Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kabinet denkt onder meer aan Ajax bij proef met publiek tijdens duels

Laatste update:

Voetbalstadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden mogelijk vanaf half januari weer deels gevuld. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft hierover vanochtend gesproken met de evenementenbranche, zo meldt de NOS. Het plan is om medio januari proeven in testsituaties uit te voeren om voetbalwedstrijden, concerten en bioscoopbezoek met meer publiek mogelijk te maken.

Het Algemeen Dagblad meldt vrijdag dat het gaat om een maximaal aantal van 1.500 supporters per stadion. Een speciaal aangesteld team gaat op zoek naar het meest geschikte stadion om de testen af te nemen. De voorkeur hierbij gaat uit naar de onderkomens van Ajax, NAC Breda en NEC. Bij de test worden bezoekers verdeeld in 4 'bubbels' van 250 fans en één van 500 supporters. In sommige bubbels is het dragen van mondkapjes verplicht, maar dat geldt niet voor alle bubbels. Daarnaast wordt er achtereenvolgens een rij met stoelen bezet en juist ook weer niet. Bezoekers mogen 'enthousiast en uitgelaten gedrag vertonen', al is zingen nog steeds verboden. Fans die meedoen aan de test moeten een negatieve coronatest kunnen overleggen.

Er ligt tevens het plan om bezoekers in de dagen na een wedstrijd te monitoren. "Dit alles om te bezien of dit tot een veilig evenement kan leiden. Er wordt natuurlijk wel aan mensen gevraagd of ze dit willen, maar ik denk dat heel veel voetbalsupporters snakken naar het bezoeken van een wedstrijd van hun favoriete club", verklaart Keijzer vrijdagmiddag aan de NOS. De KNVB bevestigt dat er sowieso testen worden gedaan bij NEC en Almere City FC. De voetbalbond benadrukt daarnaast dat deze testen niet in verband staan met het toestaan van beperkte aantallen supporters. De voetballerij is hierover in gesprek met Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark.

Belangrijke voorwaarde om dergelijke proefevenementen door te laten gaan is dat de regio waarin het evenement plaatsvindt geen risicogebied is. Het risiconiveau moet maximaal 1 zijn, dat wil zeggen waakzaam. De evenementenbranche wil samen met onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft gegevens verzamelen over het besmettingsniveau in verschillende situaties, van kleine groepen binnen tot grote aantallen bezoekers buiten. Gekeken wordt dan naar het gedrag van de bezoekers, de luchtkwaliteit in een gebouw, het gebruik van mondkapjes, desinfectie en de gevolgen voor kwetsbare groepen.

Keijzer stemt in met twee voorstellen: voetbalwedstrijden en concerten waarbij het publiek moet zitten, en bioscopen. Voor festivals en concerten waarbij het publiek rondloopt is het nog te vroeg. Hiervoor gaf Keijzer derhalve geen groen licht. De evenementensector wil gaan werken met een toegangsbeleid voor het publiek. Om binnen te komen moeten mensen in ieder geval een recente negatieve PCR-coronatest hebben. “Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan”, aldus Keijzer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rustig aan jongens, niet zingen, netjes een mondkapje op, lekker op de plek blijven zitten en klappen bij een goal. Ik weet dat het lastig is, maar dit is de enige manier dat we weer een stadion inkomen.

13 november 2020 om 12:55

Dan kun je beter geen publiek toelaten want dat is gewoon de kat bij de melk zetten. Ik denk namelijk dat iedereen wel weet dat dat niet gaat gebeuren.

13 november 2020 om 13:10

Dan gaat die proef geen 2 weken duren. Ik vind het triest dat mensen zich zo egoïstisch opstellen hierin. Gedraag je eens man.

13 november 2020 om 14:34

Gedraag je eens man? Scenario wat jij beschrijft heeft niks met voetbal(publiek) te maken. Waarom zou iedereen die deze regels niet per definitie als heilig aanvaardt egoã¯stisch zijn? De onderliggende argumentatie voor de regels is ook verre van waterdicht.

13 november 2020 om 15:02

Gedraag je eens man? Als iemand opveert uit opwinding voor een goal voor zijn gedraagt die zich toch nog prima? Het is niet dat hij loopt te Hamassen ofzo.

13 november 2020 om 15:56

Men mag uitgelaten gedrag vertonen (dus juichen bij een doelpunt). Zingen is echter verboden en in sommige vakken is een mondkapje verplicht. Heel simpel. Dit zijn de regels. Wil je je er niet aan houden, blijf dan lekker thuis. Je bent niet verplicht om te gaan..

13 november 2020 om 16:39

@lierse1997
Hier zeggen we de kat op het spek binden .

Maar gelijk heb je. Gaat natuurlijk niet werken.

13 november 2020 om 12:57

"je moet gewoon je bek dichthouden"

13 november 2020 om 12:59

In Oostblok doen ze ook gewoon normaal waarom hier niet

13 november 2020 om 13:35

In het Oostblok is het vrij normaal dat mensen straal bezopen een auto gaan besturen waarom hier niet?

13 november 2020 om 13:38

Ja omdat ze daar ook wel door hebben dat de pandemie voorbij is. Kijk eens naar Belarus waar ze al maanden met honderdduizenden tegelijk demonstreren. Ze hebben geen eens maatregelen daar en als je dan kijkt naar de oversterfte is er helemaal niets anders aan dan normaal. In Europa was er ook oversterfte en dat is logisch vanwege een nieuwe variant van het virus maar er is niet meer oversterfte dan in 2015 en 2018.

Hier in Finland hebben we ook duizenden toeschouwers bij sportevenementen. Laatst is HJK kampioen geworden en werd ook gewoon feest gevierd met een vol vak zingende, schreeuwende supporters. Dit is al maanden zo, alles is open hier en kijk naar de cijfers in Finland. Kijk naar de cijfers in Zweden. Groepsimmuniteit heet dat.

13 november 2020 om 13:51

@borrelhond

Leuk feitje: In Nederland (19%)zijn het aantal doden in het verkeer waarbij alcohol in het spel was 3% hoger dan in Polen. Dus blijkbaar is het hier wel vrij normaal.

13 november 2020 om 14:43

Heb je enige onderbouwing voor groepsimmuniteit in Zweden en Finland? Toch grappig dat die o zo kritische mensen vaak totaal niet kritisch zijn als het in hun straatje past.

13 november 2020 om 14:59

Finland: 16.4 inwoners/km2
Zweden: 22.7 inwoners/km2
Belarus: 46 inwoners/km2
Nederland: 814 inwoners/km2

Zou de bevolkingsdichtheid er iets mee te maken kunnen hebben denk je, dat het verloop van zo'n ziekte hier net wat anders loopt dan in die wijdse landen? Ik vraag maar.....

13 november 2020 om 15:05

Nederland heeft geen 814 inwoners per vierkante kilometer, hoe kom je daarbij? Bevolkingsdichtheid is 416 per vierkante kilometer.

13 november 2020 om 15:28

@orgullo: Je hebt gelijk denk ik, alhoewel er wel verschil kan zitten in berekenen. Zo neemt de ene berekening het wateroppervlak mee bij het totaal en bij de andere wordt alleen het landoppervlak meegenomen. (41.000 km2 totaal vs 33.000 km2 land). Mijn punt was in elk geval, of het nu 814 of 416 inw/km2 is, dat er nog wel een verschilletje zit met de toendra's van het Finse Lapland. Laten we nu niet die situaties met elkaar vergelijken....

13 november 2020 om 16:16

Harecles; je moet je alleen beseffen dat gemiddelde cijfers van Scandinavie weinig zeggen aangezien 80% van de bevolking in het zuidelijke gedeelte wonen. Als je dat gedeelte vergelijkt met Nederland scheelt de bevolkingsdichtheid nauwelijks.

13 november 2020 om 16:19

@Elmatador, geef dan ook aan dat de besmettingen in Zweden oplopen en ze daar steeds meer denken dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt.

13 november 2020 om 18:08

@fiorenoord, dat snap ik, maar dan nog steeds is het laag bevolkt. Je zou hetzelfde voor Nederland kunnen zeggen namelijk, een groot deel woont in de randstad maar een Friesland/Drenthe/Zeeland zijn ook dunbevolkt. In Nederland zijn veel middelgrote steden plat tegen elkaar aangedrukt, dat is in Zweden nog steeds anders. Ter illustratie: afstand Göteborg (2e stad Zweden) - Stockholm is 500km, afstand Amsterdam - Rotterdam 77km

13 november 2020 om 13:08

@groninger Hopp Ik heb helemaal geen zin in de zoveelste discussie hierover, maar ik wil wel even weten welk onderzoek van de knvb je aanhaalt, want ik kan zo een niet vinden en het zou niet de eerste keer zijn dat je maar wat nummer roept die jou goed uitkomen. En wat voor effect hebben die 1 op 200.000 mondkapjes precies? En bedoel je met 8 op de 9 (raare getalkeuze trouwens) dat 8 van de 9 soorten niet werken of het absolute getal?

13 november 2020 om 13:25

Er is decennia lang studie gedaan naar het effect van mondkapjes en er is nog steeds geen bewijs gevonden dat ze werken. En toevallig in 2020 zijn er een paar vage studies die zeggen dat het wel helpt. Gewoon onzin, want maskers beschermt niet tegen virussen. Overal waar mondkapjes gebruikt wordt zijn de cijfers ontzettend hoog terwijl in landen waar geen of beperkt mondkapjes gebruikt worden zijn de cijfers laag.

Coronavirussen bestaan al sinds de mensheid en zijn ongevaarlijk voor mensen met een goed werkend immuunsysteem. Juist bij ouderen en mensen met zwaar onderliggend lijden werkt het immuunsysteem niet meer en daardoor sterven ze. En bij een paar geeft het immuunsysteem juist een overreactie waardoor ze ook schade op kunnen lopen maar dat is zelden.

13 november 2020 om 13:27

@hopp Dat is een bewering van een Knvb directeur, geen onderzoek. En het komt voor de directeur amateurvoetbal goed uit, gok ik zo. Mijn baas zegt dat er ook nog geen besmettingen zijn geweest op de werkplek. Komt hem ook goed uit. De 1 op 200.000 gaat over Noorwegen. Een veel dunner bevolkter land, wat sowieso al iets minder "close" in de omgang is. En over de mondkapjes: Dan moet daar dus een manier (keurmerk oid?) voor komen om te zorgen dat 8 van de 9 juist wel werken.

13 november 2020 om 13:48

Lekker belangrijk of hij de grote baas is en alle date heeft, zolang die data niet openbaar is of er een openbaar onderzoek is. Daarnaast, op het voetbalveld misschien niet, maar in de kleedkamer, kantine en tribune ongetwijfeld wel. En als het niet van voetbal komt, hoe verklaar je dan die ontploffingen bij Psv, AZ en Ajax?

Ik weet ook wel dat die mondkapjes schijnveiligheid zijn, daar ben ik het met je eens, maar omdat we er toch niet meer vanaf gaan kan je beter zorgen dat er wel zo'n keurmerk is en dat de bevolking de goede mondkapjes gebruikt.

Trouwens, omdat je op een andere manier "kritisch" kijkt dan ik, betekend niet dat ik "simpel" ben. Jij kijkt kritisch naar de maatregelen, ik kijk juist kritisch naar de tegenargumenten.

13 november 2020 om 14:33

Die ontploffingen hebben toch ook niet geleid tot besmettingen van tegenstanders? Dus wat dat betreft kan wel geconcludeerd worden dat het virus niet echt overgedragen wordt op een voetbalveld.

13 november 2020 om 14:44

Ik herken het ook, ik zeg namelijk al drie keer dat een claim van de directeur amateurvoetbal geen sluitend onderzoek is en ik daarom jouw claim dat er geen besmettingen plaatvinden op een voetbalveld in twijfel trek. (Al hoop ik op wetenschappelijke onderbouwing, zodat we straks in tenue naar de wedstrijd kunnen en in tenue weer naar huis.)

Sowieso heeft het publiek bij een profwedstrijd weinig te maken met een amateurvoetbalwedstrijd, maar dit terzijde.

Over de schijnveiligheid, ik ben absoluut niet voor de mondkapjesplicht. Ik weet dat mensen het helemaal niet snappen en weer te dichtbij komen, wat bloedirritant is (want mensen komen inderdaad nog dichterbij dan voor corona). Ik ben ook een realist, ik weet dat die plicht doorgedrukt gaat worden. Dan kan je beter zorgen dat de mondkapjes die gedragen worden ook daadwerkelijk nut hebben.

Over die 3 punten: Ik ben het hier wel deels met je eens, een aantal kleine opmerkingen: 1. De stijging begon begin september alweer, toen was het nog niet koud. Wellicht dat de koud het wel versneld heeft. 2. De mondkapjes werden half oktober pas echt trending, toen zaten we al in de tweede golf. 3. De wetenschap is niet heel wispelturig, het is vooral de overheid die geen enkele consistentie geeft. Zo bijvoorbeeld met de mondkapjes, of die routekaart.

1 van de grootste oorzaken van de tweede golf is M.i. het feit dat de mensen in slaap gesust zijn, omdat het veilig leek. Toen werd iedereen weer losgelaten, en ging het weer helemaal los.

13 november 2020 om 14:56

Het programma Kassa liet TU Delft een aantal mondmaskers testen waarvan ze van een aantal al wisten dat ze niet deugden. Kassa is een consumentenprogramma om mensen te voorlichten. Dit deden ze dus bewust omdat er een heleboel Nederlanders rondliepen met eigen gemaakte mondkapjes, van polyester of van bamboe etc. Uit de test bleek dus ook gewoon dat medische mondkapjes, Ffp2, Kn95 gewoon wel werken want daar zijn ze ook voor gemaakt. Je bewering dat mondkapjes niet werken klopt dus niet, alleen ondeugdelijke mondkapjes werken niet.

13 november 2020 om 16:38

De wetenschap is niet echt wispelturig, de wetenschap doet gewoon zijn ding. En dat is constant dingen opnieuw onderzoeken, elkaar tegenspreken en vervolgens met conclusies komen, die vervolgens weer worden betwist door andere wetenschappers enz enz. Dat is ongeveer hoe de wetenschap werkt. Dat is niet alleen in corona-tijd zo, dat is altijd zo geweest.

Met je eens dat we meer moeten inzetten op ventilatie en frisse lucht, oneens dat je voor die bewering ook opeens de immigratieproblematiek er in wil fietsen. Natuurlijk zijn we met veel te veel (corona is volgens mij een reactie van de wereld), maar dat is op dit moment nu eenmaal zo. Dus daarom werkt groepsimmuniteit hier misschien minder.

Mcdonalds en al die andere fastfoodbende had allang het land uit gemoeten inderdaad, net als die hele veehouderij en alle andere bende die slecht is voor mensen. Mensen leven zo ongezond als de pest tegenwoordig. Daar had de overheid allang wat aan kunnen doen, maar dat doen ze niet omdat ze worden gepiepeld door multinationals..

Iedere keer testen om bij een evenement te mogen zijn is toch ook geen haalbare kaart? Dan worden de teststraten en labs zo weer overspoeld en kunnen die de drukte weer niet aan..

13 november 2020 om 12:55

Creëer je wel weer werkgelegenheid in deze sector

Maar ben het verder wel met je eens. Constant testen is niet te doen. Tenzij er flink door organisator voor betaald gaat worden.

13 november 2020 om 13:00

Logistiek vooral lastig. Je kan wel overal sneltesten inzetten bij de deur natuurlijk. Van wat ik begrijp - ik volg het niet nauwkeurig- is het grote probleem met de sneltesten de hoeveelheid vals positieve tests. In deze context is dat vervelend maar niet gevaarlijk, je weigert vooral veel meer 'gezonde' mensen, wat sneu is maar in mijn optiek wel kan.

13 november 2020 om 13:16

Duurt het ook niet ongeveer een kwartier voordat je de uitslag te horen krijgt via een sneltest? Dat is toch ook helemaal niet te doen als iedereen nog een extra kwartier in de rij moet staan om het stadion in te komen. Voor corona kon het al lang duren voordat je een voetbalstadion binnen kon maar met een sneltest erbij zal het niet haalbaar zijn denk ik.

13 november 2020 om 14:20

Dat werd vandaag weer pijnlijk duidelijk begreep ik met de sneltest van Elon Musk die 4 tests had gedaan waarvan 2 pos en 2 neg..

13 november 2020 om 14:37

Die PCR-testen geven ook veel vals positieven als mensen geen klachten hebben. Die zijn dus ook niet echt effectief om in te zetten. Bij de PCR-testen is vooral het probleem dat ze in Nederland te goed proberen te werken, door 35 en 50 cycli te gebruiken, daar waar maximaal 30 wordt aangeraden en wordt gezegd dat er na 35 cycli alleen nog dood virus over blijft. En dood virus kan dus al dood zijn, voordat de test wordt uitgevoerd. Tot aan 30 cycli blijft virus veelal nog levend, maar die paar extra cycli is te veel van het goede.

13 november 2020 om 13:02

De testlabs worden overspoeld omdat er mensen in het OMT zitten die eigen belangen hebben testen testen testen. Er zijn genoeg laboratoria die testen wilden uitvoeren en ook Duitsland wilde helpen maar ze wilden dat natuurlijk niet uit handen geven omdat ze dan inkomsten mislopen. Hetzelfde geldt voor de ziekenhuizen. Ze willen geen speciale coronaziekenhuizen of opschalen omdat ze dan inkomsten mislopen. De Ic's lagen al vol in 2015 met het dubbele aantal bedden! In 2016 lagen ze vol en in 2018 waren de ziekenhuizen zelfs voller dan dit jaar.

Ook is deze test totaal niet geschikt om massaal mensen te testen omdat deze test geen besmetting aan kan tonen. Het is een groot schandaal van die Duitser Drosten en ik ben ook zeer blij dat hij officieel aangeklaagd wordt wegens fraude en dat er steeds meer virologen, epidemiologen en immunologen opstaan in deze strijd. Dezelfde man die het Volkswagen schandaal aan het licht bracht doet dit nu ook met de PCR test.

13 november 2020 om 13:17

Wat ik me echter afvraag. Ook virussen als HIV en Hepatitis B en C worden met PCR-tests gevonden. Daar dan ook maar mee stoppen?

13 november 2020 om 13:31

Omdat die mensen ziek zijn ja. Je kan de PCR test gebruiken als ondersteuning met een uitgebreide analyse. Je kan de PCR test niet gebruiken met meer dan 35 cycli en dan ook nog eens tussendoor veranderen van protocol. Eerst werd getest op alle 3 de genen van het virus en nu slechts nog op 1.

In plaats van drie genen, wordt er nog maar eentje getest. Daarmee reduceer je de betrouwbaar van de test enorm. Met drie genen heb je drie signalen en als die alle drie positief zijn, dan weet je dat je een virus te pakken hebben. Met een signaal negatief en twee positief ben je al niet meer zeker of je een virus hebt; met slechts één van de drie positief weet je niks meer. En ze pakken juist alleen nog maar 1 signaal. Daarom is deze test zo onbetrouwbaar als maar kan en helemaal omdat deze massaal gebruikt wordt. Landen hanteren zelfs cycli tot de 45! Dan heb je kans op 90% vals positieven. Daarom moet je alleen nog testen op zieke mensen. Maar ja de test is dan ook bedacht om geld te verdienen... Gewoon crimineel.

13 november 2020 om 14:03

@lierse

Je denkt toch hopelijk ook niet dat de halveringen van positieve tests in België op 31 oktober en 5 November met de lockdown van 2 november te maken heeft? De PCR is zo onbetrouwbaar als maar kan en met een paar wijzigingen kunnen ze het precies sturen hoe ze willen. Mensen met lichte klachten niet meer testen, cycli veranderen etc. En geen journalist die er naar vraagt. Zelfs als het niet waar is hoor je je werk te doen als journalisten. Bizar dat dit niet gebeurd.

Ik vraag me nog steeds af hoeveel besmettingen kwamen er nou van het publiek af of vanuit de horeca ? Rutte en co willen gewoon het land kapot maken met hun achterlijke regels

13 november 2020 om 12:58

Een recent onderzoek van de universiteit van Stanford wees aan dat zaken als restaurants, fitnesszalen en cafés zeer hard bijdragen aan de verspreiding van het virus.

13 november 2020 om 12:58

Als je je dat nog steeds afvraagt dan heb je de redenatie achter het sluiten van deze zaken gewoon nog steeds niet begrepen. Dat zegt in deze meer over jou dan over de maatregelen en regels.

13 november 2020 om 14:44

De redenatie erachter is gewoon heel krom. Wil je echt verspreiding tegen gaan, dan moet je de onzichtbare verspreiding tegen gaan en scholen sluiten. Het is heel gek dat de horeca in juni open ging en het qua besmettingen eigenlijk nog 2-3 maanden goed ging, maar zodra de scholen open gaan, schieten de besmettingen de lucht in. De reden is simpel. Kinderen vertonen geen verschijnselen en zijn dus drager zonder het door te hebben, op school besmetten zij elkaar en brengen het mee naar huis, waar de ouders het krijgen. Een volwassene (ik heb het ook gehad) krijgt na een aantal dagen klachten en blijft thuis, maar voor die klachten krijgt, kan ie het virus wel doorgeven. Ouders gaan naar het werk en besmetten zo collega's en aangezien er pas aan de bel wordt getrokken als de ouders ziekteverschijnselen hebben, dan ben je zo een week verder voordat er maatregelen worden getroffen. Maar dat vertikken ze om aan te pakken.

13 november 2020 om 16:39

@Nijogeth je gaat alleen voorbij aan het feit dat de overheid scholen en onderwijs vrij belangrijk vinden. Want wat gebeurt er als je de scholen sluit? Dan moeten ook miljoenen ouders thuisblijven en in sommige gevallen kan dat simpelweg niet. Dus onderwijs is gewoon een prioriteit van het kabinet. Dat is niet vreemd toch? Die piek in het aantal besmettingen kwam volgens mij trouwens niet zozeer doordat scholen open gingen, maar doordat half Nederland achterlijk is en op vakantie ging in de zomer. En tja, dan neem je het virus mee en besmet je jan en alleman. Net zoals rondom de carnavalsperiode gebeurde. Niet voor niets willen ze nu niet dat mensen gaan reizen. De horeca, stadions e.d. sluiten ze omdat er veel reisbewegingen zijn. En die willen ze beperken, omdat daar schijnbaar veel besmettingen kunnen ontstaan. En als ouders als het niet hoeft niet naar het werk gaan, is het geen ramp als kinderen incidenteel hun ouders besmetten. Je doet net of scholen sluiten en vervolgens andere sectoren openen effectief is. Je verplaatst het probleem dan alleen + je zadelt miljoenen nederlanders met het probleem op dat hun kinderen thuis zitten + je haalt kinderen maandenlang weg uit hun gebruikelijke leven, wat ook niet echt bevorderlijk werkt. Alles sluiten zou uiteraard de makkelijkste oplossing zijn, maar dan maak je veel kapot. Ik kan best begrip opbrengen voor deze overwegingen van het kabinet, al zouden ze in sommige gevallen best andere afwegingen kunnen maken, zoals het toestaan van supporters. Zolang mensen gewoon hun reisbewegingen zoveel mogelijk beperken en thuis werken als dat ook maar enigszins mogelijk is, dan scheelt dat al een slok op een borrel

13 november 2020 om 19:26

Martijnr12, ik snap best dat de overheid het belangrijk vindt dat mensen naar het werk gaan en kinderen naar school. Echter kun je het mij niet verkopen dat je de horeca sluit, terwijl daar op papier maar 5% van de besmettingen vandaan kwam, met als stom smoesje dat je dat doet om de verspreiding van corona tegen te gaan, terwijl je dat ook anders op kan lossen. Mensen die thuiswerken, daar hadden de kinderen al thuis onderwijs kunnen krijgen, scheelt een hoop verspreiding. Dan dwing je zulke mensen ook daadwerkelijk thuis te werken, dat doen er nu ook veel niet meer. Het gaat mij te ver te zeggen dat we het met zijn allen moeten doen, maar de grote verspreiding wordt niet aangepakt en we gooien alles op het bordje bij de horeca. Sorry dat gaat er bij persoonlijk niet in, dan hebben we niet hetzelfde doel voor ogen en kun je wat mij betreft kappen met doen alsof je de verspreiding van corona tegen wil gaan en gewoon direct de risicogroepen in quarantaine zetten en de rest hun gang laten gaan. Als we het dan toch niet samen doen, dan maar ieder voor zich toch?

13 november 2020 om 12:59

Ja, dat zal vast zijn duivelse plan zijn!

13 november 2020 om 13:08

Het begint bijna lachwekkend te worden he...

13 november 2020 om 13:00

Ja want Rutte en co hebben er natuurlijk heel veel voordeel aan bij het kapotmaken van het land... Maken zij zich heel populair mee in het land.. Koekoek..

13 november 2020 om 13:40

Haha, ik kan er echt niet bij hoe sommigen dat toch kunnen denken.

13 november 2020 om 13:07

@recoba19....ja hoor je hebt helemaal gelijk. Rutte wil ons land kapot maken. Grappige is dat ik dat zinnetje nu al zo vaak voorbij heb zien komen het afgelopen jaar maar niet 1, jawel niet 1 onderbouwing er bij. Waarom zou Rutte ons land kapot willen maken. Wat wint hij daar mee. Vertel dan eens. In plaats van alleen maar wat te roepen zonder te onderbouwen. Die man heeft geen enkel belang bij het kapot maken van nederland. Wat voor goeds zou hem dat in hemelsnaam doen. En je kan die regels achterlijk noemen maar ze zijn nodig. Wel eens in andere landen gekeken? Waar ze nog strenger zijn. Willen zij ook allemaal hun land kapot maken? Ooit van reisbeweging gehoord trouwens? Pfff "complotdenkers" ze denken allemaal zo intelligent te zijn maar er komt helemaal niks anders uit dan.... ze willen alles kapot maken...

13 november 2020 om 13:56

Ik denk niet dat het kabinet echt schuldig is maar het OMT is de boosdoener. Er zitten teveel mensen in die allemaal belang hebben bij massale PCR testen en vaccins. Hugo trouwens ook.
Hugo liegt veel bij elkaar om er maar voor te zorgen dat de vaccins zoveel mogelijk verkocht worden. Hij geeft wederom aan dat het de grote druppels zijn en dat daarom de cijfers omlaag gingen in April. De cijfers waren al lang dalende voor de maatregelen van 16 en 23 Maart. Is een feit. Ook de medici mensen die steeds angst zaaiden met een mogelijke tweede golf in de zomer liegen ook. Het is onmogelijk dat je met zulk medische kennis zogenaamd niet weet dat coronavirussen niet actief zijn in de zomer. Zelfs de who ontkende dit. Dan weet je echt wel dat er gelogen wordt. In Duitsland is het ook die RKI met Drosten die de PCR test heeft ontwikkeld samen met paar OMT leden. Als je het Mexicaanse griep schandaal kent weet je ook dat diezelfde Drosten en Tedros erbij betrokken waren. Wat toen mislukt is proberen ze nu opnieuw.

Zoek maar op Reiner Fuellmich. Hij, samen met heel veel andere advocaten en ondersteund door wereldbekende en de beste virologen, microbiologen, immunologen gaan het rechtelijk aanvechten.

13 november 2020 om 14:07

Dat willen ze niet zien die denken echt dat Rutte hier voor onze gezondheid zit te praten ze denken ook dat de ziekenhuizen voller zitten dan 2-3 jaar geleden of dat maskers helpen om een virus te bestrijden,denken ook dat een avondklok helpt terwijl er na 10 uur amper een hond buiten loopt

13 november 2020 om 14:42

Niet actief in de zomer? Vanwege de hogere temperaturen? Niet actief is niet hetzelfde als minder effectief. Anders kan je de cijfers natuurlijk niet verklaren in bijvoorbeeld Midden en Zuid Amerika zoals Brazilië en Florida en landen als India. En welke baat zou Hugo moeten hebben dan? Wij hebben hier in Nederland allemaal een ziektekostenverzekering.

13 november 2020 om 15:16

Hoeveel onwetendheid kan een mens hebben. Zuid-Amerika heeft het tegenovergestelde seizoen van Europa. Waarom denk je dat de cijfers daar dalen sinds September? De meeste landen zitten al sinds Maart in lockdown behalve Brazilië en ze hebben allemaal hetzelfde sterftecijfer. Goed dat je Florida noemt, die hebben ook een vergelijkbaar seizoen zoals Zuid-Amerika. 6 weken geleden zijn alle beperking in Florida opgeheven, zelfs social distancing. En kijk eens naar de cijfers. Nog steeds geen uitbraken geweest. India heeft ook 2 seizoenen en trouwens een heel laag sterftecijfer vanwege de immuniteit en lage leeftijd. Zelfde geldt voor Afrika. Hugo zijn broer is betrokken bij de vaccins. Leden van het OMT runnen laboratoria waar de PCR tests uitgevoerd worden. Meer tests, meer geld en laat dat nou net zijn wat ze adviseren. Als je weet dat 80% geen symptomen heeft en het virus is al verspreid welk nut heeft het testen? Ook wilden ze de testcapaciteit niet uit handen geven aan andere laboratoria. Er was zogenaamd sprake van gebrek aan capaciteit, wat een leugen is gebleken omdat Duitsland en andere laboratoria wel degelijk voldoende capaciteit hadden.

13 november 2020 om 16:24

In India zijn er elke dag meer besmettingen en sterfgevallen. En daar is het elke dag warm... Het maakt dus niet uit hoe warm het is. In Zuid-Amerika hebben de meeste landen trouwens geen seizoenen qua temperatuur. De cijfers dalen daar ook niet. Wonderbaarlijk hoeveel onzin sommige mensen geloven.

13 november 2020 om 20:59

Wie heeft het over temperatuur? In Zuid-Amerika heb je hele andere seizoenen dan in Europa. De cijfers dalen daar ook niet? Welke cijfers raadpleeg jij? De cijfers in Brazilië, Peru, Chili en Bolivia dalen al sinds Augustus. Inderdaad echt wonderbaarlijk hoe weinig mensen de feiten checken.

13 november 2020 om 14:30

Ik ben dan altijd benieuwd waarom Rutte enco het land kapot willen maken? Zijn ze gewoon kwaadaardig, of dienen ze een of ander hoger doel om Nederland te vernietigen?

13 november 2020 om 14:44

Is allemaal de deepstate? of was het nou de illuminatie? Of de vrijmetselaars? Of de lizardmens? Of de bilderberggroep? Of the new world order? Of de elite? Ik weet het allemaal niet meer hoor, maar het is wel heel erg spannend. Hopen dat de vrijheidsstrijders zoals Recoba en Lange Frans dit hele complot kunnen ontmaskeren.

13 november 2020 om 20:14

Ja tuurlijk expres de economie naar de kloten helpen recoba, daar hebben rutte en co echt wat aan

Artikel mist wel wat details. Gaat om slechts enkele stadions: Nec, NAC of Ajax en MAX 1500 man. 1500 man in de Arena is niks en in de Goffert opeens veel. Beetje gekke constructie, doe het wat mij betreft maar in de (minder belangrijke) Kkd. In deze constructie krijgen Eredivisieclubs die deelnemen aan het onderzoek voor een periode een voordeel tegenover de andere clubs.

Ik hoop zelf dat het onderzoek van Gommers en Van Eijk in de Kuip ook doorgang mag vinden op de langere termijn als alle stadions mondjesmaat opengaan. Daar hebben bedrijven als Mojo ook behoefte aan, sterker nog die namen deel aan het onderzoek.

Hoe werkt dan als mensen uit overijssel bv na een wedstrijd in Amsterdam willem. Als amsterdam niv 1 is en overijssel niv 3??

13 november 2020 om 14:15

die hebben al 3 eredivisieclubs om uit te kiezen die moeten daar dan maar even heen, als je nou zeeland had gezegd.....

Testen lijkt me dan toch het eerlijkst bij bekerwedstrijden? Als je bij slechts 1 club in een competitie publiek toe gaat staan lijkt me niet het meest eerlijke

Waarom noemen ze het 'proeven'? Die waren toch ookal positief in september toen voetbal van start ging?

Ben ik toch erg benieuwd hoe ze dat gaan managen mbt de toppers na de winterstop. Ze kunnen het echt niet verkopen om maar een deel te laten gaan!

13 november 2020 om 13:17

Waarom niet? Iedere topclub speelt 3 toppers thuis na de winterstop. Dan kun je een heel stadion laten loten zodat het elke wedstrijd 1/3 vol zit.

13 november 2020 om 14:13

Ben je nou echt zo naief dat je denk dat er dalijk in januari weer 1/3 publiek is in een stadion? Als je de tekst leest dan wordt er namelijk ook over gesproken dat er half januari pas wordt begonnen met testen. Precies in de maand waarin de eerste helft van alle toppers wordt gespeeld

13 november 2020 om 14:18

ach ja de kleine clubs die het doorgaans van de toeschouwers moeten hebben als de toppers langskomen om uitverkocht te raken, hebben die wedstrijden ook allemaal gemist, dus hebbben de supporters van de "toppers" die niet kunnen gewoon lekker pech, net als de rest van de toeschouwers.

Ach dan mogen ze daar zitten als barcelona supporters. Je weet het wel, van die vakantie veiling mensen die totaal geen affiniteit met de club of sport hebben en hup holland hup roepen bij het Nederlands elftal. Nee doe mij dan maar gewoon die vreemde publieksgeluiden tijdens wedstrijden.

Waarom juist hier testen en niet op plekken waar de corona minder om zich heen grijpt?

13 november 2020 om 18:18

Er staat toch duidelijk dat het pas gebeurd als die regio op niveau 1 waakzaam staat. Dat betekend dus dat er in de komende weken echt drastisch minder besmettingen in die regio moeten worden getest. Dit gaan ze echt niet met 5000 besmettingen per dag doen hoor.

"4 'bubbels' van 250 fans en één van 500 supporters"... Wat is het verschil tussen fans en supporters en hoe gaan ze dat onderscheid maken? :-)

Ben ik de enige die proef leest als dat ze testen gaan uitvoeren bij wat de effecten zijn? Vandaar de supportersgroepen in verschillende hoeveelheden en wel of geen mondkapjes. Ik vind dit niet helemaal terug in de reactie’s

Het plan ligt er, maar we moeten niet te ver naar voren kijken. Zeker zolang er geen vaccin is zal het mij niet verbazen als de stadion leeg blijven tijdens wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren