Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordania: ‘Met één of twee spelers erbij, waren we toen kampioen geworden’

Laatste update:

Vitesse pakte afgelopen zondag de eerste hoofdprijs in de 125-jarige geschiedenis. Dankzij een 0-2 overwinning op AZ werd de KNVB Beker binnengehaald. Volgens Merab Jordania, voormalig clubeigenaar van de Arnhemmers, had de club al eerder het landskampioenschap binnen kunnen halen.

“Weet je nog dat we in de winterstop met Peter Bosz als trainer bovenaan stonden in 2013? En met Fred Rutten maakten we een jaar eerder een geweldige start. De eerste negen wedstrijden van de competitie waren we in een geweldige vorm en bleven we ongeslagen. Als we er toen nog één of twee spelers bij hadden kunnen krijgen, waren we kampioen geworden. In beide seizoenen”, zegt Jordania in gesprek met De Telegraaf.

Volgens Jordania is Vitesse de afgelopen jaren te afhankelijk geweest van de huurlingen van Chelsea. Met twee of drie goede aanwinsten kunnen de Arnhemmers de aansluiting met de top van de Eredivisie maken, zo stelt de Georgiër. “In een competitie als de Eredivisie kun je met een goede visie en een goede trainer, zoals Peter Bosz, veel bereiken. Het gat met de Nederlandse top is echt niet gigantisch.”

“We bewezen dat met de positie die Vitesse na een half jaar onder Bosz bekleedde”, vervolgt Jordania zijn verhaal. “Mijn ambitie was ook niet de KNVB-beker maar echt het landskampioenschap. En laat niemand mij vertellen dat het niet mogelijk was.”

Denk jij dat Vitesse destijds kampioen had kunnen worden zoals Merab Jordania beweert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zekere kern van waarheid in, vitesse liep toen wel als een trein met bony en dergelijke

2 mei 2017 om 10:56

12 en 16 punten achterstand op kampioen Ajax in beide jaren. De 2 spelers die hij dan nodig had zijn waarschijnlijk Messi en Ronaldo.

2 mei 2017 om 11:35

Feyenoord vorig jaar 21 punten achter. Berghuis en Jorgensen erbij en ze staan ineens bovenaan. Daarmee wil ik niet zeggen dat Jordania gelijk heeft, maar het kan dus wel.

2 mei 2017 om 11:46

en Jones en spelers die het jaar ervoor nog niet zo goed deden, nee gaat niet op die 2 spelers

2 mei 2017 om 13:20

@ scrumpti0uz

haha +1 voor jou, precies dit, je wordt namelijk niet kampioen omdat je een leuke reeks neer zet, dat ben je pas na 34 wedstrijden.

@ronaldcowman

Het ligt aan veel meer factoren dan alleen die 2 spelers, ook van het falen van je concurrenten.

Wat ik bedoel te zeggen is dat je ook wat geluk nodig hebt, dat kan je niet gooien op 2 nieuwe spelers, waarvan Berghuis toch vrij matig tot niet belangrijk was op slechts enkele wedstrijden na?

Jorgenssen , El Hamadi , Vilhena en Jones.

Dat waren de 4 in mijn ogen die het kampioenschap over de lijn hebben getrokken.

Hij is toch de baas? Waarom heeft hij die een of twee spelers niet gehaald als hij kampioen wilt worden? Zo lust ik er nog wel een paar.

2 mei 2017 om 09:47

Er is altijd nog een baas boven baas...

Lekker makkelijk om zulke dingen te roepen als je ongelijk nooit meer keihard kan worden bewezen.

Maar hoe dan ook: ik geloof er niks van. In de twee seizoenen waar hij het over heeft, eindigde Vitesse als 4e met 12 punten achterstand en als 6e met 16 punten achterstand. En dan denkt hij dat hij met 1 of 2 spelers erbij 2 keer kampioen had kunnen worden? Aan welke spelers denkt hij dan, Messi en Ronaldo?

2 mei 2017 om 10:55

Feyenoord werd vorig seizoen 3e met 20 punten achter of zelfs meer. Jørgensen en Berghuis zijn gehaald, voor de rest niks. Nu worden ze (waarschijnlijk) kampioen.

2 mei 2017 om 10:59

Noem de beste keeper in de Eredivisie maar niks..

En daarbij wonnen ze vorig jaar ook al de beker, dus de groeiende lijn hebben ze doorgetrokken.

2 mei 2017 om 11:24

@supervoetbal:

Het lijkt me wel erg kort door de bocht om te stellen dat alleen die twee spelers dat verschil hebben gemaakt. Of denk je dat met hen erbij Feyenoord vorig seizoen ook 20 punten meer zou hebben gehaald?

Maybe, maybe not. Resultaten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen spelers

Als die 2 spelers toevallig Ronaldo en Messi zouden heten, dan inderdaad.
Verder is dit verhaal van Jordania vooral waanzin.

Waarom is die man eigenlijk weggegaan? Vitesse had toen wel een leuk elftal met jongens als Bony, Van Ginkel, Matic etc. Sinds hij kwam is Vitesse in ieder geval weer verzekerd van een subtopklassering.

2 mei 2017 om 10:29

Hij is nog steeds de baas maar hij was te emotioneel betrokken dacht ik.

2 mei 2017 om 10:30

Hij is gewoon een stroman van Abramovich alleen dat gedogen wij.

2 mei 2017 om 10:50

Jordania moest volgens mij weg, hij was dus niet uit zichzelf opgestapt. Nog geen jaar na zijn gedwongen vertrek kreeg hij een stadionverbod van Vitesse nadat hij de algemeen directeur had bedreigd.

Het had 1 doelpunt gescheeld of ze hadden in het seizoen na de overname nacompetitie gespeeld. Ik begrijp dat Jordania dat snel vergeten is.

2 mei 2017 om 10:13

Dat is toch echt compleet irrelevant in de discussie die hier gevoerd wordt? We gaan als Feyenoord supporters volgende week het kampioenschap vieren toch ook niet vragen of ze de 10-0 tegen PSV soms al zijn vergeten?

2 mei 2017 om 10:53

Je trekt het zo mooi gezegd uit z'n verband. Waren ze gedegradeerd had Fred Rutten niet zo goed kunnen presteren. Alles onder het mom van 'als'.

3 mei 2017 om 01:10

Hij heeft wel gelijk. En jij doet het zelf ook met als als als lees je stukje maar eens overnieuw.

Aansluiten met de top (ajax, PSV en Feyenoord) zal geen enkele club lukken. Elk jaar is er wel weer een club die de ambitie uitspreekt om zich permanent in de 'top' te willen nestelen, en elk jaar komt er niks van terecht. Kijk alleen naar dit jaar waarin het gat tussen de nummer drie en vier 16 punten is. De subtop clubs hebben gewoonweg niet de resources die nodig zijn om een club te runnen die strijd voor het kampioenschap zoals de traditionele top 3 dat wel kan.

2 mei 2017 om 10:00

In de grotere competities worden clubs overgenomen door hele rijke eigenaren die er veel geld in pompen en zo een topclub zijn geworden/kunnen worden.
Dat is in Nederland ook niet onmogelijk en ik denk dat dat in de komende tien jaar ook wel zal gebeuren.
Dus wie weet dat er een Nederlandse middenmoter wordt overgenomen?

2 mei 2017 om 10:00

Kijk bijvoorbeeld naar RB Leipzig.

2 mei 2017 om 10:14

Dat is zeker wel onmogelijk met de Ffp. Clubs als Utrecht, AZ of Twente hebben gewoonweg een te kleine achterban om daadwerkelijk uitgaven te kunnen doen zonder gevolgen.
Clubs kunnen niet herhaaldelijk meer uitgeven dan de gegenereerde inkomsten.

Stel, Utrecht wordt verkocht aan een Rus en deze Rus koopt alle schulden af en pompt vervolgens 60 miljoen in de club voor transfers/salarissen/jeugd etc. hebben ze al een negatief saldo van 60 miljoen.
In een land als Nederland is het vrijwel onmogelijk om zo'n tekort kunnen rechttrekken. Tenzij elke Nederlander Utrecht-fan wordt..

Er zijn in 2015 een aantal clubs bestraft door de Uefa, waaronder AS Roma en Inter.
Als deze grote clubs, met een grote achterban en meer sponsors het al niet kunnen bolwerken. Hoe wil een middenmoter in de Eredivisie dat dan wel doen?

2 mei 2017 om 10:27

Op zich was Vitesse dicht bij en is de opmerking van Jordania niet geheel ridicuul. Vitesse had in die jaren gewoon een te smalle selectie en dat brak ze op een gegeven moment op. Met 1 a 2 directe versterkingen had het verhaal best anders kunnen zijn, al spreekt Jordania natuurlijk wel vanuit zijn eigen wens.

Uiteindelijk kan een club best wel aansluiten, mits ze de Champions League (groepsfase) weten te halen en die miljoenen aan inkomsten kunnen herinvesteren. Vitesse kreeg dat niet voor elkaar en dan zak je als Nederlandse club altijd wel weer wat af.

2 mei 2017 om 10:40

@protukker:

Nederland is alleen wel een stuk minder interessant voor investeerders dan een land als Engeland, Frankrijk of Duitsland. De sponsorinkomsten zijn veel lager, de TV-inkomsten zijn veel lager, de Champions League-premies beginnen onbereikbaarder te worden, dan valt het niet mee om een grote investering eventjes terug te verdienen. In de grotere competities kan dat wel.

En aangezien Ajax en PSV begrotingen hebben van 70 miljoen, terwijl de subtoppers rond de 15-25 miljoen zitten, kun je niet zomaar even met een paar miljoen een structurele topclub maken van een subtopper. Misschien dat het lukt om een paar jaartjes bovenin mee te doen (zie AZ en Twente), maar ik zie er in Nederland niet snel een permanente vierde topclub komen.

2 mei 2017 om 10:48

Leipzig is niet overgenomen. 49%. Meer mag niet van de Duitse bond. Zoals in Engeland is het is Duitsland niet mogelijk. Ook mag een club geen naam van de sponsor dragen.

Overigens is de man met het geld en eigenaar van Vitesse Tsjigirinski

2 mei 2017 om 11:10

Protukkerr het is eigenlijk nog maar de vraag of Feyenoord echt weer gaat aansluiten. AZ en Twente werden ook niet zomaar kampioen, maar deden de jaren eromheen heel aardig mee.

Over 10 jaar hebben de grote landen misschien al hun eigen Internationale competitie opgestart wat de kans op een sugar daddy in Nederland nog kleiner maakt. Een Red Bull zou dan waarschijnlijk dezelfde formule als Abramovich hanteren, talenten van Leipzig overbrengen voor speelminuten.

Silenciooo, iedereen weet heus wel dat Red Bull eigenaar is van Leipzig. De 49% en Rasenball naam is gewoon om de regeltjes te volgen, maar het logo en de raad van bestuur (allemaal mensen van Red Bull) zeggen genoeg.

2 mei 2017 om 11:43

De top is niet echt uitzonderlijk goed, mooi voor de subtop want er liggen wel kansen voor een succesje. Maar niet goed voor het NL voetbal, het niveau van de topclubs in NL moet omhoog zodat we weer wat meer voorstellen in Europa.

Dat had zo maar gekund, maar weten doen we het nooit...

Feit is wel, dat hij iets in gang heeft gezet bij Vitesse. Daar moeten we als supporters dankbaar voor zijn. Natuurlijk kleven er nadelen aan (het veelvuldig huren bij Chelsea) maar anderzijds we spelen subtop van de Eredivisie en hebben in de loop der jaren prachtige spelers in ons geel-zwarte shirt zien spelen.

Verder mag ons jeugdopleiding niet vergeten worden. Daar is wat neer gezet waarvan we snel de vruchten mogen plukken !

Wel blijft de vraag hangen, waarom lukt het niet om de financien op orde te hebben. Dat duurt mijns inziens te lang...

2 mei 2017 om 10:38

Toen hadden ze wel een elftal zeg poh poh dat was toch wel vele malen beter als wat ze nu hebben imo en ze speelde natuurlijk prima voetbal

2 mei 2017 om 11:45

Het NL voetbal is er niet bij gebaat, van Ginkel is daarvan een mooi voorbeeld, die was toe aan een stap naar de top van NL, maar dat mocht niet van deze eigenaar. Die is stil komen te staan in zijn ontwikkeling en had een bepalende speler kunnen zijn als hij wel die stap had gemaakt. Bovendien staan die chelsea spelers de ontwikkeling van een hoop talenten in de weg, die Vitesse zeker historisch gezien heeft.

2 mei 2017 om 13:02

Dat is wel heel erg gemakkelijk beredeneerd....

Als Van Ginkel echt naar Ajax had gewild, dan was hij uiteindelijk wel gegaan. Maar de optie Chelsea klonk hem ook interessant met als gevolg dat hij nu continu een verhuurde speler is, die nu nog niet weet waar zijn toekomst ligt.

Verder ben ik blij met veel gehuurde spelers van Vitesse daar zij toch kwaliteit hebben toegevoegd aan Vitesse. Denk aan: Traore, Van Aanholt, Piazon, Atsu, Baker, Matic, Kalas etc. Anders hadden zij nimmer nooit in Arnhem gespeeld.
Mee eens, ideaal is het niet. Maar als je vanwege FFP gebonden bent, dan ben je blij met deze mogelijkheden.

En welke talenten hebben het bij Vitesse niet gered vanwege de huurlingen, die elders wel geslaagd zijn ??

Jordania heeft het wel over een tijd waarin AZ en FC Twente ook gewoon tussen de traditionele top-3 stonden, en Feyenoord en PSV het financieel gezien erg moeilijk hadden. Destijds kon dat misschien (twente en AZ zijn beiden ook een keer kampioen geworden), maar vier jaar later is het gat tussen de traditionele top-3 en de subtop groter dan ooit.

Dus ja, toen misschien wel. Nu? Nee, nu gaat dat zeker niet lukken. Wie weet over een paar jaar weer, maar ik zou er niet al te hard op rekenen.

Deze man heeft van alles beloofd maar kwam zijn beloftes uiteindelijk niet na. Er werden toen echt grote spelers gelinkt aan Vitesse maar die kwamen toen niet. Er kwamen eigenlijk alleen maar onbekende spelers.

Heb je tog geen reet aan . Als utreg het lef had om vorig seizoen zijn selectie intact te laten met de versterkingen van dit seizoen erbij denk ik dat wij ook voor de titel hadden kunnen spelen .. dat zelfde geld voor komend seizoen hou je alles plus 2/3 echte versterkingen zou het weer kunnen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren