Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jörgensen en Botteghin helpen Feyenoord in volle Kuip langs Valencia

Laatste update:

Feyenoord heeft zaterdagavond met 2-1 weten te winnen van Valencia. De Rotterdammers kwamen dankzij Nicolai Jörgensen in de eerste helft op voorsprong, maar moesten na de rust de gelijkmaker slikken. Eric Botteghin zorgde in de slotseconde echter toch nog voor een grote glimlach in de uitverkochte Kuip. Voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst is dit alweer de vijfde oefenzege op rij.

/

Hoewel het eerste gevaar van de wedstrijd op naam kwam te staan van Rodrigo, was het Dirk Kuyt die de eerste echt grote kans van de wedstrijd kreeg: de aanvoerder ontving de bal aan de zijkant van het strafschopgebied en zag daarna zijn schot in de korte hoek gepakt worden door Diego Alves. Een kwartier later ontsnapte Feyenoord door goed verdedigend werk van Eric Botteghin aan een achterstand en de Rotterdammers sloegen daarna meteen toe. Vanuit de uitbraak was het Eljero Elia die de bal panklaar op het hoofd van Jörgensen legde, waarna de Deen binnen kon koppen.

Na rust werd Jörgensen opnieuw in stelling gebracht door Elia, maar de spits stuitte dit keer op een tegenstander. Valencia kreeg daarop via Rafa Mir twee aardige kansen, terwijl Botteghin twintig minuten voor tijd dacht de voorsprong te verdubbelen. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Mathew Ryan. Dik vijf minuten later viel vanuit het niets de gelijkmaker: Álvaro Médran mocht van flinke afstand aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal met veel effect langs Pär Hansson. De ploegen leken daarna op een gelijkspel af te stevenen, maar Botteghin kopte vlak voor het eindsignaal een corner knap tegendraads binnen.

Een verdiende overwinning van Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed om te zien dat Feyenoord met Jorgensen een veel completere spits heeft aangetrokken. Dit geeft de aanvallende mogelijkheden een impuls, Jorgensen loopt op de goede plek bij voorzetten, kan aannemen en doorgeven en kan bovendien zelf kansen creëren en is uit alle hoeken doelgericht. Met een Kramer speel je één stijl, namelijk voorzetten vanaf de zijkant en dan houdt het wel op. Ben erg benieuwd hoe Feyenoord het aanvalsspel kleur gaat geven dit seizoen!
OT: Feyenoord had vanavond een redelijk solide opstelling, de automatismen lijken aanwezig en alle spelers voeren hun taak uit. Feyenoord zet graag druk op de bal en dit pakt goed uit. Goede overwinning, op een paar slippertjes na. Ook de corners en voorzetten zien er stukken beter uit dan vorig jaar, goede ontwikkeling.

23 juli 2016 om 22:15

Met name Botteghin vond ik erg sterk spelen. Als die de lijn doorzet wordt het een echte rots in de branding.

23 juli 2016 om 22:40

Met Vermeer (als hij fit is) - Karsdorp - Bottegin - Kongolo - Woudenberg heb je een verdediging die niet onder hoeft te doen voor die van Ajax en dat zeg ik als Ajacied zijnde. Dit wordt hoe dan ook een spannend en leuk seizoen met PSV als favoriet en Ajax en Feyenoord die dit seizoen zeker ook kampioen kunnen worden, maar dat hangt ook vooral af van geluk.

Dit bied perspectieven voor Feyenoord in EL! Eerder ookal gewonnen van Anderlecht!

23 juli 2016 om 22:16

Feyenoord deed het ruim een jaar gelden ook al uitstekend Europees gezien, het speelt toch het type voetbal dat nodig is in Europa. Laten we hopen dat ze dit keer verder komen!

23 juli 2016 om 22:42

Dit zijn natuurlijk maar oefenwedstrijden waar je qua uitslag niet al te veel waarde aan moet hechten. Clubs in veel competities zijn pas net begonnen aan de voorbereiding terwijl het seizoen voor Nederlandse clubs al bijna begint.

Maar Feyenoord is een degelijke ploeg die zeker in eigen huis voor vele ploegen gevaarlijk is. Maar het probleem is en blijft volgens mij gebrek een creativiteit. Dat betekent dat ze het vooral moeten hebben van hard werken en inzet. Maar zodra dat iets minder wordt, krijgt Feyenoord het denk ik ook dit seizoen lastig.

Pure creativiteit moet denk ik met name van een opwelling van Elia komen maar dat is wel erg karig. Daarom zou ik toch Vejinovic op het middenveld zetten maar dan in een aanvallendere rol dan die hij vorig seizoen had.

23 juli 2016 om 22:53

Vejinovic kan echt niet. Zijn top ia Vitesse en niks meer. Hij is bezweken onder de druk van de Kuip. Als je dat bent, dan moet je een hele grote jongen zijn om daar weer bovenop te komen, en dat is hij niet.

Creativiteit is belangrijk, als je ook gewoon duelleert en vuil werk doet. Kijk naar Ajax of PSV, alle middenvelders maken duels en werken ook keihard bij balbezit tegenstander. En tenzij je Ozil of Pirlo heet, heb je niet het recht om alleen het 'creatieve pionnetje' te spelen. Zeker niet in de Kuip.

Hierdoor heeft Vejinovic denk ik een groot deel van het publiek tegen zich en wilt dit dan compenseren door bijvoorbeeld strafschoppen te gaan nemen, met angst in zijn ogen. Zoals tegen Heracles-uit, mis.

Geef mij maar gewoon een middenveld waarin Vilhena de '10' is en El Ahmadi en Tapia de controlerende mensen zijn.
Al zal het voorlopig El Ahmadi en Vilhena controlerend met Kuyt ervoor. Hier valt ook wel wat voor te zeggen i.c.m. met Jorgensen.

23 juli 2016 om 23:04

Vilhena op '10' is ook een optie om meer creativiteit in het team te brengen. Toch zou ik Vejinovic niet af willen schrijven en een kans willen geven op die plaats. Dan kan Kuijt weer op rechts spelen en kan Toornstra naar de bank. Ik ben het wel
Met je eens dat hard werken en duels winnen belangrijk is. Vejinovic heeft wat dat betreft een beetje hetzelfde probleem als Maher. Maar ik denk dat je zeker in wedstrijden tegen teams die inzakken dit soort spelers echt nodig hebt. Je hebt verder heel weinig spelers die voor verrassingen kunnen zorgen en dat maakt het team in dit soort wedstrijden denk ik kwetsbaar.

24 juli 2016 om 13:03

Ik ben ervan overtuigd dat Veijnovic (o.a) de handelingssnelheid mist om hogerop te spelen. Bij Vitesse speel je meer vanuit de omschakeling wat betekend meer ruimte voor zijn grootste kwaliteit de bal achter de verdediging leggen. Daar heb je ook snelle vleugels voor nodig. Iets wat hem beperkt maakt met alleen Elia op het formulier.

Was een prima pot. Gewoon degelijk niet meer niet minder.
Je mist wel een rcv nu. Van Beek moet maar snel fit worden.

Gewoon een hele goede overwinning, terecht ook. PSV wordt wel een stuk lastiger.

23 juli 2016 om 22:10

Feyenoord zo ver in de voorbereiding en een Valencia dat net begint, tja logisch dat Feyenoord hier gewoon wint.

Die Jorgensen is wel een leuke spits zeg! Verwacht leuke dingen van Feyenoord, mogen niet klagen over hun selectie en moeten minimaal 3e worden.

23 juli 2016 om 22:15

Dat roepen we vaak als een Nederlandse club een oefenwedstrijd wint ja...

23 juli 2016 om 22:20

Tja zo kun je het zien, aan de andere kant begint een elftal met al 45min in de benen tegen een compleet nieuwe fris elftal in de 2e helft...

23 juli 2016 om 22:21

probleem is dat het ook echt zo is.
Spaanse en italiaanse ploegen beginnen net aan hun voorbereiding.
Neem niet weg leuke overwinning.

1e helft vond ik niet heel erg goed. Hoogtepunt,pass Kea,assist Elia,doelpunt Jorgensen.

2e helft een stuk beter en leuker.
Heb genoten van Elia en Botthegin,wat speelden die 2 een puike pot zeg.
Denk dat Woudenberg eerder een basisplaats moet krijgen,dan Nelom.
Denk ook van wat ik van Jorgensen heb gezien,laat Kramer maar banken.

Het tegendoelpunt of die houdbaar was,ik kon het niet zien. Maar van zo'n afstand zou je ja zeggen.

Op naar volgende week zondag

Bilal en Woudenberg vielen erg goed in.

Met Botteghin, Kongolo, Kuyt, Jørgensen en eventueel met Van Beek hebben wij erg goede koppers. Ik hoop dat wij erop blijven trainen want dan kan dat wel eens een heel goed wapen worden. Je merkte dat Valencia er ook enorm veel moeite mee had.

Hansson vind ik lachwekkend. Wat was hij precies aan het doen bij de goal? Hij kwam niet van de grond. Mensen vonden het logisch dat hij werd opgesteld in verband met al zijn ervaring. Alleen zijn ervaring zorgde er niet voor dat hij de bal kon stoppen. Bijlow is nu al 2 klasses beter. Hij heeft in de voorbereiding ook een veel betere indruk achtergelaten.

23 juli 2016 om 22:14

Ze hebben toch ook die andere kerel aan getrokken, Jones? Heeft die te weinig ritme of is hij echt puur voor de bank gehaald?

23 juli 2016 om 22:14

Geblesseerd, hopelijk volgende week fit.

23 juli 2016 om 22:15

Raakte onlangs op de training geblesseerd. Uit voorzorg speelde hij vanavond niet maar hij is fit voor de wedstrijd tegen Psv. Gelukkig maar want Hansson gaat gewoon punten kosten.

Toornstra en Nelom hoeven volgende week niet in de basis te staan. Woudenberg en Bilal zijn toch een stuk gretiger en talentvoller... Denken jullie dat de Nelom en Toornstra volgende week in de basis staan of er alleen speelden om in de etalage gezet te worden?

23 juli 2016 om 22:18

Had er nog niet over nagedacht maar het zou zomaar kunnen inderdaad. Met Bilal als rechtsbuiten hebben wij een goede supersub. Mocht er nog een rechtsbuiten worden gehaald en daar gaat iedereen eigenlijk van uit dan is Toornstra definitief overbodig geworden.

Met Kongolo en Woudenberg als opties als linksback, vind ik Nelom ook overbodig. Vond het al raar dat hij zoveel minuten mocht maken maar dit zou het verklaren.

Jorgensen lijkt mij een spits die makkelijk vrij voor de goal komt en een bal kan vast houden al met al een goede aankoop.

Ik hoop dat gio de opstelling tegen psv op twee plaatsen wijzigt Basaçikoglu en Woudenberg erin. Ik hoop dat ze nog een goede buitenspeler halen want nu heb je alleen elia en daar heb ik toch niet heel veel vertrouwen in. Van der Heijden snel verkopen en daar een goede snelle rcv voor terug halen en dan zie ik het best goedkomen.

Mooie en verdiende overwinning....hopelijk Berghuis er nog bij straks dan wordt het een spannende titelstrijd met PSV wat in mijn ogen kampioen kandidaat nummer 1 is Dan mogen AZ en Ajax gaan vechten om plek 3

23 juli 2016 om 23:19

Jij hebt niet iets te veel vertrouwen in Feyenoord, of te weinig in Ajax... Zoveel belangrijke transfers zijn er niet geweest, waarom zou Feyenoord nu ineens wel mee doen om de titel?

23 juli 2016 om 23:20

Niet moet net zijn.

23 juli 2016 om 23:38

Ik denk dat hij iets te weinig vertrouwen heeft in Ajax. Feyenoord gaat het dit seizoen spannender maken, dit wilt niet zeggen dat ik voorspel dat ze kampioen gaan worden, laat dat duidelijk zijn haha. Ik zou in ieder geval niet verbaast zijn als Ajax, Feyenoord en PSV plekken 1 tm 3 gaan bezetten met ruime afstand (10/15 punten) voorsprong op de nummer 4. En ik noemde ze op alfabetische volgorde, we zullen wel zien wie er aan het langste eind trekt.

23 juli 2016 om 23:46

AZ gaat zich ook mengen bovenin, wint nu ook weer met 3-0 van Herta! Erg goede voorbereiding iig.

Mooie en verdiende overwinning....hopelijk Berghuis er nog bij straks dan wordt het een spannende titelstrijd met PSV wat in mijn ogen kampioen kandidaat nummer 1 is Dan mogen AZ en Ajax gaan vechten om plek 3

24 juli 2016 om 00:12

Ajax om plek 3 vechten? Lol, knap trouwens dat je nu al weet. Ajax maakt net zoveel kans op een kampioenschap, net als Psv.

ongelooflijk een uitverkochte Kuip voor een oefenpotje, dat geeft toch wel aan hoe groot deze club is en het is voor de supporters, maar ook voor het Nederlandse voetbal te hopen dat Feijenoord snel weer eens kampioen wordt.

Het oogt allemaal best wel degelijk bij Feyenoord. Dat tegendoelpunt valt met Vermeer, Hahn of Jones in het doel gewoon niet. Die Hansson is gewoon een beetje een slapstick. Het oogt allemaal onrustig en ritmeloos, dus voor Feyenoord maar goed dat Jones volgende week keept tegen Psv.

Botteghin oogt krachtig achterin wat mij betreft en voegt koppend zowel verdedigend als aanvallend echt iets toe. Nelom is in de etalage gezet en zal 3e keus zijn na Kongolo en Woudenberg. vbeek zal naar het centrum gaan en Karsdorp is nog steeds uitstekend.

Het middenveld staat, Vilhena en El Ahmadi jagen zich suf en doen dat op de juiste momenten. Bovendien zoekt Vilhena steeds sneller de pass de diepte in en is hij aardig tweebenig geworden. Die jongen kan komend seizoen echt uitgroeien tot één van de beste spelers van de Eredivisie.

Elia lijkt me meer afgetraind dan vorig seizoen en is nog altijd erg gevaarlijk, het blijft echter een momentenspeler zoals zoveel wingers dat zijn. Jorgensen is een type Pelle, uitstekende speler die je er altijd bij kunt hebben. Berghuis erbij zou een ware injectie zijn, want met Toornstra op rechts is het allemaal te voorspelbaar en Bilal brengt het alleen als invaller.

24 juli 2016 om 13:11

Goede analyse, maar ik durf niet te zeggen hoe Elia zich gaat manifesteren dit jaar. Als ik zijn cariere volg zie ik dat hij als een speer begon bij Southampton (3 goals in de eerste 2 wedstrijden volgend mij) en vervolgens ver terugzakte, bij Feyenoord was hij nog niet wedstrijd fit, maar begon aller aardigst. Wat hem siert en wat zeker door de FEY fans gewaardeerd wordt, is zijn werkethiek. Alleen heb ik het idee dat hij zich overwerkt. Waardoor hij een hele tijd geen lantarenpaal voorbij kwam. Je zag vorig jaar toen hij een pasr keer gepasseerd werd dat er weer wat krachten over waren, wat resulteerde in een paar assists en goals.

24 juli 2016 om 17:28

Eens. Benieuwd hoe hij die draad dit jaar weer oppakt. Hij lijkt me zeer afgetraind.

@Troy010 Inderdaad....ik verwacht dat Ajax een slecht seizoen gaat draaien Om zich de speelstijl van Bosz eigen te maken verwacht ik dat ze zeker in de 1e seizoenshelft veel punten zullen laten liggen Ook zal de te verwachten uitschakeling voor de CL (of dat nu door PAOK gebeurd of de voorronde daarna) het vertrouwen in Bosz zijn speelstijl niet groter maken Dit gekoppeld aan de slechte resultaten in de oefenwedstrijden lijkt het mij dat Ajax een overgangsjaar gaat krijgen PSV is kwalitatief in mijn ogen veruit het beste team van Nederland dus die zullen wel weer kampioen worden met Feijenoord als nummer 2

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren