Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho geeft zichzelf opvallend schouderklopje na debuutjaar

Laatste update:

Zondagavond kwam er met een gelijkspel op bezoek bij Crystal Palace (1-1) een einde aan het debuutjaar van José Mourinho bij Tottenham Hotspur. De Portugese oefenmeester werd in november de opvolger van Mauricio Pochettino en gidste the Spurs uiteindelijk naar een zesde plaats in de Premier League. Daardoor zal Tottenham volgend seizoen actief zijn in de Europa League en dat stemt Mourinho absoluut tevreden.

Mourinho stapte in november in bij Tottenham toen de Londense formatie na twaalf wedstrijden teleurstellend veertiende stond in de Premier League. Van de 35 wedstrijden die Tottenham in alle competities speelde onder de Portugees, werden er 16 gewonnen, 8 geremiseerd en 11 verloren; in de Premier League won men in 26 duels 13 keer, terwijl er 6 keer werd gelijkgespeeld en 7 keer verloren.

Tottenham moest tot voor vandaag Wolverhampton Wanderers voor zich dulden op de ranglijst, maar doordat die ploeg met 2-0 verloor van Chelsea was het gelijkspel bij Crystal Palace voldoende om de zesde plaats op doelsaldo over te nemen en kwalificatie voor de voorronde van de Europa League af te dwingen. "Vandaag was het niet onze beste wedstrijd, maar we hebben de afgelopen periode goed gespeeld en de juiste resultaten geboekt", vertelt Mourinho na afloop tegenover diverse Engelse media.

"Uit persoonlijk oogpunt ben ik blij, want als we de ranglijst erbij pakken sinds mijn komst, dan zijn we als vierde geëindigd. Dat is een goede prestatie, gezien alle problemen die we gehad hebben", geeft de coach zichzelf een schouderklopje. De door Mourinho gedeponeerde stelling klopt overigens: Tottenham pakte sinds zijn komst 45 punten uit 26 competitiewedstrijden en daarmee presteerden alleen Manchester United (50 punten uit 26 competitiewedstrijden), Manchester City (56 punten uit 26 competitiewedstrijden) en Liverpool (65 punten uit 26 competitiewedstrijden) beter in dezelfde periode.

Mourinho is met name zeer tevreden over de vorm die zijn ploeg na de corona-onderbreking heeft geëtaleerd, met overwinningen op West Ham United (2-0), Everton (1-0), Arsenal (2-1), Newcastle United (1-3) en Leicester City (3-0), remises tegen Manchester United (1-1), Bournemouth (0-0) en Crystal Palace (1-1) en een nederlaag tegen Sheffield United (3-1). "Op basis van de resultaten na de lockdown zouden we als derde of vierde zijn geëindigd. Dat is ook de plek waar we thuishoren", stelt Mourinho, die opnieuw gelijk heeft: na de corona-onderbreking pakten alleen Manchester United (21 punten uit 9 competitiewedstrijden) en Manchester City (24 punten uit 9 competitiewedstrijden) meer punten, terwijl Southampton net als Tottenham 18 punten overhield aan 9 competitiewedstrijden.

Mourinho hoopt volgend seizoen vaker te kunnen beschikken over een volledige selectie, zo geeft hij tot slot aan. "Ik wil een veld vol spelers hebben, niet een medische kamer. We willen onze beste spelers behouden en onszelf daarnaast versterken. Of we tien nieuwe spelers gaan kopen? Nee. Of we 110 miljoen euro gaan betalen voor één speler? Nee. We wachten rustig af, maar de spelersmarkt is op dit moment apart. Ik weet niet of we met nieuwe spelers zullen beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind hem vaak arrogant, maar hier heeft hij zeker gelijk in. Net als united, respect voor de comeback. Wel bepaalde aankopen nodig om volgend jaar echt een dreiging te vormen.

27 juli 2020 om 00:21

Zeker. Tottenham koopt de laatste jaren ook vooral spelers van clubs die niet de ervaring hebben op het absolute topniveau. Als ze met Liverpool en City structureel willen concurreren dan moeten er gewoon wat spelers uit de absolute top bij, of uitblinkers van met het niveau daar onder natuurlijk.

Ik kan me vergissen, maar heeft Mourinho enkele maanden geleden niet juist gezegd dat de Europa League geen competitie voor iemand van zijn niveau is? Met alle respect, maar de carrière van Mourinho glijdt langzaam naar beneden. Hij heeft de top bereikt bij oa Inter en Real, is daar jarenlang gebleven en is nu met de afdaling bezig. Ik zie Spurs helaas niet meedoen om de titel. Over een paar jaar afbouwen als bondscoach van Portugal lijkt me nog een prachtige uitdaging voor hem en volgens mij heeft hij zelf ook altijd aangegeven nog een keer bondscoach te willen zijn.

26 juli 2020 om 22:32

Ja maar Tottenham stond er echt beroerd voor hoor. 14e plek toen Mourinho Pochettino verving.

26 juli 2020 om 22:34

Zeker waar hoor, puike prestatie!

26 juli 2020 om 22:33

Dat hij dat vindt doet niets af aan de knappe prestatie, hij is tenslotte later ingestapt. Heeft het gewoon goed gedaan dit jaar en er glijdt niets hiermee naar beneden

26 juli 2020 om 22:36

Heeft het prima gedaan. Alleen in vergelijking met zijn eerdere clubs is Tottenham toch echt wel een stapje terug in mijn ogen. Realistisch gezien acht ik de kans klein dat ze volgend jaar mee gaan doen om de titel in de BPL én ze spelen Europa League. Ik laat me graag positief verrassen, maar ik zie het niet gebeuren voor Spurs dat ze mee gaan doen om het kampioenschap.

26 juli 2020 om 22:34

Mss ipv heel hyperactief als een dolle stier snel reageren, eerst ff de feiten checken. Vanaf zijn aanstellen, hebben maar 3 clubs meer punten gepakt. Toch niet slecht, als je meeneemt dat ie binnen stapte bij de nr 14.Maar idd, hij s vergane glorie. Kijk naar United waar ze een ternauwernood cl plaatsing vieren als een wk titel, terwijl Mourinho in zijn tweede seizoen dat team het op een na beste team uit de league maakte en 15 punten meer pakte.Haters gonna hate.

26 juli 2020 om 22:38

@Monique, hij doet het prima bij Spurs en ben geen hater. Ik neem alleen waar dat hij niet meer bij de absolute top zit. Spurs is qua kaliber club geen Inter (terug in 2010), Man U of Real. Is het dan heel vreemd om te concluderen dat hij langzaam stapjes terug doet?

26 juli 2020 om 22:48

Of de verliezend CL finalist. Maar net welke stat je wilt gebruiken. Overigens vind ik jou vaker als een dolle stier reageren als iemand iets over Mourinho zegt dat niet als compliment gezien kan worden.

26 juli 2020 om 22:49

Je hebt van die coaches in de top die altijd heel zorgvuldig hun clubs kiezen. Mijn vraag aan jou: is Mourinho ooit echt binnen gestapt bij de absolute top?Wat waren de prestaties van Chelsea voor hij binnen kwam? Of zelfs het grote Real? Inter dat alleen kon dromen van Europees succes. United dat al 2x jaar op rij niet eens cl voetbal kon halen.Mensen vergeten vaak de context.@samcroOok mourinho heeft genoeg fout gedaan, maar ik merk hier vaak een soort vooringenomenheid als t over Mourinho gaat.

26 juli 2020 om 23:36

Jawel toch? Van Gaal miste 2x op een rij cl voetbal. Daardoor won mourinho de europa league toch? Toen deed hij ook die uitspraak dat united niet in de el hoort.

27 juli 2020 om 00:40

Oh dan het idd met een tussenpoos.
Maar mn punt is dus vooral dat men die 2e plaats toen in de juiste context moet zien.
Dat is een uniekere prestatie dan men deed voor komen. Achteraf is dat alleen maar duidelijker geworden.

ik ben geen Mourinho fan maar ondanks dat het voetbal mij niet kan bekoren vind ik dit ook een prima prestatie die hij heeft geleverd. ik ben benieuwd wat de Spurs volgend seizoen gaan doen als hij heel de voorbereiding kan mee maken en het elftal naar zijn hand kan zetten

26 juli 2020 om 23:04

Tegen januari ontslagen worden na akkefietjes met een aantal spelers.

Mag zeker. Is ook zijn verdienste toch. Stonden 14. Moest een halve selectie missen waaronder Kane en lloris. Daarnaast eriksen die naar Italië vertrok .. echt een goede prestatie. Met een paar nieuwe jongens kan Tottenham komend seizoen weer meedoen met de eerste 5. Ben benieuwd wie er op zijn lijstje staan

27 juli 2020 om 00:03

Ik dacht dat de meeste fans wel zagen dat Eriksen te veel matige wedstrijden speelde, eigenlijk meer dan een jaar terug al. Gebrek aan motivatie en inzet misschien? Ik weet het niet, maar ik stond echt 100% achter de beslissing.

Prima dat Mourinho happy is met het eindresultaat van zijn team. Hij begint helaas meteen ook weer van die "als" praat op te hagen die Ibrahimovic vorige week ook al liet horen. Als ik hier eerder was dan.... Wat staat: Ibra is geen Italiaans kampioen en Mourinho geen Engels kampioen. En er is ook geen aanleiding om aan te nemen dat het na volgend seizoen anders is. Maar daar mogen zij best anders over denken.

Moet direct aan de sketch denken op 433 dat ie zichzelf ook tevreden stelt, ik ging stuk!! Arrogant of niet vind ik dit wel terecht, stonden enorm laag en hij heeft met de spurs de weg naar boven gevonden met als eindstand; boven arsenal en Europa in.

Wat een negatieve titel zeg, om de beste man in slecht daglicht te plaatsen. Hij spreekt hier enkel feiten en ze hebben het goed gedaan. Van plek 14 naar de 6e en EL voetbal is gewoon top. En ze hadden ook aardig wat blessures e.d.

27 juli 2020 om 00:00

Absoluut, wat iedereen ook zegt hij weet vaak wel wat hij wilt en wat hij doet. Hij heeft toch wel een wankel schip weer gestabiliseerd en toch EL in gaan is voor de club ook financieel een meevaller.

Hij heeft het toch ook prima gedaan sinds hij er is met als resultaat een EL-plek. Toen hij Pochettino verving, stonden ze misschien wel dichterbij degradatie dan de Europese plekken.

Hij heeft het over het algemeen ook gewoon heel degelijk gedaan, er zit duidelijk een stijgende lijn in maar moet zeggen dat het team sinds zo’n 5/6 wedstrijden pas echt een beetje lijkt te functioneren zoals Mourinho wilt. In de zomer hem zijn aankopen geven en gaan voor een prijs a.u.b. Ideaal gezien; nieuwe backs, cvm, snelle cv en back-up voor Kane.

27 juli 2020 om 00:50

Zo'n transferzomer brengt een aardig prijskaartje met zich mee. Heb jij toevallig een idee hoe Spurs er financieel voor staat?

27 juli 2020 om 10:52

Niet heel goed maar de schade is beperkt door een lening. Wij hebben ook wat spelers die verkocht mogen worden en het helpt dat spelers door de crisis minder duur lijken te zijn. Dat lijstje wat ik heb gemaakt is meer een utopie natuurlijk, wij zullen vooral slimme aankopen doen deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren