Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus overleeft sterke helft van Napoli en neemt koppositie weer over

Laatste update:

Juventus heeft uitstekende zaken gedaan in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri won met 1-0 van regerend landskampioen Napoli. Grote man aan de kant van i Bianconeri was andermaal Federico Gatti. De verdediger maakte vorige week diep in blessuretijd de winnende tegen AC Monza en was met een treffer vlak na rust tegen Napoli opnieuw goud waard: 1-0. Juventus heeft nu één punt meer dan Internazionale, dat nog wel in actie moet komen. Napoli zakt naar plek vijf.

Aan de kant van Juventus koos Allegri voor het spitsenkoppel Dusan Vlahovic en Federico Chiesa. Voormalig FC Groningen-winger Filip Kostic stond links op het middenveld geposteerd. Napoli trad aan in zijn op papier sterkst mogelijke formatie. Victor Osimhen stond in de spits en werd geflankeerd door Matteo Politano en Kvicha Kvaratskhelia.

Napoli begon furieus aan het duel en werd uit standaardsituaties gevaarlijk. Zo dacht Amir Rrahmani al snel voor de 0-1 te zorgen, ware het niet dat zijn kopbal via Gleison Bremer naast vloog. Politano kwam eveneens zeer dichtbij. De vleugelspeler zag zijn inzet via de bovenkant van de lat over gaan.

Juventus liet zich ook zien en kwam bij zijn eerste goede kans al bijna tot scoren. Chiesa legde af op Vlahovic, wiens schot werd afgeweken door Natan. Weston McKennie probeerde het uit de rebound met een spectaculaire omhaal, maar door snel uitkomen van Alex Meret werd een doelpunt voorkomen.

De grootste kans van de wedstrijd kwam vlak voor het half uur. Osimhen was veel te snel voor de verdediging van Juventus en bood een Kvaratskhelia een reuzenkans. De Georgiër nam de bal niet goed aan en schoot oog-in-oog met Wojciech Szczesny wild over. Na klungelig uitverdedigen bij Juventus kreeg Giovanni Di Lorenzo de volgende grote kans. Van dichtbij schoot hij echter tegen Szczesny aan.

Vlak na rust brak Juventus de ban. Enkele minuten nadat Vlahovic in buitenspelpositie de lat trof, scoorde Gatti wel. Een ingooi leverde in eerste instantie niets op. Andrea Cambiaso slingerde de bal vervolgens perfect richting de tweede paal, waar Gatti raak kopte in de verre hoek: 1-0. Napoli moest in de achtervolging en kreeg via André-Frank Zambo Anguissa een kopkans, maar de Kameroener zorgde niet voor voldoende gevaar.

Twintig minuten voor tijd dacht Osimhen voor de gelijkmaker te zorgen. Een dramatische uittrap van Szczesny kon door de bezoekers worden teruggekopt tot bij de Nigeriaan, die de Poolse goalie vervolgens wist te verschalken. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel en dat bleek tot teleurstelling van i Partenopei terecht. De frustratie bij Napoli liep in de slotfase nog bij vlagen op, wetende dat de achterstand niet meer gerepareerd kon worden.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1AC Milan000000
2AS Roma000000
3Atalanta000000
4Bologna000000
5Cagliari000000
6Como000000
7Empoli000000
8Fiorentina000000
9Genoa000000
10Hellas Verona000000
11Inter000000
12Juventus000000
13Lazio000000
14Lecce000000
15Monza000000
16Napoli000000
17Parma000000
18Torino000000
19Udinese000000
20Venezia000000

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Toch een volwassen juve gezien vandaag.. raar dat de var niet ingreep was toch duidelijk hands maar oke.. belangrijke overwinning forza juve

8 december 2023 om 23:04

Heel heel raar, niet eens een check lol. Orsato is wel een autoritaire scheidsrechter. Als hij nee zegt is het nee.

8 december 2023 om 23:07

Was volgens mij omdat de bal via het hoofd van di Lorenzo kwam. Maar kan het mishebben.

8 december 2023 om 23:13

Ja komt van schouder af denk ik. Maar mag toch gecheckt worden.

8 december 2023 om 23:14

Zal wel gebeurd zijn.

Het zit Napoli ook wel echt niet mee in het tweeluik tegen Inter en Juve. In beide wedstrijden zeker niet de minste en heel wat goede kansen en toch in totaal 0-4 op hun doos.

Juventus wel echt ongelofelijk veel nipte overwinningen dit seizoen. Je zou denken dat dat niet goed kan blijven gaan, maar blijkbaar toch wel.

Forza Juve! Ondanks dat het spel niet geweldig was hebben we ons toch staande gehouden. Grande Gati, doet het toch maar weer wanneer het nodig is. Zeer belangrijke overwinning, fino alla fine!

11 punten achterstand wat Napoli al heeft op Juventus en straks 12 als Inter wint. Tja dit Napoli is in niets de ploeg die ze vorig seizoen waren. Toen was het ironisch genoeg dat zij juist mijlenver voor stonden qua punten op de rest. Nog steeds een enorme fout van Napoli geweest om Spaletti te laten gaan. Die had je gewoon zijn salarisverhoging moeten geven. Maar ja we weten hoe koppig Di Laurentiis is...

8 december 2023 om 23:06

De coach is niet het enige probleem. Defensief hebben ze ook een jasje uitgedaan. Juan Jesus en Kim zijn een groot verschil in kwaliteit.

8 december 2023 om 23:15

Tja ze hadden gegokt op die Natan maar dat is natuurlijk geen Kim die gelijk moeiteloos kon meedoen. Zegt genoeg dat een Juan Jesus moet gaan spelen terwijl die kerel allang klaar is bij zulke clubs. Maar ja voor de rest wel dezelfde spelers. Maar ja het verschil tussen een Mazzarri en Spaletti is natuurlijk gigantisch. Net zoals dat was met Rudi Garcia.

9 december 2023 om 14:03

Vorig jaar was ook wel een wonderseizoen waar alles precies goed viel, het is moeilijk om dat nog eens te doen, je zag al een terugval tegen het einde van het seizoen.

Top 4 moet te doen zijn, en wellicht is zelfs top 5 dit jaar voldoende voor een CL ticket.

Je moet er op een vrijdagavond als voetballiefhebber maar lekker voor gaan zitten en dit voorgeschoteld krijgen. Wat een armoede. Ik wil heel veel typen maar wat voor zin heeft het? Dit is weer eens het bewijs dat een mooie competitie als de Serie A flink aan aanzien heeft ingeleverd. Amusementswaarde? Waardeloos. Verzorgd voetbal? Was er niet. Individuele acties? Nauwelijks. Spektakel? Niet gezien. Spelers die boven zichzelf uitstijgen en een vervolgstap kunnen maken? Geen enkele. Om een lang verhaal kort te maken. Dit was waardeloos. Juventus tegen Napoli. Op papier een geweldige match maar in de praktijk was het mishandeling voor het oog.

8 december 2023 om 23:35

Sorry maar kijk ook naar wat je kijkt ? Je kijkt naar Juventus die echt het tegenovergestelde van aanvallend voetbal spelen, Tegen Napoli wat uit vorm is. De harde kern van Juventus heeft maanden lang geprotesteerd en zijn sinds kort weer een beetje aan het komen. Voor de rest is de sfeer en het voetbal juist heel leuk in Italië.

8 december 2023 om 23:53

Och, dit was een ouderwetse Italiaanse topper. Iemand die lang het Italiaans voetbal volgt weet dat toppers op deze manier gespeeld worden. In de tijden dat Juve met Del Piero speelde en Milan met Maldini enz... was het net van hetzelfde. Tactisch steekspel. Ik vond Juve best ok vandaag, solide en prikken wanneer het moet. We staan eerste met middelmatige kwaliteit.

9 december 2023 om 06:30

De serie A doet al jaren lang pijn aan je ogen. Voor mij echt de minst zeggende competitie van de normale landen in Europa

1-0 en verdiend. Ongelooflijk hoeveel ruimte we kregen thuis. Zoiets is al heel lang niet meer gebeurd. Napoli zit toch in een logisch dipje. Vanachter zijn ze enorm kwetsbaar. Aanvallend kunnen ze toch nog altijd uit het niets scoren. 12 punten voor op plaats nummer 5. Dat ziet er goed uit voor de CL en we kunnen nog blijven dromen voor meer.

Dit is meer en meer terug het oude Juve aan het worden, het is vaak niet om aan te zien maar slepen toch telkens de 3 punten over de streep. Ze hebben wel een zeer sterk trio achterin met Gatti, Danilo en Bremer. De eerste helft is echt typerend voor Napoli hun seizoen. Ik heb me ook serieus zitten ergeren aan de tactische keuzes van Mazzarri, het is zo een typische ouderwetse Italiaanse coach. Zelfs bij een 1-0 achterstand zolang mogelijk wachten met aanvallende wissels, past niet bij Napoli zo een laffe coach. Oshimen verdiend echt beter, je hebt één van de beste spitsen rondlopen in je team, maar toch bedien je hem niet met voorzetten en sluit er niemand dichter aan bij hem om hem te kunnen betrekken in de combinaties. Staat de hele tijd op een eiland. Kvara is ook frustrerend om te zien als die niet invorm zit, de hele tijd dat kappen en kappen vertraagd constant het spel terwijl Oshimen altijd goede loopacties maakt voor een voorzet.

Op basis van de 1e helft vooral verdiende Napoli Max 1 punt, zo zonde dat ze die grote kansen niet afmaakten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren