Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Ajax wint niet ondanks goal Conceição; enorme blunder Westerveld

Laatste update:

Jong Ajax en SC Telstar zijn maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Voor het beloftenelftal van de Amsterdammers was zomeraanwinst Francisco Conceição trefzeker. In Wijdewormer wist Jong AZ, ondanks een gigantische blunder van keeper Sam Westerveld, wel met 3-1 te winnen van MVV Maastricht.

Jong Ajax - Telstar 1-1
Jong Ajax begon maandagavond tegen Telstar met de Portugese aanwinst Conceição in de basis. De rechtsbuiten kwam deze zomer voor vijf miljoen euro over van Porto. Al na drie minuten waren het de bezoekers uit Velsen-Zuid die voor het eerst konden juichen. FC Volendam-huurling Koen Blommestijn wist de bal uit een hoekschop op heerlijke wijze onderkant lat achter debutant Sten Kremers te knikken. Na de tegentreffer zette Jong Ajax meer aan en liet Conceição direct zijn kwaliteiten zien met een aantal gevaarlijke dribbels.

Vlak voor rust mocht Conceição direct zijn eerste treffer voor de Amsterdammers noteren. Na een geblokt schot van linksback Youri Baas kreeg de Portugees de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten, waarna hij die in de korte hoek achter Ronald Koeman junior kon schieten. Na rust wist Conceição tweemaal een gele kaart uit te lokken met zijn acties, waardoor zowel routinier Tom Overtoom als Anass Najah eraan moesten geloven. Jong Ajax was qua balbezit de gehele wedstrijd dominant, maar wist niet echt grote kansen te creëren. In de tweede helft werd geen doelpunt meer gemaakt, waardoor beide elftallen het Keuken Kampioen Divisie-seizoen beginnen met slechts één punt.

Jong AZ - MVV Maastricht 3-1
Jong AZ kwam op het AFAS Trainingscomplex al na vijf minuten op voorsprong tegen MVV. Uit een hoekschop was het verdediger Maxim Dekker die MVV-keeper Romain Matthys verschalkte. Tien minuten later konden de gasten uit Maastricht al langszij komen toen Jong AZ-keeper Sam Westerveld op tamelijk gênante wijze de fout in ging. Een terugspeelbal van verdediger Misha Engel glipte zomaar onder zijn voet door, waarna de bal over zijn eigen doellijn rolde.

De spelers van Jong AZ vieren de schitterende 3-1 van Soulyman Allouch

Na rust wist Jong AZ op fraaie wijze de 2-1 te maken. Na een goed uitgespeelde aanval gaf Soulyman Allouch de bal voor, waarna spits Mexx Meerdink het eindstation vormde door de bal binnen te tikken. Het slotakkoord was voor Allouch zelf, die de bal vanaf de rand van de zestien meter op schitterende wijze diagonaal in de bovenhoek schoot. Daardoor begint het elftal van hoofdtrainer Maarten Martens met een overtuigende driepunter aan het nieuwe seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Leuk voor Conceicao om zo te beginnen. Je kan er nog weinig van zeggen na een wedstrijd maar ik heb genoeg gezien dat er veelbelovend uitzag. Maar met name voor hem persoonlijk toch fijn. Telstar had het prima voor elkaar de tweede helft overigens.

8 augustus 2022 om 22:12

Ben blij dat ie goed is begonnen. Misschien komt het omdat ie klein en jong is maar ik vind het nu al een leuk ventje. Conceiçao werd voor de wedstrijd al afgezeken op dit forum. Is dat een trend om te zeggen dat iemand die nauwelijks een bal heeft geraakt voor zn nieuwe club een k*t voetballer is?

8 augustus 2022 om 22:16

Ja sommigen verwacht(t)en er weinig van. Misschien ook doordat Portugese spelers nooit zo goedkoop en makkelijk weg kunnen als deze jongen. Zou hij dan echt zo matig zijn, ofzo, denken ze geloof ik. Terwijl we over het algemeen op VZ juist heel positief zijn over de spelers die dit seizoen naar Nederland zijn gekomen vanuit het buitenland.

Met een schuin oog gekeken maar toch genoeg gezien. Wat ziet men bij Ajax in die Fitz Jim? Enorm brave voetballer, zie daar echt niets bijzonders in met die balletjes breed binnen 10 meter.

8 augustus 2022 om 22:02

Ik vind dat hij niet kan verdedigen/weinig fysiek. Dat is een probleem als middenvelder dat geen 10 is. Maar vond z’n loopvermogen en inzicht behoorlijk.

8 augustus 2022 om 22:30

Dat Fitz Jim niet kan verdedigen is pure beeldvorming. Als je naar zijn verdedigende statistieken kijkt, doet hij vaak niet onder voor Álvarez in het eerste. Hij wint een vrij hoog percentage van zijn grondduels.

8 augustus 2022 om 23:22

Hij wordt vrij weinig van de bal gezet omdat hij weet wanneer die moet afgeven/wegdraaien, maar zet echt weinig mensen van de bal. Althans dat is mijn mening op basis van deze wedstrijd.

8 augustus 2022 om 22:06

Fitz-Jim was vandaag juist een van de betere aan de kant van Jong Ajax. Versnelt het spel altijd enorm. Is goed in de combinatie, won vrijwel al zijn duels en heeft een hele hoop ballen afgepakt. Ik verwacht dat hij dit jaar en anders volgend jaar zeker kansen gaat krijgen op de 6 positie. Tegen de minder teams dan uiteraard.

8 augustus 2022 om 22:09

Als je het nu niet ziet dan ga je er waarschijnlijk nooit fan van worden. Ik vind het een heerlijke voetballer. Beetje de Verratti van jong Ajax.

8 augustus 2022 om 22:29

HakimZiyach..zoals ik jou altijd hoor ben je fan van iedere (jong) ajax speler😂 bepaald niet echt geloofwaardig.

8 augustus 2022 om 22:31

Ik kan zo 5+ spelers opnoemen waar ik totaal geen fan van ben, maar je ziet wat je wilt zien hé.

8 augustus 2022 om 22:20

Braaf ? Was dat niet de speler die tegen Almere een vreselijke tackel vol op de enkel inzette ?

Fitz-Kim en Conceincao de uitblinkers.
Kim heeft echt een heel behoorlijk loopvermogen en prima vooruitgaande pass op zijn leeftijd. En de Portugees liep letterlijk elke speler langs die hij tegen kwam. Maar als je van Porto komt moet KKD spelers geen probleem zijn. En dat was het ook niet.

Ik blijf het jammer vinden.

8 augustus 2022 om 22:17

Wat? Dat je Wilbert heet?

8 augustus 2022 om 22:20

Gewoon zorgen dat ze je wil of Bert noemen dan valt het best mee

Een dribbelmasterclass van onze Portugese vriend. De voorzetting kon beter, maar ik heb ervan genoten. Ruim voldoende voor zijn eerste officiële pot.
Fitz Jim is misschien geen natuurlijke aanvoerder maar liet zijn voeten het werk doen. Eiste alle ballen op en versnelde aanvallen continu. Fijne speler.
Winst was verdiend maar het blijven jonkies, die vergeten zichzelf nog wel eens te belonen. Het veldspel is hoopgevend, zeker met nog grotere talenten op de bank. Wordt een mooi seizoen 👍🏽

8 augustus 2022 om 22:16

De voortzetting was eigenlijk ronduit slecht. Als je zo vaak vrij komt met zo veel mensen voor het doel, dan moet je veel meer panklare passes in de zestien verzorgen. De dreiging aan de bal was uiteraard super. Fitz-Jim ontwikkelt zich echt goed!

8 augustus 2022 om 22:26

Klopt, maar voor de eerste keer zie ik het door de vingers. Moet wel snel verbetering in komen ja. Maar hij heeft de bal aan een touwtje, kreeg ook alleen maar schoppen de tweede helft. En van fitz Jim wordt gezegd dat ie fysiek te zwak is, maar hij heeft 10 duels gewonnen vandaag tegen een fel Telstar. Heel mooi om te zien.

Wat heb ik vandaag een ongelofelijk matig Jong Ajax gezien. Conceicao veruit de beste. Van de basis 11 haalde verder alleen Fitz-jim en in mindere maten Regeer een voldoende. De tweede helft werd het met Van Axel Dongen, Vos, Aertssen en Jermoumi al wat draaglijker, maar goed was het zeker niet.

Hansen moet verhuurt worden, Pierie en Warmerdam mogen vertrekken. Hlynsson en Rasmussen vielen me ook zwaar tegen. Het leek wel alsof ze niet een meededen.

8 augustus 2022 om 22:06

Vooral Rasmussen

9 augustus 2022 om 00:09

Echt totaal onzichtbaar.

Ik wil Conceicao ook wel eens zien als valse 9, speelde ook prima vanaf rechts vandaag. Leuk om naar te kijken. Zo ook Fitz Jim

Heb alleen de eerste helft gezien, maar Conceicao speelde echt slecht. Leuk dat ie op de goede plaats stond om de goal te maken, maar hij dribbelde maar wat en zijn eindproduct was vreselijk slecht. Het is pas zijn eerste wedstrijd natuurlijk, en misschien was ‘ie in de tweede helft wel goed aangezien iedereen positief over hem is? Pierie overigens dramatisch, heb medelijden met hem.

8 augustus 2022 om 22:57

Schot dat de keeper net over tikt, paar voorzetten die op de goal werden gekopt.

9 augustus 2022 om 20:28

Dat schot was totaal geen gevaar, recht op de doelman af. En alle voorzetten waren veel te slap om af te kunnen maken. Ik ben niet overtuigd.

Je ziet wel dat die Conceicao de nodige potentie heeft.
Ben zeer benieuwd hoe die zich verder ontwikkelt.
Als die minimaal het niveau van zijn vader aantikt is dit een zeer goede aanwinst voor Ajax.

En nu maar eens hopen dat jong Ajax , jong Ajax blijft. Niet straks weer afvallers van het eerste erbij. Dat maakt het zo oneerlijk

9 augustus 2022 om 01:13

Vind hansen steeds slechter worden en drie jaar jong Ajax is ook veelzeggend. Verhuren of verkopen lijkt me

9 augustus 2022 om 07:28

Dat is vaak het gejank van trainers van de tegenstanders. Als ze verliezen tegen een andere ploeg krijg je altijd het verhaal dat de ploeg niet op elkaar ingespeeld is. Nou jong Ajax is nooit op elkaar ingespeeld dus moeten ze een ander excuus verzinnen.

9 augustus 2022 om 21:15

Maar toch heeft Jong Ajax wel een voordeel vanwege de mogelijkheid tot invoegen spelers uit Ajax 1. Daar is iedereen het wel over eens lijkt me?

Vind het absurd dat zo'n Conceicao die overduidelijk voor het 1e elftal is gehaald bjj Jong Ajax mee mag voetballen.

Hier moeten gewoon duidelijk selecties voor gemaakt worden in mijn ogen.

Nu heh je kans dat de ene club tegen Ajax onder de 17 speelt en de andere club tegen de wissels van Ajax 1. Groot verschil qua niveau natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren