Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordi Cruijff houdt het daags na titelwinst van Barça ineens even voor gezien

Laatste update:

Jordi Cruijff heeft Barcelona te kennen gegeven dat hij zijn werkzaamheden even op pauze zet. Dat schrijft Sport maandagmiddag. De Nederlander is medeverantwoordelijk voor het technische beleid van de kersvers landskampioen van Spanje, maar kreeg onlangs te horen dat collega Mateu Alemany binnenkort opstapt. Nu wil Cruijff zelf ook nadenken over zijn toekomst.

Barcelona werd zondagavond kampioen van Spanje dankzij een 2-4 overwinning bij stadgenoot Espanyol. De feestvreugde was groot, maar een dag na de festiviteiten is de stemming omgeslagen. Cruijff zou volgens Sport te kennen hebben gegeven dat hij een pauze wil om zijn toekomst bij de club te overdenken. Na het vertrek van Alemany, collega en boezemvriend van Cruijff, weet het Koningskind nog niet of hij zelf wel door wil bij Barcelona.

Vorige week was Cruijff al niet aanwezig bij de gesprekken met Deco, de Portugese voormalig middenvelder die als opvolger van Alemany naar het Spotify Camp Nou gehaald zou worden om als rechterhand van Cruijff te gaan fungeren. Dat de Nederlander die gesprekken en een eventuele promotie laat schieten, lijkt een teken aan de wand. Cruijff junior heeft nog een contract tot en met het einde van komende zomer bij Barcelona.

Mocht de zoon van de legendarische nummer veertien daadwerkelijk niet verdergaan bij los Azulgrana, dan zal dat vooral een hard gelag zijn voor Xavi. De oefenmeester van de Catalanen staat naar verluidt op zeer goede voet met Cruijff en Xavi hoopt dan ook dat hij nog lang samen kan werken met de 49-jarige clubbestuurder. De clubleiding van Barcelona hoopt ook dat Cruijff besluit om aan te blijven, omdat hij ook een goede band heeft met voorzitter Joan Laporta.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie technische man voor Feyenoord?

15 mei 2023 om 13:43

"goeie technische man voor Feyenoord?"

Obv wat eigenlijk?

De man krijgt meeste functies toch gewoon obv zijn naam.

Grappig dat ik dit ook lees: "port te kennen hebben gegeven dat hij een pauze wil om zijn toekomst bij de club te overdenken."

Hij was gewoon een publiciteitsstunt. Om een Cruyf weer bij de club te hebben. Zonder die naam zat hij nu niet bij Barca. Dus vraag mij ag wat nog te overdenken en wees gewoon super blij dat je bij zo een grote club zit.

15 mei 2023 om 13:51



Nou ja hij heeft ook wel gewoon bij de club gespeeld. Nu was het natuurlijk wel allemaal voor mijn tijd, maar als ik wikipedia mag geloven had hij nog best prima statistieken. Daarna nog bij United gespeeld en verder nog heel belangrijk geweest bij Alaves waar hij als sleutelspeler de EL-finale had gehaald.
Verder heeft hij ook gewoon ervaring als TD bij met name Maccabi Tel Aviv. Ook heeft hij verschillende functies bekleedt in Equador en China. Er zijn mensen die met veel minder ervaring dergelijke posten bij Topclubs bekleden.
Als ik dan toch iets negatiefs zou moeten vermelden, is dat het wel begint op te vallen dat hij het nergens echt lang volhoudt. Ook nu weer snap ik niet echt waarom hij weg zou willen.


15 mei 2023 om 14:00

Bij Jordi zal het een geval zijn dat hij mede door zijn naam zover is gekomen, maar deze man is echt niet puur op zijn naam overal binnengekomen. Zowel als voetballer, als TD heeft die gewoon redelijk/goed werk geleverd. Er zijn zoveel mensen die op basis van hun naam, of als ex-voetballer op een positie zitten en veel minder werk afleveren. Dus door te stellen dat Jordi alles te danken heeft aan zijn beroemde vader vind ik dat je de beste man wat tekort doet.

15 mei 2023 om 14:01

"Als ik dan toch iets negatiefs zou moeten vermelden, is dat het wel begint op te vallen dat hij het nergens echt lang volhoudt."

Ik vind 6 jaar Maccabi Tel Aviv, waarvan 4 jaar als TD toch wel een lange periode.

15 mei 2023 om 14:12

Dat had ik erbij moeten vermelden. Maar daarna heeft hij het nergens echt lang volgehouden. Een jaartje in China, een paar maanden in Equador en nu weer maar een jaar in Barcelona.

15 mei 2023 om 14:23

Dat klopt en dat is met name als trainer zijnde want als sportief directeur zijnde heeft hij het 2 jaar volgehouden bij AEK Larnaca en van daaruit een logische stap omhoog gezet naar Maccabi.

Zijn laatste stap naar Barcelona vind ik een logische vanuit Ecuador(?) en als de reden klopt die hier vermeldt wordt waarom hij bij Barca opstapt vind ik het ook te billijken.

15 mei 2023 om 14:53

Wat is Equador?

15 mei 2023 om 15:02

Het verhaal Ecuador is een beetje schimmig. Het is niet helemaal duidelijk of hij zelf is opgestapt of dat hij is ontslagen. Hij was al een paar maanden werkloos voordat hij bij Barca aan de slag ging. En volgens mij was hij zelfs eerst nog werkzaam in China.

15 mei 2023 om 17:41

Als je de tekst gelezen zou hebben wist je dat Xavi en Laporta op goede voet met hem staan en dat Barca graag met hem verder wilt dus dan zouden ze vast wel tevreden met hem zijn en zou hij er vast wel iets van kunnen.

16 mei 2023 om 08:35

Je hebt geen idee waar je t over hebt. Ik woon in Israël en Jordi heeft hier jaren lang als manager bij de grootste club, Maccabi Tel Aviv gewerkt. Zelfs nog even als manager-coach. Consensus was en is dat hij dat uitstekend heeft gedaan.

Terughalen naar Ajax indien hij vertrekt bij Barcelona. Niet zozeer vanwege zijn achternaam, maar vooral omdat hij bij meerdere clubs in het bestuur prima werk heeft geleverd als TD en/of AD. TD heeft Ajax nu met Mislintat, en van van der Sar sluit ik niet uit dat hij na dit seizoen vertrekt. Dan zou ik Cruijff benaderen. Overigens is die Hendriks ook een rotte appel.

15 mei 2023 om 14:00

Kun je aangeven welk prima werk hij leverde bij die andere clubs? Ik heb dat niet zo gevolgd eerlijk gezegd.

15 mei 2023 om 14:12

De credits zullen niet alleen naar Cruijf gaan maar Maccabi Tel Aviv bv is voor zijn komst 9 jaar geen kampioen geworden. Sinds zijn aanstelling (TD) 3 jaar op rij kampioen geworden en 3x als 2e geëindigd + de beker gewonnen.

15 mei 2023 om 14:13

Bij Maccabi tel Aviv en Valletta. Niet dat dat veelzeggende clubs zijn, maar daar heeft hij prima werk geleverd en vooral bij Maccabi door o.a. Bosz te halen en meerdere goede spelers (o.a. Zahavi). Wisten toen ook regelmatig Europees gewoon prima te presteren voor zo'n club, doordat Cruijff het als TD en AD goed deed. Zelfs bij Valletta heeft hij toen weleens goede spelers kunnen halen en hier en daar Europees weleens wat gepresteerd. En als ik mij niet vergis was hij bij Ecuador bondscoach maar ook verantwoordelijk voor het beleid, en heeft daar toen ook wel wat moois neergezet.

15 mei 2023 om 14:15

Valletta moet in mijn reactie hierboven trouwens Larnaca zijn. Valletta begon hij zijn trainerscarriere.

15 mei 2023 om 15:01

@rochester - Je geeft het eigenlijk zelf al aan. Niet enkel spelen die clubs nauwelijks (nog) een rol op Europees niveau, ook lopen die clubs dermate veel achter dat de basis bijbrengen al een vooruitgang is.

De vraag is dan wat er overblijft in de situaties als die van Ajax waar het momenteel niet goed loopt, maar waar die kennis er wel allang is. Ook bij Barcelona kan ik niet snel zien wat er nou zo geweldig is aan het beleid.

Ik denk dat het heel moeilijk in te schatten is wat de expertise van Jordi Cruijff nou echt is en wat voor capaciteiten hij heeft. Daarom verbaas ik me ook dat mensen het al lijken te weten op basis van weinig dan z'n achternaam.

15 mei 2023 om 14:36

Terughalen? Heeft hij ooit in Ajax 1 gevoetbald en/of een functie binnen Ajax gehad dan?

15 mei 2023 om 15:29

Heeft nooit in Ajax 1 gespeeld en ook nooit een functie binnen Ajax gehad, maar wel 7 of 8 jaar in de jeugdopleiding gezeten. Is dan toch een soort van 'terughalen' ook al was hij toen jeugdspeler.

15 mei 2023 om 14:37

'terug' naar Ajax? Zijn vader was een Ajax icoon, ik ben benieuwd hoe Jordi zelf eigenlijk naar Ajax kijkt. Hij lijkt toch meer een Spanjaard te zijn, een Amsterdammer is het in ieder geval niet. Daar is uiteraard niks mis mee, maar een verleden heeft hij niet bij de club.

15 mei 2023 om 14:37

Die Mislintat zit neem ik aan nog in zijn proeftijd? D’r uit met die man. Cruijff als TD, Hagi als trainer 👌

15 mei 2023 om 17:06

Mislintat begint officieel pas op 19 mei. Dus je wil iemand die nog niets heeft gedaan er al uit gooien. Lekker man....

16 mei 2023 om 01:02

Tis natuurlijk enigszins met een kwinkslag en zou het ook niet zien gebeuren maar ik zou inderdaad liever Jordi op zijn positie hebben. En kwa namen is het fantastisch natuurlijk een Cruijff als TD en Hagi als trainer. Voor de rest niets achter zoeken Soccerfan, ik ken de beste mensen niet en is puur op namen gebaseerd! 👍

Zou hem graag bij Ajax zien, en nee niet vanwege de naam. Heeft het gewoon prima gedaan de afgelopen jaren en zit een goede kop op.

De naam Cruijff is natuurlijk voor eeuwig verbonden aan de clubs Ajax en Barcelona. Om in de voetsporen van senior te treden moet je letterlijk van legendarische betekenis zijn voor het voetbal. Het is niet eerlijk om die meetlat te gebruiken. Jordi heeft toch op een nog vrij jonge leeftijd een behoorlijk cv voor zichzelf opgebouwd en hoort altijd welkom te zijn bij de clubs Ajax en Barcelona.

Mooi, ik voel een Fluwelen Revolutie 2.0 aankomen bij Ajax. Man, wat zou ik Jordi graag in Amsterdam zien.

15 mei 2023 om 14:52

En als je de romantische gedachten die de naam Cruijff met zich meebrengt wegdenkt?

15 mei 2023 om 15:01

Waarom zou je die wegdenken? Cruijff brengt juist die "romantische" lading en zorgt voor een bepaalde impact. Johan Cruijff deed natuurlijk ook niet alles goed zo'n 13 jaar geleden (alweer), maar mede door de revolutie die hij ontketende is er wel een lichting gekomen die een Europese finale haalde en ook nog bijna een finale CL.

15 mei 2023 om 15:06

Omdat het onderaan de streep om de capaciteiten gaat, niet om de achternaam. Pas als je die romantische lading wegdenkt, kun je tot een objectief oordeel over Jordi Cruijff komen.

Verder is die Fluwelen Revolutie volledig mislukt en gewoon een over-romantiserend beeld van de situatie destijds. Ajax moest wel jeugd opstellen, want er was geen geld. Toen er eenmaal weer geld was, had het weinig nog met die zogenaamde revolutie te maken. Overmars en daaruit voortvloeiend Ten Hag waren de grote meneren voor het succes van de afgelopen jaren. Dat op het conto van Cruijff schrijven vind ik zeer onterecht.

Wat heb je het toch eigenlijk goed als je je werk even op pauze zet....

Hij ziet het niet zitten om een 36 jarige Argentijn terug te halen.

Hij, Jonk en Molenaar zouden Ajax weer kunnen terugbrengen naar waar het hoort te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren