in het Midden-Oosten voetballen, ik weet niet hoe slim jij denkt dat je bent of dat je iedereen maar als dommeriken ziet.

29 juni 2023 om 16:03

Ik ben al jaren Ajax aan het runnen, sterker nog ik zit inmiddels in FM jaar 2027 en run Ajax nog steeds.. En dat naast mijn fulltime baan!

29 juni 2023 om 16:29

Precies, terwijl hij langzaam de taken leert en ook goed leert functioneren. Lijkt mij niet dat je zoiets goed kan uitvoeren zonder daar tijd aan te besteden, juist slim om dit zo vroeg te doen

29 juni 2023 om 17:32

Pedrovasquez.

Bedankt voor je reactie Pedro. Ik zal niet pretenderen dat ik gek snugger ben. Maar wat is er leuk aan om geldschieter te zijn bij een club als je zelf duizenden kilometers verderop zit? Als je geld in een club stopt wil je de successen toch ook van dichtbij meemaken lijkt mij? Het zien groeien en stappen maken als club? Daar doe je het voor lijkt mij.

Ik ben er even ingedoken en heb gezien dat Virton het met een begroting van 3 miljoen doet. Dat is ongeveer 6 weken werk voor Kante als hij de hele begroting op zich neemt. Niet dat dat het geval zal zijn want er zullen ongetwijfeld sponsoren zijn. Om even helderheid te krijgen. Spakenburg werkte met een begroting van 2.5 miljoen afgelopen jaar.

Kante gaat deze club opbouwen ik zou bijvoorbeeld kijken bij clubs onderin de Eredivisie of hij daar bepaalde spelers kan huren zoals bij Volendam ook in de 3e/4e divisie van Nederland lopen er een paar aardige amateurspelers rond die je zou kunnen strikken bijvoorbeeld Hamza Rahaoui van Odin 59

29 juni 2023 om 14:03

Heb gehoord dat er in de derde klasse zaterdag ook wat leuke voetballers rondlopen(ikzelf)

29 juni 2023 om 14:06

Ik ga wel eens kijken in die regionen en bij clubs als Kloetinge, Smitshoek, ODIN etc. lopen echt aardige spelers rond die bijvoorbeeld in de jeugdacademie van een profclub hebben gespeeld Rahaoui heeft het tot Jong FC Volendam geschopt

29 juni 2023 om 22:07

Kloetinge is ook behoorlijk niveau ja

29 juni 2023 om 14:10

Haha wat zeg je nou eigenlijk? Hij moet spelers van Volendam halen of uit de 4e divisie. Nogal een verschil of niet?

29 juni 2023 om 14:15

Niet handig dat je je naam hier neer zet, Hamza.

Misschien wil die wel wat spelers gaan scouten in Mali en ze de kans geven in Europa, zoals Beveren dat een aantal jaar geleden deed met Ivorianen. Zal wel een leuk project wezen

Het artikel doet uitschijnen alsof de problemen van Virton een gevolg zijn van de Belgische voetbalbond. Het is natuurlijk gewoon andersom. Het besluit van de voetbalbond was een gevolg van problemen bij Virton.

Geen idee trouwens wat hij hoopt te bereiken bij Virton. Een club waar weinig potentieel inzit als je het mij vraagt. Heel dat hinterland is voor Standard of Charleroi.

29 juni 2023 om 14:05

Hij had beter Lierse kunnen opkopen club met veel potentie laatste grote talent is echter Koni de Winter hebben een achterland met potentie

29 juni 2023 om 14:14

Liever niet. Er staat nu een Belgisch project klaar en dat verloopt echt redelijk goed. Het laatste grote talent is trouwens eerder Arthur Vermeeren van Antwerp. Die komt ook echt uit Lier zelf.

29 juni 2023 om 15:50

Veel talenten van Lierse stappen over naar Mechelen, toch?

29 juni 2023 om 16:16

Vermeeren speelde dan ook 3 jaar bij KV Mechelen voor zijn overstap naar Antwerp.

Virton is trouwens een zalige verplaatsing voor een weekendje Ardennen 😉

29 juni 2023 om 22:09

Lierse SK met Bob Peeters, goeie ouwe tijd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren