Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jörgensen weet hoe hij Pratto uit basis kan houden: ‘Die zal dan spelen’

Laatste update:

Nicolai Jörgensen moest zondag tegen Sparta Rotterdam (0-2) zijn plek in de spitspositie van Feyenoord afstaan aan winteraankoop Lucas Pratto. De Argentijnse aanwinst scoorde niet, in tegenstelling tot de spits uit Denemarken. Ver in blessuretijd tekende Jörgensen voor de bevrijdende tweede treffer en de invaller kan na afloop rekenen op lovende woorden van aanvoerder Steven Berghuis en trainer Dick Advocaat.

Berghuis is blij dat de ingevallen Jörgensen zijn doelpunt meepikte op Het Kasteel. "Vooral ook voor het team dat hij belangrijk is. Als je in de laatste 20, 30 minuten nog een spits kan brengen met zulke kwaliteiten weet je dat je een goede selectie hebt", zo verklaart de vleugelaanvaller in gesprek met ESPN. "Het is leuk voor hem en goed voor ons." Berghuis is daarnaast complimenteus over de slimmigheidjes en loopacties van de ervaren Pratto. "Als mensen de bal vrij hebben liggen, weet je dat hij in beweging is. Zo scoorde hij bijna de 0-2. Hij loert heel erg achter de verdediging."

Ook Advocaat deelt een ruime voldoende uit aan de trefzekere Jörgensen. "Het is voor hem een geweldig gevoel. Een uitstekende pass van Mark Diemers tussendoor en een steekpassje van Stevie (Berghuis, red.) erlangs. Hij schiet hem dan heel goed in", aldus de tevreden Feyenoord-coach. "Het is voor hem heel prettig en voor het elftal natuurlijk ook." Advocaat brengt ook een minpunt naar voren van de ontmoeting met Sparta. "We hebben niet veel mogelijkheden gehad, maar wel genoeg om het al eerder te beslissen."

Jörgensen is dolgelukkig met zijn doelpunt in de 94ste minuut. "Ik had het ook echt nodig. Het was belangrijk", aldus de Deense doelpuntenmaker, die geen slecht gevoel heeft overgehouden aan het tussentijds aantrekken van concurrent Pratto. "Het is goed als er concurrentie is. Hij heeft het vandaag goed gedaan. Hij had een beetje pech dat hij de paal raakte, maar hij is erg sterk. Als het goed is voor het team, vind ik het goed. Ik ben blij dat ik in mocht vallen en mijn werk kon doen. Degene die dat het beste doet, zal spelen. Zo gaat dat in voetbal. Ik moet het beter doen dan ik afgelopen half jaar gedaan heb", zo besluit de Feyenoord-spits

Wat is de beste optie voor de spitspositie bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft toch schrijnend dat Feyenoord zo weinig kapitaal op het veld heeft staan. Nu gaan we een discussie voeren of Pratto of Jorgensen in de basis moet. Maar moeten we het niet over Bozenik hebben? Die jongen is voor een x-aantal miljoenen gekocht en moet uiteindelijk worden doorverkocht voor 10-15 miljoen. Dat is het beleid dat je als Eredivisieclub moet voeren. Af en toe een misser kan, maar structureel geen spelers voor 10-30 miljoen verkopen is dodelijk voor Feyenoord.

10 januari 2021 om 15:14

Is ook de bedoeling voor Bozenik. Helaas is die nog een tijdje geblesseerd en dan is het nog steeds kijken hoe die daar van terug komt.

10 januari 2021 om 15:25

In principe heb je Senesi, Kokcu, Malacia, Geertruida, Bijlow en Sinisterra die basis staan én kapitaal vertegenwoordigen. Blijf het juist gek vinden dat mensen dat niet inzien of maar constant dit riedeltje willen opvoeren, terwijl Arnesen hier juist duidelijk mee bezig is ofwel naartoe wil. En dan reken ik Bozenik niet mee, maar daarvan is het na-tuur-lijk de bedoeling dat hij ter zijner tijd gaat presteren en verkocht wordt voor een groter bedrag. En zoals sander terecht zegt; hij is nu nog herstellende van een blessure.

10 januari 2021 om 15:32

Eens MGMV, mensen praten elkaar na en zien de ontwikkeling van andere spelers niet. Verder is het eerder schrijnend dat de ploegen die zoveel meer waarde vertegenwoordigen dan niet veel verder voor staan.

10 januari 2021 om 15:26

Het is voor jou te hopen dat het wat meer over Bozenik gaat want dan zou je weten dat die al sinds 14 oktober aan de kant staat met een voetblessure en pas sinds 29 december terug aan het trainen is...

10 januari 2021 om 15:27

@psverein, Senesi en Sinisterra zijn de enigen die denk ik echt een grote waarde vertegenwoordigen en misschien dat Malacia hier nog bij kan, maar dan wel in mindere mate. Maar voor die 3 kun je denk ik 60 miljoen krijgen? Verder houdt het inderdaad niet veel over. Bijlow had wel echt een heel goede keeper kunnen worden die ook voor een mooi bedrag weg zou kunnen gaan, maar als je nota bene als keeper in de eredivisie om de tien wedstrijden geblesseerd bent dan laat een stap hogerop ook op zich wachten. Bozenik zou nog wel 10 miljoen op kunnen leveren, maar vind hem meer een spits zonder techniek die zich de longen uit het lijf rent.

10 januari 2021 om 15:36

Senesi wel. Sinisterra scoort gemiddeld 1 keer in de 5 wedstrijden dus daar gaan grote clubs nog niet voor komen. Dan zal eerst zijn rendement zwaar omhoog moeten

10 januari 2021 om 15:36

Kokcu gaat ook nog wel geld opleveren. En Bijlow ook, dat verhaal over zijn blessures is ook een eigen leven gaan leiden. Hij heeft echt pure pech gehad, het zijn verschillende blessures.
Geetruida wordt ook met de week beter gaat ook echt wel geld opleveren.
Uiteindelijk vertegenwoordigen dus 6 van de 11 gewoon waarde. Daarnaar moet je niet vergeten waar Feyenoord vandaan komt. Stap voor stap gaat het juist de goede kant op.

10 januari 2021 om 15:44

Berghuis vertegenwoordigt nog wel wat waarde toch en als Kokcu zich verder ontwikkelt kun je hem ook goed verkopen.

Ik kan er naast zitten hoor, maar door het gebrek aan concurrentie lag de lat om in de basis te staan niet bepaald hoog voor Jorgensen en heeft hem dat wellicht minder scherp/lakser gemaakt. Hopelijk heeft het aantrekken van Pratto hem wakker geschud. De kwaliteiten die hij in zijn goede jaren had kunnen niet zomaar weg zijn lijkt me.

10 januari 2021 om 15:46

Haha ja maar als je als keeper zijnde in 2.5 seizoen Eredivisie 40 wedstrijden hebt gemist door blessures, kun je dat dan nog pech noemen of kun je dan gewoon concluderen dat je lichaam wellicht niet gemaakt is voor topvoetbal? Het woord pech schaar ik meer onder een keer een gebroken hand of iets, maar denk dat je niet meer van pech kunt spreken als je zo vaak geblesseerd bent

10 januari 2021 om 15:49

Bij Van Beek en Van Ginkel geef ik je gelijk, bij een keeper kan dat gewoon nog goed komen.

10 januari 2021 om 16:27

Concludeer jij dat maar als je je daar goed bij voelt. Maar het zou je sieren als hij straks een x aantal wedstrijden speelt je terugkomt op je mening. Dit is geen robben. Wanneer je eerst een hand blessure en daarna een scheenbeen blessure hebt kan dat ook toeval zijn.

10 januari 2021 om 18:34

Zo als Bijlow keept krijg hij sneller een blessure dan de meeste keepers.
Bijlow ga er vol in waar door hij het juist goed doet.
Maar ook grotere kans heeft op een blessure dat is gewoon hoe hij keept.

10 januari 2021 om 15:44

PSVerein, dat valt echt wel mee hoor. Bijlow, Geertruida, Malacia, Senesi, Haps, Kökcü, Sinisterra, Berghuis. Zo erg is het allemaal niet

10 januari 2021 om 16:25

Wat een onzin reactie. En helemaal lachwekkend dat je dan bozenik noemt, die nu een paar maanden geblesseerd is. Feyenoord heeft jaarlijks wel 1 grote transfer en er is nog voldoende waarde op het veld.

Zou leuk zijn als Jorgensen een “waterreusje” doet! Kunnen wij ook aan het rijtje toevoegen..
Waterreus-Kralj, Waterreus-Koch, Huntelaar-Dolberg... kent er iemand nog een aantal van deze situaties nog herinneren?

10 januari 2021 om 15:23

Wat is een waterreusje precies?

10 januari 2021 om 15:46

Je concurrent het leven zuur maken ten faveure van jezelf denk ik.

10 januari 2021 om 16:10

Toornstra vecht zich ook altijd weer in de ploeg. Eerst staat er dan een speler in met meer kwaliteit, maar die blijken niet zo constant als Toornstra. Die haalt over een heel seizoen een 7

Ach het wordt Peppi of Kokki. Ik kan me niet voorstellen dat er zoveel verschil tussen deze matige spitsen zit.

10 januari 2021 om 15:31

Liever een matige spits die niks heeft gekost dan er 25 miljoen voor te betalen

10 januari 2021 om 15:47

Ik zie dat Ajax inderdaad speelt met een wereldaanval met Labyad, Promes en oké, Tadic..... dan heb ik liever Sinisterra, Berghuis en Peppi of Kokki

'Als je in de laatste 20, 30 minuten nog een spits kan brengen met zulke kwaliteiten weet je dat je een goede selectie hebt'

Die spits met zulke kwaliteiten staat alleen al 285 wedstrijden droog maar oke als je hier mee tevreden bent...

10 januari 2021 om 16:00

Je kunt zeggen wat je wil, maar hij viel goed in. Hij presteert al heel lang niet, maar de kwaliteiten zijn er. Lekkere goal gemaakt ook, hopelijk komt nu een keer de voorwaartse spiraal voor hem. Is hem van harte gegund na de sportieve en persoonlijke tegenslagen van de afgelopen jaren. Luuk de Jong presteerde ooit ook heel lang helemaal niks en dat kwam ook goed. Ik heb er wel vertrouwen in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren