Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus verdedigt wisselvallig debuut Matthijs de Ligt: ‘Hij zal snel leren’

Laatste update:

Matthijs de Ligt debuteerde zaterdagavond voor Juventus met een overwinning (4-3) in de topper tegen Napoli, maar de Italiaanse media waren niet mals voor de Nederlander. De Ligt was bij alle tegendoelpunten ‘op de plaats delict’, zo klonk het eensluidend. Giovanni Martuscielli, die nog steeds de van een longontsteking herstellende Maurizio Sarri vervangt, was na afloop mild voor de Oranje-international.

“De Ligt loopt nog steeds een klein beetje achter op het gebied van hoe de verdediging van Juventus in elkaar steekt en hoe deze beweegt”, legde de assistent-trainer van Juventus uit na afloop. “Hij zit pas net in een moeilijke competitie, de Serie A, en ook nog eens bij een compleet ander team met een andere speeltijl. Maar hij heeft veel kwaliteit, hij is zeer intelligent en hij zal snel leren. Hij had ook een goed eerste uur, dus hij komt er wel.”

“We hadden gehoopt dat hij meer tijd zou krijgen om zich aan te passen, maar helaas raakte Giorgio Chiellini geblesseerd en moesten we onze plannen veranderen”, erkende de rechterhand van Sarri. La Gazzetta dello Sport riep de vervanger van Chiellini uit tot 'flop' van de wedstrijd, maar denkt wel dat De Ligt zich gaat herpakken. De krant somt de manieren waarop De Ligt de mist inging een voor een op. “Bij de 3-1 keek hij voor zich uit, waarna Kostas Manolas hem voorbijstak en raak kopte. Bij het doelpunt van Hirving Lozano, toen Piotr Zielinski op links opkwam, schatte De Ligt de situatie verkeerd in.”

“Hij liet Lozano alleen en die maakte er weer een wedstrijd van. Het doelpunt van Giovanni Di Lorenzo: opnieuw een standaardsituatie en opnieuw gaat iemand voorbij aan De Ligt. Er komt waarschijnlijk een dag waarop we deze avond ons zullen herinneren als een kantelpunt, als een van de weinige slechte avonden van een fenomeen." Van Calciomercato kreeg de van Ajax overgekomen stopper een 5,5. Het Italiaanse Goal gaf De Ligt een 4,5 geeft voor zijn optreden. Bij alle media krijgt De Ligt het laagste cijfer van alle spelers van Juventus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch. De Ligt gaf zelf onlangs aan dat het echt een compleet andere stijl van spelen is ten opzichte van dat van Ajax en in verdedigend opzicht is het dan ook compleet anders. De Ligt en aanpassen is nooit een probleem geweest, dus dadelijk heb je een verdediger die meerdere stijlen kan beheersen. Nu is het even doorbijten, maar dat kan hij ook.

1 september 2019 om 08:48

Zo is dat. Nu even doorbijten en ontwikkelen en straks hebben we een multifunctionele verdediger in huis!

1 september 2019 om 08:57

De Ligt gaf zelf onlangs aan dat het echt een compleet andere stijl van spelen is ten opzichte van dat van Ajax en in verdedigend opzicht is het dan ook compleet anders. De Ligt en aanpassen is nooit een probleem geweest, dus dadelijk heb je een verdediger die meerdere stijlen kan beheersen. - Prima..... maar dan vraag ik mij af.. zo ervaren dat hij nu al is. Ook De Ligt heeft instructies meegekregen tijdens de wedstrijd bespreking.. Dus hij heeft gefaald en zijn taken niet uitgevoerd dat is duidelijk door het weggeven van meerdere goals. Hij moet het leren... Mantel der liefde.. Laten wij niet vergeten wat hij heeft gepresteerd voor Ajax en als je word opgehaald door Juve voor een enorm bedrag, je het een en ander mag verwachten en niet dat hij "opnieuw" moet leren verdedigen. Dat kan hij al. Met de ervaring wat hij nu heeft en met de instructies die hij heeft meegekregen had hij makkelijk die tegengoals kunnen voorkomen.

1 september 2019 om 09:01

Jij doet alleen maar aannames. Zoals in de tekst staat waren ze van plan hem de tijd te geven om aan te passen. Dit in combinatie met de taalbarrière zorgt ervoor dat je er niet zomaar ineens kunt staan. Leuk dat jij vindt van wel, maar ik vertrouw liever op de experts van Juventus.

1 september 2019 om 09:25

Ik geef mijn mening. Ik heb de tekst gelezen. Natuurlijk geven ze hem de tijd dat lijkt mij meer dan terecht. Ik zeg duidelijk dat hij zich waarschijnlijk niet aan zijn taken heeft gehouden wat ervoor heeft gezorgd dat hij verantwoordelijk was voor de tegendoelpunten. Ik zei dus duidelijk dat met de ervaring wat hij nu al heeft gister een zware onvoldoende heeft gehaald. Ben je het daarmee eens? Nou goed dat is mijn punt.

1 september 2019 om 09:32

@RNGesus

Er is een code hier op voetbalzone als het over Matthijs gaat. Wanneer je een beetje kritiek uit, moet je niet vergeten om te melden dat hij het wel gaat halen, of dat hij maar 20 jaar oud is, of het alleen maar goed ia dat hij slecht begon omdat dat betekent dat dat een garantie is dat hij alleen maar gaat groeien.


1 september 2019 om 12:35

Ik heb een beetje medelijden met die jongen. Hij is nog een beetje onwennig en erg zenuwachtig, wat volkomen logisch is natuurlijk. Hierdoor maakt hij soms verkeerde keuzes, zoals bij de goal van Lozano gister en alles en iedereen valt gelijk over Matthijs heen. Geef hem gewoon een aantal maandjes de tijd en hij zal zich zonder moeite aanpassen en uitgroeien tot een vaste waarde in een van de beste elftallen van Europa.

Komt vast helemaal goed met De Ligt. Vind het wel grappig hoe iedereen de transfersom van De Ligt en FdJ met die van Felix gingen vergelijken. Ondertussen laat die wel zien waarom die zijn prijskaartje waard is.

1 september 2019 om 09:18

Ook Felix zal met een dipje te maken krijgen. Totaal niet erg, hoort bij die jonge gasten in een andere en nieuwe omgeving . Alle 3 worden geweldige spelers in de toekomst

1 september 2019 om 11:30

Felix is zijn prijskaartje waard omdat hij in 2 la Liga wedstrijden 1 assist heeft gegeven? De Jong speelt niet op zijn natuurlijke positie in een team dat zonder Messi waardeloos is. De ligt is even oud als Felix maar speelt in de verdediging, in een land waar hij de taal nog niet van kent en de stijlen heel anders zijn dan bij Ajax. Dat je dit al roept na 1 wedstrijd van De Ligt en 3 van De Jong zegt genoeg over hoeveel vertrouwen jij in je woorden hebt.

Kijk, deze trainer snapt het. De Ligt moest voornamelijk wennen aan de tactiek achter het verdedigen. Het viel enorm op hoe de Ligt steeds bleef staan, deels als gevolg van een hele strakke zonedekking. De ligt voetbalde bij Ajax daarentegen veel vooruit en ging de duels aan in de wetenschap dat hij rugdekking had.

1 september 2019 om 09:15

Ik denk dat dat ook het manco is van Matthijs, dat hij altijd op rugdekking kon rekenen. Vooral in Italië rekent iedereen er juist op dat ieder zijn eigen mannetje kan verdedigen. En verdedigend is Matthijs nooit de sterkste in geweest. Wordt altijd snel gefopt door behendige spelers, zelfs tegen Llorente in de CL werd hij dolgedraaid. Dus daar zal die hard aan moeten gaan trekken.

1 september 2019 om 11:32

Verdedigen is niet zijn sterkste punt? Wat een onzin zeg. Waarom zetten trainers hem dan nooit in de spits?

1 september 2019 om 12:11

Sorry hoor, maar hier lees ik echt de meest grote onzin. Verdedigen was nooit het sterkste punt van Matthijs? Wat dacht je dat hij bij Ajax gedaan heeft? Breien? Matthijs is een beest van een verdediger, maar kent gewoon wat aanpassingsproblemen. Hij moet zich een andere stijl van spelen aanmeten, moet qua communicatie zich aanpassen en wennen aan een ander tempo qua spelen. Of het goed met hem gaat komen? Dat hangt af van hoe hij met tegenslagen om zal gaan (als het niet lukt).

Zal me niet verbazen als ze hem gewoon een jaartje gaan verhuren. Rustig de taal leren, en ook normaal leren verdedigen.

Ja inderdaad leren verdedigen, want jij speelt al 4 jaar op het hoogste niveau en hij maakt nog steeds dezelfde fouten als 4 jaar geleden.

Ook vorig jaar vooral in de grote wedstrijden in de CL en Nations League was het raak.

Bij Ajax had hij Blind naast zich die het 1 en ander corrigeerde en bij Oranje heeft die een baas naast zich die hem op sleeptouw neemt.

Maar heb het idee dat Italiaanse teams er meer op rekenen dat je zelf ook je mannetje kan staan. Daar heeft Matthijs duidelijk moeite mee.

Inmiddels al 20 dus dit moet er toch ècht ingepolijst gaan worden wilt hij het waar gaan maken.

Je ziet het bij andere talentjes die 18 en 19 zijn al de grond in worden geboord toen ze leuke wedstrijden speelden in de grote competities zoals Kluivert.

Ben benieuwd of Matthijs ook zo'n behandeling krijgt.

1 september 2019 om 09:02

Als jij denkt dat Juve De Ligt gaat verhuren na 1 matige wedstrijd ben je echt niet helemaal lekker hoor maat.. Natuurlijk blijft die gewoon bij Juventus. Hij zal niet alle wedstrijden spelen maar hij zal zeer zeker veel minuten maken, wennen aan zijn ploeggenoten, wennen aan de de stijl van Juve. En als je wijst op Blind en Virgil die hem kunnen sturen, waarom kan Bonucci dat dan niet? Die speelde gisteren namelijk ook gewoon matig, net als de centrale verdedigers van Napoli overigens (Koulibaly bijv. met 2 grote fouten plus een eigen goal). "Inmiddels al 20", nee hij is net een paar weken 20, nog altijd piepjong voor een verdediger dus! Matthijs is een jongen die snel leert, hij zal er echt wel staan straks hoor. Vergeet ook niet dat Napoli de moeilijkste tegenstander van heel het jaar is he, het is niet dat hij het zwaar had tegen Hellas Verona ofzo... Verhuren is sowieso geen optie!

1 september 2019 om 09:09

Waarom bonucci dat niet kan? Zoals ik al zei, ik heb het idee dat ze er daar vanuit gaan dat ieder zijn mannetje kan staan. Bonucci heeft het al lastig genoeg met zijn eigen taken, heb hem altijd al de zwakste schakel gevonden.

En Matthijs is 20 wat nog wel jong is in Italië maar die Demiral is maar 1 jaar ouder en heeft het een heel stuk beter gedaan in de voorbereiding. Kijk er maar niet gek van op als ze Demiral de voorkeur zullen gaan geven de volgende wedstrijd wat deze wedstrijd al terecht zou zijn geweest. Zeker als LCV

1 september 2019 om 09:36

Zou zeker kunnen dat Demiral mag starten inderdaad, die zou overigens net zo goed in de fout kunnen gaan tegen Napoli hoor, daar niet van. Onzin wat je schrijft over Bonucci, als Blind dat kan kan hij dat ook, staat al tig jaar bij Juve en Italië in de basis man. Maar goed, ook al zou Demiral ook de nodige potten gaan spelen, leg dan eens uit waarom Juve De Ligt zou verhuren? Dan hebben ze nog maar 2 bekwame CV's over voorlopig (ivm Chiellini's blessure) en het grootste verdedigende talent dat er is, waar je nota bene 75M hebt betaald, speelt bij een competitiegenoot. Daar zie ik echt geen enkele logica in en ik neem aan jij ook niet...

1 september 2019 om 09:49

Met zwakke schakel bedoelde ik meer dat bonucci de zwakke schakel in het centrum is. Ook al speelt die er al jaren. Maar de logica in het verhuren van Matthijs zie ik in omdat ze, juist omdat hij een grote investering is, zonde is om hem op de bank te laten terwijl hij juist moet leren verdedigen.

Demiral kostte Juventus niet zoveel maar je ziet duidelijk dat het hem goed heeft gedaan.

Zo'n traject zal Matthijs wellicht ook goed doen.

En dus niet weer een jaar naar Ajax want dan speelt die weer tegen de Fortunas en Excelsiors van deze wereld.

Maar je hebt wel gelijk dat Juventus met de lange blessure van chielini juist weer te kort in de verdedigers zou zitten.

1 september 2019 om 10:47

Dat gezeik van de voorbereiding word ik ook moe van, alsof een voorbereiding alles zeggend is. De Ligt heeft nu net 1 wedstrijd gespeeld man, toevallig de/een topper in de serie A.

In nederland hemelen we mensen zo snel op, en trappen we ze net zo snel weer omlaag.

Onvoorstelbaar

1 september 2019 om 11:39

Wat een onzin, kijk nou maar eerst gewoon even een paar jaar naar voetbal voordat je rare dingen gaat roepen. De Ligt is de op een na best betaalde speler van Juve, dat geeft zijn status al meteen aan. Demoral speelde een betere voorbereiding? Er is nog nooit een trainer geweest die zijn sterspelers aan de kant zette omdat de hongerige jonkies zo hun best deden tijdens de voorbereiding, zon voorbereiding is alleen om fit te worden niet om een basisplaats af te dwingen.

1 september 2019 om 10:41

Al 20 😂 De kritieken die ik lees worden steeds gekker. Hij is pas 20 speelt bij een van de grootste clubs ter wereld, basisspeler oranje, jongste aanvoerder halve finale CL, Kluivert zich momenteel nog bij, met alle respect, jong oranje. De Ligt ging als grote man weg, Kluivert als talentje die nog niet eens altijd in de basis stond. Is niet te vergelijken.

Die 3e goal van Napoli was echt drama verdedigd van Mathijs. En dat heeft ook weinig te maken met hoe het er aan toe gaat in Italië als verdediger! Ik ben zelf een fan van Mathijs maar dit ben ik niet van hem gewend. Waar hij bij Ajax als een echte baas zat te verdedigen en bij bijna alle verdedigende acties de baas zie ik nu een bepaalde vertwijfeling. Zelfde geld een beetje voor Frenkie. Hopelijk kunnen deze 2 de knop snel weer om zetten want dit is niet hun niveau!

1 september 2019 om 09:21

Die eerste en derde goal waren inderdaad volledig zijn fout. De kritiek die je hoort over de tweede goal ben ik het niet mee eens. Als je het ontstaan van de situatie vanaf de middenlijn bekijkt, zie je dat de Ligt terecht rugdekking blijft geven aan Bonucci. De fout ontstaat doordat Sandro niet knijpt en überhaupt te lang niet omschakelt om mee te verdedigen. Daardoor ontstaat de situatie dat de Ligt en Bonucci tegenover drie man staan.

Kijk hij krijgt kritiek , ook van de kranten, maar wordt niet gelijk de grond ingeboort. Hier kunnen een aantal kranten van leren.
Als de Ligt hier slaagt , wordt het een complete verdediger. Zo te horen krijgt hij genoeg steun en vertrouwen , dat zal hem goed doen

1 september 2019 om 09:20

Hij krijgt gewoon dezelfde soort kritiek zoals elke grote aankoop zal krijgen. Het is alleen te hopen dat hij er zelf mee om kan gaan in tegenstelling tot zijn fanbase hier in Nederland.

Al die jaren werd hij op een voetstuk gedragen, zodanig dat hij er zelf in ging geloven. En dat is niet zo gek voor zo'n jonge jongen.

En dan kan iedereen wel roepen dat hij zo volwassen is maar toen hij weer eens een grote fout maakte in de CL en Helene sprak hem erop aan, reageerde die heel geïrriteerd.

Ben heel benieuwd hoe hij nu met kritiek om zal gaan, en dat zal laten zien of hij daadwerkelijk stuk volwassener is dan zijjnleeftijd zoals vele roepen.

Het scheelt dat zijn eerste wedstrijden bij Ajax en Oranje ook niet vlekkeloos waren. En na een paar maanden stond hij er opeens en was hij bijna niet meer te passeren. Dat zie ik bij Juve ook zo gebeuren.

Kan gebeuren toch? De Ligt heeft zich in oranje ook razendsnel herpakt. Ik denk dat we vorig jaar een enorm stabiele de Ligt hebben gezien, die redt het wel. Als je Ajax ook zag tegen Paok en 1e pot tegen Apoel, dan keek ik met samengeknepen billen als er een bal richting de 16 van Ajax ging. Dit had ik vorig jaar amper, want dan wist je dat de Ligt er stond.

Dat komt wel goed. Kan iemand zich nog zijn debuut in het nl elftal herinneren? Is uiteindelijk ook goed gekomen

Komt goed, Daar heb ik al het vertrouwen in! Het is gewoon ongelukkig dat Chiellini geblesseerd raakte. Hij lijkt me namelijk ook gewoon sterker naast Chiellini i.p.v. Bonucci. Maar ik twijfel echt niet aan hem kom op zeg, Eerste westtrijd basis nota bene tegen Napoli

Iedereen die maar riep dat MDL Bonnuci makkelijk uit de basis zou spelen. Of dat hij bij Barca Pique of Umtiti makkelijk uit de basis zou spelen, niets is minder waar. Ik denk niet dat het alleen maar gaat om de stijl waarop Juve speelt, MDL speelt nu gewoon in een moeilijkere competitie en hij moet gewoon nog veel leren. Bij Ajax had hij ook al van die momenten waar hij een speler COMPLEET kwijt raakte. Tegen Juve, maar ook weer tegen Tottenham toen hij Lucas gewoon liet schieten. Hij heeft heel veel moeite met wendbare, snelle voetballers. En iedereen doet maar alsof MDL een heeele goeie "voetballende" verdediger is, maar dat valt ook wel mee. Ik geloof dat hij er wel komt, want hij is zeker een goeie speler die tot een wereldklasse speler kan uitgroeien. Maar dit zal de verheerlijkingen wel even temperen, en inzien dat MDL niet nu al 1 vd beste verdedigers ter wereld is.

Hij zal zzich moeten aanpassen en ik denk dat dat hem zeker moet lukken. Fouten maken mag, zolang niet steeds dezelfde fouten gemaakt worden. In belangrijke wedstrijden zoals gister kost het je wel veel natuurlijk, dat wel, dus dan moeten fouten voorkomen worden.

Bij Ajax was Mathijs DE baas in de verdediging. Hij het hoe, wat, wie en waar en wanneer. ...... in Italië is hij gewoon een verdediger die zijn rol nog moet leren. Dat kost tijd, maar zorgt ook voor wat onzekerheid. Gecombineerd met een andere voertaal maakt het gewoon lastig.

De Ligt zou nog concurrentie erbij krijgen. Jerome Boateng zou de selectie van Juve nog versterken na de blessure van Chiellini.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren